Metin2'yi bir oyunmuşçasına değerlendirmek çok saçmadır. Çünkü metin2 bir oyun değil sanal bir dünyadır.. Bu oyunun bu kadar tutmasının sebebi budur. Gerçek hayattaki sohbet etme mantığına en yakın sistem bu oyunda vardır. MMORPG'lerin geneline baktığınızda bi görev verilir o göreve kitlenirsin sonra o gorev biter başka bir göreve kitlenirsin. ama metin2 de öyle değildir. sadece köyün ortasında bomboş saatlerce durmak bile keyif verir insana. çünkü sürekli bir insan sirkülasyonu vardır. yanından birileri geçer biri sana bişey sorar arkadaş olursun dost olursun kanka olursun. metin2 oynayanların çoğunun en yakın arkadaşları metin2den tanıştığı arkadaşlarıdır. ve metin2 kızların en fazla oynadığı oyundur. tıpkı sanalikayı en fazla kızların oynaması gibi bir şey. bu sebeplerden dolayı metin2ye bir oyun gözüyle bakmak mantıksızdır. Oyunda kafa yormaya değecek bir detay yoktur. Ben senelerce oynamış hatta türk serverinde GM'lik yapmış biri olarak söylüyorum bunu. Çok eskiden açelya script, mIrc gibi chat siteleri vardı +25'ler hatırlar muhtemelen. O chat sitelerinin gelişmiş hali metin2'dir. Bir amaca bağlı olunsun diye skiller, görevler,zırhlar silahlar yaratıklar vs vardır. metin2'nin "oyun" kısmı 2. plandadır. Ana amaç chat yapılmasıdır. Fark ettiyseniz oyunun renk paleti olarak çok yumuşak , göz yormayan ve uzun süre odaklanmayı sağlayacak mat renkler tercih edilmiş. Bu konuyu açma sebebime gelecek olursak da forumda açılan metin2 konularına çoğu arkadaş metin2nin kötü ve sıkıcı bir oyun olduğunu en fazla 1 saat dayanabildiklerini vs söylemişler. Bunu söylemelerinin sebebi oyunda yapayalnız olmaları ve kimseyle muhabbet etmemeleridir. Eğer bir sohbet ortamı oluştursaydı bu şekilde olmazdı -ki metin2 en rahat sohbet ortamı oluşturulacak oyundur. Metin2'de karakterlerin duyguları vardır. Belki görenleriniz olmuştur, youtubeda yüzlerce metin2de çekilen kısa filmler var. Çünkü oyundaki karakterler bu hissiyatı çok iyi yansıtıyor. Mesela 80 lvl bir kadın şaman 1. köyün derinliklerinde saçma sapan dolanıyorsa yabani köpek falan kesiyorsa o kızın morali bozuktur, canı bir şeye sıkılmıştır. Mesela 100 lvl bir savaşçı 1.köyde deniz kenarındaki iskelede tek başına balık tutuyorsa kendini üzgün hissediyordur, sevgilisinden ayrılmıştır vb. Mesela 100 lvl bir sura seyisin orda durmuş ve yanındaki 28 lvl alelade bir surayla muhabbet ediyorsa keyfi yerindedir. Hatta büyük bir iddiam var. Türkiyedeki araba fiyatlarının yükselmesinin bir sebebi demetin2 olabilir. Çünkü oyunda şöyle bir olay var, Oyunun piyasasını ejderparası, para ve item satan firmalar belirliyor. Mesela bu adamlar farklı farklı isimlerde geliyor onlarca pazar açıyor ve atıyorum at madalyonunu 100k 'dan koyuyor. Sonra senin benim gibi garibanlar da görüyor bu pazarları diyo ki heee at madalyonunun piyasası 100k o zaman ben 95 k'dan koyayım dyip adamın pazarının yanına kuruyor pazarı. Sonra bu firma sahipleri 1 hafta sonra geliyo at madalyoununu 200 kdan koyuyor onlarca pazar açıp.Garibanlar da diyor ki at madalyonu 200k olmuş ben 195 k 'dan koyayım. Böyle böyle itemlerin fiyatları artmaya başlıyor. Bu mantığı şimdi sahibinden.com'a yediriyorlar ve yedirdikce piyasa uçuyor.. |
'METİN 2 GÜZEL BİR OYUN DEĞİL' DİYENLER; METİN 2 BİR OYUN DEĞİLDİR.

-
-
bu ortamda dönen sohbeti hiç bir yerde bulamazsınız
-
Sabah 6 ya kadar durduklarına yemin edebilirim ama kanıtlayamam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 23 Eylül 2020; 1:9:50 > -
Ben hep mob hack açardım bide atım yoktu hep binicilik biletiyle seyise gider sürerdim :D sonradan atım oldu o da ölmüştü
-
Ağa bee atımı zirhlamamistim harcliklarimla ep em çekerdim fena olmayan carim vardı calmislardi bırakmıştım ilk kazigimi yediğim oyundur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende çok çok zamanımı verdim bu oyuna
Pişmanım bunun yüzünden sınıfta kaldım hayatım gg oldu
Aldığım zevkler uçtu gitti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2014 den sonra oyun çöp oldu. her sene girip medet umarım. ama eski tad yok malesef
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Morali bozuk olan 250lvl bir sura
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
2014 den sonra oyun çöp oldu. her sene girip medet umarım. ama eski tad yok malesefbunun sebebi adminlerin daha fazla para kazanma hırsı. Metin2'nin ilk çıktığından itibaren hiç bir yeniliğe ve güncellemeye ihtiyacı yoktu. ama adamlardaki para kazanma hırsı oyunun değişmesine sebep oldu. yeni itemler yeni mapler, yeni silahlar zırhlar, petler vsvsvs hepsi gereksizdi..
-
kesinlikle doğru. 100 k param olduğunda arkadaşımı arayıp tepine tepine seviniyordum. o heyecani daha yasayamayacagiz malesef
knight online oyunuyla kıyaslıyolar bazen çok saçma. Çünkü knight online gerçek bir oyun. knight'i özeleyenler CZ'yi özlüyor arenayı özlüyor shelli raptorlu worrior'u özlüyor, magenin novasını özlüyor. Ama metin2 yi özleyenler balık tutmayı özlüyor, seyisin orda durup saatlerce muhabbet etmeyi özlüyor, arkadaş ortamını özlüyor. ikisi arasında dağlar kadar fark var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kanaat34
kesinlikle doğru. 100 k param olduğunda arkadaşımı arayıp tepine tepine seviniyordum. o heyecani daha yasayamayacagiz malesefoyunda kız arkadaşımla evlenebilmek için aylarca kasılmış para biriktirmiştim ticaret yapmıştım. oyunda evlendiğimizde sanki gerçek hayatta evlenmişiz gibi sevinip ağlamıştı..
-
abi erkekler bizi kandırıp kız gibi konuşuyordu ya. neler yaşattı bu oyun bizlere :) kim bilir hangi erkekler kız gibi davranan erkekle evlenmiştir oyunda. tiyatroda bile bu kadar role bağlı kalınmiyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.dostum sen biraz garip bi insansın ama ii biri gibisin de tam şey yapamadım
-
-
Alesta mı Yakamoz mu ney bundan 12-13 yıl önce daha 4-5 server var.
Adamın biri 70 level üstünde +0 siyah çelik zırhı arkasından bütün haritayı 40 kişi koşmuştuk ''abi abi'' diyerek.
-
metin 2 oynayan adam bunu okumaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 23 Eylül 2020; 1:22:30 >
bunun sebebi adminlerin daha fazla para kazanma hırsı. Metin2'nin ilk çıktığından itibaren hiç bir yeniliğe ve güncellemeye ihtiyacı yoktu. ama adamlardaki para kazanma hırsı oyunun değişmesine sebep oldu. yeni itemler yeni mapler, yeni silahlar zırhlar, petler vsvsvs hepsi gereksizdi.. |
Soguk ve kasvetli bir cumartesi günü saat 16:42.. Dışarıda yağmur.. battaniyenin içine girip metin2 oynarken icerden annen yemek hazır diye seslenir.. bu hissiyatı özledim.. |
dostum sen biraz garip bi insansın ama ii biri gibisin de tam şey yapamadım |
oyunda kız arkadaşımla evlenebilmek için aylarca kasılmış para biriktirmiştim ticaret yapmıştım. oyunda evlendiğimizde sanki gerçek hayatta evlenmişiz gibi sevinip ağlamıştı.. |
bu ortamda dönen sohbeti hiç bir yerde bulamazsınız ![]() |
Benzer içerikler
- omega 3 kullananların yorumları
- sanki her yerime iğneler batıyor
- korner tv
- hamam böceği neden olur
- diş taşı temizliği yaptıranlar yorumları
- deprem güvenlik bilgileri
- prompt mühendisliği
- moonwalkers ayakkabı
- sodyum iyon batarya
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X