Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.918
Cevap
64
Favori
262.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yıldır araç kullanıyorum ,otomotiv Mühendisliği mezunuyum
    Ben bu kadar sessiz lastik görmedim,kullanmadım.önceki lastiğim michelin primacy 3 tü ona göre çok daha sessiz. Lastik etiketlemesine göre gürültü seviyesi tek çizgi ile 3 çizgi arası tam 4 kat ses farkı vardır bilginize.
    Yakıt sarfiyatım artmadı. Tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    Bugün golf 7 aracımda 205/55/16 94V XL CrossClimate lastiklerini kullanmaya başladım çok sessiz bir lastik. Jant koruması olmadığından jant kenarı lastiğin içerisine gizlenmiyor, görüntü kötü,belki büyük ebat olan lastiklerde jant koruma vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

20 yıldır araç kullanıyorum ,otomotiv Mühendisliği mezunuyum
    Ben bu kadar sessiz lastik görmedim,kullanmadım.önceki lastiğim michelin primacy 3 tü ona göre çok daha sessiz. Lastik etiketlemesine göre gürültü seviyesi tek çizgi ile 3 çizgi arası tam 4 kat ses farkı vardır bilginize.

Hocam fsnn'de mi çalışıyorsunuz?

• arkadaşlar 2.el bir giulietta aldım, ankarada yaşıyorum. aracın üzerinde ön kısımda 2 adet conti sport contact 3, arkalarda ise conti sport contact 5 var.

kışın aracı fazla çıkarmıyorum ama çıkarınca zor durumda da kalmak istemiyorum o yüzden petlas snowmaster w651 düşünüyordum.

ya da hiç lastikleri değiştirmesem , üstündekilerle bu kışı geçirsem sıkıntı yaşar mıyım acaba ?

crossclimate almayı düşünüyordum aslında ama çok memnun olanlar da var hiç memnun olmayanlar da. ortak bir kanı yok yani. 4 adeti 1500 tutuyor benim aracım için. napsam kararsızım..

üzerindeki yazlık lastiklerle bu kışı geçirsem lastikler çok zarar görür mü, sıkıntı yaşar mıyım ?
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Lastik zarar gormez. Sadece
    karli buzlu havada yolda kalabilir ya da kayip kaza yapabilirsiniz. O gunlerde kullanmam taksi dolmus idare ederim diyorsaniz kalsin lastikler

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Ankarada crossclimate mantikli degil.Yaz-Kis iki takim daha iyi.Yazlik olarak hankook ventus prime3,continental premiumcontact5 veya pirelli cinturato p7 blue derim.Kislik olarak goodyear,continental,nokian iyidir.

Yilda iki kere sök tak 50x2=100 tl maliyet var

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Lastik zarar gormez. Sadece
    karli buzlu havada yolda kalabilir ya da kayip kaza yapabilirsiniz. O gunlerde kullanmam taksi dolmus idare ederim diyorsaniz kalsin lastikler

çok karlı buzlu yollarda pek fazla yola çıkacağımı sanmıyorum. çok nadir olur. zaten ankarada benim kullanabileceğim güzergahlarda gizli buzlanma dışında birşey olmuyor. kar vs temizleniyor. gizli buzlanmada malum kış lastiği bile işe yaramıyor :)
  • 15.000km sonrası şunu diyebilirim;

Yazın lastikleriniz yurdum asfaltında rendelenmiş gibi yıpranıyor. Fren mesafeniz artıyor. Bazı yollar taraklanmış oluyor diğer lastikler dikey yarıklı olduğundan onlara çok koymuyor ama sizin lastiğiniz V desenli olduğundan göz yaşları döküyorsunuz. Lastikler 20.000km yi görecekmi merak ediyorum.

Kışında buz üstünde giderim kara girerim felan diyemiyorsunuz.

Bütün bunlar birleşince ortaya çıkan sonuç : Kötü koşullarda arabaya her halükarda binemeyecekseniz ne bu lastiği alın ne kış lastiği alın o gün arabaya binmeyin. Alternatifiniz yoksada en güzel kombinasyon bahar-sonbahar arası primacy 3, geri kalan için en ucuz kış lastiği neyse onu almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder84

3-4 ay önce Ceed 2012 Concept aracıma 4 adet Crossclimate aldım.. Ankara'da yaşıyorum.. Eğer yazının kalanını okumak istemiyorsanız kısaca şöyle yazayım: Ankara'da veya kuru sıcağın olduğu yerlerde yaşıyorsanız, kesinlikle CrossClimate almayın!!

Bu lastik hafif kış şartlarında gayet iyi.. Bahar aylarında ise çok çok iyi.. Islak havada / zeminlerde yol tutuşu mükemmel denilebilir. Ama hava sıcaklığı 25'in üstüne çıktığı anda lastik asfaltta buz pistinde gidiyormuş hissi veriyor. Sıcak asfaltta araba kesinlikle durmuyor ve ABS anında devreye giriyor. Hele bir de hafif yokuş aşağı iniyorsanız (ben Dikmen'de oturuyorum) fren mesafesi diye bir kavram kalmıyor. Kaydıkça kayıyor araba.. O yüzden, mevsim geçişlerinde veya kış aylarında (karların çok olmadığı zamanlarda) Ankara'da oldukça iş görüyor. Ama kesinlikle yazın bu lastiklerle yola çıkmayın!! Ben oldukça tanıdım artık alıştım sayılır, şimdiye kadar tehlikeli durumlarda kalmadığım için kaza yapmadım. Ama en ufak bir tehlike durumunda anında durma şansınız kesinlikle yok! Param olmadığı için şuan yeni lastik alamıyorum ama en yakın zamanda halledeceğim.

Tekrar tekrar uyarıyorum herkesi; yazın kuru sıcağın olduğu (25C ve üstü) , nemin olmadığı bölgelerde bu lastiği kesinlikle kullanmayın, almayın, aldırmayın. Bu yazdıklarıma rağmen alacak olanlar varsa, şimdiden geçmiş olsun diyorum.

yol sesi ne durumda bu lastiklerde daha doğursu lastik sesi.

• Antor kullanıcısına yanıt
    En başta tahmin ettiğim gibi bu lastik ılıman iklimlerde işe yarıyor. Karasal iklimde yazın normal, kışın kış lastiğinden başkası mantıklı değil.
    Kış lastiklerinde bile kalite farkı varken bir lastiğin tüm dertlere derman olması mümkün değil.
    Tabi yeni taktıranlar memnun. Zaten her lastiğin yenisi iyidir, zaman geçince değerlendirmek gerekiyor.
  • goodyear vector gen2 mi bu lastik mi, cok kararsiz kaldim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: supernoova

goodyear vector gen2 mi bu lastik mi, cok kararsiz kaldim ?

Kışı çok yaşıyorsanız Vector veya Weatherproof
    Yazı daha çok yaşyorsanız Crossclimate

• Carsever kullanıcısına yanıt
    yaz yok gibi bisi bizde avusturyadayim ben. simdi ebayde %15 var herseyde firsatdan istifade aliyim lastikleri diyorum. kar yagmiyor artik eskisi gibi ama hava genelde soguk ve yagisli. vectoru aliyorum o zaman tesekkürler cevabiniz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

İstanbul için hangisi sizce?

Good year kullanıyorum ama yazı tam olarak yaşamadım sıkıntı olur mu yazın sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derniere

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

İstanbul için hangisi sizce?

Good year kullanıyorum ama yazı tam olarak yaşamadım sıkıntı olur mu yazın sizce?

Sıkıntı olmaz, ilk neslini 3 yıldır kullanan arkadaşlarım var.
    Yazları Mersinde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 27 Eylül 2016; 21:17:31 >
  • T5 Transporter vb yük sınıfına uygun ürün çıkartırlarsa alacağım.
    Birçok kişi haklı olarak binek vb araç sınıfları için yorum yapıyor. Kendileri için seçenek fazla ancak bildiğiniz üzere ülkemizde ''kış lastiği uygulaması,, sadece ticari araçlar için var.
    Açıkçası onlarca kısıtlama ve sınırlamaya maruz kalan ticari araçlar, benim gibi özel amaçlarla ve güneyde İzmir, Aydın, Antalya, Muğla vs kullanılsalar dahi bu sınırlamalarla boğuşuyorlar.
    Emekliyim yılda beşbin kilometre kadar ancak kullanıyorum (malum dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz) ve kış lastiği takmadan markete-pazara bile gitmeye çekiniyorum. Kısacası yük sınıfı sorun olmasa 215/65/16 102 V XL serisi işimi görecek ancak C (yük veya 6&8 katlı) serisi olmadığı için sigorta bile sorunlu. Yaz seti alsam 1500 TL kış seti de bir o kadar ve on senede ellibin kilometre ancak yapacağım. üçbin TL lastik parası verip ancak çeyrek ömürüne gelmeden lastiklerim kimyasal ömürünü tamamlamış olacak, külliyen zarar.
    Zaten zorunlu trafik sigorta maliyeti yıllık yakıt maliyetime yakın, km de 30 kuruş mazot yakıyorsam sigortası da 25-30 kuruş tutuyor.

Neyse uzatmadan, Eyyy Michelin ve diğerleri umarım sıkıntıyı anlamışsınızdır. Pazara girerseniz kalıp masraflarınız çıkar, para kazanırsınız.

İyi çalışmalar dilerim ;)

Not: Bu forumda onbir sene sonra ilk yorumum, sıkıla sıkıla yazdım, malum dalga makara trol gırla. İyi akşamlar dilerim.

• Adac 2016 4 mevsim test sonuçları:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_ganzjahresreifen_205_55_r16.aspx?ComponentId=273586&SourcePageId=31821

Sırasıyla; fiyat , Adac gorusu , kuru havada, ıslakta, karda, buz, ses, yakıt, aşınma.
    Karda ve seste orta derece almış. Kışın fazla bişey beklemeyin. Marmara iklimi dısında tavsiye etmem

• quote:

Orijinalden alıntı: nic39.41

Adac 2016 4 mevsim test sonuçları:

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_ganzjahresreifen_205_55_r16.aspx?ComponentId=273586&SourcePageId=31821

Sırasıyla; fiyat , Adac gorusu , kuru havada, ıslakta, karda, buz, ses, yakıt, aşınma.
    Karda ve seste orta derece almış. Kışın fazla bişey beklemeyin. Marmara iklimi dısında tavsiye etmem

1 yılı aşkın süredir tüm platformlarda yazıyorum;
    Dört mevsim arayışında olanlar

Kışı çok yaşıyorsanız Vector ya da Weatherproof
    Yazı çok yaşıyorsanız Crossclimate

• merhaba,

tekirdağ çorlu da yaşıyorum.dün michelin bayisi ile 225 45 17 cc lastik konusunda adet fiyatı olarak 350 tl ye anlaştık.sizce fiyat iyi mi?
    buranın iklimine göre ideal sanırım.

aracımın üzerindeki lastikler michelin primacy hp 2014 yapımı ama özellikle eğimde çok sarıyor patiye kalkıyor.Bu yüzden değiştirmek istiyorum.görünürlerinde halbuki çatlak balon vs. yok.

sevgi ve saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

20 yıldır araç kullanıyorum ,otomotiv Mühendisliği mezunuyum

Hocam fsnn'de mi çalışıyorsunuz?

Hayır eşim çocuklarım ve benim ismimin baş harfi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.