Yüzbaşı
13 Eylül 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
67 üye
Görüntülenme
Toplam: 118 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Pusholdertwitter
“SON DAKİKA: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüşecek.”
https://twitter.com/pusholder/status/1632002165760835590?t=VmIH8m8C0WpQdAFud8pSVQ&s=19

Kendisi ulkenin onemli siyasetcilerinden. En başta kendisi mhp nin başında geçecekti ciddi de destekcisi vardi. Ama hukumet bahcelinin yaninda durdu ve mhp de olmasi gereken genel kurul olmadi. Eger mhp nin basina gecseydi oylari iki katina cikarirdi. Bu olaydan sonra mhp hukumetin gudumune girdi. Neyse aksener sonrasinda 2017 de iyi partiyi kurdu ve secimlerde %10 barajini gecti. Her secimde %10 barajini gecti.

Simdi altili yada besli masa diyim o liderlerden hangisi aksenerin yaptigini yapabilir. Davutoglu babacan falan toplasan %3 oy bile alamaz. Kilicdaroglu da kendi partisini kursa bence %1 zorla alir gibi. Bence butun olanlara ragmen en mantikli aday aksener. Bir defa halkin sesine kulak veren tek lider. Kadin yavas ile imamoglu na aday olun cagirisi yapti daha ne yapsin.

Normalde aksenerin umit ozdag ve muarrem ince ile birlik olup kendisinin aday olmasini beklerdim ama ince ozdag ittifaki da yeni dagildi. Simdilerde ersan seni aksenerin aday yapma konusunda bir gorusecegi konusuluyor ki bence aksener orada blof yapiyor. Yavas veya ekrem imamoglu mu veya baska biri birileri mi artik bilemiyorum bakin siz aday olmazsaniz ben aday yapacak baska birini bulurum mesaji veriyor. Ben ciddi ciddi ersan seni aday yapacagini dusunmuyorum. Zaten ersan sen 17-25 aralik sorusturmalarinda halkbank mudurunun avukatiydi falan.

Arkadaşlar herkese kolay gelsin Windows 10 bilgisayarımda portable kullandığım chromium internet tarayıcısı var. Bunu varsayılan uygulamalar arasına ekleme istiyorum ama program portable olduğu için bu iş olmuyor. Yüklü programlar arasında gzükmüyor. Yani bu iş ayarlardan olmuyor. Bunu manuel olarak yapmanın bir yolu yok mu? Aşağııdaki linkte biri vbs koduyla falan birşeyler anlatıyor ama bilgiler biraz eksik gibi geldi bana.

windowstofix
Google Chrome Portable'ı Varsayılan Uygulamalar veya Varsayılan Programlarla Kaydedin - WindowsToFix
https://windowstofix.net/tr/google-chrome-portablei-varsayilan-uygulamalar-veya-varsayilan-programlarla-kaydedin

HARDDİSK VE DİĞER BİLEŞENLERİN ISILARI

END TO END ERROR HATASI HARDDİSKLERİMDE ACİL YEDEKLEME YAPMALI MIYIM?

80 GB HARDDİSK EVEREST ULTİMATE ÖZELLİKLERİ

80 GB HARDDİSK HDTUNE ÖZELLİKLERİ

500 GB HARDDİSK EVEREST ULTİMATE ÖZELLİKLERİ

500 GB HARDDİSK HDTUNE ÖZELLİKLERİ

Arkadaşlar merhabalar öncelikli olarak herkese kolay gelsin. Bilgisayarıma takılı 2 adet 3.5 inch sata harddisk var. Biri 80 gb diğeri ise 500 gb. Harddisklerimin ikisi de oldukça eski. İkisine de ne kadar güvenebileceğim konusunda şüphe içerisinde olduğum için glip buraya bi danışayım dedim.

80 gb yıllar önce ikinci el olarak almıştım. Herehalde 6-7 yıl oldu ama 500 gb ı aldığımdan beri kullanmıyordum Son 1-2 haftadır ikinci harddisk olarak kasaya taktım. İkinci el aldığımda ise bana çok az kullanıldı dendi. Ürünün garantisini kontrol ettim. Garantisi 29 TEMMUZ 2013 de bitmiş. Harddiski ne zaman aldığımı net olarak söyleyemem ama ürünün garantisi bitmeden elimde olduğunu söyleyebilirim. Harddisk de everest ultimate ve hdtunee de soruun yok gözüküyor ama bilgisayarı açmak için güç düğğmesine bastığımda bu harddiskten tik diye ses geliyor. Bir kere geliyor am ben bu sesi KAFA VURMA SESİNE benzettim. Önceden tek başına çalıştırırken bu ses yoktu. Bu harddiski tek başına çalıştırmayı denedim ama yine aynı ses geldi. Haa birde bilgisayarda harddisk zorlandığında veya pdf açarken yine tik diye ses geliyor bir defalığına mahsus. Ve de 80 gb lık harddiskin en son resminde hdtune den EXTRA SCAN yaptığımda içinden baya cızırtılar geldi. Diğer 500 gb lıktan hiç ses gelmemişti oysa ki. Harddiskin içine gelecek olursak zaten biçimlendirmiştim. Sadece 47 tane mp4 uzantılı filmler var. Ama harddisk tıka basa dolu. Sadece 391 mb boş yer var. Ama içinde çok fazla dosya yok. Bence harddiskin zorlanması için ortada bir neden yok.

Gelelim 500 gb lık harddiske. Bunun da garantisini kontrol ettim 23 EKİM 2015 de bitmiş. Bu da vakti zamanında aldığım ikinci el harddiski smart hatası veriyor diye garantiye göndermemle beraber segatenin bana sıfır harddisk göndermesiyle elime geçti. Herhalde segate bana sıfır harddisk gönderince garantisi de sıfırdan başlamıştır. Neyse bu harddiski yıllardır kesintisiz olarak kullanıyorum. Pek çok kez format attım. Oyun ve program yükledim falan. Şimdi bu harddiskte de şöyle değişik durumlar var. Kulağımı harddiske dayayınca içinden küçük cızırtı sesleri geliyor. Şimdi diyecksiniz ki harddiskler işlem yaparken böyle sesler gelir ama diğer 80 gb lıktan böyle sesler gelmiyor. Ve bu sesler her zaman geliyor. Hiç kesilmiyorlar. Sonra bilgisayar çalışırken eğer kasayı aşırı fazla sallarsam harddiskten vuu diye gürültü sanki fan çalışıyormuş gibi ses geliyor. Ama bu ikinci harddiski ekledikten sonra oldu. Tekrar kasayı hareket ettirince gürültü kesiliyor ama en ufak sarsıntı da yine başluyor. Tabi bu kasayı aşırı sallayınca oluyor ve normalde kasayı sallayınca veya hareket ettirince böyle birşey olmuyor ve de tekrar diyorum ikinci harddiski eklediktn sonra karşılaştığım bir durum oldu. Diğer 80 gb lık ta hiç böyle birşey olmuyor.

Şimdi gelelim soruma arkadaşlar sizce harddisklerim de sorun var mı? Hdtune de bozuk sektör gözükmedi diye bi sorayım dedim. Harddisklerim de acil veri yedekleme yapmamı gereektiren bi durum var mı sizce? HAA birde iki harddiskte de hdtune de benchmark menüsünde write yazma testi yapamadım. Program hata verdi.

Haa bu arada şunu da diyim HDTUNE EROR SCAN yani ba sector taramasını her iki harddiskte de yavaş modda yaptım. Zaten resimlerden de belli oluyordur.

ÇÖZÜLDÜ SATA HARDDİSK USB İLE BAĞLAMADA SORUN DİSK BİLİNMİYOR BAŞLAMAMIŞ HATASI YARDIM
ÇÖZÜLDÜ SATA HARDDİSK USB İLE BAĞLAMADA SORUN DİSK BİLİNMİYOR BAŞLAMAMIŞ HATASI YARDIM

Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Yukarıdaki komut istemine kadar olan 5 resim windows 7 de görece biraz daha yeni olan 500 gb segate harddiskimi usbden bilgisayara bağladığımda aldığım hata. Son 4 resim ise çok eski belki de 1998 yılından kalma 80 gb hardiskimi usbden bilgisayara bağlamaya çalıştığımda aldığım hata. Aygıt yöneticisinde ilkinde windows 7 de sadece disk sürücülerinde CF Card SCSI Disk Device olarak gözüküyor. ikinci aygıt yöneticisi resminde ise disk sürücülerinin yanında hemen üzerindeki depolama denetleyicilerinde USB İle Bağlanan SCSI (UAS) Yığın Depolama Aygıtı şeklinde gözüküyor. Sata harddisklerimi bilgisayara usbden bağlama noktasında problem yaşıyorum.

Probleme gelecek olursak ilk resimdeki kablo ile sata harddisklerimi bilgisayara bağlamaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Harddisklerin ikisi de normal sata kablosu ile bilgisayara takınca çalışıyor ama resimdeki kablo ile usb den bağlanmıyor. Farklı usb leri denedim, aygıt yöneticisinden sürücüyü güncellemeyi denedim ama hiçbiri olmadı. Harddiski bilgisayara takınca normal usb takıldı sesi geliyor ama harddisk hiçbir şekilde çalışmıyor. Zaten komut istemine bakıldığında da gözükmüyor. Usblerde sorun yok. Farklı cihazlar bağlıyorum ve sorunsuz çalışıyorlar. Disk yönetiminden de başlat yaptığımda hata alıyorum ki onların da resimlerini yukarıya koydum.

Benim aklıma gelen acaba bendeki kablo mu çalışmıyor. Aliexpressten almıştı ilgili kabloyu. Fakat eğer çalışmıyor olsa idi harddiskler hhiçbir şekilde bilgisayarda gözükmezdi. İnternette aynı sorunu taşınabilir harddisk ve ssd ile yaşayanları yazılarından çok gördüm. Ama hiçbirinde sorunun çözümüyle ilgili net birşey göremedim. Arkadaşlar konuyla bir bilgisi olan varsa lütfen bi yardım etsin. Sorun hiçbir şekilde çözülebilecek gibi gözükmüyor.

KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?

Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Ben resimdeki ve alttaki ilk iki linkteki Mytol BX1-250C1 kaynak makinesi için bir tane jeneratör almayı düşünüyorum. Fakat bir türlü karar veremedim. Acaba ilgili makineyi verimli ve rahat bir şekilde çalıştırması için 7.0-7,5 kW alıp işimi garantiye mi alıyım yoksa 6,0-6,5 kW jeneratörler işimi görür mü?

Birde bu jeneratörler de monofaze (1 faz) veya trifaze (3 faz) olmaları çok fark ediyor mu? Ben elektrik işiyle uğraşan bir iki kişiye sorduğumda bana illa monofaze olması gerektiğini trifaze ile verimli bir şekilde çalışamayacağımı söylediler. İlgili kaynak makinesi için illa monofaze bir jeneratör almam mı gerekiyor?

Ve de son olarak jeneratör alırken illa bilindik markalardan mı almam lazım. Yani benim bildiğim KAMA, HYUNDAİ, HONDA, PALMERA, AKSA falan. En altta üçüncü linkteki DATSU marka jeneratörü veya ALMAN EİNHELL firmasının jeneratörünü alsam mesela herhangi bir problem, sorun yaşar mıyım? Ayrıca jeneratörlerde KW gücünden başka kVA, watt, amper gibi değerler veya HP, benzinli, dizel, bakır sargılı, ağırlık, boyut falan özellikler gibi başka herhangi birşeye dikkat etmem gerekiyor mu?

KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?gittigidiyor
Mytol BX1-250C1 Tekerlekli 250Amper Kaynak Makinası Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/mytol-bx1-250c1-tekerlekli-250amper-kaynak-makinasi_pdp_722820770
KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?www.hirdavatmakine.com
MyTOL AC WELDER BX1-250A Çanta Kaynak Makinesi,Çanta Kaynak Makineleri,MyTOL
https://www.hirdavatmakine.com/MyTOL-AC-WELDER-BX1-250A-Canta-Kaynak-Makinesi,PR-828.html
KAYNAK MAKİNEM İÇİN KAÇ KW JENERATÖR ALMAM GEREKİYOR?m.n11.com
DATSU DBJ 9000 E MARŞLI BENZİNLİ MONOFAZE JENERATÖR Fiyatları ve Özellikleri
https://m.n11.com/datsu-dbj-9000-e-marsli-benzinli-monofaze-jenerator-P290823895#product/description

Merhabalar arkadaşlar xiaomi redmi note 9 pro 128 gb telefonumun imeisi kapanmış durumda. İmei kapanmadan maalesef bootloader kilitini açmadım. Hepinizin de bildiği üzere imei bootloader kilitinin açık olması gerekiyor ve de bootloader kilitini açam içinse telefonda mobil veri bağlantısı gerekiyor.

İnternette biraz araştırdım. Biraz daha eski model xiaomi telefonlarda note 8, note 9 falan telefonlarda bootloader açılmadan imei atılabiliyor veya chimera benzeri programlar ile beraber bootloader kiliti açılabiliyor. Hepsinin ortak özelliği işlemcilerinin mtk mediatek olması. Note 9 pronun işlemcisi ise qualcomm snapdragon bundan ötürü benzer işlemler olmuyormuş note 9 proda En azından internetten araştırmalarımdan bunu öğrendim. Hatta yabancı forumlara bile baktım forum xda, reddit falan ama yine de bu konuyla ilgili birşey bulamadım.

Değerli forum donanım sakinleri bu konuyla alakalı bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Şu an oldukça müşkül durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum.

CHP'li belediyelerde isyan büyüyor: Dün Maltepe bugün Kartal Belediyesi'ndeki işçiler grevde

CHP'li belediyelerde grev dalga dalga yayılıyor.

Bakırköy, Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe Belediyesi'ndeki işçilerin grev kararı almasının ardından bugün de Kartal'daki işçiler grev kararı aldı. Genel İş Sendikası ile Kartal Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, belediye binası girişine grev kararı asıldı.

İstanbul'da CHP'nin yönettiği belediyelerde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca peş peşe grev kararları alınmaya başladı.

Grev krizinin ilk ateşi Bakırköy Belediyesi'nde yandı. Emekçiler, uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altına imza atmak istediklerini dile getirdi.

Toplu sözleşme hakları için basın açıklaması yapan Bakırköy Belediyesi işçilerinin eylemine katılmak isteyen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, işçiler tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi. Tepkilerin ardından Kerimoğlu, eylem alanından hızla uzaklaşmak zorunda kaldı.

KADIKÖY'DE GERİYE ÇÖPLER KALDI

Kadıköy Belediyesi'ndeki 2 bin 300 işçi de gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıkmaması üzerine grev başlattı. Kadıköy Belediyesi işçilerinin günlerce süren grevi, Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile sona erdi.

Grevin ardından akıllarda Kadıköy cadde ve sokaklarında oluşan çöp dağları kaldı.

Ardından Ataşehir Belediyesi'nde benzer bir durum yaşandı. Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası'na (Genel-İş) üye Ataşehir Belediyesi işçileri ile belediye arasında yapılan Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmeleri karara bağlanmadı. İşçiler bunun üzerine grev kararı aldı.

Karar sonrası Ataşehir'de çöp yığınları oluştu, vatandaşlar isyanlarını sosyal medyada dile getirdi.

Dün, Genel-İş Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Maltepe Belediyesi işçileri de greve gitti.

Gülsuyu'nda bulunan Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde toplanan işçiler, 24.00 itibarıyla "Bu iş yerinde grev var" yazılı pankartı bina girişine astı.

Burada işçiler çeşitli sloganlar atarken, çok sayıda çöp kamyonu şantiyeye dönerek iş bıraktı.

Grev kararı sonrası Maltepe’deki bazı sokaklarda çöp konteynerleri doldu taştı. Taşan çöpler, yerlerde birikirken mahalle sakinleri duruma isyan etti. Bir mahalle sakini, "Gördüğümüz üzücü bir manzara. Yakında ekmek aldığımız bir yer var. Başka bir arkadaşımız da bir şeyler satıyor. Bu manzarayla karşılaşmayı biz de istemiyoruz. Korona sıkıntısıyla uğraşırken bir de çöp ve benzeri şeylerle uğraşmayı istemiyoruz açıkçası" dedi.

BU VİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ"

Bir başka mahalle sakini ise, "Bu vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi? Virüs aldı götürüyor. Bu virüs değil de nedir. Bu virüsten daha tehlikeli değil mi. Çok yazık" diye konuştu.

Öte yandan gece saatlerinde grev yapan işçiler Zümrütevler’de bulunan belediyeye ait garajda toplanarak ateş yakarken gündüz kurulan semt pazarının kaldırılmasının ardından yerlerde çöp birikintileri kaldı.

Maltepeliler toplanmayan çöplere isyan etti: Bu ne rezillik Allah aşkına, virüsten daha tehlikeli değil mi bu?

Maltepe Belediyesinde çalışan 1500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dünden itibaren grev başladı. Maltepe'de sokaklarda çöp yığınları oluştu.

Grev kararı sonrası Maltepe'deki bazı sokaklarda çöp konteynerleri doldu taştı. Taşan çöpler, yerlerde birikirken mahalle sakinleri duruma isyan etti. Bir mahalle sakini, 'Vaziyete bakar mısınız? Kar oldu, yemeğe tuz atacak kadar tuz atmadılar bu yollara ana arterler de dahil. Bu ne Allah aşkına. Biz şehirde mi yaşıyoruz köyde mi? Virüs aldı götürüyor. Bu virüs değil de nedir. Bu virüsten daha tehlikeli değil mi. Çok yazık.' ifadelerini kullandı.

DÜN MALTEPE BUGÜN KARTAL

Maltepe Belediyesi'nde çöp dağları baş gösterirken, komşu ilçe Kartal Belediyesi'nde de aynı manzaraların yaşanması yakın. Çünkü Kartal Belediyesi'nde de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetiminin taleplerini kabul etmemesi üzerine Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler grev kararı astı.

İşçiler, “Sözleşme hakkımız söke söke alırız. Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Sözleşme hakkımız grev silahımız. Kahrolsun işçi düşmanları. Kartal halkı emekçine sahip çık” sloganlarını attı.

AVCILAR'DA DA GREV VAR

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyesi çalışanlar da Avcılar Belediyesi'yle Toplu İş Sözleşmesinde yaşanan sorunları nedeniyle eylem yaptı.

İşçiler uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altında toplu iş sözleşmesine imza atmak istese de belediye başkanları şartları kabul etmedi.

Bu durumdan ise sadece işçiler etkilenmedi. Pandemi döneminde çöplerin toplanmaması ve belediye işlerinin aksaması vatandaşları rahatsız etti.

Maltepe'de çöp dağları oluştu: Vatandaşlar isyan etti

Maltepe Belediyesi'nde çalışan bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine dünden itibaren grev başladı. Maltepe'de sokaklarda çöp yığınları oluştu.

Bakırköy'den sonra Kartal Belediyesinde de işçiler grev kararı aldı

CHP'li Kartal Belediyesi'nde çeşitli birimlerde çalışan işçilerin bağlı bulunduğu Genel İş Sendikası grev kararı aldı. Alınan karar belediye binasına asıldı. Çevik kuvvet ekipleri belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

1 https://www.yenisafak.com/gundem/chpli-belediyelerde-isyan-buyuyor-dun-maltepe-bugun-kartal-belediyesindeki-isciler-grevde-3600725

2 https://mobile.twitter.com/hashtag/Chp%C3%87%C3%B6pleriyleD%C3%B6nd%C3%BC?src=hashtag_click

3 https://eksisozluk.com/maltepe-belediyesinin-grev-kiriciligi-yapmasi--6839749

Tam akp oyları düşüyor derken şu olan şeylere bak arkadaş. Hayır yani en azından bu belediye başkanlarına parti yönetiminden bir tepki gelir, bunlara parti içi bir yaptırım uygulanır. Bu da yok. Şayet parti içinde varsa böyle birşey ben henüz görmemişim. Bu tip andavalların da akp nin başımıza bela olmasında çok büyük katkıları var. Herşeyi geçtim bu pandemi döneminde belediye yönetiminin yapmış olduğu şu işgüzarlığa bakın. Bu belediye başkanlarının insan hayatına önem falan verdiği de yok. Ne diyim yani.

ZYXEL İKİ MODEMİ KABLOSUZ OLARAK BİRBİRİNE BAĞLAYAMIYORUM

Arkadaşlar merhabalar herkese kolay gelsin. Bende iki adet zyxel marka modem mevcut. Birini kablosuz ACCES POİNT olarak kullanmak istiyorum ama bir türlü başaramadım. Her iki modemi kablo ile birbirine bağlayınca< sorun olmuyor çalışıyorlar ama kablosuz bunu asla başaramıyorum. Asıl internetin bağlı olduğu modem biraz daha yeni köprü wifi sinyalini daha uzağa yayma amacıyla kullanacağım modem daha eski. Yukarıdaki ilk üç resim yeni modeme yani asıl internetin bağlı olduğu modeme ait. Diğeri dördü ise eski köprü wifi sinyalini yayma amacıyla kullanacağım modeme ait.

Şimdi konuya gecicek olursak youtubedaki videolardan izlediğim kadarıyla ilk olarak asıl yeni ana modemden başladım. Onda sadece MAC adresi girdim ve de wifi şifresi WEP türünden ayarladım. Tabi birde WPS yi kapattım. Daha sonra eski köprü olacak modemin ayarlarına girip onda da wifi şifresi WEP şeklinde ayarladım. Aynı menüde bant genişliği var onu da yeni modemle aynı yaptım 6 seçeneğini seçtim. Ardından onda WPS yi kapattım. Sonra ev ağına gidip DHCP yi kapattım ve de iki modem çakışmasın diye modem ayarlarına giden ip yi değiştim. Yeni modem 192.168.1.1 iken eskisini 192.168.1.2 yaptım. Ardından genişbant ayarlarına gidip MYIS olan menüleri köprü olarak değiştirdim.

Acaba yanlış yaptığım veya eksik yaptığım birşey var mı diye burada konu açma ihtiyacı hissettim. Yukarıdaki VİDEODA 3.12 den sonra 802.11.BGN li bir menüde işlem yapıyor. Dün ben iki modemde de bunu yaptım ve de üstüne yeni yani ana, internetin bağlı olduğu modemde DHCP yi kapatmayı denedim ama olmadığı gibi wifi da bağlanamadım üstüne kablolu bilgisayara bağlayınca da modem ayarlarılarına da erişemedim. Her iki modemde de bunu yaşadım ve mecbur modemleri RESETLEYİP ayarları bir daha baştan yapmak zorunda kaldım.

Eski yani köprü olucak modemin DSL portu çalışmıyor. Galiba şimşek mi çaktı da yıllar önce modem bu şekilde bozuldu. Acaba dsl portundan başka bir yeri de mi hasar gördü de modem kablosuz köprü işini başaramıyor. Hayır kablo ile sıkıntısız olur şu iş ama kablosuz bir türlü başaramadım bunu. Birde yeni yani asıl internetin bağlı olduğu modem de DHCP yi kapatmadım. Acaba bu tür ayarlardan birinde yanlışlık veya birini eksik mi yaptım.

Arkadaşlar merhabalar. Evime kalorifer tesisatı döşetmeyi düşünüyorum. Bulunduğum bölgede doğal gaz tesisatı olmadığı için kombi taktıramıyorum. iki katlı evimin bodrumuna katı yakıtlı normal kalorifer kazanı koyduracağım. Fakat sıcak su için iki farklı seçenek varmış bir boyler birde sulu kalorifer kazanı. Sizce hangisini kullanmalıyım. Ve de bu tür ürünlerde marka çok fark ediyor mu?

Kalorifer işi için 3 firma işle görüştüm. Eve gelip keşif yaptıktan sonra söyledikleri fiyat herşey dahil 17 bin 800 ile 19 bin arasında. Ve kullandıkları kazan markaları ünmak, daiwa, tepa ve akfer. Kullandıkları petek markaları ise eca, termodinamik, vaillant. Boru olaraksa hepsi kompozit dışarıya ısı vermeyen boru kullanıyorlar. Ve de hepsi uzunluğu 1 metre yüksekliği 60 cm olan petek koyuyorlar her odaya. O şekilde fiyat hesapladılar.

Özelikle eca marka petek bana çok övüldü. Tamam her yerde herkes demirdöküm plus en iyisi falan diyor ama sanırım diğer peteklerden fiyatı daha yüksek. Acaba fiyatına değer mi fiyat performans açısından iyi bir marka mı? Ayrıca yıllardır bir numara olarak gösteriliyorlar. Acaba buna bağlı olarak en çıkan ürünlerinde ticari açıdan biraz daha ucuz olsun daha çok para kazanıyım diye kalitesiz üretim yapıyor olabilirler mi sizce?

Ankara Whatsapp Grubu

Gerek ankara ile bağlantılı gerekse ankara ile alakasız insanlardan oluşan kızlı erkekli çok güzide whatsapp grubumuza herkes davetlidir. Gruptaki hemen hemen herkes 25 yaş üstü olmakla beraber çok seviyeli ve saygılı muhabbet dönüyor. İlgililere duyurulur :)

https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

https://eksisozluk.com/ankara-eksi-sozluk-whatsapp-grubu--6595067

Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Otomobil
Mazda
Mobil cihaz
HTC
Operatör
Turkcell
TV
LG
TV
Sony
Tablet
Kawai
Notebook
Asus
Notebook
Sony
Fotoğraf Ekipmanları
Sony
Motosiklet
Suzuki
Dünyadan Futbol
Real Madrid CF
Kulaklık - Amfi
Sony
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Sabit Disk
Samsung
Ekran Kartı
Asus
Kombi
Bosch
Modem
Zyxel
Beyaz Eşya
Bosch
Milli Takımlar
Turkiye
Formula 1
Ferrari
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 555
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 94.125 (Bu ay: 3.738)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 359 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.