Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Plus hakkında bilgim yok, ancak 225 55 17 CC lastikler 3 yıl 35k oldu, az frene abanayım hemen ABS devrede, patinaj cabası. Diş derinliği normal oranda aşındı, yanak problemi, çatlak vs. oluşmadı. Ama ABS canıma yetti. 4 mevsim mi? Tövbe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2016 yılının Aralık ayında aldım. Geçenlerde yağışlı bir havada hafif rampa aşağı ara yoldan ana yola çıkacaktım. Durmak için frene bastım ve direk abs devreye girdi. Ayağımı frenden çekip tekrar bastım yine aynı şeyi yaptı. Arabayı durduramadım. Paldır küldür yola dalmak zorunda kaldım. Allahtan sağdan soldan gelen araba yoktu da kazasız bir şekilde olayı atlattım. Düz yolda aynı şeyi yapmadı. Acaba yola yağ falan mı dökülmüştü diye düşünmüştüm ama forumlara bakınca lastikten kaynaklı olduğuna tamamen emin oldum. 2,5 yıl gibi lastik için kısa bir sürede bu hale gelmesi Michelin in itibarına yakışmıyor. Çok km yapan biri değilim bu arada. 2011 model aracımın fabrika çıkışı gelen Yokohamaları 5 yıl kullandım. Hiç böyle sıkıntılar yaşamadım. Diş derinliği azaldığı için değiştirmiştim.

• xemresenx X kullanıcısına yanıt
    Bu gibi durumlarda fren pedalına var gücünüzle basın, abs görevinini daha iyi yapacaktır

• 215/50/17 Michelin Cross Climate lastik arıyorum lastiğimin teki balon yaptığı için patladı sadece 1 adet lazım elinde olan varsa istanbul içi satış yapabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q6600

215/50/17 Michelin Cross Climate lastik arıyorum lastiğimin teki balon yaptığı için patladı sadece 1 adet lazım elinde olan varsa istanbul içi satış yapabilirmi.
    Vesile olmuş, kalan teki stepne yapıp öne adam gibi bir çift lastik alın derim

• Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    215 45r16 goody eff. Grip lastik aldım, 2 aydır kullanıyoruz. Uzun yolda da kullandım. Michelini aratmıyor hatta belki daha iyi diyebilirim. Çünkü yakıt sarfiyatı az. (Lastik teknik özellikleri karşılaştırmasında da daha avantajlı)

• senelerdir bu lastiği takip ediyorum, daha doğrusu 4 mevsimlik lastikleri.
    içlerinde öne çıkan michelin ve goodyear.
    benim anladığım bu lastikleri kullandığınız bölge çok önemli.
    1-sıcaklık yazın 30 dereceyi geçmemeli
    2- kışın sıfırın altına inmemeli
    bu lastiği alıyorsanız aracınızı hız limitlerinin altında zorlamadan sakin sakin kullanmalısınız.
    virajlarda, karda, yağmurda, sıcak havalarda daha da sakin dede sürüşü yapmalısınız.

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    Sıfırın altına fazla inmeyen diyelim, çünkü İstanbul da bile sıfırın altını görüyoruz. İstanbul veya benzer iklim için kış lastiğinden bile daha uygun bir lastik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir tespit 4 mevsim lastiklerle 4 mevsimde dede sürüşü yaparsanız hiç sorun olmaz :)

• yıl bazında hava şartları daha çok yaz lastiği kullanımına uygun. İstanbul vb. için konuşuyorum ki topu topu yılda 1 hafta karda kullanabileyim diye kalan 51 haftayı riske attığınızda değmez. (2. Yıldan itibaren geçerli) yalnızca öne 1 çift kışlık alın işinizi görün derim. Ki ben 3. Yıl önlere wrd4 aldım. Bu dört mevsim yalanına bulaşıp benim gibi çekmeyin.

• Cumartesi gunu dort adet taktirdim arabama, 225-45-18 olculerinde, cuma aksami yagmurda arabam 50 ile giderken frene basinca s cizmesiyle lastikleri degisme karari aldim, fabrika cikisi lastiklerdi, 15 uretimi ve 34 bin km yapmis Pirelli cinturato...
    Hafta sonu yaklasik bin km yol yaptim, yogun yagmurda test imkanim oldu, gerek frenlemesi, gerek yol tutusu beni mest etti, abs devreye girmiyor...
    Sessizlik ve konforda bariz fark var. Kuru yolda 220 ye kadar ciktim bir tereddut yasatmadi...

Bakalim kar performansi nasil olacak, mevsimin ilk kari yagdiginda Kartepe ve Abant yolunda deneyecegim...

• quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

senelerdir bu lastiği takip ediyorum, daha doğrusu 4 mevsimlik lastikleri.
    içlerinde öne çıkan michelin ve goodyear.
    benim anladığım bu lastikleri kullandığınız bölge çok önemli.
    1-sıcaklık yazın 30 dereceyi geçmemeli
    2- kışın sıfırın altına inmemeli
    bu lastiği alıyorsanız aracınızı hız limitlerinin altında zorlamadan sakin sakin kullanmalısınız.
    virajlarda, karda, yağmurda, sıcak havalarda daha da sakin dede sürüşü yapmalısınız.
    Nokian WP lastiklerimi 2 kış-3 yaz mevsiminde -15 derecede kütahya'da kullandım yer buz değilse gayet etkili lastik, buzlu zeminde zincir veya çivili lastik dışında hiç biri güvenli sürüş vermez, tahtaköprü'den domamiç'e giderken 1600 metrelik zirvede yolun güneş görmeyen 100 metrelik kısmı tamamen buz tutmuş araç hafifçe kayınca otomatik şanzımanı buzlu zemin moduna aldım ve o şekilde sakin kullanımla geçtim.

yazın da 30 dereceli sıcaklıklarda 3 mevsim kullandım lastik durumu gayet iyi.

• Allah bildiği gibi yapsın yav bu lastiği... önceki aracımda bu lastikten vardı araba kuru zeminde sürekli abs açmaktan en ufak bir virajda kıç atmaktan telef olmuştu resmen söküp atmıştım da rahat etmiştim. Şimdi yeni bir araç aldım şansıma üzerinde yine bu lastiklerden var!!!! 3 kere ölümden döndüm desem yeridir. Alma aldırma
  • 3 yıl ve 46000 km kullandığım lastiklerimin son hali bu şekilde. Lastiklerin kar ve yağmur performansından gayet memnundum. Yazında hiç bir sorun yaşamadan kullandım. Ancak bu kadar kısa sürede bu şekilde deforme olması düşündürücü. Dört mevsim lastik macerama artık continental allseasoncontact ile devam edeceğim. Bir daha michelin alır mıyım, pek sanmıyorum.

• Michelin den ziyade dört mevsim lastik sevdasından vazgeçilmeli

• zamanında o kadar anlattım ve bir sürü kişi saldırmıştı ,şimdi millet gerçekleri görmeye başladı ama neye yarar
    4 mevsim lastik diye bir lastik olmaz diye tekrarlıyorum ,inanmayan yine gidip alsın ne diyelim
    biraz kışlık kısımdan ,biraz yazlık kısımdan feragat edip her firma 4 mevsim lastik yapabilir (gerçi zaten yapıyor) ama o lastiğe ne derece 4 mevsim denir bilemem

binlerce tl. verip araba alıyoruz ama iş emniyete geldiği zaman nedense cimriliğimiz tutuyor
  • deniz39 kullanıcısına yanıt
    Süpersiniz. Teşekkürler.

• Haftasonu 195/55/r16 91V XL olarak alacağım aracıma,Solus kh17 lerden bin kat iyi olacağına inanıyorum.Yazın harika yol tutmasına gerek yok araç accent blue zaten,frenlemesinin düzeleceğine inanıyorum zira üstündeki lastiklerden dolayı araba frene basınca hızlanıyor resmen.Kışında rezil etmesin yeter,öyle yokuşlu bir yerde oturmuyorum,yokuşlu yollara pek girmiyorum,bakalım göreceğiz.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Crosclimate ortalama bir lastiktir, aracı limitlerinde kullanmıyorsanız problem çıkartmaz, 3 kış eskisehirde beni yolda bırakmadı, yazın da tatilde Antalya sıcağın da problem yaşamadım, ama ben hız limitlerine uyan bir insanım, genelde hızlı ve sert kullanımı sevenler bu lastikten memnun kalmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üç yıl kullandım bir kere bile sorun yaşamadım. Aracı satali iki hafta oluyor alan kişi lastikler kışlık mı diye sordu dişler sapasağlam duruyordu. Ben çok memnundum. Yol tutuşu yol sesi konusunda çok tatminkardi. Yeni aracımın lastikleri değiştirme zamanı gelince hiç düşünmeden tekrar alacağım.

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.