Şimdi Ara

Megane II Direksiyon Kutusu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
14.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bundan birkaç gün önce Megane II araç hakkında fikirlerinizi almak için konu açmıştım. Bir araç buldum aracın direksiyon kutusunda 350 tl lik bir sorun bulunmakta. Şimdi arkadaşlar sorum şu.
    1.Eğer yaptırırsak sürekli sorun çıkarır mı direksiyon kutusu veya ona bağlı diğer arızalar baş gösterir mi?
    2.Sahibi bu sorunun olduğunu kendi söyledi ve aracına kefil olduğunu belirtti bu durumda bu arızadan dolayı fiyatta ne kadar bir pazarlık yapmalıyız?
    Araç orjinal 98.000 kmde . Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Atı Yem Koşturur Motoru 16 Valf Coşturur
  • hocam amcamın 2010 honda civic aracında da direksiyon kutusunda sorun vardı o araçlarda kronikmiş sanırım. İzmit'ten Sakarya'ya direksiyon kutusu tamiri yapan bir ustaya götürdük düşünün sanayi kenti izmitte sorunu halledecek usta yok. Neyse sakarya'ya gittik direksiyon kutusunu ayrı biyerde söktürdük oraya para verdik sonra ustaya götürdük 400 lira ustaya verdik direksiyon kutusunu tekrar taktırıp rot balans yaptırdık yani totalde 600 lira gibi bi para harcadık 3 sene önce. Ve sorun 2 ay sonra yine tekrarladı. Bozuk yollarda önden lıkır lıkır ses geliyor.

Diğer amcamın opel corsa c aracında da direksiyon kutusu bozulmuştu. o gitti sıfırını alıp değiştirdi. 5 sene önce yalan olmasın 150-200 lira gibi bi para verdi.
    Bence kutunun sıfırının fiyatını sorun ucuzsa çok sıkıntı değil ama pahalıysa bence o araca hiç yanaşmayın. çünkü bu meretten anlayan da az, ustası faiş fiyat çekiyor ve inanır mısın sakarya daki usta doktor gibi randevuyla çalışıyordu, 1 hafta sonrasına randevu vermişti bize.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

hocam amcamın 2010 honda civic aracında da direksiyon kutusunda sorun vardı o araçlarda kronikmiş sanırım. İzmit'ten Sakarya'ya direksiyon kutusu tamiri yapan bir ustaya götürdük düşünün sanayi kenti izmitte sorunu halledecek usta yok. Neyse sakarya'ya gittik direksiyon kutusunu ayrı biyerde söktürdük oraya para verdik sonra ustaya götürdük 400 lira ustaya verdik direksiyon kutusunu tekrar taktırıp rot balans yaptırdık yani totalde 600 lira gibi bi para harcadık 3 sene önce. Ve sorun 2 ay sonra yine tekrarladı. Bozuk yollarda önden lıkır lıkır ses geliyor.

Diğer amcamın opel corsa c aracında da direksiyon kutusu bozulmuştu. o gitti sıfırını alıp değiştirdi. 5 sene önce yalan olmasın 150-200 lira gibi bi para verdi.
    Bence kutunun sıfırının fiyatını sorun ucuzsa çok sıkıntı değil ama pahalıysa bence o araca hiç yanaşmayın. çünkü bu meretten anlayan da az, ustası faiş fiyat çekiyor ve inanır mısın sakarya daki usta doktor gibi randevuyla çalışıyordu, 1 hafta sonrasına randevu vermişti bize.

2008 de 98 europa vardı bizde memleketteyken gidiş geliş virajlı bir yolda direksiyon kutusu arızalanmıştı hemen kenara çektik çok korkmuştuk. Ondan biraz tedirgin olduk . Gerçi europada ucuz bir paraya halletmiştik sorun tekrarlamamıştı. Ama tabi megane hakkında bir fikrimiz yok huyunu suyunu bilmediğimiz bir araç ondan dolayı soruyorum yapıldıktan sonra dikiş tutar mı diye.

• Imzamdaki aracin direksiyon kutusunu degistirdim (tamirden yana deilim,aslinda tamiride yapilir,hidrolik olmadigi icin fazla aksam yok) 350lira ithal,550lira montaj markasi idi,350liraya aldim+200 iscilik (baya zahmetli,aracin alt sasesi on takim filan hep sokuluyor)+30lira rot ANCAK sorun direksiyon kutusunda degilde direksiyon kolonu ise (elektrikli direksiyon) daha masrafli olur, sifirlari 2000 civari

Orijinalden alıntı: metinTasci

Imzamdaki aracin direksiyon kutusunu degistirdim (tamirden yana deilim,aslinda tamiride yapilir,hidrolik olmadigi icin fazla aksam yok) 350lira ithal,550lira montaj markasi idi,350liraya aldim+200 iscilik (baya zahmetli,aracin alt sasesi on takim filan hep sokuluyor)+30lira rot ANCAK sorun direksiyon kutusunda degilde direksiyon kolonu ise (elektrikli direksiyon) daha masrafli olur, sifirlari 2000 civari

Bu ne hocam adam bize sadece 350 tl lik masrafı olduğunu söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midesizz -- 18 Mart 2016; 18:39:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Midesizz

quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

hocam amcamın 2010 honda civic aracında da direksiyon kutusunda sorun vardı o araçlarda kronikmiş sanırım. İzmit'ten Sakarya'ya direksiyon kutusu tamiri yapan bir ustaya götürdük düşünün sanayi kenti izmitte sorunu halledecek usta yok. Neyse sakarya'ya gittik direksiyon kutusunu ayrı biyerde söktürdük oraya para verdik sonra ustaya götürdük 400 lira ustaya verdik direksiyon kutusunu tekrar taktırıp rot balans yaptırdık yani totalde 600 lira gibi bi para harcadık 3 sene önce. Ve sorun 2 ay sonra yine tekrarladı. Bozuk yollarda önden lıkır lıkır ses geliyor.

2008 de 98 europa vardı bizde memleketteyken gidiş geliş virajlı bir yolda direksiyon kutusu arızalanmıştı hemen kenara çektik çok korkmuştuk. Ondan biraz tedirgin olduk . Gerçi europada ucuz bir paraya halletmiştik sorun tekrarlamamıştı. Ama tabi megane hakkında bir fikrimiz yok huyunu suyunu bilmediğimiz bir araç ondan dolayı soruyorum yapıldıktan sonra dikiş tutar mı diye.

Alıntıları Göster
    megane 2 deki direksiyon kutusu tıkırtısı güvenlik riski oluşturan bir durum değil.Yolların bozukluğu ve megane2 nin 16 " janta sahip olması direksiyon kutusundaki sağ milin yuvası genişliyor ve lıkırtı yapmaya başlıyor.Yan sanayi hattat marka kutu fiyatı 300-400 arası 100 tl de işçilik ücreti 30-40 da rot ayarıyla bu sorun biter.Çok kompleks bir parça değil sökmesini bikmeyecek usta bulmak için mezrada yaşamak gerekir.Benim aracım da megane 2 ve kutu lıkırdıyor şuan biniyorum aracım 150binde 35 bin kmdir lıkırdı var.Bu lıkırdının çıkartacağı diğer bir arıza direksiyon sargısınının kopmasına zemin hazırlıyor ve nitekim benim sargı kopuk.Onun tamiri de 150 tl.Ben onu da yaptırmadım.Siz düşündüğünüz aracın fiyatını 500 tl düşürtün bu arızadan dolayı ister yaptırın ister yaptırmayın elzem birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ototube

megane 2 deki direksiyon kutusu tıkırtısı güvenlik riski oluşturan bir durum değil.Yolların bozukluğu ve megane2 nin 16 " janta sahip olması direksiyon kutusundaki sağ milin yuvası genişliyor ve lıkırtı yapmaya başlıyor.Yan sanayi hattat marka kutu fiyatı 300-400 arası 100 tl de işçilik ücreti 30-40 da rot ayarıyla bu sorun biter.Çok kompleks bir parça değil sökmesini bikmeyecek usta bulmak için mezrada yaşamak gerekir.Benim aracım da megane 2 ve kutu lıkırdıyor şuan biniyorum aracım 150binde 35 bin kmdir lıkırdı var.Bu lıkırdının çıkartacağı diğer bir arıza direksiyon sargısınının kopmasına zemin hazırlıyor ve nitekim benim sargı kopuk.Onun tamiri de 150 tl.Ben onu da yaptırmadım.Siz düşündüğünüz aracın fiyatını 500 tl düşürtün bu arızadan dolayı ister yaptırın ister yaptırmayın elzem birşey değil.

Yani yanlış anlamadıysam bu problemi yapmasakta binebiliriz fakat ses gelir kutudan öyle mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Megane 4 Ses Sorunu
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Midesizz kullanıcısına yanıt
    100 lira kutu tamiri + 200 iscilik + 50 rot ile de cikabilirsiniz, ama bunlar kagit uzerinde sanayiye girince ne cikacagi belli olmuyor.

quote:

Yani yanlış anlamadıysam bu problemi yapmasakta binebiliriz fakat ses gelir kutudan öyle mi ?

dediğim gibi bu şekilde biniyorum.Sadece bozuk yerlerde direksiyondan lıkırtı geliyor.

• quote:

quote:

quote:

dediğim gibi bu şekilde biniyorum.Sadece bozuk yerlerde direksiyondan lıkırtı geliyor.

Tamamdır teşekkürler

Hocam Aldıktan 2 ay sonra meganımda boyle boyle sorun var diye konu açacaksınız gecende uyarmıstım kesınlıkle Alma direksiyon kutusunu yaptırıcaksın baska yer kesın arıza vericek :) Yazık günah o paraya kolay kazanılmıyor.

Buraya not düşüyorum aldıktan sonra gosterıcem bu mesajı

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Hocam Aldıktan 2 ay sonra meganımda boyle boyle sorun var diye konu açacaksınız gecende uyarmıstım kesınlıkle Alma direksiyon kutusunu yaptırıcaksın baska yer kesın arıza vericek :) Yazık günah o paraya kolay kazanılmıyor.

Kafamı çok kurcalıyorsun hocam

Daha önce bi arkadas vardı passat mondeo arasında kaldım diye konu açmıstı. Passat boyle boyle mondeo boyle boyle anlatmıstım ama o cogunluga bazı arabadan anlamayan tiplere uyarak passat almıstı tam 2 ay sonra araçdan helikopter sesi geliyor yalıtımı berbat tofas gibi keske almasaydım diye konu actı gormussundur belki.

Sanada en fazla 3 ay süre veriyorum istedigin kadar nazik kullan benim arkadasdan daha fazla pinpirikli kullanamassın adam resmen arabasının üstüne titriyor toz kondurmaz resmen sevgilisi gibi bakıyordu suan herhafta tamircidiler. Koltugu oynatamıyor airbag ısıkları yanıcak diye.Gelde bin oyle arabaya ne anladım okadar para verip duzgun kullanamıcaksam. Gerci ben sana anlattım olacaklari gerisi sana kalmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 18 Mart 2016; 22:32:59 >

Adamin alacagi araci inceledin mi? Yada senin tanidigin birinden mi aliyor araci?
    Resmen kul hakki yiyorsun suan. Adamin hakkina giriyorsun. 2 senedir megane 2 kullaniyorum, bakimlar disinda 100 liralik bir ariza olustu sadece. Araba 200 binde 1.5 dci

Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Kul hakkı nasıl yenir öğrende gel bir aracı tavsiye etmiyorsam kul hakkımı yemiş oluyorum

Suana kadar bir cok megan kullanan yakınım oldu meganin içininde dısınında ne oldugunu cok iyi bilirim merak etme.Herhafta tamirde oldugumuz arabayı heralde oneremem. Hadi 1 tane oyle denk gelmiş hertandıgımda ki megan sorunlu allahtan piyasasi oldugu için bi sekılde hemen satılıyor. Yoksa tam yakılıp ısınmalık bi araba !!

Kul hakkı nasıl yenir öğrende gel bir aracı tavsiye etmiyorsam kul hakkımı yemiş oluyorum

Suana kadar bir cok megan kullanan yakınım oldu meganin içininde dısınında ne oldugunu cok iyi bilirim merak etme.Herhafta tamirde oldugumuz arabayı heralde oneremem. Hadi 1 tane oyle denk gelmiş hertandıgımda ki megan sorunlu allahtan piyasasi oldugu için bi sekılde hemen satılıyor. Yoksa tam yakılıp ısınmalık bi araba !!

Yukarda bahseettigin sorun soket degistirilmesi ile cozulen bir sey. Maliyeti 10 tl yi gecmez. Buradan yola cikarak mi koca arabayi yakiyorsun, size pertyen toplama bir araba kakalamislardir ugrasirsiniz her hafta.

Ayrica yukarda passat mondeo demissin. Gecen haftada bir arkadas isyan ediyordu passatindan helikopter sesi geliyor diye. Hadi o zaman butun passatlari cope atalim, yakalim isinalim.

Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88

• kullanan kullanmayan yorum yapmış. Buraya konu açıp kafanı bulandırma gir nete komple direksiyon kutusu ne kdar bakıver. Yaz kronik sorunları nedir ne değildir. Kaça yaptırılır. Megane 2 düzgünse üzmez zaten dökük hangi marka olursa olsun sanayiden çıkılmaz. Olmadı ustan varsa tanış kaça hallederiz. Burdakilere bakarsan işin zor

Bizzat gidip bursadan (servis muduru aracı) tramerde expertte degisensiz boyasız km orjinal ve 178bine kadar servis bakımlı hatta arac burdakı servislerdede %30 inidirimle bakılıyor.Perti birak carpması bile yok aracın.

Soketin Maliyeti 170tl oda sokettenmi belli degil detaylı bakılması lazım. araba düz yolda giderkende yakıyor cunku. Airbag sargisindanda olabilir dediler ozaman fiyat dahada artıcak. Yaptırmadık kaldı.

Passatin Her aracı sorunlumu degil ben onun pısmanlıgını dile getirdim. Piyasadaki Meganların %80i çöp. Emin ol 2000 model passat 2007 model megandan daha arızasızdır.

Araba otoparkta kalacak haftada bir ya binilir ya binilmez. Şimdi böyle bir araba her hafta sanayiye gidecek diyorsun hocam ne söyliyeyim şimdi ben. Zeytinburnunda yaşıyorum dolu megane var yollarda sanayiye yolum düşüyor megane ya bir tane ya iki tane. Üçüncüsü yok yani. Ben burada fikir almak istiyorum bu parça kronikmidir değil midir diye. Sen gelmiş her hafta sanayiye gidiyor diyorsun yakalım ısınalım muhabbeti yapıyorsun. Tamam belki kötü anılar yaşadın megane ile ama her megane bir olmaz sanırım. 96 broadway 98 europa ya bindik bunlardan kötü olacak değildir herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midesizz -- 18 Mart 2016; 21:43:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu07

kullanan kullanmayan yorum yapmış. Buraya konu açıp kafanı bulandırma gir nete komple direksiyon kutusu ne kdar bakıver. Yaz kronik sorunları nedir ne değildir. Kaça yaptırılır. Megane 2 düzgünse üzmez zaten dökük hangi marka olursa olsun sanayiden çıkılmaz. Olmadı ustan varsa tanış kaça hallederiz. Burdakilere bakarsan işin zor

İnternette kaynaklar ya eski ya tam aradığımı tutmuyor . Sonuçta onlarda forum siteleri yani. En iyisi güncel bilgi diye düşündüğüm için buraya konu açma gereği duydum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.