Şimdi Ara

Mercedes Metalik Gri'sinin hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes in daha marka olmadığı yıllarda Mercedes o zamanlar yeni yeni yapılan araba yarışlarına katılıyor. Tabi bildiğiniz gibi bu yarışların bazı kriterleri var. Ağırlık Boyut vs gibi.

Neyse Mercedesi yarıştan 1 gün önce yarış hakem heyeti kontrol ediyor. Her şey yarışa uygun ama o da ne? Mercedesin +5kg fazlası çıkıyor. Aracıda öyle yapmışlar ki içinde ne bir eksik ne bir fazla parça var hepsi gerekli. Yarışta yarın?! Yarış ekibinden birinin aklına parlak bir fikir geliyor; Boyayı kazırsak 5 kilo ağırlık eksilebilir diyor. O gece tüm ekip alıyorlar ellerine zımparayı sabaha kadar arabayı zımparalıyorlar. Demiri çıkana kadar... Sabah tekrar tartıyorlar tamı tamına isteden ağırlıkta araç. Ve sonra o yarışı kazanıyorlar. O gün bu gündür Mercedesin tüm yarışa soktuğu araçlar metalik gridir.

edit: çoğu kişi gerçek mi şehir efsanesimi konusunda tereddütte. şöyle diyeyim bizede üniversitede hocamız anlattı bende size hatırladığım şekilde aktardım.

edit2: orjinali geldi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DarkDevil_

Biraz eksik ama doğru bir hikaye.Hikayeyi tam olarak bulursam koyarım.Zamanında efsane Silver Arrow(senin dediğin Mercedes aracın rakabı) ile ilgili bir belgesel izlemiştim.Ama Silver Arrow Mercedes'in ürettiği ilk yarış arabası değildi.Bende tam olarak hatırlamıyorum çünkü belgeseli izleyeli uzun yıllar oldu.

Edit: Buda gerçek hikayesi

Yıl 1934. ingiliz bugatti kardeşlerin yarış pistlerinde efsane oldukları bir dönemde mercedes-benz, yarışlara katılmak istemektedir. bunun için bir otomobil hazırlanır ve beyaz renge boyanır. çünkü italyanların �rosso corsa kırmızısı�, ingilizlerin �britanya yarış yeşili� renklerinin yanında almanların da pistlerde beyaz rengi meşhurdur. o dönemlerde bu meşhurluk �ülkelerle özdeşleştirilmiş� şekildedir. almanların beyaz renk ile özdeşleştirilmesi 1931 yılında yarışlara katılan mercedes-benz ssk�ya dayanmaktadır. o dönemin gazeteleri mercedes-benz ssk�ya �beyaz fil� lakabını takmışlar ve bu sayede beyaz renk almanlara ait sayılmaya başlamıştır.
    mercedes-benz takımı beyaz otomobili ile yarışlara katılmak ister ancak yarışları organize eden kurulun bazı şartları vardır. bu şartlardan birisi otomobilin toplam ağırlığının 750 kilogramdan fazla olamayacağıdır. mercedes-benz takımı otomobillerinin ağırlığına bakar ve tam 751 kilogram gelmektedir. sadece 1 kg yüzünden yarışlara girmekten vazgeçilemeyeceği açıktır çünkü mercedes-benz yönetimi bu hazırlığa o dönemde �yarış kazanmak = prestij� gözü ile bakıldığından ciddi bir bütçe ayırmıştır.
    mercedes-benz takımından neubauer ve brauchitsch �in akıllarına bir fikir gelir. ağırlığı 1 kilogram azaltmanın yolu açıktır : boyayı kazımak.
    hemen fikri uygulamaya alırlar ve otomobili saran beyaz renk kazınır ve ağırlığı 750 kilograma düşer. almanların beyazının yerini çıplak gri sacın görüntüsü almıştır. otomobil bu halde yarışa katılır ve birinci gelir. yarış sonrası basında otomobilin birinciliğinin yanında, adeta devrim yaratan performansı da dillere destan bir şekilde haber yapılır. daha önce beyaz rengi almanlarla özdeşleştiren basın bu kez, gri renkten ilham alarak yarışa katılan otomobili yüksek performansına atıfta bulunacak şekilde �silver arrow� olarak anmaya başlar ve bu �gümüş ok� ileriki dönemlerde kazandığı diğer yarışlarla bir efsane haline gelir. neredeyse herkes bu �gümüş ok�tan bahsetmektedir. �gümüş ok� hem mercedes-benz�i hem de bu sayede alman otomobil üreticilerini bir anda gündeme oturtmuştur.
    ışte bu �silver arrow�, alman otomobil dünyasında, özellikle mercedes-benz�te bir geleneğin başlangıcı olmuştur. o günden sonra mercedes-benz, �uğur getirdiği� gerekçesi ile gri rengi sık kullanmaya başlar. sonraları yeni modellerinin tanıtımında yine �satışlar açısından uğur getirmesi� için kullanır ve bu adet bugünlere kadar gelir. �gümüş ok� u yaratan gri renk mercedes-benz�in ruhu olmuştur

Mercedes Metalik Gri'sinin hikayesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levrex -- 27 Kasım 2010; 16:23:14 >

• Astronomik bi hikaye

Orijinalden alıntı: stilll

bizim civici kazısan 250 gr anca çıkar

aynen :)

Orijinalden alıntı: seizure

Atmasyon gibime geldi. Hepi topu 5 kg için

he atmasyon

•  Mercedes Metalik Gri'sinin hikayesi

• valla buna benzer bir hikaye bende duymuştum zamanında ama gerçekmidir şehir efsanesimidir bilemem
    KEDÜDÜR O , KEDÜ KEDÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

İnce stepne takmayı akıl edememişler de sabaha kadar zımparalamışlar yani

o yıllarda varmıydı acep ince stepne,2000 li yıllarda kendini gösterdi bu slim lastikler :))
    bi aracın boyası 5 kilo kadar varmıdır desek bence yoktur :))
  • dıscoveryde ızlemıstım ben bunu olay 1900 lu yıllarında baslarında oluyor ozamanlar ufacık motordan bılmem kac yuz beygır cıkaramadıkları ıcın 15 20 hatta 30 lıtre hacımlı motorlu araclar yarısa gırıyor dolayısı ılede aracların kasaları asırı buyuk ve uzerındekı boya astar vs gıbı katmanların ağırlığıda sımdı araclara gore haylı fazla

boyanın tamamen kazınarak yarısa gırıldığı olayı doğrudur

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

dıscoveryde ızlemıstım ben bunu olay 1900 lu yıllarında baslarında oluyor ozamanlar ufacık motordan bılmem kac yuz beygır cıkaramadıkları ıcın 15 20 hatta 30 lıtre hacımlı motorlu araclar yarısa gırıyor dolayısı ılede aracların kasaları asırı buyuk ve uzerındekı boya astar vs gıbı katmanların ağırlığıda sımdı araclara gore haylı fazla

boyanın tamamen kazınarak yarısa gırıldığı olayı doğrudur

30 litre motor hayatımda duymadım görmedim bir aslı varsa resim yada herhangi bir bilgi koyabilirmisiniz merak ettim.

sacı zımparalarsan metalik gri olmazki
    epey bi sallamasyon olmuş yani
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.