Şimdi Ara

MERCEDES C180(W205) & BMW 320(F30)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
2
Favori
8.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mercedes ve BMW nin son kasalarını kıyaslayabilir miyiz?
    Motor olarak farklı seçenekleri mevcut.
    Mercedes te benzinli 1.6 156BG iken, BMW de 1.6 için 2 seçenek var biri 136BG diğeri 170BG.
    Dizel konusunda da motor hacim ve beygir gücü farklılıkları var.

Aslında bu motor farklılıkları 2. plana atarsak konfor, sürüş, dayanıklılık, teketim vb. değerleri göz önünde bulundurarak; eminim ki farklı görüşler çıkacak fakat bu görüşleri nedenleriyle birlikte verebilirseniz benimde bakış açısı konusunda yardımcı olursunuz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengineer06 -- 9 Temmuz 2015; 9:48:49 >

• Mercedes marka olarak bmw den bir tik kaliteli ve prestijli bir marka buna itirazim yok. Zaten musteri kitlesi cok farkli. Ama isler maalesef 90lardaki gibi degil. Ucurum yok. Simdi multimedya ozellikleri demissimiz de, command hala bir idrive degil bana gore. Kullanim kolayligi ve islevsellik olarak idrive daha iyi hizmet ediyor. ic mekan buyuklugu cok ayri bi olay, ben de derim ki bu konuda superb ile c serisi yarisamaz. Neyse bunu gecelim. Zaten beklentiler konusur yine bu konularda.

Kalite diyorsak, malzeme kalitesi, koltuklarin rahatligi gibi konularda c serisi yine iyi. Bizzat deneyimledim. Bizzat kendi denetimlerime gore yalitimda yalnizca 130 kmh gibi suratlerden sonra biraz daha sessiz geldi bana w205. Yol sesi olarak f30 dan iyi degil. Ama yok abi mercedes c serisinde, e serisinde agir basli. Bu beni sarmiyor. Bmw kadar keyif vermiyor.

Bir de tip demissiniz de w204 un onunde saygiyla egilirim amg si simdiden efsanedir benim gozumde de o w205 nedir peki? Ne tipi, cirkinlikten oluyor arac be. Gercekten tipsiz. Amg bile kurtaramiyor. Bu kismi da goreceli zaten.

Simdi son kisimlari gulerek okudum.

Freni paspasa yapistirmak mi?

Esit lastik-jant ebatlari ve esit yol sartlarinda 2 aracinda fren testlerini yaptiniz mi? Dalga mi geciyorsunuz? Goren 911 turbo frenlerini anlatiyorsunuz sanir. Karsisinda dacia var herhalde. Tamama tamam bmw duramaz, mercedes aninda durur. Ok.

Son kisimla bombayi patlatmissiniz zaten :)

KAPATILAMAYAN ESP NEYİ AÇIKLIYOR?

bmw de kapatilan esp yapamiyordu zaten, renault,vw den falan ogrenebilirdi halbuki kapatilamayan esp sistemini.

bosa tartisiyoruz aslinda. iki markanin farklari bu noktalarda ortaya cikiyor zaten. Agzinizla yazmissiniz.

Ben f20 ile esp yi kapatip gayet eglenirken, onden cekisli a serisi bana siradan sıkıcı bir hb gibi geliyor, benim isteklerimi karsilamiyor.

Eski modellerde bile bmw nin muthis diferansiyel ayarlari ve agirlik dagilimi, surucu koltugunda farki gosteriyor zaten. Hala da oyle. Araci koparttigimda bmw nin verdigi guveni dengi markalar vermiyor. 50:50 hissediliyor.Yere de gercekten saglam basiyor. En gucsuz modelinde bile eglence vaadediyor. Ben egleniyorum, benim otomobil anlayisim bu.

Neyse cok uzattim. iyi gunler.
    Otomobil Bölümünün ismini bmwclubtr falan yapsınlar bari.Maşallah öyle bir övüyorlar ki gören de S serisi sanacak.Bmw'nin de Mercedes'in de birbirine göre daha iyi olduğu konular var fakat burada 3'ü göklere çıkarıp C'yi Şahin gibi göstermeye çalışmışlar. Kaliteyi ve konforu tercih eden insanlardan "Malzeme fetişisti" gibi bahsedenlere sadece gülüyorum.

Insanların tercihlerine SAYGI göstermeyi öğrenin.Bana göre konfor ve kalite her zaman önceliklidir ve bu konuda da BMW'nin Mercedes'i hiç bir zaman geçebileceğini düşünmüyorum ki şimdiye kadar da geçemedi zaten.BMW'nin motor ve verimlilik konusunda alt sınıflarda Mercedes'ten hep daha üstün olması da Bmw'yi tercih etme sebeplerinden biridir.

Kimilerine göre kalite, işçilik ve konfor arabada en öncelikli şeydir.Kimi içinse motor, verimlilik, sürüş zevki.O "kalite de neymiş.Ben motoru iyi olmayan arabayı düzgün araba saymam yaa" diyenlere şunu söyleyelim o zaman biz de:

"Motor da neymiş kaliteli olmayan arabayı düzgün araba saymam ben" diyoruz yersen.

Şahsen benim için konfor kalite süperspor almadıkça her zaman daha önceliklidir.Tahminen bu yüzdendir ki BMW'nin tasarımlarını her ne kadar beğensem de Mercedes'e göre daha kalitesiz olduğu için şuan tercih etmediğim gibi ileride de tercih edeceğimi düşünmüyorum.
    Oncelikle herkese merhaba.Fikri olmayan 2 aracida kullanmayan herkes yorum yapmis.yaklasik 3 ay bmw 320ied m 40.yilina ozel versiyonu kullandim.Suan mercedes c180 amg kullaniyorm.2 araba arasinda bana gore segment farki var.3 serisi sadece sanzuman olarak biraz daha hizli.eksileri sunlar:120kmh gectiginde aracin icine aldigi ses abartmiyorm sahinle ayni.ic kalitesi mercedes ile kiyaslanamaz,kiyaslayan arabadan gram anlamiyordur.en basit ornegi kullandigim 2 aracinda koltuklari deriydi.ellediginde 2 koltugu bmw komik duruma duser o derece.bmwnin hafizali koltuguyla mercedesin hafizali koltugunu ayarlamasini sadece deneyin.ekrana geldigimizde tipi kotu diyen arkadaslar 2 ekrani incelesin ekran kalitesi,kullanimi vs deneyip hangisinin iyi olduguna karar versin.araclarin kullandigi farlar bile ( teknoloji ) daglari birak boyut farki var.ic mekanda kullanilan malzemeler cok farki.bmwnin ic mekanda gecebilecegi hic bir sey yok!gelelim bmwnin hiz farki var diyen arkadaslara: kalkista biraz daha hizli dogrudur yanliz soyle bir durum var 2 arabaylada 200kmh ustu hizlara ulasildiginda guvenlik hissine bakilsin.bmwnin icine aldigi ses ve sarsinti yuzunden keyif alabiliyomsnz.mercedesle 240i gordum yaylana yaylana yola devam ettim.yakita gelince mercedesle performansli kullandigim halde yakit 9.6. Bmwylede ayni hatta geciyodum.6 litre yakan arkadaslara sorum su nasil beceriyosaniz soyleyin bizde yapalim yada sallamayin.(bu arada ankaradayim)sonuc bmw her alanda mercedesten kotu bunu kabullenin.ayrica bilip bilmeden yorum yapmayalim alacak olan arkadaslara ayip etmeyelim...
  • C180 8 lt den aşağı yakmaz. 316 bmw ile 6 lt görmek mümkün. Konfor olarak merso daha iyidir. Sürüş dinamikleri,performans bmw daha iyidir. Bana kalsa bmw alırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes bmw den daha heybetli ve gozume daha agir geliyor. Nedense 156 bglik motorun onu tasiyamayacagini dusunuyorum (psikolojik olarak)

Ben sahsen bmw yi secerim. Bmw bana biraz daha yakin geliyor. Yeni c ler okadarda sarmadi beni...

• Eger 3 serisi dusunulecekse tercihim 3.16i degil 3.20i 170hp olurdu. Cunku yakit tuketim ve hizlanma egrisi 3.16i ye gore daha iyi.

3 serisinin sanzimani C180 e gore cok cok daha hizli. ZF resmen basli basina tercih sebebi bile olabilir.

Marka kimligi olarak Mercedes bana Bmw'den daha saygin gibi geliyor. Ayrica servis hizmeti konusunda Mercedes daha iyi.

Yeni c serisi amg paket alinmadiginda arkadan kotu geliyor. Leylek gibi yukarida kaliyor. Camurluk ve lastik boslugu fazla oluyor. Hakki olan bana gore amg fakat onda da fiyat cikiyor. Baz hallerini ele aldigimizda F30 darbe emisi ve konforu olarak cok cok iyi seviyede. Hele ki E90 dan sonra cag atladi. Ozetle surus konforunda da F30 diyodum.

Idrive daha derli toplu ve kaliteli yazilima sahip.

Tamamen kisisel zevk olmasina ragmen 3 serisinin kokpit kismi bana daha guzel geliyor. C serisi yolcularada gorsellik sunmaya calismis fakat o tablet ekran ile, opsiyonu alinmadigi taktirde orta konsolda ki piano black kaplama rezalet bana gore.

Performans olarak 3.20i boy boy katlar/katliyor C180'i. Ayrica 3 serisi tuketim olarak cok daha dengeli yakiyor. Sakin surunce az yakiyor, basinca tuketim yukseliyor. Ama olmasi gerekende bu zaten. Sakin surunce az yakmayi becebiliyorsa gorev tamamdir.

C180 ile sakin suruste bile 9litre ancak yakalanabiliyor.

Benim tercihim Line'siz ama kullanacagim donanimlari ekletecegim (opsiyonlu) 3.20i olurdu.

• Bende birkaç ay önce konu açmıştım, c180 mi 320i ed mi diye, çok az farkla bmw öndeydı, bırçok test izledim ve tasarımıda göz önüne alırsak bence bmw ama 320i ed 316 i alınmaz.

• Bmw 0-100 : 7.6 sn
    Mercedes 0-100 :8.2 sn
    Ben olsam 0.6 saniye için konfordan vazgeçmem.

• Kalite haricin F30 W205'ten daha iyi bir araç Sürüş dinamikleri,Keyif,Performans/Tüketim(320ied)Gibi konularda F30 Bariz üstünken Konfor olarakda F30 Daha üstün bundan önceki kasalarda her zaman C Serisi 3'den daha konforlu idi ama Güncel C Gerçekten çok sert bir araç ben iki araç arasında kesinlikle F30 320ied Alırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes C180 Coupe
    6 yıl önce açıldı
    Volvo v40 - Mercedes a180
    2 ay önce açıldı
    Mercedes c200d vs Bmw 520i
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sürüş zevkine falan bir şey diyemem yeni C'yi hiç test etmedim ama tasarım olarak C serisi çok daha başarılı bence alet küçük s class gibi duruyor, 3 serisi gibi her köşe başında bulunmamasıda bu hissi artırıyor. İç tasarım ve kalite hissinde de C bana daha başarılı gelmişti.
  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar, çok faydalı görüşler oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

sürüş zevkine falan bir şey diyemem yeni C'yi hiç test etmedim ama tasarım olarak C serisi çok daha başarılı bence alet küçük s class gibi duruyor, 3 serisi gibi her köşe başında bulunmamasıda bu hissi artırıyor. İç tasarım ve kalite hissinde de C bana daha başarılı gelmişti.

Tasarımı kötü değil , fakat arka farları benim hiç hoşuma gitmiyor, küçük bir garip geliyor ama genel olarak güzel.

• c180 izmirde 5 istanbulda 15 yakıyor
  • C180 daha konforlu ve elit dururken BENCE sıkıcı bir tasarıma sahip. Kalite algısıysa epey yüksek. Bmw 3 daha genç işi ve sportif duruyor. Benim tercihim F30 olurdu.
  • ikisi de şehir içinde çok yakacaktir,ben tasarimini ve iç mekanini daha çok beğendiğimden ötürü C alirdim.ama daha uygun fiyata 180lik S60 almak daha mantikli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 27 Mayıs 2015; 23:08:18 >

• yeni c 3 serisinden konforlu diyenler ezberden konusuyor sanirim, bir iki test izleyebilirmisiniz, mercedes konforuyla onde devri kapaniyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 29 Mayıs 2015; 10:35:52 >
  • C180 nin konforuna laf eden arkadaşlar binip kullandınız mı aracı? Ben exclusive versiyonunu kullandım , malzeme işçilik yalıtım ve konfor konusunda rakiplerinden kesinlikle üstün. Çift turbo 170 hp lik bmw 3.20i tabiki daha performanslı ancak o aradaki ufak performans farkı günlük kullanımda ne işinize yarayacak? istanbul trafiginde 10 km hızla ilerlerken hayallere dalıp off aslında bu araçla ne basardım ben mi diyeceksiniz? Herkesin tercihine saygım var volvoda alınır bmw de ve çok iyi araçlar, ama hala mercedes c180 üstte belirttiğim konularda önde..
  • akdogan911 A kullanıcısına yanıt
    en yumusak suspansiyon ve en iyi yalitima sahip d segmenti araclar s60 vs a4

not:forum olarak konfordan kastiniz ne sizi cozedemedim, oturdum eksilerden sonra bin bir turlu test izledim, tum testlerde 3 ve c nin ozellikle yeni c nin sert ve yalitimi kotu oldugu soyleniyor s60 ve a4 e gore , varsa bilmedigimiz bir sey doyleyin de ogrenelim
    donanim desek tonlarca para gerekiyir hepsine ,sanirim o degil, koltuk desek 3 serisininki baya kotu, s60 inanilmaz

malzeme kalitesi ve isclik desek bu konuda isciligiyle a4 kalitesiyle c birinciymis

SORUYORUM KONFOR NE DEMEK? PLAKANIN USTUNDEKI YILDIZ M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 29 Mayıs 2015; 10:55:04 >
  • Mercedesin tasarimi AMG pakette rakipsiz, ic mekan kalitesi daha yuksek, daha konforlu, daha saglam, daha uzun omurlu. Tek kusuru konsoldaki ekran. Bmw de motor ve sanziman daha iyi, daha sportif, konsol daha ergonomik.

• her iki aracada defalarca binmiş birisi olarak tercihim 320 ed olurdu,

mercedes performans olarak 320 ed nin çok çok gerisinde her şey 0-100 demek değil ara hızlanmalarda yüksek süratlerde bmw daha önde kaldıki bmw 0-100 de çok daha başarılı, yukarda bir üye 0-100 farkının çok az olduğunu söylemiş ama son sürate ulaşmada ve yüksek hızlarda ara hızlanmalarda kesinlikle bmw.

konfor olarak bmw nin oturma pozisyonu bana daha iyi geliyor, mercedesde rahat edemiyorum ve nedense mercedes in orta konsolu gözümü çok tırmalıyor,

ayrıca 320 ed zf şanzımana sahip ve vites geçişleri mercedes den çok daha iyi, çok daha yumuşak ve hızlı, bmw de vites geçişi hissetmezsiniz ama mercedesde hissediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Mercedesin tasarimi AMG pakette rakipsiz, ic mekan kalitesi daha yuksek, daha konforlu, daha saglam, daha uzun omurlu. Tek kusuru konsoldaki ekran. Bmw de motor ve sanziman daha iyi, daha sportif, konsol daha ergonomik.

AMG paket ile iç mekan kalitesi konfor sağlamlık ve uzun ömürlülük nasıl degişiyor ? AMG paket c serisi ile digerleri arasındaki farkı çok iyi biliyorum. Fascination ile amg arasında donanım farkı zaten yokta amg ile iç mekanda çok az görsel degişiklik oluyor. Spor pedallar en dikkat çeken özellik birde tabi ki direksiyon. Dış görünüşte degişim oluyor ancak yere araç daha yakın oluyor bu bana göre dezavantaj.
  • bmw f30 ile otomobil sektöründe çağ atlayan tek firma oldu sanırım bu cevap size yeter f30 alternatif e180 olur onuda beğenmezseniz a4 quattro s line bakabilirsiniz 4. bir seçenek malesef yok şuan o fiyat bandında
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.