Şimdi Ara

Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
0
Favori
13.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
110 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece zamanında PS1 sahibi olamadım.

    Çıktığı ilk zamanlardan beri PS2 - PS3 - PS4 - PS4 PRO sahibiydim.

    SONY fanatiği değilim ama PS EXC leri beğenerek oynarım. THE LAST OF US - UNCHARTED - GOW - DAYS GONE - HEAVY RAIN - DETROIT - SPIDERMAN.... uzar gider. Hastasıyım.


    Ama ilk kez bu nesilde gaza gelip arkadaş grubumuzca XBOX SERIES X aldık. Çok radikal bir karardı.

    Bu değişimde konsolun tasarım güzelliği olduğu kadar GAMEPASS hizmeti + PS EXC'lerin sadece hikaye modundan ibaret olması ve PS'nin güçsüz ve pahalı olması gibi sebepler de vardı.

    Ben ki hayatımı PS + PC oyuncusu olarak geçirmiş, PS EXC oyunlarını üst düzey beğeni ile oynayan biri olarak iyi ki XBOX a geçmişim diyorum.

    3 yıllık GAMEPASS ULTIMATE aldık ve 1 senedir hangi oyunu oynayacağımızı şaşırıyoruz. Arka planda yeni PS EXC ler çıkadursun. 2-3 seneye ortak bir PS5 alır hepsini ucuza oynar bitiririz.


    XBOX SERIES lansmanını dün gibi hatırlıyorum. PHIL SPENCER çıktı ve devrim yapacağız dedi. İddalıyız dedi. ve ekledi... SONY BİZİM RAKİBİMİZ DEĞİL dedi. Adam şaka yapmıyormuş.

    SONY firmasının açıkladığı yıllık şirket kârı 3.5 MİLYAR DOLAR

    MICROSOFT un açıkladığı yıllık şirket kârı ise 170 MİLYAR DOLAR a yakın. Böylesine bir güç sahibi MS. Konsol kulvarında da fark atabilir. Yeter ki vizyon sahibi yöneticileri olsun.

    İşte tam da bu noktada PHIL SPENCER güçlü bir isim oldu. XBOX için büyük bir şans oldu. Koskoca Activision Blizzard'ı alıyor adamlar ve normal bir habermiş gibi yayınlıyorlar.

    Sessiz sedasız. Mütevazi bir alımmış gibi tanıtıyorlar. Adamlar resmen İSTİLA ETMEYE GELMİŞLER halbuki :) Efendi efendi darbe indiriyorlar rakiplerine.


    PHIL SPENCER "çok kısa bir sürede stüdyo sayımızı arttıracağız" dedi. SONY karşısında şansı yok dedik ama yanıldık. XBOX COŞTU.

    PHIL SPENCER "çok kısa bir sürede 3 ayda bir AAA oyunlar çıkartacağız" dedi. Hadi lan oradan dedik. SADECE 1 SENEDE SÖZÜNÜ TUTTU VE DEVAM EDİYOR.

    PHIL SPENCER "çok kısa bir sürede kendi özel oyunlarımızı GAMEPASS üyelerimize çıktığı ilk gün hediye edeceğiz" dedi. Yok artık daha neler dedik. ADAMLAR ÇATIR ÇATIR OYUN VERİYOR.


    Adam bunları 2020 yılında söyledi. 2020 Kasımda konsol çıktı.

    Şu an Ocak 2022 deyiz ve verdiği tüm sözleri 1.5 senede tuttu ve işler hale getirdi.


    Peki SONY ne yaptı?

    Hala PSNOW satıyor. Ayrıca PS PLUS satıyor. Bunları birleştirecek de, GAMEPASS e rakip olacak falan. Bekliyoruz.

    Hala senede 1 yada 2 AAA oyun ya çıkarıyor yada çıkaramıyor erteliyor. Öyle kolay bir şey değil çünkü 3 ayda 1 tane AAA oyun çıkarmak. Para gücü ister.

    Hala kendi ÖZEL OYUNLARINI kendi müşterisine dahi parayla satıyor. Öyle hediye edeyim, çıktığı ilk gün direkt olarak vereyim de yok.

    SONY şu an kendi EXC lerini yeni yeni PC ye çıkartıyor. Sebebi tabiki XBOX. Çünkü XBOX hem kendi müşterisinden, hem PC den hemde yeni yeni PS oyuncularından para kazanıyor.

    ALAN WAKE buna en iyi örnekti. Yetmedi şimdi de ACTIVISON ı aldı mesela. PS oyuncuları bu oyunları aldıkça MS direkt olarak kazanacak :)


    SONY bir an önce GAMEPASS e rakip bir sistem çıkartmalı.

    Sonra tüm EXC hırsından vazgeçmeli ve PC tarafına da çıkartmalı. (Gerekirse önce PS e çıkar ama 1 sene sonra hemen PC ye de çıkar)

    Eğer MS gibi stüdyolar satın alamayacaksa (ki SONY nin kendi açıklamalarına göre sadece ACTIVISION ı alması 20 yılı buluyor) kendi EXC oyunlarını 1-2 sene içinde XBOX a da çıkartmalı.

    :) Gidişat buna doğru gidiyor çünkü.


    Yoksa SONY yılda 3-5 MİLYAR DOLAR kar elde ederken,

    MS çok değil bir kaç sene içerisinde 10 MİLYAR - 15 MİLYAR DOLAR kar elde eden bir firma haline gelebilir.

    Makas açılıyor. MICROSOFT ağır pazarlama hamleleriyle saldırıyor.


    Daha güçlü konsol, daha ucuz konsol, bedava oyun ama MÜKEMMEL BİR ABONELİK SİSTEMİ. İşte XBOX ın yeni nesil devrimi bu.

    SONY benim exc oyunlarım var diyerek bu durumla savaşamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 19 Ocak 2022; 11:33:55 >




  • iki yıl ve üzeri xbox gamepass olanlar Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor . Microsoft gerçekten çok saldırgan davranıyor. Oyun firmalarının en büyüklerini teker teker alıp bünyesinde toplamaya başladı.

  • Öfff paraya bak be..

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    iki sene ne, 2014 deki GTX 970 ile (o zamanın orta segmenti) hala çoğu oyunu high da oynayabiliyorum :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PHIL reis beklenen açıklamayı yapmış.

    "Ancak bazı oyunları XBOX konsoluna özel hale getireceğiz"


    Bizim amacımız ayıp etmek değil ama diyor, el mi yaman bey mi göstereceğiz de diyor.

    MS'in dünyadaki yazılım gücü sebebiyle oyun firmaları ve parça üretim firmaları ile arası çok iyi.

    Bu sebeple INTEL - AMD - NVIDIA gibi güçlü markalarla beraber at koşturabileceği gibi, EA, UBISOFT, TAKE TWO gibi firmalarla da her şeyi yapabilirler.

    Bekleyip göreceğiz.



    Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor


    Ocak ayı oyunları da açıklandı.

    RAINBOW SIX ECTRACTION'ın yanına HITMAN TRILOGY de fena olmamış.


    Helal olsun adamlara.



    Microsoft, Call of Duty ve Diablo geliştiricisi Activision Blizzard'ı satın alıyor




  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Tekelleşmeden aşırı korkuyorum. Ama Activision/Blizzard’ın şimdiki halinden kötü olacağını sanmıyorum. Şimdilik Microsoft kan emmiyor. Emer mi onu da bilemem ama bence son zamanlarda oyun dünyasının en önemli olaylarından biri Game Pass. Çünkü bağımsız oyun geliştiricilerine ve unutulmuş değeri bilinmeyen oyunlara maddi anlamda çok fayda sağlıyor. Bu bence çok önemli bir konu. Kullanıcıya sağladığı faydalara girmeyeceğim bile...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuan itibariyle oyun sektörü Microsoft, Tencent ve diğerleri diye üçe ayrıldı 🙂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Masaüstü ve notebook piyasasında ve Microsoft işletim sisteminde oyunların önemi çok büyük. Mantıklı bir hareket.

  • kayraTsu07 K kullanıcısına yanıt
    hangi çözünürlükte deme gereği duydum. Zamanında benimde vardı 970 sevdiğim bir karttı.

  • diablo 4 bekliyorum tek umursadığım o açıkcası.

  • Baba FPS oyunları IP'leri MS elinde:

    Doom
    Wolfenstein
    Quake
    Call of Duty
    Halo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Phil Spencer adamdır.

  • nintendoyu da alması yok mu

  • vayyy kral olma yolunda ilerliyor.

  • Sırf şu haber yüzünden çok çok daha pahalanacağını düşünüp 3 yıllık game pass aldım 765 liradan. Tek oyun oynama imkanımızın da elimden alınmasını istemedim.

  • Blizzardda calisanlar aldigi primlerle emekliligi yarılamislardir:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara söyle baktim da diablo wow gibi oyun sektörüne öncülük eden markalara laf eden ergenler olmuş cidden komik.. Sizin yaşınızdan büyük bu isimler ve her diablo çıkışı wow çıkışı yer yerinden oynuyor gelmiş bunlar eskidi önemsiz diyor şaka gibi.. 30 liraya aylık bu muhteşem oyunları oynayabileceğine ya da yerel fiyatlandırma ile daha ucuza edilebileceğine sevinmiyor anca çamur at izi kalsın.. Yaşım 34 20 yılı geçkin oyun oynarım ama bu kadar saçma yorumlara çok nadir denk geldim bravo size..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    EA veya Take Two'yu istese de alamaz. Antitröst Yasası müsade etmez.

  • Der Meister. kullanıcısına yanıt

    Cok dogru bir görsel.Oyun dünyasinida bitirebilir belli olmaz:D tam tersi daha iyide olabilir görücez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu anlayamıyorlar işte. Yokluk görmeyince veya geçmişin deneyimlerini duymayınca.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.