Şimdi Ara

MERJEKLİ FAR AYDINLATMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    aracım megane 2 dynamique orjinal merjekli farlar ampuller iyice gitmişti dün orjinali olan d2s osram 4300 ile değiştirdim . görüş yinede istediğim gibi olmadı görüntü net değil. halojenlerde ki gibi yolu net göremiyorum.ya da yeni araçlardaki merjekli farların aydınlatmasının yanından bile geçmiyor.
    canlı ışık almam için ne yapmam lazım.
     MERJEKLİ FAR AYDINLATMA SORUNU

• Araç mercekli kararmış olabilir. Eğer önceden halojen mercekli bir araç ve siz sonradan xenon taktiysaniz bu durum daha hızlı olur. Ya da içine Toz şu girip hem merceği hem arka tasi kararmış olabilir. Sadece toz ise farlar yerinden sokulup sirkeli su ile içini temizleyip sonuç alanlar vardı geceucusu.com da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç orjinali xenon lu. merjeğin tozdan kaynaklanan kararması bu şekilde görüşü körleştirebilir mi ?
  • Etkileyebilir.Sizin sorununuz mercekten kaynaklaniyor ya toz ya da kararma.

Istanbuldaysaniz Maslak sanayi far tuning sizin sorununu cozer.Adamlar isin ustasi baska yere gitmeye gerek yok ama bira pahalidir bilginiz olsun.

• Merceğin arkasında ki yansıtıcı kararmış olabilir.
  • yok İstanbulda değilim. K.MARAŞ tayım. Aslında tampon sökme işi olmaza kendimde merjeği temizleyebilirim fakat ustaya götürmem şart. dün taktırdığım ampül osram orginal spare part xenon . ışık önceden pembe gibiydi şimdi gayet beyaz sarı arası bir renk canlı ama uzun yolda hiç güvenli değil.önümü zor görüyorum. Elimde eski araçtan kalma xenon var ama o da bunlara olmaz mış. Halojen merjeksizlere takılan xeonanlar gündüz gibi yapıyordu.
  • Mercek arkasında yer alan çanağı kontrol edin hocam. Kirlenmiş yada kararmış olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Howlin Wolf -- 9 Ocak 2016; 2:58:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led aydınlatma ve akü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam kusura bakmayın da doğrusu mercek onun, merjek değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meldowkan

Hocam kusura bakmayın da doğrusu mercek onun, merjek değil.

her neyse mercek ya da merjek sizi bu kadar mı rahatsız etti. Takılmayın böyle ufak nüanslara.
  • eskalen kullanıcısına yanıt
    İlk önce adam akıllı Türkçe kullan ve yaz da sonra mercek mi merjek mi düşünürüz,hem akıl,fikir almaya gelip hemde hatanı düzelten insana rüzgar yapma,kaybol..

Daha merceğe merjek diyorsun ama nüans,ambiyans lafları düşmüyor ağzından kerkenez seni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Super Santorelli

İlk önce adam akıllı Türkçe kullan ve yaz da sonra mercek mi merjek mi düşünürüz,hem akıl,fikir almaya gelip hemde hatanı düzelten insana rüzgar yapma,kaybol..

Daha merceğe merjek diyorsun ama nüans,ambiyans lafları düşmüyor ağzından kerkenez seni :)

sen şahsına söylediklerimi hakaret algıladıysan kusura bakma. kimseye kaybol filan da deme bence hoş olmuyor.
    yardımcı olan arkaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskalen

quote:

Orijinalden alıntı: meldowkan

Hocam kusura bakmayın da doğrusu mercek onun, merjek değil.

her neyse mercek ya da merjek sizi bu kadar mı rahatsız etti. Takılmayın böyle ufak nüanslara.

Beyefendi doğrusu sadece "nüans" olacak , zira "nüans" zaten ufak detay demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskalen

Araç orjinali xenon lu. merjeğin tozdan kaynaklanan kararması bu şekilde görüşü körleştirebilir mi ?

Merjek degildir o,merjek olsa duramazsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam iyi yönünden bakın ki başka bi ortamda yalan yanlış konuşacağınıza doğrusunu öğrenmiş oldunuz. Sinire gerek yok

• Madem aracınız xenon tertibatlı, iki adet bi xenon alıp dönüşüm yapın. On numara aydınlatmanız olur.

Mercek reflektörleri zamanla karardığı için yansıtma yapamıyor buda %60 aydınlatma kaybı demek, elinizden geliyorsa alacağınız merceğe göre 100 ila 200 tl masrafınız olur. Karşılığında flaş gibi patlayan bi xenon farlara sahip olursunuz
    Konunu bu mesaja kadar zor okudum merjek değil o mercek ikincisi nüans zaten küçüktür

• Arkadaşlar hafta sonu sorunumu hallettim. Youtube da konuyla alakalı bir paylaşım buldum ve farları söküp MERCEĞžİ ve reflektörü çıkardım . Reflektörde 2 cm çapında yanık siyahlık vardı, birazda tozlanmıştı. MERCEK de tozluydu sildim ve tekrardan taktım. Sonuç olarak ışık parlaklığı bariz şekilde arttı . İzlediğim videoda yanmış kısıma alüminyum folya bant uygulaması yapmıştı, ben güvenemediğim için yapmadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.