Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: nic39.41

Adac 2016 4 mevsim test sonuçları:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_ganzjahresreifen_205_55_r16.aspx?ComponentId=273586&SourcePageId=31821

Sırasıyla; fiyat , Adac gorusu , kuru havada, ıslakta, karda, buz, ses, yakıt, aşınma.
    Karda ve seste orta derece almış. Kışın fazla bişey beklemeyin. Marmara iklimi dısında tavsiye etmem

1 yılı aşkın süredir tüm platformlarda yazıyorum;
    Dört mevsim arayışında olanlar

Kışı çok yaşıyorsanız Vector ya da Weatherproof
    Yazı çok yaşıyorsanız Crossclimate

Hocam her fırsatta uazıyorsun ama anakara'da alıpta memnun olan çok

Ayrıca bahsettiğiniz lastikler.ses seviyesi ve yakıt performansınde michelinğn altında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Crossclimate nin yazın ses yaptığı ile ilgili şikayetler var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: nic39.41

Adac 2016 4 mevsim test sonuçları:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_ganzjahresreifen_205_55_r16.aspx?ComponentId=273586&SourcePageId=31821

Sırasıyla; fiyat , Adac gorusu , kuru havada, ıslakta, karda, buz, ses, yakıt, aşınma.
    Karda ve seste orta derece almış. Kışın fazla bişey beklemeyin. Marmara iklimi dısında tavsiye etmem

1 yılı aşkın süredir tüm platformlarda yazıyorum;
    Dört mevsim arayışında olanlar

Kışı çok yaşıyorsanız Vector ya da Weatherproof
    Yazı çok yaşıyorsanız Crossclimate

Hocam her fırsatta uazıyorsun ama anakara'da alıpta memnun olan çok

Ayrıca bahsettiğiniz lastikler.ses seviyesi ve yakıt performansınde michelinğn altında

Ben Crossclimatela kışın memnun kalmazsınız almayın demedim.
    Kış performansı Nokian ve Goodyear kadar iyi değil.
    Aynı şekilde diğerlerinin de yaz performansı Michelin kadar iyi değil.

Sadece bunu belirtiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fasson

Crossclimate nin yazın ses yaptığı ile ilgili şikayetler var.

Ben alalı 15 gün oldu ve sıcaklık 32-33 dü bırakın ses yapmayı ses azaldı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

quote:

Orijinalden alıntı: fasson

Crossclimate nin yazın ses yaptığı ile ilgili şikayetler var.

Ben alalı 15 gün oldu ve sıcaklık 32-33 dü bırakın ses yapmayı ses azaldı

Doğrudur ben kullanmadim forumdan bir arkadaşın yorumunu belirttim.

• Arkadaşlar merhaba;

2016 Yılının başında aldığım 195 55 15 XL Cross Climate lastiklerimden hiç memnun değilim. Aracım Seat Cordoba 1.4 Tdi, Ankara'da yaşıyorum. Şu zamana kadar 15.000 km yol yaptım lastiklerle. Uzun yolculuklarım da çok oldu.

Şikayetlerim şunlar;
    - Ses ciddi anlamda artış gösterdi eski yazlık lastiklerime göre...
    - Yakıt sarfiyatı ortalama 0.5-1,0 litre artış gösterdi şehir içerisinde ki kullanımlarda...
    - Sürekli lastik desenlerine taş giriyor oldukça çirkin bir görüntü veriyor ve çıt çıt ses yapıyor...
    - En önemlisi uzun yolda 110-120-130 km hız aralıkların da giderken direksiyonda ciddi bir titreme hissediyorum. Kaç kere balans yapıldı olmadı. Jantlar düzeltildi bakım yapıldı vs. Orijinal jantları üstelik gene değişmedi. Lastik üstü ya da yol üstü denilen eski usul balans yapıldı, ön arka yapıldı lastikler gene bir şey değişmedi. Lastik desenlerinden sanırım yolu çok fazla kavrıyor, yüksek hızlarda titreşim sorunu ortaya çıkıyor ya da üretim hatası var lastiklerde...

Aracım tamamen bakımlı ön takım, iç - dış aks, direksiyon kutusu vs. hepsi orjinalleri ile değiştirildi.

Bugün lastikleri aldığım yere götürdüm. Aracıma çıkma 3 yıllık Dunlop marka yazlık lastik taktılar. Denedim Konya yolunda ve otobanda kesinlikle titreme ve o eski ses kalmadı.

Bakalım şu an üzerinde çıkma 3 yıllık yazlık lastikler var. Benim lastikler onlarda Michelin yetkilisi inceleyip karar verecekmiş. Sonucu sizlerle de paylaşırım. Selamlar...

• Crossclimate ebat yelpazesi genişlemiş

Dikkatimi çekenler 175/65/14, 185/55/15

• quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar merhaba;

2016 Yılının başında aldığım 195 55 15 XL Cross Climate lastiklerimden hiç memnun değilim. Aracım Seat Cordoba 1.4 Tdi, Ankara'da yaşıyorum. Şu zamana kadar 15.000 km yol yaptım lastiklerle. Uzun yolculuklarım da çok oldu.

Şikayetlerim şunlar;
    - Yakıt sarfiyatı ortalama 0.5-1,0 litre artış gösterdi şehir içerisinde ki kullanımlarda...
    - Sürekli lastik desenlerine taş giriyor oldukça çirkin bir görüntü veriyor ve çıt çıt ses yapıyor...
    - En önemlisi uzun yolda 110-120-130 km hız aralıkların da giderken direksiyonda ciddi bir titreme hissediyorum. Kaç kere balans yapıldı olmadı. Jantlar düzeltildi bakım yapıldı vs. Orijinal jantları üstelik gene değişmedi. Lastik üstü ya da yol üstü denilen eski usul balans yapıldı, ön arka yapıldı lastikler gene bir şey değişmedi. Lastik desenlerinden sanırım yolu çok fazla kavrıyor, yüksek hızlarda titreşim sorunu ortaya çıkıyor ya da üretim hatası var lastiklerde...

Aracım tamamen bakımlı ön takım, iç - dış aks, direksiyon kutusu vs. hepsi orjinalleri ile değiştirildi.

Bugün lastikleri aldığım yere götürdüm. Aracıma çıkma 3 yıllık Dunlop marka yazlık lastik taktılar. Denedim Konya yolunda ve otobanda kesinlikle titreme ve o eski ses kalmadı.

Bakalım şu an üzerinde çıkma 3 yıllık yazlık lastikler var. Benim lastikler onlarda Michelin yetkilisi inceleyip karar verecekmiş. Sonucu sizlerle de paylaşırım. Selamlar...

Ben de aynı sorundan (120 km ve üstü titreme) muzdaribim, bu mesajı okuyuncaya kadar araç ile alakalı olduğunu düşünmüştüm ama artık eminim.

Kullandığım araç leon, bu marka lastikleri de aracım aldığımdan beri (25bin km oldu) kullanıyorum. Ben artık araç ile özdeşleştirmiştim ama en son İstanbul-Konya-İzmir-İstanbul güzergahından sonra emin oldum.

İçeri fazlaca ses alması (özellikle dört mevsim diğer lastiklere göre) ve kanallarının sürekli taş ile dolması zaten lastiklerin kronik sıkıntısı.

Ben bu lastikleri tercih ederken açıkçası hem yaz hem kış ayrı ayrı lastik masrafı yapmamayı düşünmüştüm. Çok soğuk ve çok çetin iklim koşulları yoksa (ki İstanbul böyle bir yer değil) kış için en ucuz kış lastikleri, yaz için (diğer mevsimler) de en kaliteli lastikleri tercih edin.

• Aynı durum ben de de var.
    120 sonrası titreme...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/michelin-195-55-r16-91-h-crossclimate-xl-binek-4-mevsim-lastik-244989267

Merhaba arkadaşlar gittigidiyordan yukarıda verdiğim ürünü sipariş edecektim son 3 mesajda lastiklerin titreme yaptığı yazılmış, o kadar mı kötü lastikler.

Aracımda energy saver var daha 4000 km kulanıldı ama ıslak zeminde virajlarda tutmuyor tedirgin ediyor.Bu nedenle değiştirip crossclimate alacaktım ne yapmalıyım önerisiolan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: skapudan

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/michelin-195-55-r16-91-h-crossclimate-xl-binek-4-mevsim-lastik-244989267

Merhaba arkadaşlar gittigidiyordan yukarıda verdiğim ürünü sipariş edecektim son 3 mesajda lastiklerin titreme yaptığı yazılmış, o kadar mı kötü lastikler.

Aracımda energy saver var daha 4000 km kulanıldı ama ıslak zeminde virajlarda tutmuyor tedirgin ediyor.Bu nedenle değiştirip crossclimate alacaktım ne yapmalıyım önerisiolan var mı?

Tek ben sorun yaşamamışım demek ki....

Ben Türkiye yollarında tavsiye etmiyorum bu lastiği...

Yazlık lastikleriniz bence iyi. Siz orta halli kışlık lastik takımı alın bence

• korner12 kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım yer zonguldak o nedenle kış lastiğine uygun değil, senede en fazla 1 hafta kar olur, taş çatlasa 20 gün 7 derecenin altına düşer.O nedenle bir hafta kullanmak için kış lastiği almam benim için çokmantıklı değil, yağmurlu gün sayısı da fazla olduğu için ıslakta iyi yol tutatn lastik arıyorum.Energy saver genelde çok övülüyor ama ıslak zeminle kuru zemin arasında dağlar kadar fark var.Kuru zeminde çok sert girdiğim virajlara yağmurlu havada 50 ile girerken bile tedirgin oluyorum.

Bir defa 40'la girdiğim virajda araba kafadan önce sağa sonra sola kaydı, panik yapıp frene bassam akan trafiğin ortasında araba yan dönerdi muhtemelen.Arabayı aldığımda üzerinde bu lastikler vardı yoksa almazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skapudan

Yaşadığım yer zonguldak o nedenle kış lastiğine uygun değil, senede en fazla 1 hafta kar olur, taş çatlasa 20 gün 7 derecenin altına düşer.O nedenle bir hafta kullanmak için kış lastiği almam benim için çokmantıklı değil, yağmurlu gün sayısı da fazla olduğu için ıslakta iyi yol tutatn lastik arıyorum.Energy saver genelde çok övülüyor ama ıslak zeminle kuru zemin arasında dağlar kadar fark var.Kuru zeminde çok sert girdiğim virajlara yağmurlu havada 50 ile girerken bile tedirgin oluyorum.

Bir defa 40'la girdiğim virajda araba kafadan önce sağa sonra sola kaydı, panik yapıp frene bassam akan trafiğin ortasında araba yan dönerdi muhtemelen.Arabayı aldığımda üzerinde bu lastikler vardı yoksa almazdım.

Farklı markaların 4 mevsim lastiklerini inceleyin bence o zaman

• Lastikleri alalı 12 bin km oldu,2 yılda yapıldı sizce daha ne kadar gider lastikler,adanada yaşıyorum

• Lastikleri alalı 12 bin km oldu,2 yılda yapıldı sizce daha ne kadar gider lastikler,adanada yaşıyorum

• Ben de Duster aracıma Crossclimate'ın kuzeni olan Bf Goodrich Urban Terrain taktırdım.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Daha önce ne takılı idi?
    4 mevsim lastiklerin normallere göre yakıt tüketimini artırdığı söyleniyor.
    Bir kaç ay sonra tecrübelerinizi bekleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Daha önce ne takılı idi?
    4 mevsim lastiklerin normallere göre yakıt tüketimini artırdığı söyleniyor.
    Bir kaç ay sonra tecrübelerinizi bekleriz.

Şimdiye kadar Dusterda kullandığım lastikler;
    Continental Crosscontact LX
    Petlas Snowmaster W651
    Goodyear Efficnetgrip SUV
    Pirelli Scorpion Verde All Season
    BF Goodrich Urban Terrain T/A

Bunlardan Pirelli (C) hariç hepsinin tüketim etiketi E ydi.
    Ama ben tüketim farkı hissetmedim.
    Her daim uzun yol 5 civarı, şehiriçi 5.8/6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 16 Ekim 2016; 12:01:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

Arkadaşlar merhaba;

Şikayetlerim şunlar;

haziran başında aldığım lastiklerim cc 225 55 17 101w xl. ses seviyesinde ve yakıt tüketimi konusunda bir artış sezinlemedim. 180 kmh sürat yaptım titreme, kayma vs. olmadı. taş girme konusu kişisel hassasiyete göre rahatsız edici olabilir. ıslak/kuru yüksek sürat yol tutuş çok iyi ancak kuru zemin frenlemesinde özellikle düşük süratte abs devreye girebiliyor. soğuklar anca baş gösteriyor, kış değerlendirmesini daha sonraya bırakıyorum.

• 6bin km civarı olsu lastikleri taktıralı. İlk başlarda o yaz sıcaklarında bile sıkıntı yoktu ama son 1 aydır araç çok kolay patinaja düşüyor kalkışlarda ve abs çok erken devreye giriyor. Müsait zamanımda lastikçiye gitmeyi düşünüyorum çok tedirgin olmaya başladım. Kafama takılan neden daha sıcak zamanlarda 2 ay önce falan böyle değildi şimdi bunları yapmaya başladı?

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.