Şimdi Ara

Mercedes ML 320 tavsiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2001 - 2004 arası Mercedes ML 320 (W163) arayışındayım. Bu araçlar hakkında detaylı bilgisi olan, 40.000 TL. - 50.000 TL. aralığında farklı bir alternatif değerlendirebilecek bilgili, tecrübeli bir üye var mıdır?

Araştırdığım kadarı ile en makul araç bu duruyor, al ya da alma diyebileceğiniz artıları ya da eksileri var mıdır?

Dikkat etmem ya da uzak durmam gereken yönleri var mıdır? Kaç KM kadar alınabilir?

Çoğu baktığım araçta 7-8 sene civarı kasko yaptırılmamış, hatta ömrü boyunca kasko yaptırılmamış araçlara denk geldim, bu tarz bir aracı kasko yaptırmamanın mantığı nedir? Neden sahipleri böyle bir yol izlerler? Genelde plaka değişimi var, bu konuda nelere dikkat etmeliyim?

Tecrübelerini paylaşan herkese şimdiden teşekkürler...

Hicks

• 10yaşından sonra araçlara kasko yapmıyorlar hocam normaldir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu araçlar benimde kafamı kurcalamıştı.
    modelleri eski olmasına rağmen güncel bir duruşları var.
    bi tanesinin içi kırmızı deri döşemeydi çok itici duruyordu.
    Kasko fiyatları fazla çıkıyorsa insanlar yaptırmıyor olabilir bazı modellerde var bu sorun
  • Tipi her ne kadar eski gibi dursada konforlu sağlam ve sorunsuz araçlardır
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Nerden çıkarıyosunuz. Araçlarımdan biri 13 yaşında ve kaskolu.

Kaskosuz araçtan şüphelenmeniz normal. Çünkü kaskosuz olma sebebi aracın ağır hasar kayıtlı olması olabilir; tabi adam kendisi istemediği için de kasko yaptırmamış olabilir ama ben olsam sigorta sirketlerinden bi sorgulatırdım aracı almadan önce
  • esomer E kullanıcısına yanıt
    Sizin siciliniz temiz. 10 yaşından sonra direk yapmamasını yapamazlar ama fiyat yükselir.

Ben kasko geçmişi olmayan araba almamaya özen gösteririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne saçmalık bu ya, ben gıcıklığına kasko yapmıyorum. kapalı garajım var, ben suçluysam karşıya verdiğim zararları sigorta ödüyor , o suçluysa benim zararımı sigorta ödüyor, neden yaptırıyorum kasko?

öyle bir konuşuyorsunuz ki, kasko ekmek su sanacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MERCEDES S 320
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    İsteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz zorla değil elbet ama ne gerek var demek abes. Bu sizin risk iştahınızla alakalı. Farzedelim ki sizin hatalı bulunduğunuz bir kazadan arabanız perte çıktı, ciddi hastane masrafı çıktı, hırsız arabanızı çaldı, deprem oldu, sel oldu, arabanız yandı, vs. Dünyanın bin türlü hali var; ama kötü şeyler asla başımıza gelmez sanıyoruz taa ki gelene kadar. Sonra ortalama 50.000-100.000 tl değerindeki arabanın üzerine bi bardak soğuk su içersiniz allah korusun. Yoksa ufak bi kazada tamponu yaptırmak için kasko olmuş olmamış mesele değil elbet.
  • kasko konusunu bir kenara bırakırsak.

arazi şanzımanı olmasa da LOw range denilen ağır devir modu ile arazi lastiği varsa fena bir performans göstermez. ancak asfalt tipi geniş lastiklerle diğer japon rakipleri gibi ilerlemez.

bu kasa alacaksanız en çok tavsiye edilen ml350 makyajlı kasadır. daha az yakar, daha çok kaçar. şanzıman kolay kolay arıza vermez. ancak araç ağır olduğu için fren sistemi ve yürüyüş takımlar haliyle kontrol edilmesi gerekir.

performans önceliği varsa ML430 çoğu aracı geçer. lpg ile yakıtı biraz dizginlenir.

unutmayın bu araçlar Amerikan üretimidir. Alman montajlı Mercedes araçları gibi yüksek seviyede işçilik ve kalite beklemeyin.
  • Cok kısa bir süre önce cok kısa bir süre 2002 ML55 AMG sahibi oldum. Çok zevkli arac. W220 S500 sevdasına kapılıp sattım.

ML320 ler genelde makyajsız kasa oluyor. 2002 sonrası ML350 en ideali olur. Bulabilirseniz ML500 de olabilir. LPG İle hepsi aşağı yukarı ayni yakıyor. 2000-2001 ML430 da cok güzel fakat ara motor oldugu icin pek tavsiye etmiyorlar.

Dizel olarak da ML270CDI tavsiye ederim. ML400CDI da kullanılan motor masraflı bir motor.
  • Beyler bu araçlar minimli dikkat edin mahmutbey de bi galeri satıyordu. Rengi siyahtı. Gsleriyle konuştuk ettik bi araca bakalım falan

Anlattıklarına göre araca hırsız girip koltukları çalıyor ön konsoldaki teyibi çakmak için torpidoyu parçalıyor. Eski kullanıcısı aracı park ederken sağ taraf 2 kapı onarıldı diyor.

Biraz araştırma sonucu ilk sahibine ulaşıp durumu soruyorum. Üstün körü muhabbetle aracın kırmızı ışıkta geçip diğer taraftan gelen araçla çarpıştığını sağ tarafın komple hasar alıp araçta baya maddi hasar kaldığını öğreniyorum. Tabi araç o zamanlar sigortalı kaskoluymuş kazadan sonra gereken yapılmış bir daha aracı görmemişler.

Siz siz olun dikkat edin. Resmen filmlere konu olacak işler dönüyor. Güven olmaz bu devirde kimseye. Gidin araştırın sigorta şirketlerine sorun.

Araba forumlarında konu açın belki plakayı tanıyan çıkar sizi mağduriyetten kurtarar.

Bir gün aracınız çalındığında, hiç sucunuz yokken karşı taraftan hasarın parasını almak için karşı tarafı icraya verdiğinizde anlarsınız ne gerek olduğunu.

Ben Kaskosu olmayan araç almamaya çalışıyorum, dedim siz ister alır ister satarsınız, benim için araç kadar aracı kullanan kişinin bilinçli olması da önemli. Bilinçsiz kişilerin kullandığı araçlardan imtina ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Bir gün aracınız çalındığında, hiç sucunuz yokken karşı taraftan hasarın parasını almak için karşı tarafı icraya verdiğinizde anlarsınız ne gerek olduğunu.

Ben Kaskosu olmayan araç almamaya çalışıyorum, dedim siz ister alır ister satarsınız, benim için araç kadar aracı kullanan kişinin bilinçli olması da önemli. Bilinçsiz kişilerin kullandığı araçlardan imtina ederim.

Bilinçli araç kullanma ile kaskonun çok alakası yok, tabi bu benim şahsi kanaatim.

Çok gereksiz bir şey neden yaptırılıyor da demedim.
    İnsanlar kendi alacakları riskleri kendileri belirlerler.
    Çalınma, terör, doğal afet va gibi arızi nedenlerin risklerini çok önemsemeyen biri pekala tututup 100 Bin TL lik bir araç için 3-5 Bin TL kasko ödemek istemeyebilir, çok doğal bir seçim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 29 Aralık 2016; 22:27:08 >

Tabi insanların kendi seçimleri,Kapalı garajı müstakil olan çok az trafiğe çıkan birisi için mantıklı olabilir.

100bin lira bir araç için sürekli kasko yaptıran birisi araç dahi değiştirse 3-5bin ödemez. 1500lira civari olur, bu bile kasko tercihinin bilinçli kullanıcı ile bir bağ olduğunu gösteriyor. Sicili temiz olmayana 5bin de çıkar 10bin de.

Mesela arabayı aldınız showroom-galeriden çıkardınız.Kırmızı ışıkta duruyorsunuz bodoslama Şahin'in biri geldi çarptı. Aracınız pert oldu. Siz hasarı karşılamak için adamı icraya vereceksiniz, evine maaşına haciz koyduracaksınız, peyder pey para alacaksınız.

Onu Sigorta firması yapıyor size 0.KM arac geliyor. Hem de Siciliniz siz hatasız iseniz bozulmuyor.

Sizin dediğinizi 100bin değil de 300-1milyon arası araçlarda yapıyorlar, özellikle spor araçların kaskosu yüksek çıkıyor. Ama Passat BMW 5 Merc E için kasko yapmamak sizin tercihiniz olur, saygı duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: esomer

İsteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz zorla değil elbet ama ne gerek var demek abes. Bu sizin risk iştahınızla alakalı. Farzedelim ki sizin hatalı bulunduğunuz bir kazadan arabanız perte çıktı, ciddi hastane masrafı çıktı, hırsız arabanızı çaldı, deprem oldu, sel oldu, arabanız yandı, vs. Dünyanın bin türlü hali var; ama kötü şeyler asla başımıza gelmez sanıyoruz taa ki gelene kadar. Sonra ortalama 50.000-100.000 tl değerindeki arabanın üzerine bi bardak soğuk su içersiniz allah korusun. Yoksa ufak bi kazada tamponu yaptırmak için kasko olmuş olmamış mesele değil elbet.

Arkadas sigortanin teminat miktarindan haberi yok heralde. Bir zincirleme kazaya sebep olsa cepte de karsilayacak para yoksa Allah muhafaza iceriye girer adam

• Kasko onemli yaptirmayanlara sasiyorum. Benim bir arkadasimin araci kapaliotoparki su basmasindan dolayi resmen boguldu, arac 6 aylikti. Kasko sifir fiyatini odedi. Simdi gelelim kasko yaptirmayanlara, basiniza boyle bir sey gelse ne yaparsiniz? Ondan sonra forumda konu acip aglarsiniz. BMW de calisan eski bir calisanim vardi. Adamin biri yeni 5.20 d si ile tarlaya ucmus, aracta kasko yok. Servise cekmisler, parkinda yatiyormus. Olmaz demeyin, olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, kasko olup olmaması çok dert değil, sonuçta kasko olsa bile kendisi yaptırır adam, kayıtta görünmez...

Araçla ilgili genelde olumlu görüşler var, başka nelere dikkat edilmeli?
  • Bu araçlar hakkında başka bilgisi olan yok mu acaba?

• donanımı fulse oldukca konforlu bir araç tadından yenmiyor.

ama airmaticlere dikkat et ocagına incirin bahcesini diker.

şanzıman yürür aksam ve motoru çok iyi bir ustaya göster. bunlar iyi ise sonra kabortaya yönel derim ben çünkü aracın parçaları aşırı pahalı.
  • iyice düşünüp , araştırıp, kullananlara sorup alın. az para değil sonuçta...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.