Çöp bir şeyi kullanmak nasıl hobi oluyor? Nasıl zevklerin var öyle? |
|

Çöp bir şeyi kullanmak nasıl hobi oluyor? Nasıl zevklerin var öyle? |
|
Sen mazo coder diye bir şey duymadın mı? Duymaman normal. Pislik, çöp ve sıkıntılı şeylerden hoşlanırım. Zaten de ne biliyorsam büyük kısmını hep çöple pislikle uğraşarak öğrendim.. Çöp eşelemeden hiçbir şey öğrenemezsin. Ne kadar çok çöp eşelersen o kadar usta olursun.. Mesela bir Arch Linux çöpünü kurarken kullandıgım komutlar, konfigürasyon dosyaları ve disk bölümleme falan gibi çöp işlemler amelasyon şeyler, tamam bunlar programlama değil ama yine de konsol kullanımı siyah ekran üzerindeki beyaz yazılar, o inen paketler falan bana garip bir zevk verir. Yani sürekli yapmam ama boş bir zamanım olur, canım o ISO ile uğraşmak ister, çöpü kurarım, birkaç saat kullanır rm -rf / çekerim.. Bu da benim zevkim sen anlayamazsın.. Sonuç olarak Linux Desktop bir çöptür.. Tam da hakettiği kadarlık kullanım oranına sahip. Sunucu başka tabii.. Orada grafik arabirim olmadan SSH'den kullanırım ama Desktop dedim mi çöptür leştir öyle bir çöp ki, programcı bile %20 kullanıyor masaüstünde.. Nasıl bir çöp sen hesap et.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 27 Temmuz 2021; 18:35:46 > |
|
Yok ben Linux kullanırken kendimden geçiyorum. İnan çok zevkli oluyor. Hatta arttırıyorum bir de FreeBSD var. Bak orada mesela sistemi kurduktan sonra diyorsun ki, ulan ses kartı acaba neden çalışmıyor? Bakıyorsun kurcalıyorsun tüm driverlar yüklenmiş ses kartı tanınıyor ama aaaa ses yok.. Sonra öğreniyorsun ki, konsol açıp default ses aygıtını ayarlaman gerekiyor hw.snd.default_unit="1" vermen gerekiyor.. fakat reboot et yine eskiye dönüyor.. sonra onu bir şekilde /etc/sysctl.conf'a ekleyip açılışta komutun uygulanmasını sağlaman gerekiyor ama sonra bakıyorsun aaaa oraya yazdıgın çalışmıyorrrrr yani o kadar eğlenceli bir işletim sistemi ki, karı koca gibi oluyorsun akşama kadar berabersin Windows ise otomatik vitesli araba gibi. Power düğmesine basıp, ne yapacaksan onunla uğraşmaya direkt başlıyorsun. Kuruyorsun, kurduğun andan itibaren çalışıyor.. Ne yapacaksan yap.. Graf.. .Arabirimi de çok daha profesyönel. Ayrıca sana şunu da söyleyeyim: Linux tarafında desktop ortamında tüm yazılımlar amatör ve iğrenç derecede kalitesizdir. Beleşe bu kadar diyorlar.. Ergenler farklı olmak için Linux kullanmasınlar bir şeyler öğrenmek için kullanın ama çöp denince horozlanmayın o çöpün tek bir amacı var o da Unix mantığını öğretmek.. Başka bir şeye yaramaz masaüstünde.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 27 Temmuz 2021; 19:16:25 > |
|
| _____________________________ |
|
windows 8.1 kullanıyorum win 10 illaki ssd diyor 8.1 hdd le iyi çalışıyor. lga 775 lga 1155 bide eski amd athlon x2 pc var bende 8.1 e destek bitene kadar devam. sonrası bakalım ne olucak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Linux sağlam bir atağa kalkıp Windows programlarını tamamen sorunsuz bir şekilde çalıştıracak (veya WINE gibi eklentileri bu yönde tam olarak geliştirilirse) ve NVIDIA ekran kartları ile tam uyumlu çalışacak şekilde derlenirse bu işten çok kârlı çıkacak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 28 Temmuz 2021; 0:49:16 > |
|
Hayir yani ogrenmek icin ya da fantezi icin masaustu seklinde kullanilir da copun fani olmak cok ilginc bir psikoloji. zamaninda 1 tomar parayi bastim gittim koca Imac'i alıp eve getirdim onun bile fani olmadım.. bunlar netten iso indirip fani oluyorlar ahahaha.. bir de masaustune plank yaptım mı, oooooo baba MacOS'dan iyi falan diyorlar herhalde parayı bulsalar apple alacaklar para yok gitmis iso'nun fanı olmuslar ahahahahha murat 124 fanboyu olmak gibi.. haha... dunya'da ne kadar cok bos insan var yahu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 28 Temmuz 2021; 5:23:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
yalan gördüm de bu kadar görmedim. neymiş cihazımın güvenliğiymiş sanane lan dürzüsoft benim pc min güvenliğinden? ne kadar boş bir öngörü işlemcim ryzen 1600 olunca güvenlik sorunu oluyorda 5600 olunca olmuyor sanki? bre dürzüsoft |
|
E ben çatır çatır 6. nesil intel laptop kullanıyorum her işimi görüyor 10 saniyede açılıyor ssd ile şimdi microsoftun bu mallığı yüzünden yükleyemeyecek miyim yani < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
paran ile windowsun ne alakası var? zenginler için ayrı bir işletim sistemi mi var? |
|
|
MacOS demek istiyor ona göre zengin isletim sistemi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 28 Temmuz 2021; 11:36:48 > |
|