Yani şu çok ilginç gerçekten. Bu sene PS tarafında Returnal ve Ratchet and Clank çıktı. Returnal 500 bin civarı sattı son zamanların en çok yarım bırakılan oyunu diye haberler çıktı. Ratchet and Clank 1 küsür milyon sattı, Game Awards’tan eli boş döndü. Yıllardır bir God of War muhabbeti var, PS4 nesline tek bir God of War çıktı. Yere göğe sığdıramadık, ortalığı yıka yıka PC’ye geldi, açın bakın Steam’den zirve oyuncu sayısı Age of Empires IV’ün altında. Flight Simulator’den 10k fazla. Bildiğiniz uçak oyunundan bahsediyorum. Üstelik bu oyunlar bir de Gamepass’te neredeyse ücretsiz üstelik. Microsoft $1 dolara Gamepass dağıtıyor yine de bu oyunlar Steam’de bu kadar satılıyor oynanıyor. Öte yandan Xbox’ın bu seneki oyunları hep yüksek puanlı, ödüllü oyunlar Forza Horizon 5 yılın en yüksek puanlı oyunu, Halo, Age of Empires hatta Deathloop Game Awards’tan ödüllerle döndü. Hala Sony kalitesinde oyun deniliyor, 500 bin, 1 milyon satan PS exclusivelere şöyle çok satıyor böyle çok satıyor üyelik sistemine gelmez deniyor. Öte yandan Microsoft Call of Duty’i üyelik sistemine getirmeye hazırlanıyor. İlginç gerçekten. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor (7. sayfa)

-
-
Sırada Konami, Sega ya da Ubisoft mu var? ya da EA mı?
Oyun piyasası da tam olarak bağımsız geliştiriciler ve eski fosil firmaların büyük balıklar tarafından yutulması arasında bir tabloya dönüştü.
Playstation yorumlarına da katılmamak elde değil, bundan önce PS platformunu tamamen exclusive ile idare eden Sony, çarpraz platformu yasaklayan Sony, ortak geliştiricilerini tamamen kendine bağlayan Sony artık PC oyuncularına açıyor eski arşivlerini. Demek oyun kısmında yeni neslin kazananı bilgisayarda olduğu gibi konsolda da Microsoft olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamanında 6 milyar dolar için askerlerimizi ırak cehennemine sokacaktık sırf abd için
-
Ps'nin gamepass 2 karşı bir şeyler çıkarması lazım.
Çevremden gördüğüm kadarıyla xbox series s e geçen sayısı çok fazla.
-
God of war ne kanka la. Embesil 3 tane youtuber oynuyor diye oyun diye kakalıyorlar millete. Oyun basınına ne demeli. Cyberpunk gibi leş ve bozuk bir oyuna 86 puan verip halo infinite e 87 puan veren satılmış basına ne demeli?. Gerçekten soruyorum cyberpunk 86 puanı hak ediyor mu? Eğer cyberpunk 86 puanı hak ediyorsa halo infinite nasıl 87 puan alıyor? Halo infinite gerçekten çok iyi bir oyundu. Sandbox yapısından tutta 5. Oyunun kötü yanlarının tamamını oyunun hikaye yapısını bozmadan oyundan çıkarıp oyunu iyi yapabilmeleri bence çok büyük başarıydı. Hayranıyım diye demiyorum ama halo oynayan oyuncuların büyük çoğunluğu oyunu hiç sıkılmadan bitirdiler.
sence hulk gerçek olabilir mi hocam?
-
Sene olarak 2021 Sony cephesi için çok kötüydü evet. Fakat bundan önceki 5-6 seneye baktığımızda çıkardıkları her oyun seneye damga vurdu.
GoW 2018'de çıktı oynandı bitti. Ne bir remastered veya remake. Dümdüz port. Ayrıca 4 sene geçti üzerinden. 300-500binleri görmemesi normal bence.
Gamepass gelene kadar xbox konsol sattıramadı. Hatta konsol satışlarından zarar ettiklerini açıkladı. Sen ne oynamak için alacaksın pass olmasa? Tamam yarış seviyorsan forza belki. Halo için mi alacaksın? Ki bunların hepsi PC'de de var. Artık o kadar bir Sony nefreti oldu ki, ekstra bir oyun çıkmayan xbox'ı millet baş tacı yapar duruma geldi. Bence ilginç olan durum da bu.
-
hayret hakikaten, bizim aklımızın almayacağı paraya adamlar oyun şirketi alıyor. Nasıl kazanabilirlerki o kadar para oyunlardan
-
-
Abi bu iş artık garip bir yere varmaya başladı :) Bunun bir tık üstü komple Sony'i satın almak lan. :)
-
-
Microsoftun bunu yapmasının sebebi, bütün herşeyi kendi platformuna katıp gamepassta çığır açmak mı?
Öyleyse iyi. Günün birinde netflix,hbo max, amazon prime falan da birleşir umarım. Heryere ayrı ayrı para ödeniyor. Sıkıcı
-
gow tloa felan güzel oyundurda kemik oyuncuya çerezliktir oynar geçer hele hele pc oyuncusunu felan sarmaz öyle 5 6 saatte biten oyunlar şu ortamda ps almak için tek bir sebep bile yok
-
Xbox platformu Phil Spencer ile resmen çağ atladı. Ken kutaragi sonyde nasıl efso işler yaptıysa Phil de o ayarda işler çıkarıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 19 Ocak 2022; 5:17:48 >
Bu işin sonu entertainment sektörünün savaşına dönecektir savaşta ayakta kalan son firmalar Microsoft, Disney ve Tencent bu 3 firma diğer rakiplerini ya yiyecek ya da sektör dışına atacak. Mevzuyu sadece oyun olarak düşünmeyin bunun içine diziler vr/ar metaverse vb. ne varsa katın. Muhtemelen en sonunda Disney hepsini halledip tek kalacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir hamle, yılda bir otomatiğe bağlamış olsa da CoD oyunlarını oynarım aksiyon deneyiminden ötürü. Siteye giriyorsun Euro üzerinden fiyatlandırma yapıyor Türkiye için. Sisteme bak mal mıdır nedir. :) Para almaya gelince avrupa muamelesi yapan şirketlere ayar oluyorum.
Microsoft en azından gamepass'e falan getirir bunların oyunlarını.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 19 Ocak 2022; 5:45:42 > -
Beyler açıklıyorum 128 milyar dolara biz Valve'ı satın aldık. Haftaya Erzurum 3 çıkacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sony oyun ve konsol camiasından silinmeye mahkum. Kaçarı kurtuluşu yok.
Vay be.
Sene 2008-2009, ghostcrawler diye vasıfsız bir şahsı World of Warcraft'ın başına koydular.
Silmedilerse hala duruyordur; adamın iki konuşmasını dinledim, dedim bu oyunu bok eder, forumlara binbir konu açtım. Sildiler konuları.
Oyun bok oldu. Haklı çıktım. Sebebi o vasıfsızdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X