Şimdi Ara

MERMERDE MANGAL NASIL YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
41.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • https://www.youtube.com/watch?v=7FkiLZD_1fY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simplycity -- 26 Nisan 2013; 14:00:24 >







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Mermerde Mangal: Bilmeniz Gerekenler

    Mermerde mangal yapmak, farklı bir mangal deneyimi arayanlar için ilginç bir alternatiftir. Ancak, mermerde mangal yapmadan önce bazı önemli hususları bilmeniz gerekir.

    Mangal Mermeri Nasıl Olmalı?

    Mermerde mangal yapmak için doğru mermer türü seçmek çok önemlidir. Isıya dayanıklı ve gözeneksiz olmalıdır. En uygun mermer türleri arasında mermer mermeri ve dolomit bulunur.

    Mermerde Et Pişirme Sağlıklı mı?

    Bazı insanlar mermerde et pişirmenin sağlıksız olduğunu düşünür. Ancak, ısıya dayanıklı mermer türleri kullanıldığında, mermerde pişirilen et, diğer mangal türlerinden pişirilen ete göre daha sağlıklı olabilir. Çünkü mermer, yağları ve toksinleri emer ve yemeğinize daha az zararlı madde geçmesini sağlar.

    Mangalda Hangi Mermer Kullanılır?

    Yukarıda belirtildiği gibi, mangalda ısıya dayanıklı mermer türleri kullanılmalıdır. En yaygın kullanılan mermer türleri arasında mermer mermeri ve dolomit bulunur.

    Mermer Kebabı Nasıl Yapılır?

    Mermerde kebap yapmak oldukça benzersiz bir deneyimdir. Mermeri ızgara şeklinde ısıtın ve marine edilmiş kebaplarınızı ızgaranın üzerine yerleştirin. Kebapları her iki tarafı da eşit şekilde pişene kadar pişirin.

    Hangi Mermerde Mangal Yapılır?

    Mangalda ısıya dayanıklı mermer türleri kullanılmalıdır. En uygun mermer türleri arasında mermer mermeri ve dolomit bulunur.

    Mermerde Mangal Zararlı mı?

    Isıya dayanıklı mermer türleri kullanıldığında, mermerde mangal yapmak zararlı değildir. Hatta diğer mangal türlerine göre daha sağlıklı olabilir. Ancak, mermerin gözenekli yapısı nedeniyle, marine edilmiş etleri pişirmek için kullanıldığında, marinadaki bazı asitlerin mere geçebileceğini unutmayın.

    Mermerde mangal yapmayı denemek istiyorsanız, doğru mermer türünü seçtiğinizden ve güvenli pişirme uygulamalarını takip ettiğinizden emin olun.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 26 Nisan 2013; 11:45:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu
    Mantıklı lan hiç denememiştim denemeliyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b0Ni



    Alıntıları Göster
    mermerın ıkı kenarına tas koyarak yerden yukseltılır daha sonra odunları atese vererek mermerın ısınması saglanır hemen pesınden mermer yaglandıktan sonra etler dızılır sonrası mıss :)

    mangal gıbı ıs yok yanık yok mermerın tadı cok farklıdır santıyecı ekıbı olarak haftada 1 kere yaparız onemlı ayrıntı mermer cok uzunsa eger catlama ve kırılma tehlıkesı var ya mermerın 40-50 cm olcak yada ıkı tas arasına demır cubuklar konularak mermerın altına destek verılecek

    herkese afıyet olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slang_1903

    mermerın ıkı kenarına tas koyarak yerden yukseltılır daha sonra odunları atese vererek mermerın ısınması saglanır hemen pesınden mermer yaglandıktan sonra etler dızılır sonrası mıss :)

    mangal gıbı ıs yok yanık yok mermerın tadı cok farklıdır santıyecı ekıbı olarak haftada 1 kere yaparız onemlı ayrıntı mermer cok uzunsa eger catlama ve kırılma tehlıkesı var ya mermerın 40-50 cm olcak yada ıkı tas arasına demır cubuklar konularak mermerın altına destek verılecek

    herkese afıyet olsun

    Alıntıları Göster
    Ne var ki bunda ? Çok yayın bir yöntem zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Ne var ki bunda ? Çok yayın bir yöntem zaten

     MERMERDE MANGAL NASIL YAPILIR?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu

    Yap da gör bakalım tavayla aynı mıymış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil


    quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu

    Yap da gör bakalım tavayla aynı mıymış?

    odun yada kömürün isi ete veya neyse oma geçmedikten sonra onun adı mangalmı olur? tamam yapılan iş farklı bişe ama ben ona mangal demezdim açıkçası

    yubub kanalıda size ait sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kendinibil


    quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    mangal görmesek neysede, saçmalamışlar bence tavaya atsalardı aynı şey olurdu

    Yap da gör bakalım tavayla aynı mıymış?

    odun yada kömürün isi ete veya neyse oma geçmedikten sonra onun adı mangalmı olur? tamam yapılan iş farklı bişe ama ben ona mangal demezdim açıkçası

    yubub kanalıda size ait sanırım

    Evet videodaki kişi de benim. Mangalın mangal olması için illa kanserojen bir işlem mi gerekiyor? Odun ya da kömür isi ete bulaşmadan, tava veya buna benzer yöntemlerin hepsinden lezzetli bir mangal yöntemidir bu. Üstelik sadece piknik tüpüyle değil, isterseniz odun, kömür ateşiyle de yapabilirsiniz mermerde mangalı...




  • Gereksiz bişey
    onun yerine tava kullanılabilir
    her pikniğe gittiğimizde 30 kilo mermeri mi taşıycaz
    konu kilit
    üye ban
    başbakan istifa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıymalı danino

    Gereksiz bişey
    onun yerine tava kullanılabilir
    her pikniğe gittiğimizde 30 kilo mermeri mi taşıycaz
    konu kilit
    üye ban
    başbakan istifa


    Toplamda 2-3 kilo ağırlığında 30cm'lik bir mermer de iş görür. Yalnız mermer biraz kalın ve damarsız olursa daha uzun ömürlü oluyor. Tavada pişen et ile mermerde pişen etin farkını sadece tadarak anlayabilirsiniz. Ben ne desem boş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simplycity

    quote:

    Orijinalden alıntı: kıymalı danino

    Gereksiz bişey
    onun yerine tava kullanılabilir
    her pikniğe gittiğimizde 30 kilo mermeri mi taşıycaz
    konu kilit
    üye ban
    başbakan istifa


    Toplamda 2-3 kilo ağırlığında 30cm'lik bir mermer de iş görür. Yalnız mermer biraz kalın ve damarsız olursa daha uzun ömürlü oluyor. Tavada pişen et ile mermerde pişen etin farkını sadece tadarak anlayabilirsiniz. Ben ne desem boş...

    Alıntıları Göster
    iyide bu yontem 500 yıldır var zaten





  • quote:

    Orijinalden alıntı: simplycity

    quote:

    Orijinalden alıntı: kıymalı danino

    Gereksiz bişey
    onun yerine tava kullanılabilir
    her pikniğe gittiğimizde 30 kilo mermeri mi taşıycaz
    konu kilit
    üye ban
    başbakan istifa


    Toplamda 2-3 kilo ağırlığında 30cm'lik bir mermer de iş görür. Yalnız mermer biraz kalın ve damarsız olursa daha uzun ömürlü oluyor. Tavada pişen et ile mermerde pişen etin farkını sadece tadarak anlayabilirsiniz. Ben ne desem boş...

    Alıntıları Göster
    mermer de güzel oluyor, mangalın o kömür kokusuda olmuyor ette, tava demiş birçoğu ama yanılmış tadında farklılık var

    folyoda da deneyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mktrnk

    iyide bu yontem 500 yıldır var zaten



    500 yıldır vardı da kaç kişi biliyor peki? Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem pratik bir yöntem ve bilen kişi sayısı çok az olduğu için yaygınlaştırmaya çalışıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shodaime

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Ne var ki bunda ? Çok yayın bir yöntem zaten

     MERMERDE MANGAL NASIL YAPILIR?


    />




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simplycity

    quote:

    Orijinalden alıntı: mktrnk

    iyide bu yontem 500 yıldır var zaten



    500 yıldır vardı da kaç kişi biliyor peki? Hem sağlıklı, hem lezzetli, hem pratik bir yöntem ve bilen kişi sayısı çok az olduğu için yaygınlaştırmaya çalışıyorum.

    Alıntıları Göster
    Adam iyi ki bir şey paylaşmış burnundan getirmişiniz la.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slang_1903

    mermerın ıkı kenarına tas koyarak yerden yukseltılır daha sonra odunları atese vererek mermerın ısınması saglanır hemen pesınden mermer yaglandıktan sonra etler dızılır sonrası mıss :)

    mangal gıbı ıs yok yanık yok mermerın tadı cok farklıdır santıyecı ekıbı olarak haftada 1 kere yaparız onemlı ayrıntı mermer cok uzunsa eger catlama ve kırılma tehlıkesı var ya mermerın 40-50 cm olcak yada ıkı tas arasına demır cubuklar konularak mermerın altına destek verılecek

    herkese afıyet olsun

    rayanslada olurmu hocam.

    ciddi soruyorum
  • GG'de satılıyor benzer bir mantıktaki.Tüpü açıyorsun o taşlarıbısıtıyor sen taşın üstünde yapıyorsun 50 lira fiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sentez*

    GG'de satılıyor benzer bir mantıktaki.Tüpü açıyorsun o taşlarıbısıtıyor sen taşın üstünde yapıyorsun 50 lira fiyatı.
    mermerde kangal nasıl yapılır diye okuyan benmiyim sadece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.