Bu olay üzerine; "Cehennem ehli oldukları (küfür üzere öldükleri) müminlere apaçık belli olduktan sonra, akraba dahi olsalar, Allah’a ortak koşanlar için bağışlanma dilemek ne peygambere ne de mü’minlere yaraşır." Tevbe Suresi 113. Ayet Ayeti nazil olduğu söyleniyor. Başka bir rivayette ise Hz. Peygamberin, münafıkların başı sayılan Abdullah b. Übey b. Selûl’ün cenaze namazını kıldığı, akabinde ona rahmet dileyeceğini ifade ettikten sonra “Asla onlardan ölen birinin namazını kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah’ı ve Resûlünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler.” Tevbe Suresi 84. Ayet mealindeki âyetin nazil olduğu belirtilmektedir. Bu âyetlerden hareketle Müslüman bir kimsenin, gayrimüslim olarak ölen bir kimseye istiğfar etmemesi ve rahmet dilememesi gerektiği anlaşılıyor. Bundan dolayı ölen bir garimüslimin arkasından "Allah rahmet eylesin" denmez. İslam'a, dine, imana söven biri değilse ve iyi bir insan olarak yaşamışsa ve biz de iyi bir dilekte bulunmak istiyorsak "Toprağı bol olsun" denir. |
Metin Uca hayatını kaybetti (11. sayfa)

-
-
bence o tavsiyene sen kendin uymalısın. bir Türkçe öğretmenine göre. ikiye bölünmüş diyorum. bir tanesi rom bir tanesi manyetik eski tip. romu 72kb mı? hey maşallah. kafanda x20 koyup mu yazıyorsun
kendi hard drive'ı bile 32 kb imiş. lakin tek unit kod bloğu 16kb iken :))))) ne rom'a ne manyetik ram'e ne de hdd'ke sığdıramıyorken ...
bu da ay görevinde yazılan kodlarmış ??? çok görününce, cahiller kanıyor olmalı. adamlar kendi halkını çözmüş
ya senin bilgin yok kardeş. radyo dalgaları ile mi gönderiyor? hmmm ! ben bugün evimizde wifi ile telapati ile haberleştiğimizi sanıyordum
dediğim gibi bilgin yok. ama sana bir test önereyim.
şimdi wifi'ni evin ucunda bir odaya konumlandırıyorsun. kendini de 10 m ötede bir mikro dalga yanında konumlandırıyorsun. sonra çalıştırıyorsun mikro dalga'yı bakalım netin 30 sn bağlantılı duracak mı?
senin gibi birisi de bana gelip bu basit teste rağmen, üst uzay'da (ki sen bunu bilmiyorsun, bir araştır da hiç olmazsa doğru bilgiler edin) 380.000 km ötede rahatlıkla iletişim kurduklarına inanmamı bekliyorsun
@Sinirli ve Süratli mikro dalga testini sen yap. benim kendi bulduğum yöntemdir. varsa yanında bir de gaiger sayacı ile test et. mikro dalganın yaydığı ışımayı ölç. sonra bunu 4.000 le çarp ve uzayda neye mağruz kalacağını anlarsın. Çükü dünya'da akciğer tomografisinde mağruz kaldığın ışımaya, üst uzayda 400 kat fazlasına mağruz kalıyorsun. bir de işte bu mikro dalga çalıştığında yaydığı ışıma var. sence 60 sene öncesinin radyo teknolojisi ile bunu ne kadar yapabilirdin?
@selamivural o radyasyonda ne floppy diski ki zaten aletin üzerinde floppy için yer yok. çünkü floppy disk 70lerden sonra bulundu. yalan işte. teknoloji olarak yetersizdin.
-
tamam rahmet okunmuyor. ama Allah affetsin demek burada kuran'da bi açıklamaya bile gerek bırakmamış. işi Allah'a kalmış demek oluyor.
Türkçe bilginiz mi yok? mesela kadın kocasından dayak yemiş suç işlemiş. aynı suçu bir daha yapıyor. Sen de "kocası affetsin, bizlik birşey yok. kocasının bilecğei iş".
-
yöntemi ben keşfetmedim :) haklı olduğum bir durum yok. bulan fizikçile, kimyagerler haklı :) ben vakti zamanında öğrendiklerimden yazıyorum. imkanım olsa kendimce birşeyler deneyebilirdim belki.
-
Alıntı
metni:lakin tek unit kod bloğu 16kb iken Sen 16 kb diye Github'daki dosya boyutundan mı bahsediyorsun? Sen ciddi misin yahu? Sen hiç hayatında Assembly kodu yazdın mı? Sen hiç mikrokontrolöre kod yazdın mı?
ROM ve RAM değerleri çok rahatlıkla bulunabiliyor. İkiye bölünme diye bir şey yok.
İki elektromanyetik dalganın birbirini etkilemesi için aynı frekansta olmalılar. Mikrodalga fırınlar 2.4 ghz'de çalışır. Eğer senin WiFi bağlantın 2.4 ise ve mikrodalga fırının sızdırıyorsa Wi-Fi bağlantısı etkilenir. Bu durumda mikrodalga fırınını değiştirmelisin. 5 ghz'de çalışan WiFi ise etkilenmez. Uzay araçlarıyla kurulan iletişimdeki spesifik frekans değerine eş, güçlü bir bozucu sinyal yoksa iletişimde sorun olmuyor. Bütün uydularla veri alışverişi böyle yapılıyor. Bırak 380.000 km'yi 24 milyar km uzaklıktaki Voyager 1 halen sinyal gönderiyor. Tekrar söylüyorum, neye inandığın umrunda değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 19 Kasım 2023; 9:11:26 >
-
Mikrodalga iyonlaştırıcı radyasyon kaynağı değilki. Kusura bakmada radyasyon konusunda ağır cahilsin. O yüzden konuşmayalım bu konuyu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Helal olsun bilmediği bir şey yok ülkenin başına gelse 3 aya kalmaz uçarız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cahil mi? cahil olan sensin. sonuçta ışımaları elektromanyetik dalgalanmalardan üretiyor. iyonlaştırıcı olarak mikrodalgada üretebilirsin. sonuçta tomografiden bahsediyorum. hayır, cahil yazıp da konuyu başka yerlere çekiyorsun. çok alt düzeyde elektromanyetik dalgalanma bile senin iletişimini bozar, testi var diyorum, bana ıyonlaştırıcı x, alpha, gama gibi ışınlardan söz ediyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 19 Kasım 2023; 10:34:3 > -
hayır. assembly ile yazmadım. lakin mantık aynıdır! kodu yazarsın, alt sınıf dil olduğu için unitleri varsa hepsi bağlanır derlenir ve bu şekilde makinanın anlıyca formata dönüştürülür. mantık budur alt seviye üst seviye dillerde olsa. tek ünitede 16kb olan datayı sen 2kb bellek üzerine nasıl koyacaksın da işlemci kodu çözecek?
ışıma konusuna gelince; verdiğim örnek sinyal kesilmesi ile alakalı idi. güneş tüm elektromanyetik spekturumda var olan türde ışıma yayıyor. radyo, mikro, uv , x , gama ...
-
30 senedir bir şekilde sosyal medyadayım, bu kadar art niyetli, cahil, fanatik, bağnaz, Atatürk ve cumhuriyet düşmanının olduğu bir dönem hatırlamıyorum.
Eskiden cumhuriyet tehlikede diyenlere çok kızardım, tiye alırdım, evet cumhuriyet sucukları kaliteyi düşürmüş falan derdim ama bugün görüyorum ki durum gerçekten vahim. Çocuklarım için çok endişeliyim.
Sosyal medya ciddi sinir bozucu oluyor. Görmemem, okumamam, ara vermem lazım.
Metin Uca icin carpitma yapmasaniz! Adam kapalilara degil acik hatta baya acik kadinlar dahil erkekler de dahil meselenin ozu sacmalik ne varsa kendi uslubuyla saglam elestiriyordu ve bunu gunluk te yapardi TV lerde ...
-
Su cumleler bile kucaklayici degil, insanlari ayristirici. Anlayanlara, sorgulayanlara da neyse.
Bilimde ozellikle Evrim Odakli konularda dogmalastirma olmasinda ... Bilimsel tarikatler bile turedi dunyada ....
Septik Dusunce dusturu korunmalidir bu tur teorilerde hatta yasa/kanunlarda ...
Vasiyetine saygi gosterilmeden yarim yamalak cenazesi hazirlanmis. Turk Bayragi n tabutunda olmasi icin devlet buyugu filan da degil... Anlasilan yesil Islami Arapca yazitli ortusu konulmamisv...
Kimlerin tabutuna bayrak örtülür - Son Dakika Haberleri (hurriyet.com.tr)
Aksi halde sorusturma acilmalidir ...
Madde 21 – Bayrak, açılış törenlerinde Atatürk heykellerine, yemin törenlerinde masalara örtülebilir. Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil personel dışındaki mensuplarının, bunların emeklilerinin, 18 inci madde hükmüne göre makam odalarında Bayrak bulunan kamu görevlilerinin, bu görevleri daha önce yapmış olanlarla aşağıda yazılı kimselerin cenaze törenlerinde tabutlarına Bayrak örtülebilir : A) Milletvekilleri ve milletvekilliği yapmış olanlar, B) Temsilciler Meclisi, Danışma Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapmış olanlar, C) Milli Birlik Komitesi üyeliği yapmış olanlar, D) Gaziler, E) Yüksek yargı organları üyeleri ve emeklileri, F) Sayıştay üyeleri ve emeklileri, G) Hakim ve savcılarla emeklileri, H) Yüksek öğretim kurumları öğretim üyeleri ve emeklileri, İ) Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Kurul üyeleriyle bu görevi yapmış olanlar, J) Devlet sanatçıları, K) Devlet madalyası sahipleri, L) Kızılay, Türk Hava Kurumu genel başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, M) Emniyet mensupları ve emeklileri, N) Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu kazanmış olmaları dolayısıyla 2913 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış sporcular, O) Resmi okul müdürleri, P) Basın şeref kartı sahipleri, 2871 R) İşçi ve İşveren sendikaları konfederasyon başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, S) Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının en üst kuruluşunun başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, T) Bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda üstün hizmet verdiği mülki amirlerince kabul edilen diğer Türk vatandaşları, Ancak, Devlet aleyhine veya yüz kızartıcı mahiyette bir suç işlemekten hüküm giymiş olanların tabutlarına, affedilmiş olsalar bile, Bayrak örtülemez.
-
Kafir uzmanı durum tespiti yapıyor yine :D Bu trollün işi bu. Başka işi yok, akşama kadar kim kafir kim değil onu tespit eder allahına yollar. Bilirkişidir kendisi. Tim Berners Lee'yi başka bir başlıkta müslüman etmeye çalışan kafir uzmanı bu başlıkta kafirliği cömertçe dağıtıyor. Bu müslo cinsinin nadide örneklerinden Abdurrahman Dilipak da Immanuel Kant'ı müslüman etmişti geçen sene. Böyle yanar döner adamları başka yerde bulamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortor -- 19 Kasım 2023; 17:51:15 > -
Adamcağız yakılmak istemiş bu konuda herhangi bir hukuki engel olmamasına rağmen
krematoryum yeri bulunmadığından zorunlu olarak toprağa verilecek
camii mevzusunu o da istemezdi mutlaka
neyse empati yapın kapatın konuyu
ama belli ki buradan da bir provokasyon yapılmak isteniyor yobazlar tarafından
neyse ışıklar içinde uyusun...
-
Kim kâfir kim değil bulmak için uzman olmaya gerek yok.
Allah kâfirlerin cenaze namazını kılma diyor, kimin kâfir olup olmadığını bize bırakmış, Allah kendisine bıraksaydı herkesin cenaze namazını kılın kimin kâfir olup olmadığına ben karar veririm derdi.
Müslümanların işine karışmayın inanmadığınız İslam'a yorum yapmayın!
Diğer başlıkta uzman olmaya gerek varmış gibi kafir adamın kafirliğine gölge düşürmeye çalışıyordun?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X