< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Temmuz 2022; 15:9:59 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! (5. sayfa)
-
-
Hocam bende Mercedes Almanya’ya da bir yazı yazın ve evrakları falan gönderin eminim müdahele ederler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle doğru tespit. Hele hele Mercedes Benz (Daimler) Türkiye coğrafyasını babasının çiftliği, Türk yargısını da uşağı gibi gören bir zihniyete sahip.
Bkz. 1997 Karapınar trafik kazası ve sonraki yargı süreci.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun merak ettim yaş ve meslek nedir biz birakin Mercedes almayı kavgasini bile edecek durumumuz yok biz gariban arabalarla takılıyoruz nedir meslek
davalardan kim ne umuyor???? AYak üstü yalan konuşan birçokları varken???
AYrıca olay gerçekleşmemiş henüz, ve dava açabilir zaten. Tastamam uygun olan bir dava da konu değil. Henüz sözleşmeye aykırılık konu değil, mamul ortada yok.
-
Haklısınız tüm söylediklerinizde ama bence olayı biraz fazla kişiselleştiriyorsunuz. Bu konu altında bayilere ve çalışanlara sövüp küfür edenlerin çoğunu tanırım. Bu arkadaşlar sizin durumunuzda bu aracı almış olsalar ve ihtiyaç duyup satacak olsalar acaba resmi liste fiyatına göre amortisman düşüpte mi satış yapacaktı. Yada bu bayilerden birinin sahibi olsalar müşteriye listeden mi araç satacaktı. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz sanırım bu şekilde yapacaksınız. Keşke herkes sizin gibi olsa.
Öte yandan işin hukuki durumunu bende çok merak ediyorum. Belki yüzlerce binlerce kişiye emsal bir dava bile olabilir. Fakat size verilen teklif formu resmi bir sözleşme niteliğinde değil diye düşünüyorum. Teklif formunun arkasında da genelde Mercedes Distribitör ve satıcısının haber vermeden fiyatta değişiklik yapabileceğiyle ilgili bir madde olur genelde. Daksille silme muhabbeti şundan kaynaklı, sistem otomatik fiyat çıkarıyor, indirim yaparkende danışmanlar bu fiyatı çizip düşük fiyat yazar zaten. Çok üstüne düşülecek bir şey değil.
Konu içerisinde bir arkadaş yazmış Mercedes Benz Türkiye yetkili distribitörlüğü ile alakalı. Doğru bilgi ve dikkate alınması gereken bir konu. Bu arada forumda geçmiş yıllarda MB'nin müşteriye kaparosunu iade etmediği bile gördüm. Satış ve satış sonrası hizmetlerde ülkemizde yıllardır en kötü temsil edilen markalardan biri.
-
"Bu arkadaşlar sizin durumunuzda bu aracı almış olsalar ve ihtiyaç duyup satacak olsalar acaba resmi liste fiyatına göre amortisman düşüpte mi satış yapacaktı. Yada bu bayilerden birinin sahibi olsalar müşteriye listeden mi araç satacaktı."
Dostum sen şaka mısın????
Kazıklanan, kandırılan halka karşı üçkağıtçıları savunacak kadar ne yaşadın da bu kafa yapısına sahip oldun.
Bayi olmanın hem müşterilere hem de bağlı olduğu firmaya karşı sorumlulukları yükümlülükleri vardır. Hele ki Mercedes gibi gibi prestijli bir markanın bayisi isen. Yakışıyor mu koskoca Mercedes'e böyle bayiler. Bayi Mercedes tarafından belirlenen kar marjını beğenmiyor ise ya bu işi yapmayacak ya da gerekli mercilerle iletişime geçip liste fiyatlarında kar marjını arttırılmasını talep edecek. Müşteri bayiye gidip, oranın şark kurnazı patronunun o an ki psikolojisine göre az veya çok kazıklanmak zorunda değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceh.meh -- 16 Temmuz 2022; 18:41:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konudan anladıgım adam 3 milyonluk araba almaya kalkmış,kazıklanmış derdini 3500tl emekli maaşı alanlara anlatıyor burda.Keşke 3 milyonluk araba alacak param olsa 300bin kazık yesem.hic üzülmedim
-
Özel belgede sahteciliğe girer, suç duyurusunda bulunun derim konu sahibine! Mal bunlar yeminle mal!!
işte bu kafada olduğun için hiç bir zaman bu şansı elde edemeyeceksin
Bu işten para kazanamıyor olsalar yapmaya çalıştıkları duzenbazlıklari bir nebze anlayamaya çalışırım bu yapılan resmen dolandırıcılık haksız yollar ile cebinizdeki parayı almaya uğraşıyorlar umarım bir sonuç elde edersiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim kimseyi savunduğum yok, sakin kafayla okursanız yazdıklarımı söylemek istediğim şeyleri anlarsınız. Şirketlerin amaçları para kazanmak, piyasa ekonomisini düzenlemek değildir. Tam olarak benim yazdıklarımda yanlış bulduğunuz nedir? Siz vatandaş olarak liste fiyatının üzerinde araba satmaya hak sahibisiniz ama prestijli mercedes bayileri değil mi? Buradaki yaklaşın bana samimi gelmiyor. Düzeltmeye kendimizden başlayalım yada düzeltmeyi gerçek sorumlulardan umalım. Ben küstüm oynamayacağımdan öteye gitmiyor bu haliyle.
Kafa süper…tv box alıp kazıklanınca buralara konu açıyorsunuz ama 3 milyonda 300 bin dolandırırsam sorun olmaz diyorsunuz…bu kafayla zaten daha da ileri gidemezsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/gittigidiyorda-dolandirilmak--146845542
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sosyal medya gücünü kullanabilirsiniz. Twitterda paylaşım yapmanız yeterli. Büyük şirketlerin çoğu twitter takip ediyor.
Mengerler bursa liste fiyatı üzerine %6 + araç takas + 3 yıl kasko şartıyla araç satmaya çalıştı bana. Dünyada ki son araba sizinki olsa gene almam diyip kapattım. Bırakın bu ticari ahlakdan nasibini almamışları… koca koca firmalar ayıp be
Direk liste fiyatının üstüne 300-500 koy sat.. nedir bu üç kağıt
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mengerler zaten ağır sabıkalı bir bayi:
https://forum.donanimhaber.com/bursa-da-bitmeyen-mercedes-davasi--139609616
ekşi sözlükbursa mengerler mercedes rezaletihttps://eksisozluk.com/bursa-mengerler-mercedes-rezaleti--7221546?p=1
11 yıldır davası sürüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Temmuz 2022; 20:49:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ankara Mergerlerde arkadaşıma çok benzer bir teklifte bulundu. Bende ters bir cevap verdim ufak bir gerginlik oldu aramızda
Eğer almasan da olur diyebiliyorsan lütfen peşini bırakma. Avukata ver, hem avukat kazanır hem sen kazanırsın hem de mahkeme masraflarını öderler. Sonra da sonucuyla beraber yaz buraya, bizler de en üste taşıyalım konuyu. İbret olsun..
-
ekşi sözlük24 ekim 1997 karapınar trafik kazasıhttps://eksisozluk.com/24-ekim-1997-karapinar-trafik-kazasi--2737629?a=nice
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Mayıs ayının başı Borusan dan araç siparişi verdim. Süreç başladığından beri iş yeri mail adresimden ilgili bayinin satış birim yönetici ile belli aralıklarla tüm süreci takip amaçlı mailleşiyorum. Aracım Haziran ayında üretim bandından çıktı şasi bilgilerini kendisinden öğrendim. Bu ay içinde ithalatı gerçekleşince faturası kesilecek. Size de tavsiyem.Bütün süreci yazılı olarak mail ile firma yetkililerine iletin.Tüm sorularınızı yanlış gördüğünüz faturalandırma sürecini detaylı olarak belirtin cevaplarını almaya çalışın. Mailleri ileride mahkemede delil olarak yargıya iletebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X