Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (189. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
4.178
Cevap
85
Favori
205.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dlss özelliği ne zaman gelecek arkadaşlar oyunu bu akşam güncelledim ama ayarlarda dlss ile ilgili birşey göremedim.

  • Su10 betada henüz. Tam Sürüm gelmedi. Ayrıca şu an videolara bakılırsa dlss msfs de ise yaramiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GUERRA kullanıcısına yanıt

    Benim 3060'lı orta karar sistemde farkedilir bir performans artışı getirdi. Tabi yaptığım karşılaştırma 1080p'den 4K'ya oyun içi upscale ile DLSS Balanced arasında. İlk ayarlarda medium ile kasmadan oynanır durumdayken DLSS B ile high ayarlarda yağ gibi akıyor. Öte yandan Dx12 halen düzeltilmemiş, devreye alındığı anda ciddi performans düşüşüne yol açıyor.

  • Burada VR'la uğraşan bir cengaver vardı sanki ama önceki mesajlara baktım göremedim  


    Oculus Quest 2 aldım. Bir türlü uçuşa başlayamadım, tak-çalıştır bir kurulum bekliyordum ama fazla iyimser yaklaştığımı anladım. Bilgi verebilecek olanlar buradan ya da özelden yazabilirse sevinirim.


    Yaşadığım sorunlar, bugün TV ekranına görüntü gelse de gözlükte loading kısmı devam ediyor, bir türlü bitmiyor. Dün görüntü aktarıldı ama böyle küçücük bir kısım, bir panelin yarısı kadarını görüyordum(Belki display TV ekranında kalmış olabilir dün denediğimde VR'a almamış olabilirim, emin değilim)


    Edit: 3 aşağı 5 yukarı aynı ayarlarla ne olduysa pat diye çalıştı   Daha önce Atatürk Havalimanı'ndan kalkmayı denemiştim, sadece Antalya yaptım kalkış meydanını. C172 ile bir kalkış-iniş yapabildim.


    İşte senelerdir bahsettiğim buydu, gerek yok hiç öyle 8 monitör düzeneğine falan. Valve Index Oculus Quest melezi bir VR sistemle neler yapılır   Ki çok değil 2-3 seneye o tip bir ürünün piyasaya geleceğini düşünüyorum. Şu aşamada mest edici bir deneyim oldu.


    Henüz Saitek'le denemedim, Quest'in kontrolcülerinde deneme yanılma yöntemiyle hangi tuş ne iş yapıyor denedim ve çözdüm. Bilgisayar ekranındaki görüntü gözlüğe yansıyandan çok daha iyi ve akıcıydı, sanırım bazı ayarlar yapmam gerekecek. Bu akşam bununla uğraşır düzene sokarım herhalde.


    Benim gibi kablosuz bir VR gözlükle bu keyfi yaşamak için senelerdir bekleyen varsa -imkanlar el veriyorsa- oyalamasın derim. Teknoloji henüz o seviyede değil ama bu fiyatlara kurabileceğiniz sistem için gerçekten sonuç tatmin edici  


    Edit 2: Saitek pedal, yoke, quadrant ve VR headset'le tam istediğimi aldım, olay budur arkadaşlar. Evde kurabileceğiniz sistemde bundan ötesi zor.


    Ne yazık ki buruk bir mutluluk oldu. GPU kurtarsa da CPU tarafında korkunç bir bottleneck var. Bilgisayardaki görüntüyü en düşük ayarlara çekip tüm gücü VR'a versem nasıl olur diye denedim ama performans alamadım. En azından 40 FPS'yi geçmek lazım şöyle kabul edilebilir bir deneyim için. Normalde VR'a yönelik sistem kurmak için DDR 5 teknolojisinin olgunlaşmasını bekliyorum. Eski PC'ye başka yatırım yapmamaya kararlıydım ama muhtemelen işlemci-anakart-ram değişimi yapacağım. Zehri aldım artık, vazgeçmek zor  


    Edit 3: Erken konuşmuşum, benim emektar hala iş görüyor. Nihayet lafı eveleyip gevelemeyen direk ayarları gösteren bir video buldum. Ayarları yaptım, mükemmel değil ama kabul edilebilir seviyeye geldi. Atatürk’ten kalktım indim birkaç kere, şarjını bitirdim Oculus’un. Oldu bu iş diyebilirim. Biraz ayarlarla oynamam lazım.


    İhtiyacı olan olursa videoyu bırakıyorum bu arada. Herkes benzer şeylerden bahsediyor ama bu eleman gibi yormadan direk paylaşan pek yok:

    PIE IN THE SKY TOURSyoutube
    #microsoftflightsimulator #msfs #VR Here's my latest and most in-depth Quest 2 VR settings guide! Join me as I take a deep dive through my pc, graphics and sim settings as well as discussing a few other ways of improving performance using the Quest 2, including increasing virtual memory and VR settings. Let me know if you have any questions or comments. I hope this video helps you dial in your own system, and see you in the sky soon! ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈✈ Chapters: 0:00 - Intro 1:03 - PC settings 1:35 - Oculus settings 3:25 - Increase virtual memory 4:31 - Sim VR settings 7:09 - Demo flight ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈✈ Lots of tutorials, live streaming, group flights, chat and if you have any specific requests, please join my Discord: https://discord.gg/pEd2rn9Evf My MSFS user ID: PIESKYTOURS ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈✈ I recommend: ★ WIDMOvr VR lenses: USE DISCOUNT code: PIE IN THE SKY TOURS for a 5% discount, and order it here: https://widmovr.com ★ ORBX - https://orbxdirect.com ★ Buttkicker Gamer 2: USE DISCOUNT code PIEINTHESKYTOURS for a 20% coupon for viewers (valid: 12/31/21): https://thebuttkicker.com/buttkicker-gamer2 ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈✈ My setup: Intel® Core™ i9-10900K Processor NVIDIA RTX 3080 ROG STRIX Z490-F GAMING 64GB RAM (3200mhZ) 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD 1TB Logitech MK220 Wireless combo Razer Nari Essential Wireless Gaming Headset HP Reverb G2 Oculus Quest 2 Shure SM7B Rode PSA1 Focusrite Scarlett 6i6 Audio Interface Adobe Premiere Pro Adobe After Effects Adobe Audition Honeycomb Alpha Flight Controls Yoke Logitech Flight Throttle Quadrant Thrustmaster TFRP Rudder Pedals PlaySeat Evolution Alcantara Next Level Racing GT LITE Cockpit ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈✈ 🏆 SUPPORT MY CHANNEL 🏆 📸 Follow me on Instagram: https://www.instagram.com/pieintheskytours 💸 Send a cup of coffee: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=E79ZXNLQ9GQAY
    https://www.youtube.com/watch?v=DXcwXXIcKFc&list=LL&index=3&t=577s

    Videonun paylaşıldığı forumda üstteki resimdeki ayarları da yaptım:

    https://forums.flightsimulator.com/t/quest-for-the-holy-vr-setup/438484/2




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 24 Temmuz 2022; 9:12:55 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    quest'2 yi aldım ve kısa sürede satıp 3d printer aldım şimdi kendime kokpit hazırlıyorum.


    VR da yakındaki nesneler için 3d özelliği etkili oluyor ancak uzaktaki nesneler 2d gibi görünüyor. kokpit yakın olduğu için 3d hissini çok iyi veriyor ancak havalandıktan sonra uzaktaki çizimler 2d gibi. performans için daha çok çok yol katetmesi lazım. Özellikle AA ve anisotropik filtreleme zayıf olunca gözü mahvediyor roz ve bunları yükseltince gözü yoruyor. . minimum 2k ve 60 fps olmadığı sürece VR'da 15 dakikadan fazla oynarsanız gözü sıkıntıya sokma riski olur. ayrıca düğmleri quest'in kontrolcüsü ile kontrol etmek zor.

    Ben tecrübe ettim beğenmedim zararına sattım 3d printer için.

  • whoops W kullanıcısına yanıt

    Kolay gelsin, umarım gönlünüze göre bir sistem kurarsınız.


    Ben dayanamadım elimdeki sistemi biraz yükselttim. Son olarak Amazon Almanya’dan RAM’ler almıştım, onları bekleyeceğim bir süre. Tahminim şimdiki ayarlarla 60 FPS görürüm ama muhtemelen grafik ayarlarını yükseltir, yine 40+ FPS’lere razı olurum.


    Bende Saitek yoke seti var, 2 tane quadrant olunca zibille buton var kullanabileceğim. Park yerinden çıkıp diğer park yerine yanaşana kadar klavye-fareye ellemeden tüm ayarları yapabilecek şekilde ayarlamıştım PMDG ve Zibo 737’lerini bile. VR ile muhtemelen daha çok basit Cessna ile VFR uçuşlar yaparım ama her durumda amacım Quest kontrolcülerine gerek olmayacak bir ayar yapmak zaten, yoksa dediğiniz gibi son derece kullanışsız en ufak bir düğmeyi çevirme bile işkence onlarla.


    Sistemi kurunca deneyimlerimi paylaşmaya devam ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 1 Ağustos 2022; 0:21:17 >
  • Abiler iyi günler benim bir sorunum var ve nedense bir türlü çözemiyorum xbox kolu ile oynuyorum ve sorunum bununla ilgili iniş yaptıktan sonra tekerlerim kilitleniyor ne sağ ne sol yapabiliyorum ve uçak çimlere çıkıyor o kadar yol geldiğim sefer bildiğiniz bok oluyor hiç bir hevesim kalmıyor acaba böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? Bu 1. sorun daha çok fazla sorunum var ama artık o sorunlar çok olmuyor şuanda sadece bu sorun var. unutmadan söyleyim ben inişleri kendim yapıyorum oyun kendi kafasına göre bazen oto pilota alıyor ben kol ile oynadığım için oto pilotun indirmesini istiyorum bunu nasıl halledebilirim acaba yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • kunduraNike kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen tuş atamaları ile ilgili bir sorun var. Havadaki sağ sol ile yerdeki sağ sol kontrolleri aynı değildir, dolayısıyla yere inince siz hâlâ havadaki kontrollere göre kontrol etmeye çalışmış olduğunuz için sağ sol yapamıyorsunuz.

  • ama şöyle bir sorun var 85 saat boyunca bu oyunu oynuyorum ve yerde pedalları kullanıyorum ama yere indiğim an pedallar işe yaramıyor kilitleniyor yada kilitlenmese bile gaz yaptığım an sağa doğru dönüyor sanki oto pilota bağlanmış gibi onu bir türlü çözemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunduraNike kullanıcısına yanıt

    Nette bu konuyla ilgili önerilen ve işe yarayan tek çözüm uçuş modunu değiştirmek. Örneğin VFR ile uçuyorsanız IFR'ye geçmek, sonra tekrar VFR'ye dönünce sorun çözülüyor.

  • hocam peki bunu nereden değiştirebilirim benim düşünceme göre rota ayarlerken ıfr ve vfr vardı acaba oradan mı bahsediyorsunuz yoksa başka yerden mi bahsediyorsunuz ?

  • al işte hocam bir sorun bitiyor diğeri başlıyor şimdide uçuş halindeyken bir anda uçak kapanıyor her şey kapanıyor ne ekran kalıyor ne başka bir şey bu ne için oluyor allah aşkına bu ne saçma bir şeydir ya

  • kunduraNike kullanıcısına yanıt

    Evet tam olarak o kısımdan bahsediyorum, yalnız netteki eleman değişikliği uçuş esnasında mı öncesinde mi yaptığını belirtmemiş, denemeniz gerekecek.

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Yardımın için çok sağ ol reis peki sende hiç bu 2. Sorun oldu mu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kunduraNike kullanıcısına yanıt

    Ben PC üzerinden oynadığım ve bir de üzerine DLSS'ye bir göz atayım diye Beta'yı kurduğum için çok daha farklı sorunlarla uğraşıyorum  

  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Sorun şurada bende bilgisayar üzerinden oynuyorum .D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kunduraNike kullanıcısına yanıt

    Assistance ayarlarında piloting kısmında auto rudderı kapatın. Hatta pilotingdeki herşeyi kapatın, piloting ayarı hard olsun. 2. Sorun içinse world update güncellemelernin tamamını eksiksiz yapın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abkartal78 A kullanıcısına yanıt
    Güncellemelerimin hepsi eksiksiz mesela türkiye içinde sefer yaptığımda bu sorun hiç olmuyor ama türkiyeden avrupa yapınca gdiyor nedenini bir türlü anlamadım 1. Sorun için çok teşekkür ederim eve gittğim an bunu deneyeceğim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bazı havalimanlarına ILS approach ile yaklaşamıyorum. Uçak oto pilotta uçuş planında çizdiğim rotadan çıkıp direkt olarak havalimanına doğru, pisti ortalamadan gitmeye başlıyor. Bunun nedeni nedir ve çözümü var mıdır acaba?

  • Masanori Takahaşi kullanıcısına yanıt

    Hangi uçak? Course giriyor musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.