Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulatör X Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
20.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu oyunda uçağı nasıl uçuracağız yön tuşları ile aşağı yukarı dengesi oluyor bu oyunu oynamayı bilen biri yardım edebilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Microsoft Flight Simulator X Yardımı

Microsoft Flight Simulator X (FSX), uçuş simülasyonunun en gerçekçi ve kapsamlı deneyimlerinden birini sunan popüler bir oyundur. İster yeni başlayan ister deneyimli bir pilot olun, FSX'te gökyüzünü fethetmek için ihtiyacınız olan tüm kaynaklar ve bilgiler mevcuttur.

FSX Nasıl Oynanır

FSX'i ilk kez oynuyorsanız, oyuna başlamadan önce aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Kontrolleri öğrenin: FSX'in karmaşık kontrol sistemine aşina olmak için çevrimiçi eğitimleri veya el kitabını kullanın.
    • Uçak seçin: Çeşitli uçak türlerinden birini seçin ve özelliklerini ve uçuş karakteristiklerini anlayın.
    • Uçuş planı oluşturun: Nereye uçmak istediğinize karar verin ve bir uçuş planı oluşturun. FSX, gerçek dünya havaalanları ve hava sahası verilerini içerir.

Kontrolleri Kullanma

FSX'i kontrol etmek için çeşitli giriş cihazlarını kullanabilirsiniz, bunlar arasında şunlar yer alır:

• Klavye: Temel uçuş kontrollerini gerçekleştirmek için klavyedeki tuşlar kullanılabilir.
    • Fare: Uçağı sola veya sağa çevirmek ve bakış açısını kontrol etmek için fare kullanılabilir.
    • Joystick veya Uçaksavar: Daha gerçekçi bir deneyim için bir joystick veya uçaksavar kullanmak önerilir.

İpuçları ve Püf Noktaları

FSX'te başarılı bir uçuş deneyimi yaşamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları ve püf noktaları:

• Gerçekçi hava koşullarını kullanın: FSX, gerçek zamanlı hava koşullarını kullanarak gerçekçi bir uçuş simülasyonu sağlar.
    • Uçuş planınıza sadık kalın: Uçuş planınıza uymak, hedefinize güvenli ve verimli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur.
    • ATC ile iletişim kurun: Hava trafik kontrolü (ATC) ile iletişim kurmak, hava sahasında güvenli bir şekilde gezinmenize yardımcı olur.
    • Yardım istemekten çekinmeyin: FSX topluluk forumları veya çevrimiçi kaynaklar, sorunlarınıza çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Flight Simulator den azami zevk almak için özel microsoft joystickler olduğu gibi basit joypadler le de uçak uçuruluyor. Bunun haricinde uçuş sırasında sağ mouse tuşuna tıklarsan en altlarda mouse yoke seçeneğini işaratleyip uçabilirsin.
  • Arkadaşın yazdığı gibi kullanabilirsin. Klavyedeki ok tuşları da kullanılıyor. Ancak adım adım hareket ettirdiğinden kullanım zor oluyor. Mouse Yoke desteği de sadece FSX de var.
  • ben tuş ayarlarını hangi şeyi hangi tuşa ayarlayacağım diye soruyorum siz bana joystick diyorsunuz?
  • uçağı yön tuşları ile nasıl uçuracaz diyosun, bizde uçağı yön tuşları ile uçuramazsın diyoruz. anlamıyormusun
  • Araba sürmüyorsunuz, uçak kullanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 17 Şubat 2011; 20:01:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

uçağı yön tuşları ile nasıl uçuracaz diyosun, bizde uçağı yön tuşları ile uçuramazsın diyoruz. anlamıyormusun

hangi tuşlar ile olur klavye de yani control ayarlarını nasıl yapmak gerek hangi şeye hangi tuşu atamak gerek diye soruyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FLİGHT SİMULATOR X DÜMEN SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

uçağı yön tuşları ile nasıl uçuracaz diyosun, bizde uçağı yön tuşları ile uçuramazsın diyoruz. anlamıyormusun

hangi tuşlar ile olur klavye de yani control ayarlarını nasıl yapmak gerek hangi şeye hangi tuşu atamak gerek diye soruyorum?

UĞraş biraz çabala be kardeşim herşeyinde kolayına kaçmayın
  • oyunun ilk menusunden control ayarlarina ulasabilirsiniz ama klavye ile fsx oynamak cok kolay bir is degil. Hem de zevkini de alamazsiniz. 20-30 liraya gayet guzel joystickler satiliyor. Onlardan birini almaniz ve oyundaki tutorial ucus egitimlerini once yapmaniz oyundan alacaginiz zevki misliyle arttiracakir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeArLeSs1907

Bu oyunda uçağı nasıl uçuracağız yön tuşları ile aşağı yukarı dengesi oluyor bu oyunu oynamayı bilen biri yardım edebilir mi?

Sorduğun sorudan yola çıkarak söylüyorum ki hiç bulaşma... Fifa, pes filan oyna...
  • Arkadaşlar yarın ilk iş gidip bir joystick alarak Flight Simulator X'i bilgisayarıma yükleyeceğim.Yalnız uçak uçurmak cidden çok teferruatlı bir konu.

Acaba oyun hakkında bir nevi çözüm niteliği taşıyan bir yazıların bulunduğu siteler mevcut mudur acaba?Ya da uçak eklentilerini havaalanı eklentilerini bir yerlerde bulabileceğim bir site?
  • Birçok eğitim dökümanı mevcut, arama motorlarından aratarak rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu arada simülasyonun içindeki Lessons bölümündeki derslere gözatabilir ve Missions bölümündeki görevleri uçarak alıştırma yapabilirsiniz, sabır ve zamana ihtiyacınız var, ilk adım olarak basit uçaklarla uçuş tekniğinizi geliştirip, uçuş aletlerine alışın, ek havaalanları, ek uçaklar gibi konulara ilk adımda girmeyin derim, Cessna SP172 ile bol bol meydan turu alıştırması yapın, meydan turunun nasıl yapılacağını araştırın, bilgilere ulaşırsınız. Simülasyonu ilk yüklediğinizde zorluk seviyesi kolayda olacaktır, ilerleyen zamanda zorluk seviyesini arttırın, selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 23 Şubat 2011; 17:43:39 >
  • Joystickle oynamanı tavsiye ederim . Özelliklede Saitek X52 Pro cihazında throttle yani gaz ayarı da var joystickle beraber kolay yönlenerek ve oynanarak oyuna fazlasıyla zevk katıyor. Oyunun settings menüsünden controls e girip buton / keys den cihazın üstüne istediğin seçenekleri ayarlayabilirsin ! Ama asıl sorun oyunun full versiyonunu bulmak zordur. Eğer sende varsa şanslısın. Demo versiyonda o kadar zevk alamıyorsun özelliklede en heyecanlı yerlerinde kesilebiliyor. İyi uçuşlar ...
  • Arkadaşım Şakamısınız Siz Yav Yon Tuşlarıyla Uçağı Uçurmasaydık Oyunu Niye İndiriyoruz Ozaman Akıl Var Mantık Var Zaten Hiçbir Firma Oyun Kolu İçin Oyun Üretmez.Yon Tuşlarıyla Uçurabilirsin İlk Oynadığın Günlerde Yolcuları Getirip Goturmekte Zorluk Çekebilirsin Diğer Günlerde Artık Basit Gelir Ben İlk Oynadığımda Uçağı Bir Türlü İndiremedim Hava Kaldık :D
  • FSX bir oyun değil, bir simulatördür. Dolayısıyla gerekli ilgi, özen ve joystick'i hak etmektedir. Need for speed değil ki bu yön tuşlarıyla oynayasın... Özellikle gaz kolu ya da o görevi görecek bir düğmesi ve kesinlikle YAW özelliği olan bir joystick alınması gerekiyor. Başka türlü hakkını veremezsiniz ne yazık ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

FSX bir oyun değil, bir simulatördür. Dolayısıyla gerekli ilgi, özen ve joystick'i hak etmektedir. Need for speed değil ki bu yön tuşlarıyla oynayasın... Özellikle gaz kolu ya da o görevi görecek bir düğmesi ve kesinlikle YAW özelliği olan bir joystick alınması gerekiyor. Başka türlü hakkını veremezsiniz ne yazık ki..

Arkadasın dedığı gıbı ned for speed değıl ben joystıck ım var ama yav yok yaw ıcınde shıft+4 e basınca cıkıyo ordan kullanıyım yaw kolunu boylede yapabılırsın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07Talha

quote:

FSX bir oyun değil, bir simulatördür. Dolayısıyla gerekli ilgi, özen ve joystick'i hak etmektedir. Need for speed değil ki bu yön tuşlarıyla oynayasın... Özellikle gaz kolu ya da o görevi görecek bir düğmesi ve kesinlikle YAW özelliği olan bir joystick alınması gerekiyor. Başka türlü hakkını veremezsiniz ne yazık ki..

Arkadasın dedığı gıbı ned for speed değıl ben joystıck ım var ama yav yok yaw ıcınde shıft+4 e basınca cıkıyo ordan kullanıyım yaw kolunu boylede yapabılırsın .

Ya da daha iyisi pedal seti... Direksiyonların pedallarının ayrı usb bağlantıları oluyor bazen. Özellikle helikopterde çok önemli, jette bir derece...

• quote:

Özür Dilerim Orda Oyun Demişim Doğru Simulator Orda Lafin Gelişi Söyledim Simulator Olduğunun Farkindayim da Şimdi Değerli Arkadaşlarımız Doğru Bu Bir Araba Değil Uçak Need For Speed Gibi Değil Fakat Ben Size Katılmıyorum Çünki Simulatoru Çok Zorlu Buluyorsunuz Ben Uzun Zamandan Beri Fsx Oyuncusuyum Ve Fsx i zor görenlerden aldiğim bilgiden dolayi bana göre siz direk jet ile başlamışsınız yani cessna felan uçurmadan jet kullanmışsınız buda çok büyük bir hata küçükten büyüğe doğru gidilmeli Eğer Bu Yoldan Gitmişseniz Simulatoru neden zor görüyorsunuz bilemedim.Ben Uçak Uçurmayi İndirmeyi Profesyonelce indirip kaldirmayi 1 haftada öğrendim ve Oyun kolu gibi aletlerle değil Normal Bildiğimiz Q cinsinden Klavye İle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adam_Hakli

quote:

Özür Dilerim Orda Oyun Demişim Doğru Simulator Orda Lafin Gelişi Söyledim Simulator Olduğunun Farkindayim da Şimdi Değerli Arkadaşlarımız Doğru Bu Bir Araba Değil Uçak Need For Speed Gibi Değil Fakat Ben Size Katılmıyorum Çünki Simulatoru Çok Zorlu Buluyorsunuz Ben Uzun Zamandan Beri Fsx Oyuncusuyum Ve Fsx i zor görenlerden aldiğim bilgiden dolayi bana göre siz direk jet ile başlamışsınız yani cessna felan uçurmadan jet kullanmışsınız buda çok büyük bir hata küçükten büyüğe doğru gidilmeli Eğer Bu Yoldan Gitmişseniz Simulatoru neden zor görüyorsunuz bilemedim.Ben Uçak Uçurmayi İndirmeyi Profesyonelce indirip kaldirmayi 1 haftada öğrendim ve Oyun kolu gibi aletlerle değil Normal Bildiğimiz Q cinsinden Klavye İle.

FSX'in ne kadar zor olduğu hakkını ne kadar vererek kullandığına bağlı. Full realizm ayarlarında, sanal pusulayı ve dış kamera açılarını kullanmadan, tamamen uluslararası havacılık kurallarına ve yönetmeliklerine göre hareket ederek, checklist'leri takip ederek, araştırarak kullanıyorsan, sadece jetlerde bırakmayıp bushflight ya da sadece düz uçuşlar yerine motor ve kontrol yüzeyi arızaları gibi çeşitli senaryoları takip ediyorsan "kolay" demek iddialı olur. Kolay olabilir elbette bir süre sonra gerçekten de kolay geliyor ama öğrenene kadar işte. "Limited Options" görevini ele alalım. 41.000 feet'de 737'nin her iki motoru da duruyor ve pasifik üzerinde motorsuz kalakalıyorsunuz. En yakın havaalanı 55nm güneyde ve oraya kadar süzülerek ulaşmak zorundasınız. Şimdi bu görevi joystick'e abanarak bitiren de var, throttle panelinden trim ayarı verip uçağı doğal süzülmesine bırakarak alçaltan da. Yani uçmak var, uçmak var... Ayrıca zor değil diyenleri multiplayer'a bekliyoruz. Tüm kule konuşmaları vs. GERÇEK ve yapmak zorundasınız. Hebelegübele demeden kule konuşmalarını DOĞRU şekilde yapıp tamamen gerçek bir seyrüsefer yapabilirseniz tebrik ederim: Siz bir sanal pilotsunuz. Bunu gerçek hayata aktarmayı düşünebilirsiniz. Ctrl+E ile motor çalıştırıp klavyeden 2 tuşa basarak kuleyle konuşan, ATC penceresinden telsiz frekansı ayarlayıp (tek tuşla), squawk nedir, kule neden altimeter verir, verdiğinde ne yapmak gerekir bilmeden uçmak tamam ok ama eğlencesine uçmaktır. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Sanal pilot olmaya özendiriyoruz. Misal ben de yedim yuttum her şeyini ama henüz multiye geçmedim. İngilizce tercümanı olmama rağmen henüz yemedi.

Üni.deyken pilotaj okuyan arkadaşların İstanbul - New York ödevleri vardı. ERTESİ GÜNE! Arkadaşa FO'luk yapardım o uyuklardı. Gecenin 3'ünde pasifik ortasında öten Master Caution alarmları eşliğinde "Cem uyan baba bişeyler oluyo noluyo amk" nidaları eşliğinde düşen uçağı toparlama çalışmaları mı dersin, new york'a varamadan okyanusa ditching yapma mı istersin sen seç. FSX deryadır. Çok kolaylaştıysa henüz keşfetmediğin şeyler vardır. Kurcukla azıcık daha. Sözün özü bu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adam_Hakli

quote:

FSX'in ne kadar zor olduğu hakkını ne kadar vererek kullandığına bağlı. Full realizm ayarlarında, sanal pusulayı ve dış kamera açılarını kullanmadan, tamamen uluslararası havacılık kurallarına ve yönetmeliklerine göre hareket ederek, checklist'leri takip ederek, araştırarak kullanıyorsan, sadece jetlerde bırakmayıp bushflight ya da sadece düz uçuşlar yerine motor ve kontrol yüzeyi arızaları gibi çeşitli senaryoları takip ediyorsan "kolay" demek iddialı olur. Kolay olabilir elbette bir süre sonra gerçekten de kolay geliyor ama öğrenene kadar işte. "Limited Options" görevini ele alalım. 41.000 feet'de 737'nin her iki motoru da duruyor ve pasifik üzerinde motorsuz kalakalıyorsunuz. En yakın havaalanı 55nm güneyde ve oraya kadar süzülerek ulaşmak zorundasınız. Şimdi bu görevi joystick'e abanarak bitiren de var, throttle panelinden trim ayarı verip uçağı doğal süzülmesine bırakarak alçaltan da. Yani uçmak var, uçmak var... Ayrıca zor değil diyenleri multiplayer'a bekliyoruz. Tüm kule konuşmaları vs. GERÇEK ve yapmak zorundasınız. Hebelegübele demeden kule konuşmalarını DOĞRU şekilde yapıp tamamen gerçek bir seyrüsefer yapabilirseniz tebrik ederim: Siz bir sanal pilotsunuz. Bunu gerçek hayata aktarmayı düşünebilirsiniz. Ctrl+E ile motor çalıştırıp klavyeden 2 tuşa basarak kuleyle konuşan, ATC penceresinden telsiz frekansı ayarlayıp (tek tuşla), squawk nedir, kule neden altimeter verir, verdiğinde ne yapmak gerekir bilmeden uçmak tamam ok ama eğlencesine uçmaktır. Biz bunu tasvip etmiyoruz. Sanal pilot olmaya özendiriyoruz. Misal ben de yedim yuttum her şeyini ama henüz multiye geçmedim. İngilizce tercümanı olmama rağmen henüz yemedi.

Üni.deyken pilotaj okuyan arkadaşların İstanbul - New York ödevleri vardı. ERTESİ GÜNE! Arkadaşa FO'luk yapardım o uyuklardı. Gecenin 3'ünde pasifik ortasında öten Master Caution alarmları eşliğinde "Cem uyan baba bişeyler oluyo noluyo amk" nidaları eşliğinde düşen uçağı toparlama çalışmaları mı dersin, new york'a varamadan okyanusa ditching yapma mı istersin sen seç. FSX deryadır. Çok kolaylaştıysa henüz keşfetmediğin şeyler vardır. Kurcukla azıcık daha. Sözün özü bu

Yazından gerçekten çok etkilendim bende tam sanal pilot olmak için uğraşıyorum ama gerçektende çok zor, kuleyle konuşmaya bende çok çekiniyorum,acil durumlarda ne yapacağımı soğuk kanlılıkla karşılayamıyorum.Birde tuşlu yaptığım bilmediğim,öğrenmesi gerektiğim şeyler var hala gelişeceğim çok şey var hala kendimi yeni başlamış gibi hissediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.