Şimdi Ara

MG HS alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
116
Cevap
5
Favori
199.132
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5-6 yıl binip satmak istediğimde sorun yaşar mıyım

=
    ben öylesine mg yi soruyorum ama egea alacağım

egea hayırlı olsun
  • Arkadaşlar merhaba, ben eski bir DH kullanıcısı olarak yorum arayan kişilere yardım amaçlı düşüncelerimi paylaşayım.

Aracı alalı 1.5ay gibi oldu. İst-Adana git gel dahil 5000km dayandı araç.

Öncelikle bu aracı mutlaka luxury almak lazım, cam tavan ve açılan sunroof bu sınıf araçlarda olmazsa olmaz bence.

Son hız 205km gördüm otobanda. Rüzgar ve yol sesi yok denecek kadar az. Lastikler Michelin marka geliyor zaten.

Yakıt tüketimi konusunda çok tasarruflu bir araç değil.

Şehir dışı 120km sabit 8lt yakıyor. Bunu tam 100km boyunca hız sabitleme ile ölçtüm.

Bir sonraki 100kmde 140a sabitledim tüketim 10lt oldu.

160kmde 30km kadar mesafede arada ufak yavaşlamalar olduğu şekilde 12lt üzeri tüketti.

İçi kırmızı olanı çok şık ve premium görünüyor. Bulabilirseniz mutlaka kırmızı alın. İçine binip de vay be neymiş bu demeyen olmadı bugüne kadar.

Garanti süresi bana 5yıl dendi. Servis ağı Suzuki distribütörü de oldukları için tüm Suzuki yetkili servisleri bakıyor. Size yakın olana bakın servis için.

MG pilot alışınca çok kullanışlı. Ağır trafikte dur kalk şeklinde gaz fren kendisi yapıyor. Yarı otonom sürüş var. Ben haber okuyorum çoğu zaman trafikte, kendisi düz gidiyor. Şerit takip virajlar dahil aracı yolda tutuyor. Sadece direksiyonu tutmanızı istiyor.

Genel anlamda çok çok memnunum araçtan. Olumsuz yanı yok mu? Tabi ki var.

1.Elektrikli bagaj çok yavaş açılıyor kapanıyor. AVM güvenlikleri açmaya basınca 3sn gibi hareket başlıyor. Asıl problem kapamada. Adam kapamaya basıyor, hareket yok tekrar basıyor. Hop işlem iptal. Sonra tekrar basıyor süre tekrar başlıyor. İçeriden sürekli bagaj yavaş kapanıyor diye uyarıyorum mecburen her seferinde.

2. Konu şanzıman P-R-D arası geçişler yavaş oluyor. Yanlışlıkla R-P-D sıralaması yaptınız diyelim, yandınız.

3. Konu kablolu carplay. Kablolu mu kaldı artık ya? Araba kendisi gidiyor, navigasyonu ekrana kablosuz aktarmıyor.

Favori artılarım;

Çift egzoz aktif çıkışı çok sportif görünüyor, kışın arkadan görünen çift yönlü duman çok keyifli hissettiriyor.

Arka görünüşü yeni kasa GLA ile çok benzer. Amblemi kapat, araba işinden anlamayan ayıramaz.

C SUV sınıfında olmasına rağmen boyutlarının D SUV ayarında olması. Büyük araç severim.

İç mekanı fiyatına göre aşırı premium hissettiriyor.

Umarım gerçek deri olan kokpit kaplaması sorun çıkarmaz.

Araç kesinlikle Egea cross ile mukayese edilemez.

Dengi Qashqai ile Xtrail arası bir noktadır bu aracın.

1 yıl sonra güncelleme yapayım tekrar size.

Not: buraya sık girmiyorum, sorularınız cevapsız kalabilir.

Yapay Zekanın Yanıtı

MG HS Alınır mı?

MG, son yıllarda Türkiye pazarında yeniden boy göstermeye başlayan İngiliz kökenli bir otomobil markasıdır. MG HS, markanın SUV segmentindeki temsilcisidir. MG HS'yi satın almayı düşünüyorsan, önceden kullanıcı yorumlarını ve incelemelerini gözden geçirmek, bilinçli bir karar vermene yardımcı olabilir.

MG HS Kullanıcı Yorumları

MG HS kullanıcıları genel olarak araçtan memnun görünüyor. MG HS yorumları incelendiğinde, kullanıcılar özellikle aracın tasarımını, performansını ve fiyat-performans oranını övüyor.

MG HS Luxury 1.5T-GDI Yorumlar

MG HS Luxury 1.5T-GDI, modelin en üst donanım paketidir. Bu donanım paketine sahip kullanıcılar, aracın konforlu sürüşü, teknolojik özellikleri ve güvenlik donanımlarından memnun kalıyor.

MG Alınır mı?

MG HS, fiyat-performans oranı yüksek, şık ve teknolojik bir SUV arayanlar için iyi bir seçenek olabilir. Aracın kullanıcı yorumları da genel olarak olumludur. Ancak, herhangi bir aracı satın almadan önce mutlaka test sürüşü yaparak ve farklı kullanıcı yorumlarını inceleyerek kendi kararını vermelisin.

Son olarak, unutma ki her kullanıcının deneyimi farklı olabilir. Bu nedenle, MG araba yorumları okuyup değerlendirirken, kişisel ihtiyaçlarını ve beklentilerini göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar merhaba, ben eski bir DH kullanıcısı olarak yorum arayan kişilere yardım amaçlı düşüncelerimi paylaşayım.

Aracı alalı 1.5ay gibi oldu. İst-Adana git gel dahil 5000km dayandı araç.

Öncelikle bu aracı mutlaka luxury almak lazım, cam tavan ve açılan sunroof bu sınıf araçlarda olmazsa olmaz bence.

Son hız 205km gördüm otobanda. Rüzgar ve yol sesi yok denecek kadar az. Lastikler Michelin marka geliyor zaten.

Yakıt tüketimi konusunda çok tasarruflu bir araç değil.

Şehir dışı 120km sabit 8lt yakıyor. Bunu tam 100km boyunca hız sabitleme ile ölçtüm.

Bir sonraki 100kmde 140a sabitledim tüketim 10lt oldu.

160kmde 30km kadar mesafede arada ufak yavaşlamalar olduğu şekilde 12lt üzeri tüketti.

İçi kırmızı olanı çok şık ve premium görünüyor. Bulabilirseniz mutlaka kırmızı alın. İçine binip de vay be neymiş bu demeyen olmadı bugüne kadar.

Garanti süresi bana 5yıl dendi. Servis ağı Suzuki distribütörü de oldukları için tüm Suzuki yetkili servisleri bakıyor. Size yakın olana bakın servis için.

MG pilot alışınca çok kullanışlı. Ağır trafikte dur kalk şeklinde gaz fren kendisi yapıyor. Yarı otonom sürüş var. Ben haber okuyorum çoğu zaman trafikte, kendisi düz gidiyor. Şerit takip virajlar dahil aracı yolda tutuyor. Sadece direksiyonu tutmanızı istiyor.

Genel anlamda çok çok memnunum araçtan. Olumsuz yanı yok mu? Tabi ki var.

1.Elektrikli bagaj çok yavaş açılıyor kapanıyor. AVM güvenlikleri açmaya basınca 3sn gibi hareket başlıyor. Asıl problem kapamada. Adam kapamaya basıyor, hareket yok tekrar basıyor. Hop işlem iptal. Sonra tekrar basıyor süre tekrar başlıyor. İçeriden sürekli bagaj yavaş kapanıyor diye uyarıyorum mecburen her seferinde.

2. Konu şanzıman P-R-D arası geçişler yavaş oluyor. Yanlışlıkla R-P-D sıralaması yaptınız diyelim, yandınız.

3. Konu kablolu carplay. Kablolu mu kaldı artık ya? Araba kendisi gidiyor, navigasyonu ekrana kablosuz aktarmıyor.

Favori artılarım;

Çift egzoz aktif çıkışı çok sportif görünüyor, kışın arkadan görünen çift yönlü duman çok keyifli hissettiriyor.

Arka görünüşü yeni kasa GLA ile çok benzer. Amblemi kapat, araba işinden anlamayan ayıramaz.

C SUV sınıfında olmasına rağmen boyutlarının D SUV ayarında olması. Büyük araç severim.

İç mekanı fiyatına göre aşırı premium hissettiriyor.

Umarım gerçek deri olan kokpit kaplaması sorun çıkarmaz.

Araç kesinlikle Egea cross ile mukayese edilemez.

Dengi Qashqai ile Xtrail arası bir noktadır bu aracın.

1 yıl sonra güncelleme yapayım tekrar size.

Not: buraya sık girmiyorum, sorularınız cevapsız kalabilir.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Cok guzel soz lakin onu italyanlar Alfa icin kullanir hocam.

• Herkese merhabalar.

Bir süredir aracımı 800-900 bin TL bandında bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum. Araç sıfır alınacak, SUV/Crossover gövde tipinde, geniş bagajlı ve çarpışma önleme, adaptif cruise control, şerit takip gibi özelliklerin tam olmasını istiyorum. Bir süredir Fiat Egea Cross Wagon 1.5 Hibrit Lounge paket ilgimi çekiyordu ve almayı düşünüyordum. Lakin geçtiğimiz günler MG HS'yi gördüm ve hem istediğim tüm özellikler var hem de oldukça kaliteli, üzerinde çalışılmış bir araca benziyor. Yüksek kalitede iç mekan, alt donanımda dahi sürüş yardımcıları ve güvenlik donanımlarının tam olması, özellikle yalıtım tarafında iyi konfor sağlaması ve bağımsız süspansiyon olması ve EuroNCAP'den 5 yıldız alması epey dikkatimi çekti. Lakin Dünya'da köklü bir firma olsa da Türkiye'de henüz bilinmemesi tedirgin ediyor. "5-6 yıl binip satmak istediğimde sorun yaşar mıyım? Servis konusunda sorun yaşar mıyım ya da firma 1-2 yıl içinde Türkiye pazarından çıkar mı?" gibi sorular kafamı kurcalıyor. Sizce bu durumda Egea Cross Wagon yerine MG HS alınır mı?

• Bu aracın siyahını gördüm trafikte. Kesinlikle premium havası var. Hatta infiniti veya masserati sandım MG yazıyordu şaşırmıştım.

• MG HS alınır mı?. Bana göre evet. Ve Aldım da. Çok zor buldum ama. Diğer markalarda olduğu gibi MG de de araç yok. Almayı düşünenler inşallah bulurlar. Sıfır araçların bu ülkede karaborsa olacağı kimin aklına gelirdi ki?. Öyle bir millet olmuşuz ki her konuda kendi menfaatlerimiz ön planda. Haki hukuk Ahlak hak getire. Neyse bu konu yaz yaz bitmez.

MG HS alınır abi. Çin işi falan ama iyi iş çıkarmışlar. Zaten Çin son yıllarda ucuz ve kalitesiz çin malı algısını yıkmak için kendilerini paralıyorlar. Birçok ünlü markanın ya tamamını satın alıyorlar ya da ortak oluyorlar. Ayrıca bu markanın TR pazarında önemli ölçüde yer tutacağına inanıyorum. Bir zamanlar KİA ne ya - Hyundai neymiş derdik. Bu markalar 30 yılını vermiş tabi Tr pazarında ama ben MG nin değil 30 yıl önümüzdeki 5 yıl içinde yıldızının çok daha parlayacağını düşünüyorum. Otomobil sektöründeki uzman kişilerin bu meyanda düşüncelerine ben de inanıyorum daha doğrusu.

Zaten otomotiv kavramı baştan aşağı değişiyor. İleriki dönemlerde artık markalardan ziyade bize neyi ne kadara sunduklarına bakacağız.

• commandx C kullanıcısına yanıt

CX-5 zaten Skyactiv teknolojisi sayesinde benzer hacimdeki benzinli araçlara göre %20 kadar az yakıyor. Aynı hacimli Subaru Forester 9,5-10 yakarken Mazda CX-5'le 7,5-8 oluyordu yakıt tüketimi. Ama evet, HS'nin yakıt tüketimi 1.5 litre, motor turbo için oldukça fazla. O da GM motoru olmasından kaynaklı. GM hiç bir zaman az yakan motor yapamadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 50 D alınır mı ?
    15 yıl önce açıldı
    iPhone 12 Pro alınır mı?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • t-miharbi kullanıcısına yanıt
    Alalı 2 ay olmak üzere. 2 bin km nin sadece 500'ü şehir dışı. MG tasarımını ve iç malzeme kalitesini eskiden duyduğum ama alacağımı aklımdan geçirmediğim bir araçtı.Sıfır bakarken Nissan'ın yanında Suzuki/Mg Bayii de vardı. İçini Qashai'den daha büyük ve şık bulduk. Nasıl gidiyor acaba deyip test sürüşüne çıktık. Sürüş hissiyatını beğendik. Fiyatı da rakiplerine göre cazipti. Kredi kolaylığı vardı. Sonra dedik ki Mercedes BMW Audi vs almıyorsak bu devirde çoğu araç diğerlerinden aşağı kalır değil. C sedandan SUV gruba geçmek, daha çok eşimin de kullanabilmesi için aldık. Civic varken kaldırımları öldürüyor, tehdit oluşturuyordu eşim:)) ne oldu deyince görmüyorum bu arabada kaldırımı diyordu.
    İlk baskın özelliği malzeme kalitesi. Luxury paketteki koltuklar aşırı rahat ve sırt,bel kısmı çok rahat. Fazlasıyla premium hissettiriyor. Zaten Alman markası Bader üretiyor koltukları. Eskiden beri olan anlaşmaları Çinli sahiplerine rağmen devam ediyor. Maliyeti ucuza çekmek adına oturum rahatlığından feragat edilmemiş örneğin.
    Belki de ilk bahsetmem gereken ses yalıtımındaki başarı. Keza cam fitilleri de de aynı durum mevcut. Bagaj altı da ve kaput altında sesi izole etmesi için değişik yünsü bir malzeme de kullanılmış. Kapıların ağırlığından ve kapatırken ki sesten anlıyorsunuz. HS'nin ürün sloganlarından biri de zaten en az %25 arttırılmış ses yalıtım malzemesi kullanılmasıydı. Dasboard kısmındaki malzeme de yumuşak bir doku. Bu kısım göğüs hizasından deri döşemeye geçiyor. Kapı içleri de komple deri. Şu ana kadar bozuk yollarda bile hiçbir trim sesi duymadım.
    Süspanyonları bozuk yolu kısmen hissettirirse de rahatsız edici değil. Ama asfalttaki yamalı ya da katman farkı olan yerlerden geçerken kadife gibi geçip gidiyor. Civic kullanırken aynı yollardan cayır cayır geçemiyordum. Şu an yaylana yaylana gidiyoruz gibi hissediyorum. Gün içinde kullandığım protokol yolu var. Radarın olmadığı yerde biraz keskin tatlı bir viraj var. 120 km hıza kadar çıkıp denedim aynı yerden. Direksiyon/ön/arka teker üçlüsünden herhangi birinde küçük bir kopma bile yaşamadım. Sessizlik ile birleşince epey konfor sağlıyor bu durum. Trim sesi yok yol sesi yok süspansiyonlar güçlü yani. Bu üçü aşırı tatmin ediyor.
    Arka oturuma aşırı cömert bir alan bırakılmış. Bacak bacak üstüne atsanız oturulur o alanda yani. Baş üzeri mesafe zaten yüksek. Cam tavan ile birlikte aşırı ferah.
    Dikkatimi çeken diğer detay start stoplu jel aküsü Varta olmasıydı. Rasgele ucuz bir marka koyup geçebilirlerdi. Yine kaputu kaldıran kocaman iki tane damper var dokunmak yetiyor açarken. Çubuk vs ile tutturma yok. Kaput altına detaylı baktığımda küçük basit plastik parçalar/keçeler dahi Bosch logoluydu. Silecekler de aynı şekilde. Sıfır araç ilk kez almıyorum ama ilk bakışta değil de sürekli kullanımda denk gelen parçalar dahi kaliteli duruyor.
    Çift egzos bile görünümden, difizörden ibaret değil, kanlı canlı çift egzos var.
    Aydınlatma grubunda far yardımını çok sevdik. Gece yolculuğu özellikle uzun yolda harika. Karşıdan gelen araca ya da öndekine göre konumlanıyor. Adaptif LED grubu harika iş çıkarıyor. Önünüz boşaldığında her yer ekstra aydınlanıyor.
    -Ses sistemini bu malzeme kalitesine göre vasat buldum
    -360 kamera park sırasında ilaç gibi ama kamera çözünürlüğü zayıf. Her parkta 360 kameraya baktığımızda kaldırımlar bizden korkmuyor artık:)
    -Araç kalkış sırasında vites atarken değişik bşr gaz ayarı istiyor sanki. Başta bu ne ya silkeliyor dedim. Şu an o sarsıntıyı sıfırladım diyebilirim.Duyumuma göre bayiler şanzıman için güncelleme sunmaya da başlamış.
    -Yakınlarım dahi genel memnuniyetten sonra yakıtı soruyorlar.Boş ağırlığı 1610 kg olan, Tucson ve Tiguan'dan 7 cm uzun bir araçtan bahsediyoruz. Ekstra yalıtım malzemeleri sağladığı ağırlık da var. Kodiaq ağırlığına denk diye biliyorum. Bir zahmet yaksın biraz. Yakıta bakarak araç almak mantıklı gelmiyor. Binlerce liram cebimde kalmayacağı gibi ekstra olarak uçup da gitmez.Yeni Tucson alan arkadaşım 1,550 verdiği halde yakıttan şikayet edip benim aracın yol bilgisayarından bakıp sende 10.6 gösteriyor dedi. Hani o bakmasa ben kurcalayıp görmem. Onda 10,8 miş ilk 1500 km. Ben sakin kullanırım orası ayrı.Lpg işine girip 20-25 bin arası ona da para verip motor bloğuna müdahale etmem sanırım ileride de. Yılda 10-11 bin km kullanıyoruz. 2-3 bini uzun yol.
    İki ay evvel aracımı çok iyi fiyata satabilmiştim. Şu an en azından 100 bin aşağıdan giderdi. Sıfırlar da ekstra indirime gitti zaten. Kar ya da zarar odaklı düşünmüyorum. Alınan alınmıştır yine olsa yine alırım.
    Allah hepinizin kalbinden geçene binmeyi nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopolo34 -- 16 Ekim 2023; 21:38:57 >

• TR piyasasında geleceği olan bir marka olarak görüyorum. elektrikli araçlarda da iyiler. İleride Türkiye de Piyasasının oturacağını düşünüyorum.

• Benzer kaygıları ben de yaşamıştım, ama kıyaslanamaz bir fark var ortada, Şu an bayilerde zaten yok bildiğim kadarıyla ve iyi satıyorlar, trafikte pek göremezsiniz çünkü eylülde Türkiye'ye girdi satışı yeni başladı.3 Aylık bir araç.

Bence Egea ile kıyaslamak MG HS'ye haksızlık olur. Gidip MG HS'ye binin, kullanın o zaman demek istediğim amacına ulaşır. Her detayında kaliteyi hissediyorsunuz.

Ayrıca fiyatının çok uygun olduğunu düşünüyorum, o da rekabetçi olmak için şart.

Hangi tercih yaparsanız yapın, Güzel günlerde kullanınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JamaisVu_34 -- 29 Aralık 2022; 16:33:11 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Her ne kadar MG'yi asıl almak istediğim Toyota Corolla Cross, Hyundai Tucson gibi araçlar kadar hatta daha fazla beğensem de sanırım durum öyle gibi duruyor hocam. Bu araçları - gelişmiş ülkelerdeki gibi 6 ay falan demiyorum - iki yıllık gelirimle alabilsem aman be en fazla 3-4 aylık gelirim kadar zarara girerim deyip MG'yi direkt seçerdim ama durum tam öyle değil. Tek atımlık kurşun olunca ve satınca olabildiğince değerini korumasını istemek durumunda kalınca bu yönde tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz. Şu an C segmentinde satıp değiştireceğim bir aracım olmasa Egea'yı da MG'yi de ancak rüyamda görürdüm.

• Uzun süreli bineceğiniz düşünerek MG'yi almaya karar verdiğinizde bakım için kullanacağınız servise kaç km yol yaparak gideceksiniz? (En azından 3 yıl garantiden dolayı yetkili servisi kullanmanız lazım)

MG, Çin'de özellikle elektrikli araç üretiyor ama bizim gibi bazı pazarlar için benzinli modelde üretiyor. Bu araç ülkemize giriş yapalı 2 ay oldu, en az bir yıllık kullanım sonunda ortaya çıkacak problemleri nedir biliyor muyuz? (Satış rakamlarında gördüğünüz MG adetleri çoğunlukla uygun fiyattan satılan elektrikli modellere ait olduğunu unutmayalım)

Son olarak 900 bin liralık bir bütçeniz varsa CorollaCross alın. Yayın servis ağı, düşük tüketim ve optimum kalite birleşimi bu araçta mevcut. (evet bayide araç yok! En yakın bayiye gidin -telefonla aramayın!- ve 500 lira verip sıraya girin. Hatta kendi otomobilinizi onlara takasa vereceğinizi söyleyin. En geç nisan ayında aracınıza binin)

Vereceğiniz karar ne olursa olsun, şimdiden hayırlı olsun!

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Mg'de Çin markası artık zaten

• joukyaku32 J kullanıcısına yanıt

Ankara'da her gün işe gidiş geliş yaklaşık 50 km yapıyorum.

Yakıt verisi gidişte 6-6.5 lt arası, dönüşte 8.5-9 lt arası görünüyor. Ortalama 8 Lt düşünmek lazım aslında.

Aldığımdan beri kullanımda yaklaşık 1500 km oldu, 8.2 Lt gibi bir veri var.

Tabi bunlar tamamen kış verileri.

• ertkrc11 E kullanıcısına yanıt

Yok çektiklerini pek sanmıyorum çünkü alalı 2 ay oldu ve lansman fiyatından bile uygun vermişlerdi. Lansman fiyatına veya biraz üzerine verseler gene alacaktım zaten. Karar vermiştim çünkü. Ayrıca, kendi bayim ile görüştüm gene bir yakınıma çok beğendiği ve almak istediği için, stokların tamamı bittiğini, martta yeni araçların geleceğini, şubatta da muhtemelen kayıt açabileceklerini söylediler.

2000 Km'ye yakın oldu kullanımım;

1. Şanzıman konusunda çok bilgili değilim, ancak vites geçişlerini kastediyorsanız gayet güzel, öyle hissettirme vs yok. İvmelenmesi yokuş yukarı güzel.
    2. Yakıt hususunda kullanıcı olarak kendi verimi paylaştım normal kullanımda , 15 Lt olabilir tabi neden olmasın, yokuş yukarı spor modda agresif kullanılırsa. Luxery biraz daha fazla yakıyor olabilir jant ve tavan farkından dolayı.

Şu ana kadar gördüğüm tek eksik husus: Orta kol dayama ileri geri var ama kademe yükseklik ayarı yok, uzun yolda terchil ettiğim husus ancak bunu da koltuğun yüksekliğini biraz düşürünce hallediyorum.

Allah gönlünüze göre versin...

• Bugün Kocaeli'de Ankara yönüne giden tırların üzerinde gördüm. Turkuaz bir rengi de vardı.

Bu araç engelli indirimi ile alınabiliyor, talebi arttırmıştır. ÖTV indirim limitinin değişmesini bekleyen büyük bir kesim 1040tl ve altındaki araçlara hücum etti.

• 500km uzun yol sonucu
  • artizz A kullanıcısına yanıt

Güle güle kullanın, güzel araç. Kadran güzelmiş, tüketim biraz fazla.

Net ölçmedim ama mazda 4*4 cx5 ile uzun yolda 7.7, 7.8 civarı yakıyorum benzer ortalama hızlarda.

• Arkadaşlar yakın zamanda bu aracı almış olanlar var mı? bayilerde bulmak mümkün mü? ne kadar beklemek gerekiyor. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.