Şimdi Ara

Jeep Compass alınır mı? İlandaki aracı bilenler var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
74.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 80 bin bütçeyle Jeep tarzı araç olarak linkteki nasıldır? Parça fiyatları, servisi, bakımı yorar mı? LPG uyumu, motoru nasıldır? Bu bütçede neler bakılabilir başka? Bilenler yorumlarsa sevinirim.

    İlan linki



  • LPG ye uyumlu. Zaten çok yakıyor mecbur takıyorlar .



    Şanzıman cvt tipi. Performans orta halli .



    Ama tavsiyem makyajlı versiyon almanız. 2013 ve üstü yani.
  • Aynı kasaya bende bakıyorum. Hakkında fazla yorum bulamadım geçen bende konu açmıştım hatta yorum yapan olmadı. Konfor,yol tutuş kronik sorun konusunda aydınlatan olursa sevinirim.
  • Çiko06 Ç kullanıcısına yanıt
    Çok piyasası olmayan bir araç anladığım kadarıyla. Herkes 2 yıldız euro ncap puanından şikayet etmiş.
  • 2016 modelini kullanmistim . Bana cok konforsuz gelmisti. O arabadan sonra jeep almam demistim.
  • Ykaraca kullanıcısına yanıt
    Hocam gücenlik konusunda arabanın kalitesinde sıkıntı yok. Ben o konuyu araştırdım. Yaya güvenliği konusunda sıkıntı var yani çarpışma anında vurduğu yaya larda yüksek hasar vermesinden kaynaklı 2 yıldız alması.
  • Arka tarafı , tarihe geçecek kadar çirkin .
  • Bir aralar bende düşünüyordum. Nette doğru düzgün bilgi yok araçla ilgili. En son bir kullanıcısını buldum tanıdık sayılır. Adam asla tavsiye etmem, her ay rutin olarak tamirciye gidiyordum resmen, sattım kurtuldum demişti. Ondan sonra pek üstüne düşmedim zaten. Sanırım en çok yürüyen aksamında, amortisörlerde felan sıkıntı oluyormuş. Bir kaç elektronik aksam arızasından da bahsetti de ben pek anlamadım. Kendisi lpgli kullanmasına rağmen yakıtından da şikayetçiydi. 15lt lpg yakıyor ş.içi dedi. Sonuç olarak vazgeçmiştim. Ama dışarıdan bakınca o fiyata güzel ve heybetli bir suv araç gibi görünüyor.
  • Icedekine bisey olmasin disardakinin cani cehennme mantigiyla yapilmis bir arac demek ki tam bir kapitalist zengin bakis acisiyla uretilmis
  • Merak edip yaklaşık 9 ay kullanıp satmıştık. Bu süre boyunca hiç sorun çıkarmadı. Benzinli kullanıldı, yakıt tüketimi ortalama 14.9 l/100 km'ydi. İlana koyduktan yaklaşık 2.5 ay sonra satıldı. Aldığımız fiyata satmıştık. Açıkçası çok beğenmedik, çok yakan, vergisi performansına göre yüksek kalan ve birazda hantal bir arabaydı. Ama fiyat olarak jeep markası için uygun olduğu doğru ama uzun süre binmek için alınır mı, tartışılır ya da kısa süre binmek için alıp satmaya uğraşılır mı oda tartışılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 10 Mart 2018; 16:10:22 >
  • 2 sene kullandım yakıt 14 15 litre depo küçük menzil az dolayısıyla

    Farlar ciddi zayıf insan daha iyi aydınlatma bekliyor

    Konfor fena değil arka tarafta orta konsoldan gelen bardaklık yüzünden arkası 2.5 kişilik gibi

    Fren ses problemi kronik

    Çiftkurtlarda bakım yapıldı hep en az 1000 tl lik faturalar çıktı

    Boyası normal araçlardan kalın 140 150 çıkıyor boyalı sanma ihtimali var aracı bunun için yetkili bayiden yazı isteyin araç çift kat boyalıdır diye

    2014 model di sunroof hariç tam donanımdı 82000 tl aldık

    2017 10.ayda toyota da hilux için takasa girdik 76 ya saydılar 48000 km de idi

    Hilux e geçince aynı yakıt ile neredeyse 1.6 katı yol yapar olduk
  • İmkan olsa yeni kasası alınır . 170 hp 4x4 ve 9 ileri ZF.
  • bu compass'lar bana çok ucuz gibi geldi kaliteli, görüntüsü tatmin edici alınır mı ? babama gösterdim adamın bile kafası karıştı
  • Daha önce bir çok araba değiştirdim,yüksek araç kullanma isteğimden dolayı tekrar SUV araca döndüm. Honda,Hyundai,Range gibi SUV ları daha önce kullandım. Şu anda 2010 Jeep Compass Limited 2.0 Dizel modeli kullanıyorum. Üzerinde 2,0 Passat CRDİ dizel motoru vardır. Şehir içi 6,5 - 7,00 lt.şehir dışı 5,5 litre, 140-160 suratte 7,5 -8,00 litre yakıyor. kullanımı çok rahat bir araç , vites geçişleri ve vites dişli aralığından rahat bir kullanım sağlamaktadır. Yıllık 9.000 km. yapıyorum. yılda bir defa bakım gideri 650,00 TL.dir. Sağlam bir alt yapısı var, virajlarda otomobillerle aynı performansı gösteriyor. Yol tutuşu çok iyi, sunroof,elk.camlar, koltuk ısıtma, multimedya, geniş iç hacim ve bagaj, deri koltuklar, sonuçta JEEP. Hali hazırda 75-80 bin TL. aralığında bir fiyatı var. Euro NCAP çarpışma testinden içindekileri koruma açısından başarı ile geçmiş, ancak yüksekliği nedeniyle çarpışmadan sonra ki sağa sola savrulmada araç dışında ve yakınındaki yayalara zarar testinden 2 almıştır. Diğer SUV diye üretilen ve sedan araç şaşisi üzerindeki kaportayı jeep diye tanımlanan araçlar la mukayese etmemelidir. Parça ve servis olarak sorun yoktur. Parça fiyatları da diğer araç fiyatları kadardır. 1938 den beri üretilen JEEP kendine has bir modeldir.Sonuçta bütün Amerikan arabaları gibi kalın ve kaba bir kaportaya sahiptir. Çekinmeden alınıp kullanılabilecek bir araçtır. Ayrıcalığı olan bir araç olduğundan, çok çabuk arabadan bıkıp değiştirenler için diğer araçlara göre elden çıkarılması biraz sıkıntılı olabilir. Meraklı ve ilgilenen arkadaşları aydınlatmak düşüncesiyle edindiğim bilgileri paylaştım.




  • compass 01 C kullanıcısına yanıt
    Aracın yetişkin koruması %61, düşük yani, hele 2012 kriterlerinde bu şekilde. 2011-2012 yılında teste girip 90-95 yetişkin koruma puanı ile 5 yıldız alan araçlar, 2017 yılında tekrar teste girip 75-76 puan ile 3 yıldız alıyor, hesabını siz yapın...
    Kalın kaporta bi işe yaramaz, önemli olan içindekini nasıl koruduğu. 1960 model metal kaportalı amerikanlar dünyanın en güvenli aracı olurdu öyle olsaydı, ama bi kaza anında hepsi ölüm makinası.

    Yakıta hiç girmiyorum, dizel b segment arabalar 6 litre yakarken bu aracın 6-7 litre yakması sürtünmesiz ortamda olur. Ha şehir içinden kastınız çevreyolunda 70-80 km ile seyahat etmek ise evet o değerler yakalanır.

    Bu arada compass 1938 yılından beri üretilen bi model değil, 2005 temelli...

    Mevcut 2.el fiyatları ile "jeep sürüyorum" demek için kolayca alınabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 10 Mart 2019; 0:42:46 >
  • Compass'ın 1938 yılından beri değil Jeep' in üretildiği ifadesi vardır. Sonuçta Dünya genelinde 2018 yılı itibariyle 1 milyon üzerinde satış yapmaktadır. Methetmek veya kötülemek haddimize düşmemektedir. Bu kaba ve çirkin görünümlü aracı kullanan birisi olarak ilgilenenlere bilgi verdim. Kaportasının sağlamlığı, yeni nesil araçların dört bir tarafının fiyat düşürülmesi için plastik malzemeden yapılması da ayrı bir konudur. Tamponlar plastik,çamurluklar plastik,kaput milimetrik aleminyum, bu araçların Avrupa (Euro NCAP) testlerinde başarılı gösterilmesi de düşündürücüdür. Araç seçimi; zevk,fiyat,ihtiyaç ve son olarak sağlamlık ile güvenlik düşüncesi neticesinde oluşur. Doğru bilgiye ulaşmak her zaman iyidir. Compass araçla ilgili Euro ve ABD test videolarına baktım ve aşağıya yazdım. Teşekkürler.
    2017 TEST Euro NCAPhttps://www.euroncap.com/tr/results/jeep/compass/27881https://www.youtube.com/watch?v=AeiKDSXfuR8
    2013 TEST ABDhttps://www.youtube.com/watch?v=-9VlUHoDinshttps://www.youtube.com/watch?v=RrqYXhU-jOA
    2010 test ABDhttps://www.youtube.com/watch?v=gjqQbkTsSUMhttps://www.euroncap.com/tr/results/jeep/compass/10932




  • İlan yayından kalkmış ama sanırım 2.4 otm olan model. Kardeşimde vardı. Geniş ve ferah olması dışında hiç bir artısı yok. Ha bi de tipi iyi bence. Sürüşü çok zevksiz, konforsuz ve deli gibi yakıyor. Kardeşim tüpsüz kullanıyordu ve dalga geçtiğim için her ne kadar bana itiraf edemese de çok yaktığı için sattı sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: compass 01

    Daha önce bir çok araba değiştirdim,yüksek araç kullanma isteğimden dolayı tekrar SUV araca döndüm. Honda,Hyundai,Range gibi SUV ları daha önce kullandım. Şu anda 2010 Jeep Compass Limited 2.0 Dizel modeli kullanıyorum. Üzerinde 2,0 Passat CRDİ dizel motoru vardır. Şehir içi 6,5 - 7,00 lt.şehir dışı 5,5 litre, 140-160 suratte 7,5 -8,00 litre yakıyor. kullanımı çok rahat bir araç , vites geçişleri ve vites dişli aralığından rahat bir kullanım sağlamaktadır. Yıllık 9.000 km. yapıyorum. yılda bir defa bakım gideri 650,00 TL.dir. Sağlam bir alt yapısı var, virajlarda otomobillerle aynı performansı gösteriyor. Yol tutuşu çok iyi, sunroof,elk.camlar, koltuk ısıtma, multimedya, geniş iç hacim ve bagaj, deri koltuklar, sonuçta JEEP. Hali hazırda 75-80 bin TL. aralığında bir fiyatı var. Euro NCAP çarpışma testinden içindekileri koruma açısından başarı ile geçmiş, ancak yüksekliği nedeniyle çarpışmadan sonra ki sağa sola savrulmada araç dışında ve yakınındaki yayalara zarar testinden 2 almıştır. Diğer SUV diye üretilen ve sedan araç şaşisi üzerindeki kaportayı jeep diye tanımlanan araçlar la mukayese etmemelidir. Parça ve servis olarak sorun yoktur. Parça fiyatları da diğer araç fiyatları kadardır. 1938 den beri üretilen JEEP kendine has bir modeldir.Sonuçta bütün Amerikan arabaları gibi kalın ve kaba bir kaportaya sahiptir. Çekinmeden alınıp kullanılabilecek bir araçtır. Ayrıcalığı olan bir araç olduğundan, çok çabuk arabadan bıkıp değiştirenler için diğer araçlara göre elden çıkarılması biraz sıkıntılı olabilir. Meraklı ve ilgilenen arkadaşları aydınlatmak düşüncesiyle edindiğim bilgileri paylaştım.
    Viraj performansı otomobillerle aynı mı? Bu fizik kanunlarına aykırı bir durum. Kardeşimin 2.4 compassını kullandım, resmen kamyon kullanıyormuş hissiyle virajlarda güvensiz bir araçtı. Zaten yüksek bir araç, nasıl virajlarda güvenli olabilir?




  • su minibus vitesini su arabaya niyye koyarsin be kardesim.
  • Bahsedilen Compass jeeepler herhalde 10-14 yaşında olanlar...2.4 benzinli modeller zaten ABD için üretilmiş olanlar,Türkiye de herhalde benzinin ucuz olduğu dönemde ithal edilmişler !!!!! benzini su gibi içerler, dizeller de 2.0 CRDİ wolksvagen motoru vardır, 2008-2015 arası 2.0 motorlu üretilen SUV araçlar içinde en ekonomik yakıt tüketen dir. Yenileri zaten 1.6 dizel motorlu ithal edilmektedir. Evet eskiler bir pikap gibidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.