Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence tam tersi cc+ daha dayanıklı olurken hem ses artmış hemde yağışta tutuş bir tık kötü olmuş. Burdan şunu çıkartıyorum, lastik daha yaza uygun hale gelmiş sertleştiği için yazın daha iyi yol tutup daha az aşınacaktır. Ama lastiğin asıl amacı karda yolda kalmamak ise kışın sert lastikte tutuş kaybı daha fazla olacaktır. Soguk iklim için CC, ülkemiz için ise CC+ yerine göre kullanılmalı. CC+ bence karda asla CC kadar tutmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydayd A kullanıcısına yanıt
    yaz performansini begendim. kisin nasil olacak ben de merak ediyorum. 2sene den fazla kullanabilsem yeter cunki 2takim lasyigi dort yil kullanmakla ayni oluyor.

kisin istanbulda yeterli olur diye tahmin ediyorum cunki istanbulda yeterli olmazsa avrupada satamazlar bu lastigi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cc+ alma arifesindeyim. Ancak cc de şikayet konusu olan viraj performansı ve frenlemede abs nin devreye girmesi gibi problemler beni tedirgin ediyor. Cc+ kullanan arkadaşlar aynı sıkıntıları yaşıyor mu? Vereceğiniz cevaplar bu lastiği alıp almayacağımı belirleyecek.

• vovi V kullanıcısına yanıt
    Bence yukarıda fazlasıyla cevap var artık burdan sonra alırsınız son sözü kendiniz söylersiniz bizede tavsiyelerde bulunursunuz. Belki önceki şikayetleri dikkate alıp hatalarını düzeltmislerdir.

Şahsen ben 4 mevsim lastiginide yaz kış kullandım kış lastiginide yaz kış kullandım işin ilginç tarafı 4 mevsim lastiği yani cc ne yazın ne kışın bi faydasını görmedim ama kış lastiği ile ne yazın ne kışın bi sıkıntı çekmedim belki ses yapıyordur onada dikkat etmedim kulaklarım hassas değildir.

• 205/55/16 cc+ 0317 tarihli siparişi verdim. Artık deniyeceğiz göreceğiz.
  • vovi V kullanıcısına yanıt
    Golf7 tsi 122hp aracımda cc kullanıyorum,yaklaşık 15 bin km yol yaptım bu lastiklere, alışan başka lastiklerle kaza yapabilir:) cc lastik tavsiyem üzerine, passat ve e200 araçları olan arkadaşlar da aldı ikiside çok memnun. Virajlı yollarda yola yapışıyor lastikler,yüksek hızlarda 200-220km güvenli,ıslak yollarda kusursuz,frenleme mükemmel,sessizlik süper,kar performansı çok iyi. 200-300hp otomobillerde kullanıp memnun kalmayanlar olabilir:) Michelin'in çöplükteki lastiği bir çok markanın sıfırından iyidir,bu işin uzmanı michelin,suv tarzı ve hafif ticari araçlar için bridgestone✋🏻

• Herkese merhabalar Mayıs başında aldığım 195 55 16 CC+ ile bu yaz 35- 40 C lik ege yollarinda yaklaşık 5000 km yol yaptık. Virajlı dağ köylerine tırmanış ve inişlerde, toprak/mıcırlı yollarda ve sıcak asfaltta (120-130 km/s) test etme şansım oldu. Kişisel deneyimime göre tam bir yaz lastigi gibi davrandığını düşünüyorum. Frenleme ve yola tutunma konusunda hiç sorun yaşamadım. Kısacası yaz performansından çok memnun kaldım. Deneme şansım olduğunda kış performansını da paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hondacity2009 -- 12 Ağustos 2017; 14:26:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hondacity2009

Herkese merhabalar Mayıs başında aldığım 195 55 16 CC+ ile bu yaz 35- 40 C lik ege yollarinda yaklaşık 5000 km yol yaptık. Virajlı dağ köylerine tırmanış ve inişlerde, toprak/mıcırlı yollarda ve sıcak asfaltta (120-130 km/s) test etme şansım oldu. Kişisel deneyimime göre tam bir yaz lastigi gibi davrandığını düşünüyorum. Frenleme ve yola tutunma konusunda hiç sorun yaşamadım. Kısacası yaz performansından çok memnun kaldım. Deneme şansım olduğunda kış performansını da paylaşacağım.

aynen 35-40 derece arasi ben de kullandim yakit tükemini arttiriyor fakat yol tutuş ve sessizlik çok iyi. az km yapanlara çok uygun. çok km yapan da ayri yazlik ve kışlık lasik alır zaten. benim asıl korktuğum bu performansı 2 yıl sonra da gösterebilecek mi?

edit: bu lastiği ben 4 yılda toplam 40 bin yaptigim için aldim. yazlık-kışlık ayrı 2 takım olarak alındığında bir takım lastik 20 bin kullanilmiş oluyor. 4 yil sonra eskidiği için km gelmeden lastikler yenileniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 12 Ağustos 2017; 23:14:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: Hondacity2009

Herkese merhabalar Mayıs başında aldığım 195 55 16 CC+ ile bu yaz 35- 40 C lik ege yollarinda yaklaşık 5000 km yol yaptık. Virajlı dağ köylerine tırmanış ve inişlerde, toprak/mıcırlı yollarda ve sıcak asfaltta (120-130 km/s) test etme şansım oldu. Kişisel deneyimime göre tam bir yaz lastigi gibi davrandığını düşünüyorum. Frenleme ve yola tutunma konusunda hiç sorun yaşamadım. Kısacası yaz performansından çok memnun kaldım. Deneme şansım olduğunda kış performansını da paylaşacağım.

aynen 35-40 derece arasi ben de kullandim yakit tükemini arttiriyor fakat yol tutuş ve sessizlik çok iyi. az km yapanlara çok uygun. çok km yapan da ayri yazlik ve kışlık lasik alır zaten. benim asıl korktuğum bu performansı 2 yıl sonra da gösterebilecek mi?

edit: bu lastiği ben 4 yılda toplam 40 bin yaptigim için aldim. yazlık-kışlık ayrı 2 takım olarak alındığında bir takım lastik 20 bin kullanilmiş oluyor. 4 yil sonra eskidiği için km gelmeden lastikler yenileniyor.

CC+ dan önceki yaz lastiklerimin benzer duzeyde yakıt tükettiğini düşünüyorum. Az bir miktar fazla yakmış olsa dahi bunun kış sertifikalı bir lastik için kabul edilebilir ölçülerde olduğu düşüncesindeyim. Ayrıca sessizlik konusunda kullandığım en iyi lastiklerden biri bu.

• Hondacity2009 kullanıcısına yanıt
    kabul edilebilir seviyede olmasa bu lastigi kimse kullanmaz zaten. biraz fazla yaktigini da kabul etmek gerek. lastigin havasi dusukse bu daha belirgin oluyor. bu sicaklar bu tarz lastikleri en zorlayan durum.

• Arkadaşlar 2 yıldır severek kullandığım michellin crossclimate lastiklerim bu yaz performansı bana göre düştü. Yol tutuşu zayıfladı. Kalkışlarda pati. Frenlemelerde abs devreye girmeye başladı. Ve bunu bi boşluk zamanımda michellin bayisine giderek söyledim. Söylediklerime istinaden fabrikaya bir talep oluşturuldu. Şuan talebin sonuçlanmasını beklemekteyim. Yetkili bayi 4 ününde yeni lastikle değiştirilebileceğini söyledi. Michellin lastiklerinin arkasında hep kalmıştır dedi. Şimdi beklemedeyim. inşallah yenileri ile değiştirilir. Lastiklerim ön 6mm arkalar 5mm diş kalınlığı ölçüldü, 2 yılda 25bin km yol yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail_oz_41

Arkadaşlar 2 yıldır severek kullandığım michellin crossclimate lastiklerim bu yaz performansı bana göre düştü. Yol tutuşu zayıfladı. Kalkışlarda pati. Frenlemelerde abs devreye girmeye başladı. Ve bunu bi boşluk zamanımda michellin bayisine giderek söyledim. Söylediklerime istinaden fabrikaya bir talep oluşturuldu. Şuan talebin sonuçlanmasını beklemekteyim. Yetkili bayi 4 ününde yeni lastikle değiştirilebileceğini söyledi. Michellin lastiklerinin arkasında hep kalmıştır dedi. Şimdi beklemedeyim. inşallah yenileri ile değiştirilir. Lastiklerim ön 6mm arkalar 5mm diş kalınlığı ölçüldü, 2 yılda 25bin km yol yaptım.

Hocam bu dediğiniz pek iyi olmadı çünkü senede 12.500 km gayet normal bir araba için. Fazla hızlı yıpranmış gibi dediğiniz üzere. Bekliyoruz bakalım Michelin'in tepkisini.

• ismail_oz_41 İ kullanıcısına yanıt
    Tam bu yüzden cc+ üretildi. Daha sert hamur daha dayanıklı, daha yaz lastiği ama daha az kış lastiği...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

Orijinalden alıntı: ismail_oz_41

Arkadaşlar 2 yıldır severek kullandığım michellin crossclimate lastiklerim bu yaz performansı bana göre düştü. Yol tutuşu zayıfladı. Kalkışlarda pati. Frenlemelerde abs devreye girmeye başladı. Ve bunu bi boşluk zamanımda michellin bayisine giderek söyledim. Söylediklerime istinaden fabrikaya bir talep oluşturuldu. Şuan talebin sonuçlanmasını beklemekteyim. Yetkili bayi 4 ününde yeni lastikle değiştirilebileceğini söyledi. Michellin lastiklerinin arkasında hep kalmıştır dedi. Şimdi beklemedeyim. inşallah yenileri ile değiştirilir. Lastiklerim ön 6mm arkalar 5mm diş kalınlığı ölçüldü, 2 yılda 25bin km yol yaptım.

Hocam bu dediğiniz pek iyi olmadı çünkü senede 12.500 km gayet normal bir araba için. Fazla hızlı yıpranmış gibi dediğiniz üzere. Bekliyoruz bakalım Michelin'in tepkisini.

Bende gelen cevabı paylaşırım. inşallah değiştirirler :D

• Arkadaşlar 1 ay önce çekinerek aldığım cc+ lastiklerimi çoğunluğu uzun yol olmak üzere 1500 km yol yaptım. Aracımın göstergesinde 36 derece gördüğüm zamanlarda otoyol kullanımında bile yol tutuş, frenleme ve konfor konularında hiç bir güvensizlik yaşamadım. Klasik Michelin kalitesi. Şimdi kafamdaki tek soru yukarıda arkadaşın bahsettiği sorunun (çabuk yıpranma, yol tutuş kaybı, frenleme problemi vs) cc+ da giderilip giderilmediği. Ayrıca eski lastiklerim hankook Ventus prime 2 idi. Uzun yolda bilgisarın gösterdiği ortalama yakıt tüketimi her ikisinde de aynı. Bunu da bilgi olarak vereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vovi -- 23 Ağustos 2017; 14:56:19 >
  • Şu sitede Michelin UK ile yapılan görüşmede CC+ hakkında çeşitli bilgiler vermişler: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm

-4 mevsim lastikler normalde yaz performansına da sahip kış lastikleridir, CC serisi ise kış performansına sahip yaz lastikleri olarak tasarlanmış.
    -CC+'ın CC'ye göre en önemli farkı ömrünün arttırılmış olması ve performansını ömrünün sonuna da dek çok az kaybetmesi. Micheln'in sitesinde yazdığı haliyle "Yaz lastiği pazarında sınıfının en iyisi olan MICHELIN Energy Saver +’tan bile daha uzun ömürlüdür".
    -Kuru zemin fren performansı CC ile aynı olmasına rağmen, ıslak zeminde fren performansında çok az düşüş söz konusu ama diğer noktalarda yakalan artışın bu az kayba değdiği iddia edilmiş.

Bu sene içinde lastiklerimi yenilemem gerekiyor, tercihimi CC+'tan yana kullanacağım gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Şu sitede Michelin UK ile yapılan görüşmede CC+ hakkında çeşitli bilgiler vermişler: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/What-changed-with-the-new-Michelin-CrossClimate-Plus.htm

-4 mevsim lastikler normalde yaz performansına da sahip kış lastikleridir, CC serisi ise kış performansına sahip yaz lastikleri olarak tasarlanmış.
    -CC+'ın CC'ye göre en önemli farkı ömrünün arttırılmış olması ve performansını ömrünün sonuna da dek çok az kaybetmesi. Micheln'in sitesinde yazdığı haliyle "Yaz lastiği pazarında sınıfının en iyisi olan MICHELIN Energy Saver +’tan bile daha uzun ömürlüdür".
    -Kuru zemin fren performansı CC ile aynı olmasına rağmen, ıslak zeminde fren performansında çok az düşüş söz konusu ama diğer noktalarda yakalan artışın bu az kayba değdiği iddia edilmiş.

Bu sene içinde lastiklerimi yenilemem gerekiyor, tercihimi CC+'tan yana kullanacağım gibi.

Bf Goodrich G-grip All Season2 de duaunebilirsiniz.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Şu anda kışlık olarak BF Goodrich kullanıyorum, çok da memnunum ama G-grip All Season 2, CC+ kadar uzun ömürlü olur mu biraz çekincelerim var. Tabi çok daha uyguna gelirse aradaki ömür farkı gözardı edilebilir.
  • ismail_oz_41 İ kullanıcısına yanıt
    Bende de benzer durum var. Sorunsuz bir kış - yaz - kış dönemi geçirdikten sonra (yaklaşık 15000km) bu yıl mevsim geçişinde lastik sapıttı. Şu anda ise sıcak asfaltta gayet iyi tutunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 24 Ağustos 2017; 10:22:8 >
  • 215/50/17 ebatlarında takımını 1000 TL ye alacağım sırf uygun yakaladım diye kışlık olarak kullanacağım ama kafan karıştı kışın 6 bin yazın 12 bin km yaparım arabam Passat il İstanbul son olarak ne dersiniz ?

Ya Goodyear ug alacağım z kullanılmış yada Michelin Crossclimete alacağım sıfır lastik

Ucuz olması şu sebeple ana bayii elemanı 300 takım sattığı için hediye almış 3 takım oda ucuzdan veriyor

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.