Şimdi Ara

Meslek Lisesi'ne Gidin!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnönü Endüstri Meslek Lisesi Makina mezunuyum.Şuan Atatürk Üniversitesi Sahne Sanatları 2. sınıfta okumaktayım.Meslek Liseleri öyle abartıldığı kadar kötü bir yer değil.Örneğin hayat tecrübesi açısından oxford'da bile okusanız meslek lisesinde edindiğiniz tecrübeyi edinemezsiniz.Bir kere meslek liseleri hayatın ne kadar zor ve acımasız olduğunu öğretir insana.Belki lise yılları laylaylom geçer ama o stajdan aldığınız ibreti başka hiçbir yerde alamazsınız ve hayatı orada en acı şekilde tecrübe edersiniz.Bu şansı düz lise veya anadolu lisesi okuyan biri elde edemez.Meslek liseleri bu yönden bir numaradır.İnsanı kendi sevdiği işi yapmaya yöneltir.
    Ben stajda zaten en acı şekilde ibretimi aldım ve o an kafama dank etti.Ben ilkokul 1'den lise 4'e kadar hiç ders çalışmayan tembel birisiydim.Eminim düz liseye gitseydim şuan kasiyer olarak bi mağazada çalışıyor olurdum.Stajda artık beynimde bi aydınlanma oldu ve hayatın gerçekleriyle yüzleştim.Sonra ben ne yapıyorum dedim kendi kendime.Benim yerim burası mı dedim, ben bunları mı hayal ediyorum dedim, ben bu muyum yani dedim, ben sanayide atletli cahil cühela(aşağılama bakımından söylemiyorum ama çoğu eğitimsiz) ustaların dibinde çırak olup onların altında mı çalışmalıyım yoksa farklı bir hedef mi belirlemeliyim kendime diye sorular sormaya başladım.Bu hayattaki yerimi aslında kendim belirlemem gerektiğini anladım.Sistemin bize dayattığı yolda değil de kendi istediğim yolda yürümem gerektiğini ve anca bu şekilde mutlu ve huzurlu bir çalışma hayatımın olacağına kanaat getirdim.

Ne demiş konfüçyüs ''Sevdiği işi yapan bir kimse hayatında bir gün bile çalışmamış gibidir''. Benim hayattaki en büyük hedefim sabah işime severek gitmek, küfrederek değil.Çalıştığım iş sabah uykumu bölmeye değer bi iş olmalı.Her insan önce kendini bulmalı kendine göre meslekler seçmeli.Sistemin size dayattığı yolda değil kendi kafanızdaki yolda ilerleyin.Sırf popüler ve insanlar tarafından kabul gören bir bölüm diye seçip hayatınızı karartmayın.Sevdiğiniz bölüme veya seveceğinize inandığınız bölüme gidin.Emin olun hayat bu şekilde daha bir yaşanır oluyor.
    Mesela kendimden örnek verecek olursam, şuan okuduğum bölüm tam benlik bir bölüm bir daha olsa bir daha seçerdim.Ve bu bölüme gelmemde meslek lisesinin payı dolaylı da olsa çok büyük.Çünkü ben ders çalışmayı sevmeyen bir insan olarak hep pratik işleri daha çok sevmişimdir.Haliyle şuanki bölümümde en pratik bölümlerden birisi.Kendimi buldum diyebilirim.İyiki meslek lisesine gitmişim iyi ki ygs lys saçmalıklarına zaman harcayarak kendimi kaybetmemişim, iyi ki kendi yolumda yürüyorum, iyi ki o 1 yıllık stajı yapmışım. Hayat öyle Anadolu lisesi veya fen lisesindeki öğrencilerin zekası kadar parlak değil, çoğu da kazandığı bölümde mutsuz ve yaptığı işe küfrederek gidiyordur eminim.Çünkü kendi yolundan değil toplumun onlara dayattığı popüler yollardan(bölümlerden) gittiler.Kısaca Meslek Lisesi insanın iç çatışmasını körükleyerek ona doğru yolu bulmada bir numara bir lisedir.Gidin görün yaşayın ve kendinizi bulun, söyleyeceklerim bu kadar.

• Meslek lisesini öyle bir anlatmışsın ki fen lisesi yada anadolu lisesine gidebilecek bir adam bile meslek lisesine gitsin der gibi olmuş. Ayrıca hayat tecrübesi istiyorlarsa gitsinler yaz aylarında elektrikçi vs gibi yerlerde çalışsınlar bu da hayat tecrübesidir. Günde 12 saat çalışıp kendine ayıracak vakitleri kalmayınca anlarlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam meslek liseli.

• mc heijan M kullanıcısına yanıt
    Ne olmuş yani meslek liseliyse

• AnonymousT kullanıcısına yanıt
    Meslek liseli olup da meslek liseli olduğunu burada utanmadan belirtmesinden daha acınası bir durum daha var mı?

• mc heijan M kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesinde okumakta utanılacak ne var ?

• bende meslek lisesi mezunuyum ve bundan utanmıyorum. ama daha acınası bir şey arıyorsanız, meslek lisesi mezunu patronların altında çalışan, mühendis ve üniversite mezunları var. bunların arasına sizde girebilirsiniz.

öğrencilerime her zaman. "yazı yaşıyan ağustos böceklerisiniz. mezun olduktan sonra kış gelecek." derim. günümüz şartlarında, meslek lisesi, anadolu lisesi veya üniversite mezunu ayrımı yapılmadan, zor çalışma şartları dayatılıyor. o yüzden büyük konuşmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel lise mi, devlet lisesi mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc heijan

Meslek liseli olup da meslek liseli olduğunu burada utanmadan belirtmesinden daha acınası bir durum daha var mı?

Sen benim demek istediklerimi anlamamışsın belli.Diğer konuda adam meslek lisesine gitmeyin diye konu açmış, sanki meslek lisesine gitmeyen düz veya anadolu lisesine gidip uzay profesörü olacak anasını satayım.Benim anlatmak istediğim hangi liseye gittiğinin bir önemi yok önemli olan sevdiğin işi yapmaktır.Yok şu lise daha popüler de, yok meslek lisesine ek puan verilmiyormuş da, ünide şu bölüm şu kadar puan istiyormuş efenim sonra sen o bölümü kazanmak için anadolu lisesine gitmeliymişsin de bla bla.Benim eleştirdiğim nokta insanlar belli bir kalıbın içine sokuluyor ve sistem ne dayatıyorsa onun için köpek gibi sevmediği şeyleri yapmaya mecbur bırakılıyor.Ben anadolu lisesine gitseydim, üniversitede sırf popüler ve toplum tarafından kabul gören bir bölümü kazanmak için köpek gibi ders çalışmak zorunda bırakılacaktım(Mesela Hukuk..Ooo çok havalıı üff ne güzel bölüm keşke benim olsa ).Neyse ki meslek lisesine gittim de bu saçmalıklarla uğraşmadan laylaylom bitirdim okulu ve şuan istediğim ve sevdiğim yerdeyim.Ayrıca sabah okula küfrede küfrede gidenlerden de değilim, muhtemelen işime de severek gideceğime inanıyorum.Acaba o çok övülen anadolu, fen bilmem ne lisesindeki popülerciler de severek gidiyor mu okullarına veya işlerine ? Bence gitmiyorlar çünkü o okul veya iş onlara dayatmayla kabul ettirildi, niye sırf popüler diye.Meslek lisesi kaka, sen fen lisesine git, meslek lisesi pis sen anadolu lisesine git ki üniversitede daha iyi bölümlere giresin. Sonuç=Mutsuz bireyler... Bilmem anlatabiliyor muyum ? Şimdi Meslek lisesine giden çok mu mutlu diyeceksin haklısın da, doğru herkes mutlu olamaz çünkü mutlu olmak ve sevdiğin işi yapmak için sistemin sana dayattığı şeylerin farkına varıp kendi kendini kontrol etmeyi öğrenmekle olur.Şuan meslek liseli, anadolu liseli, fen liseli, bilmem ne liselilerin çoğu sistemin kölesi olan, denizde küreklerini kaybedip sürüklenen sandaldan farkları yok. O yüzden hangi liseye gittiğinin bir önemi yok meslek lisesinin bu yönden diğer liselere göre avantajını yukarıda da yazdım zaten okulun kötü ortamından, stajdan ve çalışma hayatından ibret alarak insanın kendi iç çatışmasını körükleyip doğru yolu bulmasını tetikliyor.Tabi bu iç çatışmaya kulak veren sayısı da çok az malesef.
    Biri de anadolu lisesine giden sanayide çalışıp ibret alabilir diye yazmış.Hafiften güldüm.Ben hiç anadolu lisesine veya fen lisesine gidipte sanayide çalışan biri görmedim.Ki öyle bile olsa yine ibretini alır ve derslerine daha sıkı sarılır.Belki mutlu olmaz ama en azından karnı doyar ot gibi yaşar ve ölür.

• Ulan meslek lisesini nasıl ezmişler yorumlarda Meslek lisesine gitmelerini istemem arkadaşların ama yerden yere vurmuşlar onlara üzüldüm. Yazdığın bu konuya gelirsek sende sanki FEN lisesine gitmeyin gelin mesleğe dermişcesine yazmışsın Fenasınız , birazda başa bela

• quote:

Orijinalden alıntı: chayy

Ulan meslek lisesini nasıl ezmişler yorumlarda Meslek lisesine gitmelerini istemem arkadaşların ama yerden yere vurmuşlar onlara üzüldüm. Yazdığın bu konuya gelirsek sende sanki FEN lisesine gitmeyin gelin mesleğe dermişcesine yazmışsın Fenasınız , birazda başa bela

Gitsin abi isteyen istediği yere gitsin, nerede mutlu oluyorsalar oraya gitsinler ben bişey demiyorum.Takıldığım nokta meslek liselerini iyice diplere atmaları sanki herkes fen lisesine gidince, anadolu lisesine gidince, Prof. Dr. Popülist Bölümseçenoğlu olacaklar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

quote:

Orijinalden alıntı: chayy

Ulan meslek lisesini nasıl ezmişler yorumlarda Meslek lisesine gitmelerini istemem arkadaşların ama yerden yere vurmuşlar onlara üzüldüm. Yazdığın bu konuya gelirsek sende sanki FEN lisesine gitmeyin gelin mesleğe dermişcesine yazmışsın Fenasınız , birazda başa bela

Gitsin abi isteyen istediği yere gitsin, nerede mutlu oluyorsalar oraya gitsinler ben bişey demiyorum.Takıldığım nokta meslek liselerini iyice diplere atmaları sanki herkes fen lisesine gidince, anadolu lisesine gidince, Prof. Dr. Popülist Bölümseçenoğlu olacaklar :)

Adam fen lisesine gidiyor ama bir mühendislik bile kazanamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bende meslek lisesi mezunuyum ve bundan utanmıyorum. ama daha acınası bir şey arıyorsanız, meslek lisesi mezunu patronların altında çalışan, mühendis ve üniversite mezunları var. bunların arasına sizde girebilirsiniz.

öğrencilerime her zaman. "yazı yaşıyan ağustos böceklerisiniz. mezun olduktan sonra kış gelecek." derim. günümüz şartlarında, meslek lisesi, anadolu lisesi veya üniversite mezunu ayrımı yapılmadan, zor çalışma şartları dayatılıyor. o yüzden büyük konuşmayın.

"yazı yaşıyan ağustos böceklerisiniz. mezun olduktan sonra kış gelecek."
    Hocam bu söz gerçekten çok doğru.
    Lise 2 bittiğinde yazlık işe girmiştim çalışma hayatını merak ettiğim için. Yaz bitiminde anladım ki okul bitince kış kapıda bekliyor.
    Bu yüzden meslek lisesinde de okusan da fen veya anadolu lisesinde okusan da ve hatta X üniversitesinde Y bölümünü okusanda. Mezun olunca kış gelecek.

• DemirAtlıAdam kullanıcısına yanıt
    Sanayi, elektrikçi gibi bir yerde çalışarak tecrübe kazanabilirler diye ben yazdım. Senin çevrende böyle kişiler olmayabilir belki ama benim çevremde var. Ve bu arkadaşım yaz tatilinde Marangoz ve pvc işi yapan bir yerde çalıştı.Bu arkadaş anadolu lisesinde Şuan hukuk fakultesini kazanmak için çabalıyor. Bu kişilik meselesi sanırım tecrübe kazanmak isteyen gider çalışır.

• bende inönüden kimyadan mezun oldum geçen sene . gitmeyin bu kadar basit. ordaki adamlar okumuş okumamış , yaşamış yaşamamış farketmiyor. insanlığa hiç bir katkısı olmayan bir sürüden ibaretler. net söylüyorum.istisnalar varsa onlar kendilerini ayırsınlar onlardan, çünkü ben kendimi ayırdım onlardan
  • meslek lisesi kadar iğrenç yerler görmedim.Sosyal proje kapsamında bir kaç tanesine konuk olmuştuk istanbul'da.Berbattı ya öğrencilerin tipler afedersiniz kaçakçıklar gibi okul okul değil mapushane gibiydi.Orada okuyanlara allah sabır versin valla.
  • Meslek liseliyim ama artık sistem değişti sbs yerine teog geldi bu sistemde düz liseye gitmeyen adamda sorun vardır bence zaten düz/Anadolu pek var yoktur.
    Meslek lisesi ortamında görebileceğiniz tabiri caizse küfür olmasın ama en salak düzeyde insanlar vardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.