Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 Kasım ayında almıştım hala kullanıyorum bakalım bu kış nasıl bir performans gösterecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 18 Eylül 2017; 18:35:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum, artık binek araçlara da mecburiyet geldiği için fırsatçı esnafımız bu durumu çok iyi değerlendirecektir.

• 2 ay önce 205/55/16 ebatında lastiği tanesi 300 tl den almıştım.

• Konusunda olduğumuz lastik hakkında yazdım. "Michelin Cross Climate"
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    Pardon bi an konunun belli bi marka olduğunu unuttum

• Bu lastikle kışın uzun yol tavsiye etmem kayıtor lastik

• mustafa622 M kullanıcısına yanıt
    Lastiği yaklaşık iki yıl önce aldım. Şu ana kadar yaklaşık 37bin km kullanmışım. Beğenmiştim sonra evde başka bir araca da aldırdım.

Tecrübelerim:

+ İyi yanı:

Yaz kış tak/sök derdi yok.

- kötü yanları (özellikle 2.yıldan sonra):

Yazın sıcak havalarda şehiriçi dur/kalk yokuşta araç çok patinaj yapıyor.

Kışın karda kar lastiği gibi değil. Çok kayıyor.

Yakıt birazcık artıyor sanki.

-Daha kötü yanı:

37 bin km oldu lastik bitti. Lastiklerden şu an hafif ama her hafta dahada artan uğultulu bir ses geliyor. 10 gündür lastikten değildir canım başka bir şeydir diye ustalara kızıyorum. Ayrıca küçük çatlaklar başladı. Sertleşme var. Yani 2-3 bine değişmesi lazım.

Günümüzde bir lastiğin ömrü kullanıma göre en az 55-60 bin km. Bu lastiği nerdeyse iki takım lastik fiyatına alıyoruz. İki takım yaz/ kış lastikle en az 100bin (5 yıl) gidilir.

Bir daha bu lastiği alır mıyım?

Sanmam.

Hatta bu markayı da bir daha almam sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa622

Lastiği yaklaşık iki yıl önce aldım. Şu ana kadar yaklaşık 37bin km kullanmışım. Beğenmiştim sonra evde başka bir araca da aldırdım.

Tecrübelerim:

+ İyi yanı:

Yaz kış tak/sök derdi yok.

- kötü yanları (özellikle 2.yıldan sonra):

Yazın sıcak havalarda şehiriçi dur/kalk yokuşta araç çok patinaj yapıyor.

Kışın karda kar lastiği gibi değil. Çok kayıyor.

Yakıt birazcık artıyor sanki.

-Daha kötü yanı:

37 bin km oldu lastik bitti. Lastiklerden şu an hafif ama her hafta dahada artan uğultulu bir ses geliyor. 10 gündür lastikten değildir canım başka bir şeydir diye ustalara kızıyorum. Ayrıca küçük çatlaklar başladı. Sertleşme var. Yani 2-3 bine değişmesi lazım.

Günümüzde bir lastiğin ömrü kullanıma göre en az 55-60 bin km. Bu lastiği nerdeyse iki takım lastik fiyatına alıyoruz. İki takım yaz/ kış lastikle en az 100bin (5 yıl) gidilir.

Bir daha bu lastiği alır mıyım?

Sanmam.

Hatta bu markayı da bir daha almam sanırım.

hocam bendede aynıu sorun vardı. Kalkışlarda patinaj yapmaya başlamıştı.Gittim michelin bayisine form oluşturduk. 4adet sıfır lastik takıldı bedelsiz arabama...

• quote:

Orijinalden alıntı: yunusemre8760

Israrla bu lastiği alıp test etmek isteyen arkadaşlara tavsiyem 1 çift alın ön tekerlerde bi yaz bi kış kullanın sonra beğenirseniz 1 çift daha alırsınız.

Zaten lastiği test ederseniz yol tutmayan bi lastik olduğunu anlarsınız ve önden çıkarır arkaya takarsınız sırf ziyan olmasın diye orda idare edersiniz arkalarda özellikle kışın yağmurda ve karda problem olmuyor.

Sizlere daha net bi açıklama yapacağım bu lastikler kışın yağmur ve karda bi yaz lastiğin göre yüzde 30 belki 40 hadi övenler mahçup olmasın yüzde 50 daha iyi daha kullanışlı 2. Ben lastiklerde erken erime çatlama vs bişe girmedim belki bi bridgestone kadar dayanıklı diyemem ama kuru zeminde bi kumho bi maxis bi petlas kadar yol tutuş yok. sanki arabanızda 4 sene beklemiş gevremiş lastikler var gibi lastikler kayma yapıyor abs devreye giriyor sizi aldığınıza pişman ediyor ben senelerce yazın kış lastiği kullandım ama bu lastik kadar kuru zeminde berbat bi lastik görmedim varsayın bizimki bi karalama kampanyası peki neden herkes aynı şeylerden şikayetçi neden şikayet sitesi bu lastiğin şikayetleri ile dolu neden michelin yaz lastiği hiç eleştiri almıyor kış lastiği almıyor da bu lastik bu kadar karalanıyor evet belki diğer lastiklerinde de şikayetler var ama böyle yoğun değil.

Evet insanlarda yaz kış lastik değişmeden aynı lastik ile yola devam etme arzusu var ve bu rahatlık uğruna birde michelin gibi bi firmanın da iddası karşısında eleştirilere inanmak istemiyor kesinlikle haklısınız o halde deneyip son sözü siz söyleyin.

Evet bi ihtimal daha var belki bu lastiğin bi iki serisi sorunlu çıktı bize denk geldi.

Benim sizlere tavsiyem bu lastiğe vereceğiniz paraya dunlop kumho gibi markalardan hem yazlık hem kışlık lastik alırsınız yok çok km yapmıyorsanız 2 yaz 2 kış alın kisliklari kışın öne yazın arkaya atın alın size 4 mevsim lastiği

Aslında cc yerine bana sanki nokian weatherproof daha iyi bir alternatif gibi geliyor...

• Bu cumartesi michelin yetlileri ve ajans çalışanları ile çekim yaptık. Ban michelinden memnuniyetimi vs sordular. Arabama binip yolda konuştuk vs. bende memnuniyetimi anlattım onlara. Tamamen benim düşüncelerimi ve lastikler üzerinde yaşadığım tecrübelerimi anlatmamı istediler ki öyle de yaptım.. Müşteri memnuniyeti michelin için çok önemli gerçekten... Yakında video paylaşımı yapılacak.
  • aldiktan 5ay sonra cc+ performansini kaybetti. yaza girerken aldim. 5 ayda 5000km yol yaptim yaklasik. yazin iyiydi yaz sonu rampa kalkislarda kaymaya basladi. kis performansini gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 25 Ekim 2017; 18:12:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_oz_41

Bu cumartesi michelin yetlileri ve ajans çalışanları ile çekim yaptık. Ban michelinden memnuniyetimi vs sordular. Arabama binip yolda konuştuk vs. bende memnuniyetimi anlattım onlara. Tamamen benim düşüncelerimi ve lastikler üzerinde yaşadığım tecrübelerimi anlatmamı istediler ki öyle de yaptım.. Müşteri memnuniyeti michelin için çok önemli gerçekten... Yakında video paylaşımı yapılacak.

Yokuslarda kalkarken pati çekmesini fren yapınca kaymasını da anlattiniz mı.
    3. Sene de değiştirmeyi düşünmeye başladım çok fazla km yapmamış olmama rağmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu cumartesi michelin yetlileri ve ajans çalışanları ile çekim yaptık. Ban michelinden memnuniyetimi vs sordular. Arabama binip yolda konuştuk vs. bende memnuniyetimi anlattım onlara. Tamamen benim düşüncelerimi ve lastikler üzerinde yaşadığım tecrübelerimi anlatmamı istediler ki öyle de yaptım.. Müşteri memnuniyeti michelin için çok önemli gerçekten... Yakında video paylaşımı yapılacak.

Reklam kokan hareketlere gerek yok bence.

• Conti de dort mevsim lastik satisa sundu.

Dusunenler bakabilir.

Desen adı; Allseasoncontact

• aknasmub kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Conti de dort mevsim lastik satisa sundu.

Dusunenler bakabilir.

Desen adı; Allseasoncontact

teste girmis mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ismail Bey,

Merhaba,

Yukarıda Michelin firması ve CrossClimate ürünü ile yaşadığım problemi ve dava sürecini ayrıntılı paylaşmıştım.

Michelin le çekim-film falan demişsiniz.

Anladığım kadarıyla benle yaşadıklarından sonra bir şeyleri düzeltmeye gayret ediyorlar gibi.

Gerçekten iyi niyetliler ise umarım başarılı olurlar.

Biz tüketiciler daima arkamızdan duran, bize destek olan üreticiler istiyoruz.

• Ewet herşeyi anlattım. ilk kullnadığım 12.12.2012 yılında aldığım lastiklerden 2015 yılında sıkıntı ve performans kaybı olduğunu söyledim ve michelin ürünün arkasında durduğunu lastiklerin değiştirdiğini söyledim.
    Benim başıma başka firmalarda bu şekilde bir şikayetim daha olmuştu. Lassa marka lastiklerde 1 yıl sonra parça kopmalar yaşamıştık. Firmaya gittik ilettik şikayet ettim ama lastik üretim bandında kullandığım lastik hiçbir sorun olmadığı kalite kontrol dökümanı ile geri yolladı tamamen kullanıcısı hatası denildi. Ulan kaplama lastik mi bu parça kopacak üstünden.. Lastik değişimi olmadı... CC+ larla şuan için 2500 km yol yaptım gayet memnunum. Bu kiş ve önümüzdeki yaz görücem performansını..
  • Sevgili forumdaşlar ben de 1 hafta kadar önce aracımız için aldım.

HB den satıcısı lastikkapında dan aldım.

Araç Bazzat Variant B7 kasa 2011 model.

205/55/16 aldık.

Orjinal ebat 215/55/16 idi son 2 lastiğimizi 205/55 aldık.

Yüzde 1.7 falan fark olduğu için sıkıntı yaşamadık.

Lastikler 48 saatte falan elimize ulaştı.

Paketlemesi çok özenliydi dışarıyla lastiğin bir bağlantısı yoktu.

Lastikkapında satıcısına buradan teşekkür ediyorum Adana manşeili bir firmaymış ben beğendim.

Tek eksisi lastiklerin 3 tanesi 17/17 1 tanesi farklı hamur 16/17.

16/17 olanı arkaya takıcam hamur başka olsa da 1 haftanın sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Lastikleri daha takmadık evde duruyor bu hafta içinde takıcam ve ilerki zamanlarda deneyimimi yazarım.

Ekte lastiğin evdeki resimleri var.

• hmyildiran kullanıcısına yanıt
    kazasız belasız güle güle kullanın.
    bıçağı uzak tutun lastiklerden
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.