Şimdi Ara

Microsoft Flight Simulator (2020) [ANA KONU] (184. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.259
Cevap
78
Favori
217.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XCloud’da uçup ekranı yenilenen var mı? Çok sinirimi bozuyor bu durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 737'yi motor tasarımı yüzünden seviyorum. MAX'te motor yuvarlak olduğu için burnu hariç airbus'tan farkı yok.

• Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir başlamak istiyordum bu işlere. İlk etapta Logitech 3d Extreme Joystick satın aldım. Genel olarak internette bu işe nereden başlamak gerek tam olarak anlayamadım. Birçok simülatör oyunu var ve sanırım en gelişmiş olanı Msfs 2020. Konuyu biraz taradığımda kafam daha da karıştı. Oyunu steamden indireceğim ancak üzerine yüklemem gerek yama vs var mıdır yoksa 349 tl lik oyunu indirdikten sonra eğitimlerle yavaşça başlamam yeterli olur mu? Havacılık sektörünün içinde olan ve yıllardır sektörü takip eden biriyim. Bana bu konuda yol gösterebilecek var mıdır? Nereden nasıl başlamalı ve neleri indirip ilerlemeliyim? Teşekkür ederim.

• minimelist kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bazı temel uçuş enstrümanlarını ve bazı uçuş dinamiklerini öğrenmenizde fayda var. Tamamen teorik. Görsel açıdan en gelişmiş uçuş simülatörü bu simülatördür ancak kendi şahsi fikrim uçuş dinamikleri en iyi olan uçuş simülatörü X-Plane 11’dir. ( p3d’de olabilir ). Temel alet eğitimi ve hava hareketlerini öğrenmek için önce tek motorlu uçaklarla eğitime başlamalısınız.( Cessna 172 gibi) İnternette bununla ilgili tonla video mevcut. Sakın direk Airliner uçurmaya kalkmayın bu işten soğursunuz. Temel alet eğitimi ve hava hareketlerini öğrendikten sonra yavaş yavaş primary instrument uçuş eğitimlerine çalışmaya başlayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman DM üzerinden soru sorabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapow -- 9 Mayıs 2022; 9:55:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Simülasyon içinde eğitimler var en baştan başlarsan az çok fikrin oluşur hocam. Tek motor cessnadan başlatıyor zaten zamanla bilgin arttıkça çift motor ardından da airliner geçersin. Yukardaki arkadaşın dediği gibi direkt airliner yani büyük yolcu uçaklarıyla başlamamakta fayda var. Bu işi öğrenmek baya bir araştırma saati alabilir tamamen ne kadar ilgili olduğunla alakalı. En basitinden chart okumak bile ayrı bir öğrenme konusu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • siz pcde mi ucuyorsunuz? Kaplamalardaki çözünürlük düşüklüğü pcde de hala devam ediyor mu? Ben bu durumu xboxa özgü bir downgrade olarak düşünmüştüm.

• @webmaster33 @Kasapovski

Evet bugün oyunu laptobuma indirmeye çalıştığımda sistem gereksinimlerini karşılamadığını gördüm. X-Plane i de kaldırmıyormuş. Ram alana kadar MFS X Steam Edition dan başlayıp devam edeceğim şimdilik. Grafik olarak epey rezil ama en azından başlangıç olur diye düşünüyorum.

Dediğim şeyleri öğrenmek için grafiğe ihtiyacınız yok. FSX’de de bunları öğrenebilirsiniz. Grafik işin çileği. :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GUERRA kullanıcısına yanıt

CFM56'nın kendine özgü tasarımı gerçekten güzel

• md11 M kullanıcısına yanıt

PC ağırlıklı olmak üzere yer yer Xbox'da da uçuyorum kaplama kalitesinde benim dikkatimi çeken bir probleme rastlamadım açıkçası ama bu konu başlığı altında da yabancı forumlarda da bu konuyla ilgili şikayetler okumuştum.

Siz simülasyon içerisindeki dünya güncellemelerini de indirdinmiz mi ? 40 küsür GB bir boyutu var yanlış hatırlamıyorsam birçok sorunu gideriyor ve iyileştirmeler içeriyor dünya güncellemeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 9 Mayıs 2022; 20:56:1 >
  • PMDG'nin modellediği Boeing 737 serilerinden 737-700, 69.99 Dolarlık fiyatla satışa çıktı. Yakın bir zamanda TL bazında çok daha uygun fiyatla Marketplace de gelecek. 6 haftanın sonunda 737-600 modeli 50 Dolarlık bir fiyatla satışa çıkacak. Tahmini olarak Ağustos ayında 737-800 ve Eylül ayında ise 737-900 modelleri gelecek. -800 ve -900 serilerinin fiyatları ise henüz belli değil.

pmdg simulations llc
    PMDG 737-700 for Microsoft Flight Simulator
    https://pmdg.com/pmdg-737-700-for-microsoft-flight-simulator/
  • evet indirdim world updateleri, kapsadıkları ülkeler güzelleşti ancak gerisi sıkıntılı

bu arada pmdg de sanırım xbox su10 sonrasında yani temmuz ayında geliyor. umarım bir problem olmaz.

• PMDG 737 için sistem gereksinimi 2080ti diyor. Ben oyunu 2060 superle rahat oynuyorum. Şimdi bunu alırsam sıkıntı mı olacak anlayamadım?

• Kubilay S. kullanıcısına yanıt

Prepar ve FSX zamanlardından hatırladığım kadarıyla pmdg ürünlerind frame düşmesi oluyor özellikle uculan meydana bağlı olarak. Yani tıkanmalar yaşanabilir kesin olmamakla beraber Default ucaklara göre gerek texture gerekse simule edilen sistemlerin fazla oluşu, uçağı çok daha fazla komplike hale getirdiği için frame düşmesi normal ama illa ki sizin ekran kartında performans azalması olacağı anlamına gelmiyor. şahsen default meydanlar bile zevkli msfsde. oralarda frame düşmesi oalcağını sanmam.

• Kubilay S. kullanıcısına yanıt

Her şeyden önce ekran kartı ayarları ve simülasyon grafik ayarlarının sisteminize göre optimize edilmiş olması lazım. Örneğin ayarları ultra yaparsanız sadece pmdg değil hiçbir eklentiden tam performans alamazsınız çünkü msfs hala dx11 ile çalıştığı için tam verimi alamıyoruz. Temmuzda sim update 10 gelecek ve dx12ye geçiş yapılacak böylece performans sorunu tümüyle ortadan kalkmış olacak. Bunların dışında; Pmdg 737, asobo cessna ile aynı değerleri vermekte. Şu an için ayarları optimize edin ve 737yi o şekilde kurun. Temmuzda dx12ye geçildiğinde daha yüksek grafik ayarlarına geçebilirsiniz.

• FS içerisinde IVAO gibi tüm uçuşların yer aldığı bir online harita var mı? ayrı bir eklenti mi kurmak gerekiyor illa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elma kullanıcısına yanıt

2-3 güncelleme önce PC'de Dx12'ye zaten geçilmişti, grafik ayarlarından seçebiliyorsunuz. Ancak Dx12'de oyun Dx11'e göre daha yavaş çalışıyor. Optimizasyonu tam yapılmamış.

• Gençler PMDG DC-6 Marketplace'e çıkışından ne kadar sonra gelmişti?

737 için 800 versiyonunu bekleme niyetim var, zaten o zamana kadar iyice oturmuş olur hatalar ya da eksiklerle çok uğraşmayız. Yine de çok makul bir fiyatlandırma olursa 700'ü de alır denerim.

• Dx12ye henüz geçilmedi bahsettiğiniz şey beta. Temmuzdaki SU10 ile geçiş yapılacak.

• Arkadaşlar oyunu xboxta oynuyorum ben ve son zamanlarda oyundan çok fazla atmaya başladı. World update lerin hepsi yüklü bu arada. Oyunu silip tekrar yükledim world update leri hiç indirmedim. Oyundan atma azaldı ama kasma hala var. Bu gibi sorunlar yaşayan var mı benden başka merak ediyorum? Bide a330 falan oyuna gelir mi? Hiç Airbus yok oyunda a320 Neo dışında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.