Şimdi Ara

Metro Exodus Benzeri Intro-[3A Oyunlara yönelik Motion Graphics konusu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
6
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Metro Exodus fragmanlarını izleyen oyuncular fragmanın sonundaki çarpıcı introyu mutlaka fark etmiştir. İlk gördüğüm günden beri vuruldum o introya. Dolayısıyla aynını yapma isteği oluşmuştu ve ilk fırsatta yaptım aşağıdaki videodan bakabilirsiniz.

Orijinal fragmandaki intro'yu görmek ya da hatırlamak istiyorsanız tekrar seyredin:

3A oyunlara yönelik elementler hazırlamak benim hobim. Bununla alakalı daha önceki iki konum ise şunlardı:

-
    donanımhaber forum
    ZOMBİ Katliam Arabası tasarladım. [CGI Oyun Objesi - Bol SS'li] » Sayfa 1 - 5
    https://forum.donanimhaber.com/zombi-katliam-arabasi-tasarladim-cgi-oyun-objesi-bol-ss-li--129966316

-
    donanımhaber forum
    Makineli Tüfeğim Nasıl Beyler? (3D AAA - Oyun Objesi Olarak) » Sayfa 1 - 10
    https://forum.donanimhaber.com/makineli-tufegim-nasil-beyler-3d-aaa-oyun-objesi-olarak--127887271

Bunlar 3D Statik sahnelerdi ama sadece 3D değil aynı zamanda görsel efekt ve motion graphics tabanlı dinamik, hareketli sahneler de yapıyorum. Bu seferki konu da bununla alakalı olsun dedim. Metro Exodus intro'sunu yeniden yapmayı seçtim çünkü çok iyi yapmış adamlar.

Konunun bundan sonrası bu tip şeylere ilgi duyanlar içindir, onun haricindekiler için sıkıcı olabilir. Biraz yapımına dair detaylardan bahsedeceğim. Bu sayede yüksek bütçeli oyun olsun ya da film olsun böyle dinamik introların nasıl hazırlandığına dair merakınız varsa gidermiş olursunuz.

Başlangıçta uygun bir font ile yazıyı yazdıktan sonra bu yazı karakterlerini 3D'ye çevirdim, Physcally Based Rendering metoduna dayalı bir render motoru ile orijinal Metro introsunda yazı üzerinde gördüğüm kaplamaların aynılarını tasarladım. Bunun için 2048x2048'lik bir texture çalışması yaptım, temel olarak bir kaç farklı sıvası dökülmüş duvar fotoğrafını alıp, PBR Render metoduna uygun biçimde yeniden düzenledim. Tam olarak istediğimi elde etmek için sıfırdan oluşturmam gerekiyordu. Çatlak, yarık görüntüsü ve çatlakların altındaki pas kaplaması için farklı fırçalar oluşturup maskeleme ve kompozitleme yöntemleri ile yazının Albedo map'ini oluşturdum önce. Ardından modeli kabartılı, pürüzlü, kirli ve duvar gibi gösterecek olan diğer detay maplerini ürettim.

Sonrasında sayaç şeklinde harfleri hizalayıp sabitlenen harf animasyonları için (Orijinal intro'da EXODUS, benim yaptığımda KIRAC yazan kısım) bu kısım için 1 - 9 arası rakamlar ve alfabedeki yaklaşık olarak bütün harfleri içeren kaplama kanalları, ve bu kaplama kanallarının da her birinin ayrı ayrı bağlandığı hareketlendirilmiş dikdörtgen modelleri oluşturdum. Burada görsel ve yazılı programlamayı bir arada kullanmak gerekiyor. Temelde "if / else statement" "active/enable statement" "time*value" gibi ifadelerin yer aldığı script kümeleri oluşturdum. Bu şuna yaradı: Örneğin sayaçta A harfinden sonra B harfi gelecekse, A harfini içeren dikdörtgen modelinin arkasında B harfinin önceden durması gerekiyor. A Harfini X ekseninde çevirip sayacı 1 kademe ilerlettiğimde, onun arkasında duran B harfinin üst ve alt bölmesinin uygun zamanlarda meydana gelip animasyonu devam ettirmesi gerekiyor. Üst üste duran modeller oldukları için ilk harf 90 derece döndüğünde %100 transparanlaşması gerekiyor ki altındaki B harfi bir bütün olarak gözükebilsin diye.

İşte bu tip şeylerin programlanması için scriptlere baş vurdum.

Sonrasında sıra parçacık efektlerine ve aksiyona geldi. (En sevdiğim bölüm. ) Burada orijinal intro'daki gibi pas kaplamalı yazının tamamen kırılıp, arkasından siyah - beyaz yazının ortaya çıkması gerekiyor. Yazıyı iki defa farklı render materyali ile kapladım haliyle. İlk hali için bir dizi işlem yapıp kırılma simülasyonu oluşturdum. Beraberinde parçacık efektleri, toz, duman vesaire orijinal intro'da ne gördüysem yaptım. Render edilmesi en uzun süren bölüm bu bölümdü, yüzbinlerce birbirinden bağımsız küçük parçacık efekti, 10'un üzerinde parçacık motoru tekrarlaması gibi daha bir sürü ıvır zıvırla sistemi zıbartan bir render süreciydi bu.

Daha sonrasında görselleştirmeye geldi sıra, renkler, tıpkı orijinal introdaki gibi küçük miktarda yanıp sönen arka plan ışığı, kamera sallantıları gibi olayı aksiyonla dolduran şeyleri ayarladım son parça buydu. Yani eğer merakınız varsa bu tip şeylerin hazır edilmesi için süreçler bu şekilde işliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 15 Ocak 2018; 7:43:58 >

• Millet öne çıkarmış ama kimse mesaj yazmamış. Tuhaf.

Neyse hocam eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel olmuş,elinize sağlık
  • Sunun danger lisini yapıp atsana :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısını yapmışsın, helal.
  • Forum ölmüş. Harika iş hocam aynısı olmuş eline koluna sağlık

• Güzel olmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyük yetenek ve uzmanlık hocam gördüğünüz şeyin aynısını yapmak

• Helal olsun süper olmuş. Sipariş alıyor musunuz
  • Emeğine sağlık hocam. Başarılarının devamını dilerim
  • Hocam güzel anlatmışsın ve merak ettiğim bir meseleydi, bunun hakkında eğitim videoları çeksen veya timelapse olarak göstersen bile çok faydalı olurdu. Tahmin ettiğim gibi çok değerli bir işmiş. Böyle işleri freelance yapsan istediğin fiyatı birçok kişi fazla bulur ama bu emeğe değecek bir meblağ. Emeğine sağlık.
  • Tam olarak bu olmasa da, benzer konularda çalışma yapmaya karar verme arifesinde çok iyi denk geldi hocam. Eline sağlık güzel bir çalışma ortaya çıkmış.
  • Çok güzel olmuş elinize sağlık sanırım rica üzerine aynısından yapmıyorsunuz
  • helal olsun bro.. umarım hak ettiğin bir yere gelirsin
  • oohaa, helal olsun kardeşim ellerine sağlık daha güzel olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

Güzel olmuş. Oynamayanlara mutlaka oynamasını tavsiye ettiğim bir seri.

Önce Metro Redux sonra da Metro Redux Last Light'ı oynayacaksınız.

Oyunda yaptıklarınıza göre farklı senaryo sonları ve gidişatı var.

Ben Spartan (Hayatta Kalma) modunda oynadım. Yer yer bazı bölümleri tekrarlasam da güzel bir seriydi.

Exodus'u bilgisayarım kaldırır mı bilemem ama hikaye harika kesinlikle.

Size sormak istediğim soru şu, oyunlar için 3D tasarım, modelleme, kaplama vs öğrenmek isteyen biri sıfırdan nasıl başlamalı?

Gerim gerim gerilerek oynuyordum oyunu... (Aslinda çocukluğuma ineceğim hepsi COD World at War(cod5) de oyun bittikten sonra resume game e basmamla basladi. Zombiler geliyor ama hiç beklemiyorum. Aim bile alamıyorum daha 13 14yaşında filanim belki.. hoştur ki şu an 13 yaşında coluk çocuk neler oynuyor neyse.; Üstüme koştular filan ilk wave den ben oldum 18 li yaşlara kadar zombiye elimi sürmesini l4d hariç.. hala gidip de oynayamam ayrı mesele. Hele ki ağır gerçekçi zombi oyunlarını...) Ha oynuyordum oyunu bu ilk oyunda tünelleri patlatma görevi var ya bir turlu geçemediler bir iki üç yok.. bir de yaratıklar malum.. sonuç bıraktım. Ama alternatif sona giderdim muhtemelen iyi adamdim ben ya :)

• Güzel olmuş elinizie sağlık :)
  • mükemmel bir iş yapmışsın hocam eline sağlık. önceden ben de photoshopla uğraşırdım, animasyona geçmek istedim ama bir türlü başlamamıştım ufak tefek şeyler haricinde. Özellikle transformers gibi şeyler acayip hoşuma gidiyor.
    Gerçekten yapmak isteyeceğim işlerden birisi ama artık zor başlarım gibime geliyor. Malum iş,güç, oyun derken gün bitmiş oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Güzel olmuş. Oynamayanlara mutlaka oynamasını tavsiye ettiğim bir seri.

Önce Metro Redux sonra da Metro Redux Last Light'ı oynayacaksınız.

Oyunda yaptıklarınıza göre farklı senaryo sonları ve gidişatı var.

Ben Spartan (Hayatta Kalma) modunda oynadım. Yer yer bazı bölümleri tekrarlasam da güzel bir seriydi.

Exodus'u bilgisayarım kaldırır mı bilemem ama hikaye harika kesinlikle.

Size sormak istediğim soru şu, oyunlar için 3D tasarım, modelleme, kaplama vs öğrenmek isteyen biri sıfırdan nasıl başlamalı?

Gerim gerim gerilerek oynuyordum oyunu... (Aslinda çocukluğuma ineceğim hepsi COD World at War(cod5) de oyun bittikten sonra resume game e basmamla basladi. Zombiler geliyor ama hiç beklemiyorum. Aim bile alamıyorum daha 13 14yaşında filanim belki.. hoştur ki şu an 13 yaşında coluk çocuk neler oynuyor neyse.; Üstüme koştular filan ilk wave den ben oldum 18 li yaşlara kadar zombiye elimi sürmesini l4d hariç.. hala gidip de oynayamam ayrı mesele. Hele ki ağır gerçekçi zombi oyunlarını...) Ha oynuyordum oyunu bu ilk oyunda tünelleri patlatma görevi var ya bir turlu geçemediler bir iki üç yok.. bir de yaratıklar malum.. sonuç bıraktım. Ama alternatif sona giderdim muhtemelen iyi adamdim ben ya :)

Ben atmosferin büyüsü nedeniyle bu oyunu aralıksız oynayıp 2 günde bitirdim. (Tek birini)

İkisi toplam 26 saat sürdü.

Bu tip oyunlarda can sıkıcı olan şey az sayıda tutorial olması nedeniyle bazı bölümleri anlayamıyorsunuz ve save aralıkları biraz fazla olması. O kadar çatışıyorsunuz başlangıçta, sonra ölünce tekrar başa.

Metro 2033'de Spartan modunda cephanenizi idareli kullanmalı ve her gittiğiniz yerde cephane toplamak zorundasınız. Ayrıca hikayeyi anlayabilmek için kitapları da toplayıp okumalısınız. Türkçe yama olmasa pek ilerleyemezdim.

Aynı şey Outlast için de geçerli. Türkçe yama sayesinde bitirdim. Outlast sağlam geriyor.

Outlast'da da kamerayı idareli kullanmak zorundasınız.

O mutasyon geçirmiş koca kelin karanlıkta gözlerini görmek kadar gerici bir sahne daha yok.

Bir de karanlık bahçede ilerlemek çok gericiydi.

Outlast Whistleblower DLC'yi de tavsiye ederim. 1'in devamı, detaylısı gibi.

2 grafik yönünden çağ atlamış ama yorulma mekaniği eklemişler çok can sıkıyor.Yoruluyorsunuz, saklanmak zorunda kalıyorsunuz.

Ses çıkarma mekaniği de eklemişler. Köydeki adamlar sizin seslerinizden yerinizi tahmin edip gelip darp edebiliyorlar.

Korkunçlu kadın bölümü zaten efsane.

Hikaye yönünnden çok güzel bir oyun Metro 2033. Mutlaka sonunu görün.

Ben farkında olmadan kötü sonla bitirmişim oyunu. Artyom'u feda etmişim tüneli patlatarak.

Sonunu izledim hocam.

Outlast ve türevleri ni oynatarak haberlere çıkarım genç yaşta kalp krizinden hayatını kaybetti diye.. geriluyorum ya.. bu kaçış evi diye muhabbet vardı arkadaşlarla gittik tema korkuncluymus. Ben gene ilk başlarda puzzlelari filan çözüyorum filan da bir yerde bıraktım. Şerefsiz adam çıkarken de korkutacagim diye artistik yaptı kapıda çelik kapıyı bir vurmusum yüzüne el değil kol kalsa kopardı arada.. bir de sovdum güzelce dolduran doldura.. hayır orada bir problem var ki birakmisim amacın ne?

Kitabı da yarıya kadar okuyabilir satıyordu evet lakin kitap konusunda biraz sorunlarım var veremiyorum kendimi. Belki biraz DEHB var (dikkat eks. Ve hiper. Bozk) en son tatlı tatlı okuduğum kitap Marsliydi. Filmi izlemediyseniz mutlaka öneririm. İzlediyseniz bile öneririm. Hafif bilime meraklı iseniz adam bilimsel açıklamalarla gelmiş inanılmaz zevk almıştım.

• bende trailer yapmak istiyordum fakat hiç başlamadım nedense...

bu arkadaşların yapımları güzeldir zamanınız varsa farklılık olsun diye birkaç video izleyebilirsiniz.

https://www .youtube.com/channel/UCYEHESi7EA_2yKVuOc3_gQA
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.