e o zaman kurşun yelek giymemize gerek yok beyin, ciğer, çene tomografileri çekerken. o zaman giydirsinler beyaz tshirtleri işte ne güzel mis gibi x ışınlarına karşı garantimiz olur :) |
Metin Uca hayatını kaybetti (10. sayfa)

-
-
çok ciddiye alıyorsun. rahat ol biraz. ben yazmıyorum diye atar yaptın sanmıştım.
-
Ne meteryal kullanılıyor bilmiyorum. Ama sen hala gözle gorulen renk tayfindan örnek vererek konuyu sulandiriyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ben dr. değilim. ancak Google'dan araştırınca, pıhtı atmanın aşı ile değil de, covid ile bağlantısı olduğuna dair araştırma sonuçlarını okuyorum şimdi.
Hatta, gribin bile (ki Covid çeşitidir.) pıhtı atmaya neden olduğuna dair yazılar var.
kişi covid geçirmiştir, ağır grip geçirmiştir ve aşı da olmuştur. suçlu bulmak mümkün değil bu durumda.
şimdi google da 2000-2015 yılları arası arama yaptım, beyide pıhtı arma oranı vs .. gibi..
covid'ten önce çünkü, akciğere pıhtı atmasından ölüm oranı %12 demiş ve kanser ve AIDS'ten 2-3 kat fazla demişler.
Özetle hocam,
bu pıhtı atma nedeni aşıdan da olabilir, olmayabilir de... önceki hastalıkların bir etkisi de olabilir.
İnsanlar eceli gelince bir şekilde ölürler. Ölümlü canlılarız.
-
:)))))) hacı senin frekanslar karıştı galiba. ben sana radyasyondan bahsediyorum, beyaz renkle gelen sendin. bende sana beyazın muhabbetini yazıyorum. ben mi suçlu oluyorum? yok işte ... aya gidildiği yok. 9/11 gibi amerika'nın 69 senesinde uydurduğu yalandı. lakin bu yalanla, ortadoğu yani petrol ülkelerinin sovyet etkisine girmesini engelledi. petrolünü dolarla sattırmaya devam etti.
sen sanırım alt rütbede bu ülke için hizmet vermiş biriydin. o zaman az çok keskin nişancılığı bilirsin. sence Kenedy'i liseli bir ergen mi tekte headshot attı?
-
Ben beyaz renk falan demedim sen dedin. Anlamadım zaten neden beyaz diye tutturdugunu. X ve gama ışınlarını yansıtan meteryal varmış. Sen kendin tuttun buna beyaz dedin. Ben demedim .
sen yansıtma dedin. o yüzden anlattım. konu buraya oradan geldi. x ışını yansıtılır gbi birşeyi bir fizikçi yanında söyleme. x ışını emilir . ama emilirken yani çarpa çarpa ilerlerken atom yapılarını bozarlar. buda canlı organizmalar için ölümcüldür. ,
neyse uzun lafın kısası; aya gidilmedi işte. he bak musk yaparsa yapar. boşuna uğraşmıyor. o teknolojiye artık vardık sayılır. tek sorun şu anda solar radyasyon. kozmil radyasyon için sorun yok. bunu da güneş, helyosfer ile çözüyor zaten. he bak aya gidebiliriz, marsa gidebiliriz belki ama kozmik radyasyondan ötürü yıldızlar arası pek mantıklı değil. tabi wormhole olayını hariç tutuyorum.
-
X ışını gama ışını alfa beta bozunumlari nedir değildir gayet iyi biliyorum. Astronot kıyafetinde buna nasıl çare bulundu diye sormadimmi saniyorsun. Yansıtıcı meteryal kullanılmış. Nedir değildir bilmiyorum bu meteryali. X ışını da bir dalga boyu olduğu için onuda yansıtan bişey mümkündür diye düşünüyorum.
Daha Assembly kodun compile edilmediğini, doğrudan makine koduna çevrildiğini bile bilmiyorsun :). Assembly'inin IDE ile çalıştırılan bir şey olduğunu sanıyorsun.
Anlatsana şu 4 kb'nin nasıl sadece 2 kb'si kullanılabilir oluyormuş? Hadi teknik analizini bekliyorum, görelim er meydanında (akademik makale yani).
Uzay aracının yörünge hesabı NASA merkezinde yapılıyor. Hesap sonucu uzay aracını takip edeceği açı ve hız input olarak uzay aracına giriliyor. Uzay aracı ise bu açıyı ve hızı insan müdahalesi olmadan takip ediyor. Otomobilde kullanılan hız sabitleyicisi gibi. Apollo'nun otomatik pilotu bu yani kısaca. Apollo'nun her şeyi kendi hesapladığı ve fırlatılış anından dünyaya dönüş anına kadar tamamen otomatik çalıştığını kim söyledi sana?
Seni ikna etmeye uğraşmıyorum, neye inandığından umrumda değil. Sadece sana Novagate nickli üye ile aranda fark olmadığını söylüyoruö. Ben de ilk kez yazayım: Gömülü sistem yazılımcısı elektronik mühendisiyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Kasım 2023; 21:21:29 >
-
pek inanmıyorum. zaten bunların amacı (ilk etapta) mars falan değil. bunların amacı ay'a gidip yüzeyinden h3 toplamak. tabi bunun için oraya insan gidecek ve sonrasında nükleer dikecekler. peki nükleer neden gerekli? sonuçta 20 tane insan olacak olmayacak? bu da ay toprağından helyumu ayırmak için gereken enerjiyi karşılamak için kuracaklar. 800 derece ısıtıldığında ancak bu şekilde ay toprağından helyumu ayırabilecekler.
h3 de dünya'ya getirip ısıtıp işte plazma haline çekip, sınırsız enerji demiyeyim de yapay mini güneş yaratıp kendileri elektrik üretip, yine sağa sola satacaklar vs. amaçları bu ilk etapta. sonraki etap ise ay'a üsler kurup, mekikleri ay yüzeyinden fırlatmak. bu sayede dünya yüzeyinden ayrılmak için mekikler enerjilerinin %90'lık kısmını harcamamış olup, güneş sisteminde ateroit belt'e gönderip, orada ayrıca uzay madenciliği yapacaklar. tabi mars'a yerleşim olursa mars'tan bu işi yaparlar. ama yük büyük ihtimalle önce ay üzerinde işlenecek sonra dünya'ya gönderilecek. ama o teknolojiyi sağlayabilir miyiz? bilmiyorum.
yani 69 da gidebilseydiler, orada helyum3 ü çoktan bitirmişlerdi.
ekleme: bak senin gibi ay'a gittikçi kendince sallamış. arkadaşın henüz "üst uzay" "alt uzay" kavramlarından haberi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 18 Kasım 2023; 21:27:42 >
-
read only memory.
sistemi dahi bilmiyorsun. 2kb 2kb bölmüşler. kullanabileceğin kısım 2kb kalıyor.
nasa'da hesaplanıp, mekiğe mi gönderiliyormuş?
5g ile mi? solar radyasyonuna rağmen?=
gerçi solar radyasyonuna rağmen, aya inmeyi canlı yayınlıyorlardı
-
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun bulunduğu yerde bolca radyasyon mevcut. Oradikiler de hologram olmalı bu mantığa göre :)
-
Helyumu ayirmalarina gerek yok. Ayın yüzeyi bol bol h3 kaynıyor. Güneşten ara sıra gelen güneş ruzgari dedigimiz bol parcacikli enerjili ışınların yüzeye çarpması ile oluşuyor zaten. Aynı şey dünyaya çarptığında ise oksijenleri ozon molekülü yapıyor enerjisini vererek.
malesef bilemedin ki bende 800 derece biliyordum ama;
Alıntı
metni:The extraction process for He3 appears to be relatively straightforward, given the weak binding of solar wind gases in the lunar regolith. Heating lunar regolith to 600 or 700° C can cause the He3 to evolve, with 75% of the He gas removed at this temperature range. neyse ben kaçar. yarın okurum yazılanları. bu arada aya gittikçi arkadaşla da istişare yapabilirsin. ben yarın okurum.
cümleten iyi akşamlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 18 Kasım 2023; 21:31:30 > -
Hocam nükleer radyasyon kaynağından uzaklaştıkça uzaklığın karesi kadar risk azalmaya başlıyor. Arkadaşın dediği 2 cm kurşun zırh olayı doğru ama kaynağa çok yakın iken geçerli bu durum. Kaynaktan uzaklaştıkça radyasyon yeme riski azalıyor. Ona göre de koruyan zırhın kalınlığının pek bi önemi kalmıyor. Yani atom bombasını taşıyan personeli korumak için falan gerekli o kalınlık çünkü yakinindalar.
Saflaştırma için tabiki biseyler yapılmalı. Bizde dünyadan demir hasat ediyoruz ama ergime sıcaklığına kadar isitiyoruz. O yonden haklısın.
Abovv, sen hepten cahil çıktın yahu. Öğrenmeye de niyetin yok. İnsan bir Google'a yazar en azından.
Torpil ile mi mezun oldun? ROM dediğin şey RAM'in bir bölümü değil. Apollo'nun ROM'u ise 72 kb.
NASA'da hesaplanıp mekiğe ya da uzay aracına (aradaki ayrımı bile bilmiyorsun) nasıl mı gönderiliyor? Çok basit, 100 yıllık teknoloji olan radyo dalgaları ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Kasım 2023; 21:34:29 > -
Belki bir kaç floopy disk le desteklenmiştir.
Do governments still use floppy disks?
Due to their imperviousness to hackers, floppy disks still remain in use by large organisations and governments, although they are being phased out. In 2016, much to the nervous amusement of the public, a report revealed how the US nuclear programme was controlled by floppy disks.Sep 2, 2022
Hükümetler hâlâ disket kullanıyor mu?
Bilgisayar korsanlarına karşı dayanıklı olmaları nedeniyle disketler, aşamalı olarak kullanımdan kaldırılsa da, büyük kuruluşlar ve hükümetler tarafından hala kullanılmaktadır. 2016 yılında, kamuoyunu fazlasıyla eğlendiren bir rapor, ABD nükleer programının disketler tarafından nasıl kontrol edildiğini ortaya çıkardı. 2 Eylül 2022
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet ilgimiz teknoloji bilim astronomi falandı. Sonra ak gezenler geldi. Bitmeyen gece başladı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X