Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu lastiklerden 1 çift 2012 model megane3 aracıma takmıştım size birebir katılıyorum berbat lastiklerdi sonra bu lastikleri arkaya taktım kullanıyordum arabayı satınca üzerinde gitti kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 7 Aralık 2018; 10:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. kışa girdik. Kar performansında bir değişiklik yok. Dün Ankara'da yağan karda eskiden nasılsa öyle iş gördü.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Aracınızın markası nedir

• Audi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

Bu lastikler ile yaklaşık 42000 km yol yaptım iki çift lafta ben edeyim. Araç yazin buzda kayarmis gibi kayıyor . 50 ile giderken ani fren yapıyorum kayıyor kayıyor kayiyooor ve duruyor. Sanki buzda kayıyor .

Kışın kuru havada yine aynı ABS hemen devreye giriyor ve kaymaya başlıyorsunuz . Islak zeminde ise tam tersi adamı cama yapıştırır . Direk duruyor araç kayma yok.

Yumuşak lastikler konforlu. Fazla ses almıyor . Ömrü bitsede degistirsem kaza yapmadan.
    daha önceki mesajlarımda aynen bunların olacağını söylemiştim
    hiçbir lastik hem kışın hemde yazın süper performans vermez ,bu durum fizik ve kimya kurallarına dahi aykırı iken bazıları inat etmeye devam ediyor
    hatta lastikler her geçen yıl performans kaybetmeye başlar ama normal bir kullanıcı bunu fark etmeyebilir

gerçi sizin lastikler çok anormal tepki vermeye başlamış ,bir lastik ne kadar kötü olursa olsun yağış vs. olmadığı zamanlarda ancak bir miktar kötü performans verir

bazıları incecik bir kar yağışını örnek gösteriyor ,şöyle sağlam bir kar yağsa işte o zaman asıl ne olduğu görülür
    ama geçen sene hiç kar yağmadı ve bu sene ne olur bilinmez ,yağmazsa bu lastik sahipleri yine sorunsuz diyecektir (gerçi mümkün değil ya neyse)

6 yıldır kullandığım yaz lastiklerini bu sene değiştirince farkı anladım :)
    yaz lastiğini yazın kullansak dahi belli bir süre sonra çok sertleşiyor

bu durumda sen aynı lastiği hem aşırı sıcaklarda kullanacaksın ,hemde karda buzda kullanıp süper performans bekleyeceksin ,olacak iş mi ?
    ilk yıl sorun olmasa dahi sonraki yıllarda mutlaka sorun çıkartır ,sorun derken dikkat ettiyseniz bende bir lastiği 6 sene kullandım ,fren yaptığımda zınk diye duruyordu ama yeni lastik takılınca eskisinin tangır tungur gittiğini anladım :)

• Lastiği münafık olmaya zorlamışsınız gibi
  • Benim aracın lastik ölçüsü 245 45 18 , 98w

Haftaya kış lastiği takılacak
    Markası lassaymış
    Baktık Lassa da bu ölçülerdeki lastikler için 100v diyor hız endeksi

Problem olurmu ?
    Birisi 270 birisi 240 diyor hız endeksi de , üstündekiler continental

Kış lastiklerinde hız endeksi biraz daha düşükmü olur ?
    Kiralama şirketine bıdı bıdı yapsam mı bilemedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Adamlar kış lastiği takıyorsa bence hiç indirip kaldırmayın.

• Takıyorsa derken zaten anlaşma öyle sözleşme bitene kadar 1 takım kış 1 takım yaz sıfır lastik hakkımız var
    Lassa hiç kullanmadım huylandım biraz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Çünkü bazen ha bugün ha yarın deyip takmayabiliyorlar. Neticede lassa da öyle adı sanı duyulmamış bi lastik değil. Ben sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum. Sırf bunun için adamlara yüklenmekte haksızlık olmazmı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

daha önceki mesajlarımda aynen bunların olacağını söylemiştim
    hiçbir lastik hem kışın hemde yazın süper performans vermez ,bu durum fizik ve kimya kurallarına dahi aykırı iken bazıları inat etmeye devam ediyor
    hatta lastikler her geçen yıl performans kaybetmeye başlar ama normal bir kullanıcı bunu fark etmeyebilir

gerçi sizin lastikler çok anormal tepki vermeye başlamış ,bir lastik ne kadar kötü olursa olsun yağış vs. olmadığı zamanlarda ancak bir miktar kötü performans verir

bazıları incecik bir kar yağışını örnek gösteriyor ,şöyle sağlam bir kar yağsa işte o zaman asıl ne olduğu görülür
    ama geçen sene hiç kar yağmadı ve bu sene ne olur bilinmez ,yağmazsa bu lastik sahipleri yine sorunsuz diyecektir (gerçi mümkün değil ya neyse)

6 yıldır kullandığım yaz lastiklerini bu sene değiştirince farkı anladım :)
    yaz lastiğini yazın kullansak dahi belli bir süre sonra çok sertleşiyor

bu durumda sen aynı lastiği hem aşırı sıcaklarda kullanacaksın ,hemde karda buzda kullanıp süper performans bekleyeceksin ,olacak iş mi ?
    ilk yıl sorun olmasa dahi sonraki yıllarda mutlaka sorun çıkartır ,sorun derken dikkat ettiyseniz bende bir lastiği 6 sene kullandım ,fren yaptığımda zınk diye duruyordu ama yeni lastik takılınca eskisinin tangır tungur gittiğini anladım :)

Alıntıları Göster
    Kimse çıkıp da her koşulda süper performans veriyor demiyor zaten. Her koşulda çalışsın, vasat olsun ama benim olsun. Lastikçiyle muhatap olmayayım benim için yeterli. Gerçi şimdi böyle deyince de sıradan kullanıcı damgası yerim. Daha evvelden mevsim geçişlerinde bitik lastik gibi kaydığını da bu konuya yazmıştım. Sizin amacınız bilgi paylaşımı değil aksine lastiği yermek olduğu için doğru yoldasınız. Bu şekilde devam ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 8 Aralık 2018; 15:50:20 >

Birileri her koşulda süper olduğunu söylüyor yukarı doğru okursanız görürsünüz:)

bir sürü yazmıştım ama sonradan düşündüm bu kadar yazmaya gerek var mı ?
    hayır tabi ,bunun yerine senin mesajını gösterdiğimde millet anlayacaktır :)

Daha evvelden mevsim geçişlerinde bitik lastik gibi kaydığını da bu konuya yazmıştım.

Sizin amacınız bilgi paylaşımı değil aksine lastiği yermek olduğu için doğru yoldasınız. Bu şekilde devam ediniz.

bu ne perhiz ,bu ne lahana turşusudur

demeyeceğim artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 9 Aralık 2018; 0:3:28 >
  • bu arada birden aklıma geldi

Techno Sistem konusunda yazdıklarım nedeniyle de demediklerini bırakmamıştı bazıları
    bu ülke insanı doğru söyleyeni hiç sevmiyor nedense ?
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ne perhizi ne de lahana turşusunu bilmediğinizden anlamamanız normal. Kendinizi ispat etmenize gerek yoktu.
    kendi yazdığın sözlerde bir abeslik olduğunu dahi görmüyorsan ben bir şey yapamam
    üstelik her mesajında saçma ithamlarda bulunuyorsun

ben kendimi niye ispat etmeye çalışayım ?

lastikler hakkında çoğu kişinin bildiği yada bilmesi gereken şeyleri söylüyorum
    ama anlamayan varsa ona ne yapayım ?

sanki uzay mekiği mi anlatıyoruz arkadaş ?

neyse senin amacın belli oldu ,o nedenle en güzel olanı bloklamak
    hadi güle güle
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Benim aracın lastik ölçüsü 245 45 18 , 98w

Haftaya kış lastiği takılacak
    Markası lassaymış
    Baktık Lassa da bu ölçülerdeki lastikler için 100v diyor hız endeksi

Problem olurmu ?
    Birisi 270 birisi 240 diyor hız endeksi de , üstündekiler continental

Kış lastiklerinde hız endeksi biraz daha düşükmü olur ?
    Kiralama şirketine bıdı bıdı yapsam mı bilemedim
    Hiz endeksi 190 olan T serisi bir lastikle tam yuklu aracta 210 km hiz ile 30 dakika araliksiz gittiginizde lastik ancak yarilir. Yani hiz endeksini hic kafaya takmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz39

bir aylık araştırma sonrası dün michellin crossclimate lastikleri almaya karar vererek lastik ihtiyacımı karşıladım. forumda yazan lastiğin detay bilgilerini tekrar yazmaya gerek duymuyorum araştırmalarım sonucu ortaya çıkan özet bilgi; eğer yaşadığınız bölge yağmur yağışlı olan yaz aylarında genellikle kuru, ılıman ve yıl içerisinde kar yağışı olduğu zaman karın yerde kalma süresi 4-6 haftayı geçmiyor ise ve aynı zamanda kışlık lastiğiniz yok ise bu lastiği alabilirsiniz. ama eğer karın yerde kalma süresi kış boyunca sürüyor ise lütfen kış lastiği değil( crossclimate zaten hem kış hem yaz) Kar lastiği + yaz lastiği kullanın. Veya crossclimate gibi hem yaz hem kış lastiğiniz var ise bu şekildeki bir coğrafyada en azından kış lastiği üzerine zincir takın.ülkemiz için duruma baktığımız zaman 4 bölgede yaşayan kişilerin (marmara-ege-akdeniz-batı Karadeniz) satın alınabileceği tek lastik. fiyat konusunda çok fazla kıyaslama yaptım evet belki alabileceğiniz ortalama bir lastik ile arasında 70-80 tl fark var ama ortalama 3 sene için 250tl fazla para vermeye ve michellin kalitesinden vazgeçmeye değmez olduğuna karar verdim, buna fazla para olarakta düşünmüyorum 250 tl güvenliğinize yapılan ufak bir fark, çünkü araçlar lastik üzerinde gidiyor ve bana göre aracın en önemli parçası, diğer tüm aksamlar arızalı olduğunu size belli eder, müdahale imkanı tanır fakat lastik sinsidir ve size hissetirmeden kalitesizliğini hiç belli olmayan bir yerde gösterip hayatınızla oynar. ayrıca crossclimate'da bulunan kış lastiği sertifikası trafik denetimlerinde sorunsuz geçilebileceğini gösteriyor.

aracım: polo 5 kasa 1.2 bluemotion-değişmesi gereken orjinal lastiklerimin özellikleri şöyle;

- dunlop sp sport 01 (185/60/15)
    - 71.000 km yol yaptı
    - 2011 yapımı
    - yaz lastiği
    - güncel satış fiyatı 215 tl

aldığım lastikler;

- michellin crossclimate
    - 185/60/15
    - 2015 yılı 33.hafta
    - 4 mevsim lastik
    - 4 adet lastik + sibop+balans+sökme takma = 1040tl/8taksit

aldığım lastiklerin etiket bilgisi :https://store.donanimhaber.com/00/f5/5c/00f55cb37672c3aef2194f86cd714188.jpg
    aldığım lastiklerin kış lastiği sertifikası (trafik denetimlerinde kış lastiği olduğunu gösteren işaret):https://store.donanimhaber.com/cc/96/15/cc96159627d0beefd6f768510bd82d91.jpg
    aldığım lastiklerin üretim yılı ve haftası(3315):https://store.donanimhaber.com/e0/08/e2/e008e27fe15129f022cbf596e578e6f3.jpg
    aldığım lastiklerin ebat bilgisi:https://store.donanimhaber.com/a6/cd/e0/a6cde049178a33126cffe8501049f4e7.jpg

crossclimate aldıktan sonra gördüğüm farklar (lastikler takıldıktan sonra yağmur altında ve kuru ortamda test ettim)

-yağmurlu yolda oluşan su birikintilerine denk gelindiği zaman eski lastikler çamura saplanmış gibi aniden yavaşlıyordu
    - crossclimate ile dün girdiğim su birikintilerinde birikintiye girdiğimi hissetmedim yola saplanma ani hız düşmesi hissi olmadı
    - yağmurlu ve kuru yolda eski lastiklere kıyasla kalkış ve yokuşta hızlanma hızında çok fazla bir artış oldu
    - yağmurlu yolda eski lastiklere göre içeri alınan seste bariz bir azalma oldu.
    - yağmurlu yolda fren mesafesi ciddi şekilde azaldı
    - yağmurlu ve kuru yolda eski lastiklere göre manevra ve viraj kabiliyeti müthiş arttı, yola yapışma/tutunma hissini hissettirdi crossclimate (eski lastikler yoldan dışarı atmaya çalışıyordu)
    -kuru ve yağmurlu ortamda direksiyon sertliği azaldı. direksiyon çok daha rahat dönüyor.
    -kuru ortamda ses azaldı
    -kuru ortamda fren mesafesi azaldı.
    -kasis ve ufak çukurlarda içerde hissettiğim sarsıntı azaldı.

- kar üzerinde henüz test etme imkanım yok fakat kar lastiği performansı beklemediğim için piyasadaki kış lastiklerinin sunduğu performası bekliyorum. ülkemizde kış lastiği ile kar lastiği karıştırıldığı için lütfen bu lastikleri kar lastikleri ile değil kış lastikleri ile karşılaştırın. araştırmalarım sonrasında bana yeteceğini ve beni fazlasıyla tatmin edeceğini biliyorum. crossclimate ile kar üzerinde yapılan ve benim için gayet başarılı ve yeterli bir performans örneği:https://www.youtube.com/watch?v=eequ6-Im3E0

araştırma yaparken forum sitelerinde kullanıcı yorumlarını, lastik satışı yapan kişileri, uluslararası lastik testleri yapan firmaları, uluslararası otomobil dergi ve haberlerde yapılan yorumları dikkate aldım.

tüm lastikler hakkında bilgi, kıyaslama ve fiyat karşılaştırması yapabileceğiniz adres:http://www.rezulteo-lastik.com.tr/michelin-lastikler/crossclimate-lastik/deneme-test-20390044

lastiklerle ilgili etiket değerlerine yönelik (yakıt verimi, ses, ıslak zemin) kıyaslama yapabileceğiniz simülatör:http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-etiketi

yakıt veriminden, lastik gürültüsüne, taşıma kapasitesiden, kullanım alışkanlıklarına kadar filtreleyip istediğiniz şekilde lastik aratıp kıyaslama yapabileceğiniz site:http://kolayoto.com/lastikler/4-mevsim-lastik.html

lastiğin lasnman videosu:https://www.youtube.com/watch?v=DWYS3HQFXuI

karşılaştırma videosu :https://www.youtube.com/watch?v=IUtfHIxSJNo

carviser incelemesi:https://www.youtube.com/watch?v=seq765aXTAw

3 adet karşılaştırma videosu (açılan sayfada aşağıda bulunan performans karşılaştırması sekmesinde) :http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-crossclimate

herkese güvenli sürüşler...
    Merhabalar hocam benim de aracım polo 2016 model lastik ölçülerimiz aynı. Ben de kış lastiği yaz lastiği arayışına girdim. İstabul'da yaşıyorum ama nadir de olsa kış şartlarında yola çıkmam gerekiyor. Şimdiye kadar hiç kış lastiği kullanmadım nadiren de olsa çıkmam gerektiğinde dikkatli yavaş yavaş gittim vs. Fabrika çıkışı üzerinde kumho ecowing var İstanbul'da idare ediyor tabi de daha güvenli daha iyi yola tutunan yazın da kışın da tek lastik olsun dediğim uzun ömürlü bir lastik arıyorum. 2015'ten bu yana lastik performansında azalma yaşadınız mı? yaz sıcağı kış soğuğu gören lastikte performans sorunu yaşadınız mı ? tecrübelerinizi aktarır mısınız?

• Merhabalar,
    Okuduklarımdan ve Michelin'in lastiği 2 yıl sonra yenilemesinden anladığım
    1. 2015-2017 arası çıkan Crossclimate'larda 1 tam yıl geçirdikten sonra sıkıntı yaşanıyor.
    2. CC+'larda düzelme olmuş ve Michelin'in, bu zamansız ve planlama dışı yaptığı masrafı çıkarmak için bu pek sık rastlanmayan (yeni lastik, 4mm diş kalmış, 2 mm diş kalmış) testi yaptıracak kadar büyük lobisi var. Yani aslında Michelin de ilk CC'lerin uzun dönemde sıkıntı yaşadığını kabul edip, CC+ ile düzelttiğini ispatlamaya çalışmış diye düşünüyorum.
    3. Sanki CC+'lardan şikayet edenler arabayı sert kullananlar. Yani onlar yaz lastiği olarak da Michelin Sport veya muadili kullanıyorlar. Yani Energy Saver veya dengini kullanmıyorlar.
    4. Dolayısıyla memnun olanlar da hız limitlerine uyan, kritik durumlarla; ancak trafikte başka birisi saçmalarsa kırk yılda bir karşılaşan insanlar gibi düşünüyorum. CC+'ın yaz lastiği rakibi de Energy Saver Pirelli P1 falan olsa gerek.
    5. Misal ben ikinci gruptayım:) 13 ayda 18k km yaptım. Bir önceki lastiklerim P7 cinturato idi. Onun yeni haliyle karşılaştırırsam, bunlar yokuşta kalkarken nadiren patinaja düşüyor. Ama onun dışında ekstra şikayet ettiğim bir durum yok. Kar yağdığında (yaz lastiğiyle çıkamayacağım kadar bir kar vardı) Kartepe'ye çıktım. Ama Kartalkaya'ya, Uludağ'a çıkmaya cesaret eder miyim bilmiyorum.
    6. Arabayı benim gibi yılda maksimum 15k km kullanan, her gün kullanmak zorunda olmayan, ya da kışın Anadolu'ya gitmek zorunda olmayanlar için bence ideal. Çünkü ben yaz/kış 2 takım lastik kullansam 7-8 yıl kullanmam gerekir ki o lastikler tahta gibi olur. Ya da 4 yılda bir 30 binde lastik değiştirmem gerekir.
    7. Ama arabayı iş için her gün kullanmak zorunda olsaydım, yılda 35-40k km yol yapsaydım, yaz ve kış için ayrı lastik kullanırdım, 3 yılda bir lastik değiştirirdim.

Sonuç, ben kendi şartlarımda CC+'tan şimdilik memnunum.

• pandarosa P kullanıcısına yanıt
    Araba marka model nedir

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.