Şimdi Ara

Megane mı Laguna mı ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
31.498
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakın zamanda paraya sıkışırım satmam gerek dersen megane ama uzun süre kullanmak için arabandan keyif almak istiyorsan tabi ki de laguna... alışırsan bi daha lagunadan vazgeçemezsin. biz de 92 concorde vardı (lagunanın abisi) onu satıp 2003 megane aldık inan ki concordeun rahatlığı verdiği güven yol tutuşu meganeda yok. megane bana altımdan kaçacakmış gibi geliyor. (çok performanslıdır da kendileri birazcık dengesiz o yüzden)
  • Megane Dynamique
  • megane bence
  • biz çoğunun memnun olduğunu biliyoruz
    taksiye bindim 300bin km de dedi
    megane 1.5dci 80hp
    ayretten ailede 3 megane daha var dizel
    hiçbirinden şikayet yok çokta ekonomikler
    ailede bir laguna vardı 1.6 2002 model
    baya masraf çıkarmıştı bu işler birazda şans
    işi olabilirmi? daha önce toyotası corolla olan
    laguna sürücüsü toyotayı göklere çıkari-
    yordu
  • Laguna alın aradaki farkı kullanırsanız anlarsınız 2 aracıda babana söle 2 aracıda kullansın direk laguna alır zaten
  • komşumuz2. el laguna 1.6 16v 2004 model 1 yıl bindikten sonra satmıştı
    neden sattın dedigimizde ben mi ona binicem o mu bana binicek anlamadım demişti
    sorunları neydi bilmiyorum ama şimdi corollasıyla çok mutlu
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_sönmez

komşumuz2. el laguna 1.6 16v 2004 model 1 yıl bindikten sonra satmıştı
    neden sattın dedigimizde ben mi ona binicem o mu bana binicek anlamadım demişti
    sorunları neydi bilmiyorum ama şimdi corollasıyla çok mutlu

biraz fazla yakıyordur o kadar onda da efendi efendi kullanılırsa şehir içi 7 lt'yş geçeceğini sanmıyorum ya da lpg laguna için ideal olabilir tabi kullananların görüşü de önemli
  • quote:

Orjinalden alıntı: kentozani

quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

Araba almak şans işidir.0 da olsa ikinci elde olsa hiç fark etmiyor.Bende Laguna 2 kullanıcısıyım, aracımdan gayet memnunum aldıktan sonra "keşke almasaydım" diye bir düşüncüye aklımdan daha geçirmedim ama şu bir gerçekki lagunalarınıza iyi bakmassanız başınıza cok dert açabilir.Genelde gözlemelediğim durum; ilk sahiplerinin ilgisizlikleri yüzünden ikinci el alan arakdasların madur olma durumu.Lagunalara iyi bakarsanız size vereceği keyif ve güven duygusu hiç bitmez.

Evet kesinlikle doğru söylüyorsun ve biz Lagunacılar hep bunu söylüyoruz.Sen o fiyata o kalitede,o sınıfta bir araba alacaksın,çok afedersiniz eşeğe biner gibi bineceksin ve sonra da arabaya laf edip almayın almayın diye naralar savuracaksın.Birileri senin dediğin gibi çıkıp dese ki evet bakım yapılmazsa sorun açar diye amenna, başım gözüm üstüne.Ama beyefendiler direkt olarak arabayı kötülüyorlar.Çok kızıyorum kusura bakmayın...Kabahat size araba verenlerde..........(Lafım meclisten alenen içeri)

+1

• Yorumlar için çok sağolun arkadaşlar..

Arabayı alıp 2-3 sene sonra satma gibi bir durumumuz yok.Uzun yıllar kullanıcaz Allah kısmet ederse.

Lagunalar anladığım kadarıyla dikkatli kullanılması gerekiyor , bakımı düzenli yapılması gerekiyor...Ona eyvallah..Arabayı ben kullanıcam zaten.Arabaya kendimden iyi bakarım

Henüz kararsızız iki araba arasında.Ama laguna daha yakın gibi duruyor.Tek korkumuz ; 2.el alacağımız için , bizden önceki sahibinin aracı kötü kullanmış olması...Umarım sağlam arabaya denk geliriz

leonheart07 nin dediği gibi 0 veya 2.el farketmiyor...Çünkü 2000 de aldığımız 0 Megane , 15 gün sonra su kaynatmıştı

Sormak istediğim sorular var ;

Laguna alırsak 2.0 Privilege alıcaz , Megane Alırsak ise 1.6 Dynamique

Hangisi daha atak araba sizce ? Aşırı Hızlı kullanan biri değilim ama çok sık şehirdışı yaptığımız için arabanın dinamik olmasını istiyorum...Sollamalarda , yokuşlarda güçlü olmasını istiyorum..Bastın mı gidecek yani

Çoğu kişi 1.6 Laguna için hantal diyor.Ama 2.0 için de geçerli midir bilmiyorum..Ama 2.0 16v Laguna'nın hantal olacağını sanmıyorum..

Sizin bu konudaki görüşleriniz neler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VGroove -- 26 Mayıs 2008; 19:05:00 >

• Laguna ve Megane arasında nasıl kalınır anlamış değilim,düşünmek bile anlamsız,anlayan anladı.
  • aslında çok da güzel kalınır birisi piyasa arabası alım satımı kolay değerinde satarsızn ama lagunayı elden çıkarmak zordur değerinin altında gider.. ama kalite olsun güvenlik olsun tabi ki de laguna... bi kere üst sınıf bi araç
  • Arkadaşım 2.0 laguna desene baştan.Sıklıkla sehir dışı kullanacam ve atak bir araba olmasını istiyorum diyorsun yani dolaylı olarak lagunayı istiyorsun zaten.Vergi ve yakıt problem olmazsa laguna mutlaka.Ayrıca uzun yolda çok süratli gitmedikçe 1.6 megan la fazla yakıt farkı olmaz.
  • Bende laguna kullanıcısıydım Bende çok para harcadım ama laguna mı megan mı dense tabiki laguna derim ikinci eli yokmuş falan bunlar hikaye ikinci eli var diye o zaman reno torosa binelim hem ikinci eli olsa bir lagunayı 30 dan aşağıya alamazdınızki iyiki de yok ben de laguna sattım 2 gün içinde satıldı. Şans işi bu 3yıldan fazla kullandım adam gibi kullandıktan sonra temiz bir laguna ömürlüktür. Ama meganın kapıları düşerse şaşırma derim
  • Laguna 2 kulllaniyorum, yuruyen aksami olan her alet elbette zaman zaman sorun cikaracaktir. Arkadasin 2 yillik mercedes c180'i onlara kafayi yedirtti (servis sorunu uzun sure bulamadi). Simdi hadi hep beraber kotuleyelim. Asla C180 almayin mi diyelim? Ben de sorunlar yasadim, kimi zaman korkuttugu da oldu. Son standart bakimda (triger ......) yuklu birseyler de verdim.

Ama bunlar her aracta olur, olacaktir. Arabada sans/kismet olayi fazladir.

Parasi olan bir adamin daha alt segment araba almasi da sadece ulkemize has birsey olmali.

Milletin dedigine bakacagina, kendi keyfine bak. Paran varsa 2. elinden sana ne !!! Esege, katira binecegine, ata bin. Paran varsa isteklerini de oteleme, yarina sag cikacagini biliyor musun ? Bana da 30 yasimdayken LAG2 full araci "0" aldigimda cevremdeki bazi abiler "bu yasta bu luks olmaz, parani biriktir, simdilik git broadway al 50 yasinda daha da iyisini alirsin" demislerdi. Iyi ki de dinlememisim. Alt segment araba kullandigimda aradaki bariz farki her zaman hissediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: tk152

Laguna 2 kulllaniyorum, yuruyen aksami olan her alet elbette zaman zaman sorun cikaracaktir. Arkadasin 2 yillik mercedes c180'i onlara kafayi yedirtti (servis sorunu uzun sure bulamadi). Simdi hadi hep beraber kotuleyelim. Asla C180 almayin mi diyelim? Ben de sorunlar yasadim, kimi zaman korkuttugu da oldu. Son standart bakimda (triger ......) yuklu birseyler de verdim.

Ama bunlar her aracta olur, olacaktir. Arabada sans/kismet olayi fazladir.

Parasi olan bir adamin daha alt segment araba almasi da sadece ulkemize has birsey olmali.

Milletin dedigine bakacagina, kendi keyfine bak. Paran varsa 2. elinden sana ne !!! Esege, katira binecegine, ata bin. Paran varsa isteklerini de oteleme, yarina sag cikacagini biliyor musun ? Bana da 30 yasimdayken LAG2 full araci "0" aldigimda cevremdeki bazi abiler "bu yasta bu luks olmaz, parani biriktir, simdilik git broadway al 50 yasinda daha da iyisini alirsin" demislerdi. Iyi ki de dinlememisim. Alt segment araba kullandigimda aradaki bariz farki her zaman hissediyorum.

Haklısın..Olayın ''Sorun çıkarır mı , altından kalkabilir miyim acaba'' kısmını attım kafamdan zaten..Şu ana kadar aldığımız hiç bir araba beni mağdur etmedi , bundan sonra da etmez diye düşünüyorum..

Bu arada sorularım devam ediyor

Düşündüğüm araba otomatik biliyorsunuz...Renaultun otomaitk şanzımanları için pek güzel şeyler söylemiyorlar.Özellikle Megane BVA larda vites geçişleri çok sert bir şekilde anlaşılaibliyormuş..

Laguna için de geçerli mi ?

• otomatik araba hic kullanmadim, bilgim de yok arkadasim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tk152

otomatik araba hic kullanmadim, bilgim de yok arkadasim.

• Otomatik mi? Aman Aman Kalsın Manuel vites her zaman iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anjinsan75

Otomatik mi? Aman Aman Kalsın Manuel vites her zaman iyidir.

Bana kalsa manuel.. Ama annem de kullanacağı için mecburen otomatik
  • otomatik vites süper birşeydir..
    alışınca manuel kullanasınız gelmez..
    lakin renonun otomatikleri hakkında bilgim yok...

bu sonradan otomatikleştirilmiş manueller i hiç beğenmiyorum
    acemi biri kullanıyor gibi vites geçişleri bariz hissediliyor...
    c4 tede corsa dada hissettim bunu...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.