Şimdi Ara

Mercedes e250 cgi coupé - e350cdi coupé

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
14.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda bu iki araçtan birini almayı düşünüyorum.Sorum ise bu iki araç arasındaki yaklaşık 20 bin € luk farkın (e350cdi sadece galerilerde bulunuyor, oraların fiyatları baz alınmıştır.) değip değmeyeceği.

Yani iki araç arasında 27 bg ve 230 nm tork e350cdi lehine fark var.Bu da e350cdi'ın(6.7sn) e250 cgi'dan(7.6sn) 0.9 sn daha hızlı 100km/sa hıza ulaşmasını sağlıyor.Hem de daha az tüketimle;
    e250 cgi benzinli motora sahip ve şehiriçi 100 km de 10.2 lt tüketimi var.
    e350 cdi ise 100 km de 8.9 lt tüketimi var.

Birçok kişinin aklından şu fikir geçmiştir; yahu ben arabaya o kadar para vereceğim benzinine bakar mıyım? Öyle olmuyor işte. Ben devlet tarafından ne kadar az kazıklanırsam o kadar iyidir, ha bu seferde alırken fazla ödüyorsun ötv den vergiden daha fazla kazıklanıyorsun ama olsun en azından insan alırken bir kere para veriyor, benzine ise sürekli para verirken kendimi daha çok enayi gibi hissediyorum.

Diğer nedenler ise e350cdi da standart olarak gelen 7G-Tronic otomatik vites.Sanırım bu vites f1 denilenlerden,yani çok hızlı vites değiştirerek daha az tüketim sağlıyor.e250 cgi da ise 5 ileri servetronic otomatik vites geliyor ki bu da bir önceki arabam opel insigniada gelen klasik tork konvertörlü ve fazla tüketime sebep olan tiptronic viteslerden.(yanlışım varsa düzeltin lütfen)

e350cdi ile gelen çift egsoz çıkışının hoş görünüşünü de unutmayalım.Neyse, lafı fazla uzatmadan bu aradaki fiyat farkına bakarak hangi motorun daha mantıklı olduğunu düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanM -- 14 Nisan 2010; 2:45:47 >

• Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla gönlünüz e350'den yana. Ben, "devlet tarafından ne kadar az kazıklanırsam o kadar iyidir" cümlesine istinaden bir hatırlatmada bulunayım, yazınızda rastlayamadım.

E250 Cgi yıllık MTV > 1.140 TL
    E350 Cdi yıllık MTV > 3.750 TL

Aradaki fark 2610 lira.

Tabi ki teknik olarak E350 çok daha üstün (yakıt tüketimi olsun, vites kutusu olsun) ancak eğer çok yol yapmıyorsanız alırken katlanacağınız ek bedelin yanında (bu 20 bin euroluk farkın büyük bir kısmı da motor hacmi sebebiyle KDV+ÖTV olarak devlete gidiyor) her yıl ödeyeceğiniz fazladan MTV tutarlarını da dikkate alırsak yerinizde olsam e250 alırdım.

Bu arada çift çıkışa takılmayın fazla, aldıktan sonra istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz e250'yi de. Bu sizin elinizde sonuçta.

Kolay gelsin.

ekleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 14 Nisan 2010; 3:03:26 >
  • Spor bir araç alacağınız için öncelikle sesinden ve devir özürlü olduklarından dolayı dizeli önermem. Sedan olsa neyse de spor araçlara dizel sesini kesinlikle yakıştıramıyorum. Şehir içi tüketimde dizel dahi olsa bu araçlar çok yakacaktır, o yüzden yakıt konusuna çok takılmamanızı öneririm. Eğer farkını verebiliyorsanız kesinlikle E350 CGI alın derim yoksa E250 CGI
  • Dediğim gibi daha çok vites kısmına aklım takılıyor.Daha önce kullandım aynı vites türünden gerçekten fazla yakmasına neden oluyo bu tür tork konvertörlü vitesler.10.2 lt diyorsa yine 12-13 lt olacak en az tüketim şehiriçi.Ben bir arabanın yaktına km de 45 kuruş para harcayacaksam daha fazla performans beklerim şahsen.

Ayrıca dizel devir olarak kısa tamam ama gerçekten harika vitesi var aracın vites geçişlerini neredeyse hisettirmiyor bu nedenle devirin kısalığının sorun olacağını sanmam.Ayrıca daha önce kullandığım 220 bg 4 silindirli benzin motorlu insignia gibi mercedesten de güzel ses çıkmıyor.Ama 350cdi dizel olduğnu araç durmadan anlamak zor 6 silindiri sayesinde.
  • 20.000 Euro. O paraya 0 km güzel bir C segmenti alınabiliyor. Bence değmez. E250 CGI daha sessiz o da var.
  • Benim de tercihim E 250cgi dan yana olurdu. Vergisinin az olması bile yeterli bir neden. Vergileri arasındaki fark iki modelin tüketimleri arasındaki farkı karşılar. Performans olarak da aralarında günlük kullanımda anlaşılabilecek kadar bir fark olacağını sanmıyorum.
  • fiyatları aynı olsa e350 denebilirdi fakat 20k euro fark her yıl 3000tl fazladan mtv yakıtta kazandığınızı fazlasıyla geri verirsiniz. amg pack beyaz bir e250 derim ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes C180 Coupe
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ekonomik olarak tabiki E250cgi daha iyi.Sonuçta 40.000 tl daha ucuz birde her sene 2600 tl daha az vergi vereceksin.Bu parayı senenin başında devlete vereceğine git taksit taksit benzinciye ver daha iyi.Tabiki E350 cdi daha iyi gidiyordur, şanzımanı daha iyidir ama buna sadece sen karar verebilirsin ne desek boş.

Ben olsam e250cgi ve c sınıfı dizel araç alırdım.Kendi adıma konuşayım.Mercedesle gidilecek yer var gidilmeyecek yer var
  • bu arada dün bir arkadaşımın passatını kullandım dsg şanz. 2.0 tdi araçtı vites geçişlerinde sorun yoktu tabi ama ilk kalkışlardaki vurmaları beni rahatsız etti yani diyeceğim tork konvertörlü normal otomatiğin konforunu kuru kavramalar veremiyor.
  • Coupe'ye dizel gitmiyor..E250 CGİ iyidir.
  • Cevaplar için teşekkür ederim göz önünde bulunduracağım alırken.e250cgi alırım herhalde bu kadar kişi bir şey diyorsa bir bildikleri vardır milletin gereksiz para harcamaya gerek yok.
  • Bir kere E250cgi in 0-100 hızlanması otomatik vitesle 7.4sn olarak gözüküyor almanya sitesinde, heralde bir yanlışlık var tr sitesinde.

E coupedeki bu vites olayına bende takıldım kaldım.İleride hepsinin 7gtronic olacağını duydum ama pek ihtimal vermiyorum. 7gtronicin 4 silindirli modellerde opsiyon bile olmaması çok kötü.Rakiplerine baksan Audi a5 2.0tfsi Quattro stronic(7 vites çift kavrama), ya da makyajlı 3 coupe opsiyon olarak 8 vites sunuyor ya da 6 vites steptronic.Mercedes'in sırf sağlam diye 5 vitese takılmasına anlam veremiyorum hemde coupe bi modelde.

E250cdiların da yakıt kalitesi konusunda enjektörlerinden arıza çıkardığını okudum.E350cdi ve E250cdi farkına 20k euro değer mi bence değmez.Ne dizelle o kadar fark çıkarılır ne de sırf 7 vites olması için o kadar para fark verilir bence.Hem her koşulda A5 2.0tfsi yandan el sallayarak geçiyor(0-100 6.5sn).

Birde bu araba amg paketsiz hiç birşeye benzemiyor, amg paket resmen arabanın tamamlayıcısı.İlk başta alınacak bir opsiyon olarak görüyorum amg paketi.

• İlk başlarda A5 düşünüyordum ama bu arabayı görünce fikrim değişti.Çok güzel gözüküyor ve keskin hatlı sert bakışlı.A5 ise biraz daha yuvarlak hatlı.Herşey 0-100 hızlanmasından ibaret olmadığı için kararımı mercedesten yana verdim.
  • e350cdi ı bilemiyorum fakat emlak işiyle uğraşan bir abimiz e250cgi aldı beyaz sıfır amg paketli şekilde 70bin euro ya almış.(grey market)

Sana tavsiyem beyazına şartlanma çünkü çok görüyorum bu rengi bak hoşuna giderse kırmızısını veya siyahını al. Tüketim olarak 10litre demişti ama detaylı sormak istediğin birşey var ise yarın yanına uğramam lazımdı ona sorabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 15 Nisan 2010; 19:19:20 >
  • Herşey bir yana senin gönlün E 350'den yana gibi bunuda göz önünde bulundur derim sonra pişman olma
  • Kararsızım aslında ama aradaki 20bin € farka değmeyecek gibi geliyo zaten e250de alsam pişman olmam yani zaten benzinli araba seviyorum aslında e350 de tek aklımı çelen şanzımandı.Bu arada arabam kesinlikle beyaz+amg paket+cam tavan olacak yani bu arabanın şekli rengi stili budur, bu araba böyle üretilse kimse ben başka rengini istiyorum demez sanırım.
  • Coupé arabaya dizeli yakıştıramıyorum. İstediği kadar az yaksın.

Kaldı ki zaten alıştaki 40 bin tl ve MTV farkı yakıt tüketimi farkını katlayacak düzeyde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanM

İlk başlarda A5 düşünüyordum ama bu arabayı görünce fikrim değişti.Çok güzel gözüküyor ve keskin hatlı sert bakışlı.A5 ise biraz daha yuvarlak hatlı.Herşey 0-100 hızlanmasından ibaret olmadığı için kararımı mercedesten yana verdim.

Zaten E coupenin tek düşündüren yanı emektar 5 vites şanzımanı.Ben de heveslenince baya bir araştırmıştım bu üç arabayı ama sonra büyük yerden kredi çıkmayınca hayallerim suya düştü.Renk konusunda bende beyaz + pan. tavan + amgyi ve içine kahverengi deriyi çok yakıştırıyorum.Bir de palladium gümüş var galiba o da hoş bir renk.Metalik duman rengi gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

e350cdi ı bilemiyorum fakat emlak işiyle uğraşan bir abimiz e250cgi aldı beyaz sıfır amg paketli şekilde 70bin euro ya almış.(grey market)

Sana tavsiyem beyazını alma çünkü çok görüyorum bu rengi mümkünse kırmızısını veya siyahını al. Tüketim olarak 10litre demişti ama detaylı sormak istediğin birşey var ise yarın yanına uğramam lazımdı ona sorabilirim

Şu lafı coupe mercedes için söylemeyin bari.Kaç tane var zaten piyasada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Şu lafı coupe mercedes için söylemeyin bari.Kaç tane var zaten piyasada?

Tunalı da ve park caddesinde her zaman görüyorum.Hatta sedanından çok daha fazla coupe gördüm yeni e serisinde.Eskiden çok sık mercedes görmezdim ama şu an yeni C serisi,clc ve e coupe yi sıkça görüyorum.

Beyaz renk+panaromik tavan+amg paket çok güzelleştiriyor aracı ama kırmızıyı birkaç sefer gördüm c ve clc de çok yakışmıştı imkanınız varsa ona da bir göz atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 15 Nisan 2010; 19:22:20 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.