Şimdi Ara

Megane mı Laguna mı ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
31.498
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2005 Laguna Privilege 2.0

Ama yine sorularım olacak

Şu an kafama takılan başlıca sorulardan biri ;

Bu arabanın kasası baya ağır.1400 kg a yakın diye biliyorum.1.6 lar için hantal diyorlar.Privilege 2.0 versiyonu hantal mıdır ? Alacağım arabanın atak olmasını istiyorum...Daha önceden de dediğim gibi şehir dışı performansının iyi olması gerekli.
  • 0-50km/s : 4.5 sn
    0-100km/s : 11.3 sn
    0-130km/s : 17.3 sn

Esneklik (60-100 km/s)

4. Viteste : 7.2 sn
    5. Viteste : 8.4 sn

MotorHacmi: 1998 cc
    MotorGücü: 5750 d/d'de 137 HP
    Max. Tork : 3750 d/d'de 188 Nm

Test tüketimi: 9.5 lt/100 km

ARA HIZLANMALARA BAKARSAK...GAYET ATAK OLDUĞU GÖZÜKÜYOR..
    KUŞKUNUZ OMASIN
  • Megane 1.6 16V _benzinli_
    Esneklik (60-100 km/s)
    4. Viteste : 7.0 sn
    5. Viteste : 9.9 sn

Megane 1.5 dci 100 hp
    Esneklik (60-100 km/s)
    4. Viteste : 10.3 sn
    5. Viteste : 13.3 sn

O kasaya göre gAYET hızlıymış değilmi??
  • @uA_Y_C_A

Karşılaştırmalı veriler için çok saol dostum
  • Arkadaşlar sormak istediğim bir başka konu da ;

Arabanın arkası biraz fazla yüsek Park ederken falan görüşü engelliyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

@uA_Y_C_A

nedemek.... önemli değil..

Park sensörü yokmu sizin modelde..varsa problem olmaz..yoksada siz taktırırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 28 Mayıs 2008; 20:05:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

quote:

@uA_Y_C_A

nedemek.... önemli değil..

Park sensörü yokmu sizin modelde..varsa promlem olmaz..yoksada siz taktırırsınız

arkada var

• quote:

Karar verilmiştir arkadaşlar...

2005 Laguna Privilege 2.0

Ama yine sorularım olacak

Şu an kafama takılan başlıca sorulardan biri ;

Bu arabanın kasası baya ağır.1400 kg a yakın diye biliyorum.1.6 lar için hantal diyorlar.Privilege 2.0 versiyonu hantal mıdır ? Alacağım arabanın atak olmasını istiyorum...Daha önceden de dediğim gibi şehir dışı performansının iyi olması gerekli.

Arkadasım belki bilgin olmayabilir o yüzden belirtmek istedim.Laguna II ler 2006 yılında makyaj gördü. 2006 model ve yukarısı lagII ler hep makayajlı ve bu makyajlı kasaların 2.0 ları 170 beygir gücünde.Yani anlıyacagınız araç tam bir canavar.Eger 2.0 lık 2005 model lag II düşünüyorsanız, 2006 model 2.0 lag II leride bir araştırın derim.triptronik vites ve kesinlikle cok performasnlı bir araç.

• 2.0 t ler çok yakıyor diye duymuştum forumda birinin vardı...

normal 2.0 da çok çok rahat beklentilerinizi karşılar...

uzun yol kullanıcaksanız kesinlikle 1.6 almayın pişman olursunuz....
    yakış olarak 1.6 den farklı olmaz hatta performanslı kullanımda uzun yolda 1.6 ya göre daha az bile yakar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 29 Mayıs 2008; 14:29:45 >
  • 135.000 km'de , 2000 model , otomatik , Laguna 2.0 kullanıyorum. Yukarıdaki bazı yazıları okuyunca , kullandığım arabadan şüpheye düştüm. Yahu başka bir arabayı mı tarif ediyorsunuz anlamadım. Arabamı 3-4 ay önce aldım ve çok memnunum. Arabanın 3.sahibiyim ve ilk sahibi yakın arkadaşımdı. Megane ile kıyas götürmeyecek bir araba. İyi ki 2.elleri bu kadar ucuz , öyle olmasa biz nasıl bu güzelliğe sahip olacaktık. Bu açıdan bakın biraz da...

Haa , olumsuz tarafları yok mu ? Tabii ki var , olmaması garip olmaz mıydı zaten ? Ama ben 15.000-20.000 fiyat aralığında bu kadar konforlu , güvenli ve performanslı bir araç olduğunu düşünmüyorum. Clio'mu satıp 3000 YTL fark ile bu arabaya sahip olarak tüm bu saydığım özellikleri 5'e katladım. Varsın satarken 1 ay fazla bekleyeyim. O da bana verdiklerinin bedeli olsun.

• ya kardesim madem uzun yıllar binecen madem arabaya gözün gibi bakıyon madem 28 milyar para ayırdın git bir tane passat al 1.6 veya 1.8t yada skoda octavia elegance al meganeyle aynı sınıfta ama bir üst sınıfta sayılır baya bi özelligi var elegance versiyonda ne ugrasıyon renaultla ama ben markakoligim illada reno diyosan laguna ama bana kalsa ben lagunaların su altta olan versiyonunu alırım hiç bakmam onlarahttp://www.araba.com/1218221.html gider bunu alrım zaten renonun alınacak tek arabasıda bu ama madem o kadar para ayırdın git alman yapımı bi araba al
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkun oglu

ya kardesim madem uzun yıllar binecen madem arabaya gözün gibi bakıyon madem 28 milyar para ayırdın git bir tane passat al 1.6 veya 1.8t yada skoda octavia elegance al meganeyle aynı sınıfta ama bir üst sınıfta sayılır baya bi özelligi var elegance versiyonda ne ugrasıyon renaultla ama ben markakoligim illada reno diyosan laguna ama bana kalsa ben lagunaların su altta olan versiyonunu alırım hiç bakmam onlarahttp://www.araba.com/1218221.html gider bunu alrım zaten renonun alınacak tek arabasıda bu ama madem o kadar para ayırdın git alman yapımı bi araba al

Yıllardır Renault kullanıyoruz.Başka bir markaya terfi etmeyi hiç düşünmedik..

Sağol öneriler için Ama Passat'ın altından kalkabileceğimizi sanmıyorum

Bu arada aklıma gelen bir soru daha ;

Privilege versiyonlarında klima dijital di mi ? Sanırım Laguna Authentiqe modellerinde klima manueldi..

• passatın altındak kalkamıyacak bişey yokki benim dedigim bu ara kasalar 2001 2005 arası sen lagunanın parcasını passattan ucuzmu sanıyorsun daha cok bekle ucuz bende 18 yıldır reno kullandım ama suan skoda kullanıyorum .sana parca konusunda iki örnek 2006 yılında clionun bir adet jant kapagı 25 lira idi yine 2006 yılında broadwaydan farkı olmayan clio aynası ne elektrik ne ısıtma 125 lira idi .ben o paraya acıkcası meganeye fln vermem git passatal
  • quote:

passatın altındak kalkamıyacak bişey yokki benim dedigim bu ara kasalar 2001 2005 arası sen lagunanın parcasını passattan ucuzmu sanıyorsun daha cok bekle ucuz bende 18 yıldır reno kullandım ama suan skoda kullanıyorum .sana parca konusunda iki örnek 2006 yılında clionun bir adet jant kapagı 25 lira idi yine 2006 yılında broadwaydan farkı olmayan clio aynası ne elektrik ne ısıtma 125 lira idi .ben o paraya acıkcası meganeye fln vermem git passatal

Yok hocam önerin için eyvallah ama Renault da kararlıyım
  • klima digital
  • quote:

quote:

passatın altındak kalkamıyacak bişey yokki benim dedigim bu ara kasalar 2001 2005 arası sen lagunanın parcasını passattan ucuzmu sanıyorsun daha cok bekle ucuz bende 18 yıldır reno kullandım ama suan skoda kullanıyorum .sana parca konusunda iki örnek 2006 yılında clionun bir adet jant kapagı 25 lira idi yine 2006 yılında broadwaydan farkı olmayan clio aynası ne elektrik ne ısıtma 125 lira idi .ben o paraya acıkcası meganeye fln vermem git passatal

yinede sen bilirsin bence ama ikisinide bi kullan vww grubu bende 2004 model clio vardı 20.000 kmde 98 polo kullandım bi 3 saat oda 150.000 deydi sona benim arabanın yanına gidesim gelmedi.sen bi git bak passatlar jettalara

• quote:

quote:

quote:

yinede sen bilirsin bence ama ikisinide bi kullan vww grubu bende 2004 model clio vardı 20.000 kmde 98 polo kullandım bi 3 saat oda 150.000 deydi sona benim arabanın yanına gidesim gelmedi.sen bi git bak passatlar jettalara

Jettalar malesef bütçemin çok çok üstünde , Passat düşünürsem eski Passat düşünmem lazım..

Kısaca Volswagen ler beni aşar

• quote:

Orjinalden alıntı: baltacı77

lagunayı altı ay kullandım 3600 ytl gitti cebimden 15 milyar a versinler alırsam en adi şerefsizim kardeş sakın yanaşma ocak söndüren diyolar sanayide o arabaya

Kaç modeldi aldığınız araba, almadan önce kazası/sorunu var mı araştırdınız mı? Böyle çok genel karalama yapmak okuyan kimseye bir fayda sağlamıyor. Varsa şikayetleriniz bunları bizimle paylaşın ama bu şekilde hiçbir bilgi vermeksizin kötülemek birşey ifade etmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baltacı77

bak güzel kardeşim 6 tane laguna 2 sahibi arkadaşım var birde ben 7 ediyo 2 tanesi hariç hepsi sorunlu o iki tanede 52 milyara sıfır alındı ihtiyaçtan satıyo 22 veren yok araca herkes yorumunu yapsın bırak ama şunu söylim baskı balata 650 triger 700 en komik olanı krank kasnağı mesela işçilik dahil 600 ama parçayı gör sadece küçük bir dişli çark !!!!!!!!!!!!!!

Söylediğiniz parçaların fiyatları (servis/işçilik olarak) Megane II ile hemen hemen aynı. D-segmentindeki Passat ve Avanvis'de ise bu söylediğiniz fiyatlar çok daha yüksek. Birşeye pahalı derken "neye göre" olduğunu iyi tartmak lazım ;-)
  • bende ikinci eli uygun olduğu için laguna düşünüyorum, d sınıfı özelliklerinde bir araba ve ikinci eli çok uygun, 1.6 düşünüyorum onnar daha uygun, araba alınca ben hemen satamıyorum, şu an kullandığım araba 4 yıldır bende reno 19 1.6 e. yedek parçası felan çok uygun,

acaba toyota mı alsam yoksa laguna 1.6 mı ikisini ed 2003 model olarak düşünüyorum ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.