Şimdi Ara

Megane II Direksiyon Kutusu Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
14.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Muhabbet biyana kardeş şaşırdım gerçekten sana dışardan biri görse Audi,bmw,mercedes flan ovuyon sanıcak valla :) Plastık Renoultu öve öve savuna savuna bitiremedın yav

Sen şunu anlamıyosun kardeş, ben megane ı övmüyorum, senin yazdıklarına karşı çıkıyorum. Neyse yukardaki mesajımda troll oldugunu gösterdiğimi düşünüyorum. İyi akşamlar, blok
    Uludag Üniversitesi-iktisat
    HP ENVY SLEEKBOOK BEATS AUDİO EDİTİON ULTRABOOK
    ~ Samsung N150 ~HP PAVILION G6
    HP ENVY SLEEKBOOK ~~SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0 WHITE~~CODEGEN ULTIMIX 88
  • ototube kullanıcısına yanıt
    Öyle bir araba üretildimi ya. ( dış aksamlarından bahsediyorum yukarda renoyu oven arkadasa sor bakayım camurlukları neyden yaslanmaya korkuyormu diye sor bakaym )
    Ayrıca aracı babam alacak hep birlikte kullanacağız babam yaklaşık 35 yıldır araba piyasasının içinde gereken bilgiler onda mevcut. Araba bulma işini abime ve bana devrettiği için her türlü araştırmayı yapıyoruz. Burada telefonla aradığım aracın sahibi direksiyonda bir problem olduğunu belirtti onun için kullanıcılara sordum bu konu hakkında bilgileri olup olmadığını. Polemik yapmaya gerek yok yani arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Atı Yem Koşturur Motoru 16 Valf Coşturur
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Orda mondeo almısı yanlış yazmışım akılmı bıraktınız kardeş :)
  • Hocam megane arkadasin dedigi gibi %80 i sorunlu bir arac degil.Sadece piyasada cok hirpalanmis araclar var.Temizini bulmak zor.Megane 2 araci olan tanidiklarimdan hic sikayet duymadim.Araca plastik demis ama gormuyor ki 2015-2016 araclari bile plastik.

Öyle bir araba üretildimi ya. ( dış aksamlarından bahsediyorum yukarda renoyu oven arkadasa sor bakayım camurlukları neyden yaslanmaya korkuyormu diye sor bakaym )

Çamurluk diyorsun plastik diyorsun yani.

Çamurluğun plastik olmasının artıları nelerdir?

Daha hafiftir aracın yol tutuş dinamiklerine katkısı mevcuttur.
    Yakıt tüketimine olumlu etkisi vardır.
    Ş.içi ufak tefek sürtmelerde dokunuşlarda yamulup işlem görme bir olumsuzluk yaşatmaz sahiplerine.

Plastik olduğu için olumsuzluk sanılan durumlar:

Güvenlik zafiyeti sanılır ama çamurluk yolcu güvenliğine birr etkisi yoktur. (keza megane 2 2003 yılında avrupada yılın otomobili seçilmiş ve 5 yıldız almıştır.)
    Yaslandığında kırılır.Yaslandığında esner ve tedirginlik oluşturur ama esneyen şey kolay kırılmayacaktır.Ama esnemeyen sac yamulma ve bir daha düzelmeme riskine daha fazla sahiptir.

Çamurluğun plastik olduğu için olumsuzlukları:
    Yanma riski vardır.Ya da arabistan çölünde güneş altında form bozulma riski vardır.
    Bazılarının gözünde güvensiz imajı oluşturma riski vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 18 Mart 2016; 22:40:43 >

• quote:

Orda mondeo almısı yanlış yazmışım akılmı bıraktınız kardeş :)

Euro NCAP testinden 5 yıldız alan bir araba hakkında cidden boş yorum yapıyorsun.

Haha :D Ne kadar acıklayıcı konusmussunuz ya gercekten baya iyimiş en yakın zamanda focusumun camurluklarını plastık yapıcam hatta filodaki butun arabalarınkinide değiştiricem bu onemli bilginiz için tesekkur ederim. Yaslanınca kırılan plastık sürtünce ne olur orasını dusunun bence yorum yapmadan once :D Ah ah su renocular hep bisi biliyor ayaklarına yatıp boyle guzel bilgiler verirler sizde olmasanız plastıgın degerini anlamıcaktım sagolun

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Vallahi gece gece ne güldürdünüz beni boyle ya megandan bahsediyoruz degilmi mondeo flan degil

Haha :D Ne kadar acıklayıcı konusmussunuz ya gercekten baya iyimiş en yakın zamanda focusumun camurluklarını plastık yapıcam hatta filodaki butun arabalarınkinide değiştiricem bu onemli bilginiz için tesekkur ederim. Yaslanınca kırılan plastık sürtünce ne olur orasını dusunun bence yorum yapmadan once :D Ah ah su renocular hep bisi biliyor ayaklarına yatıp boyle guzel bilgiler verirler sizde olmasanız plastıgın degerini anlamıcaktım sagolun

Teşekkürler.Görevimiz.Bilgimizi paylaştıkça bilgimiz artıyor..
    Evet biz renocular biraz bilmişlik taslarız belki de gerçekten bildiğimiz içindir.Bunun kararını vermek de bu yazdıklarımızı okuyanların zihinlerine bırakıyoruz.Sayın fordçu Bey arkadaşımız....

Eklemeyi unutmuşum sayın fordçu bey arkadaşımız.Sizin fordlarınızda neden citroen yani sizin beğenmediğiniz fransızların motorlarından var.Ve neden citroenlerdeki aynı motora sahip fordlarda triger 90 binde değişirken citroende 180binde değişiyor.Halbuki bu motorlar aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 18 Mart 2016; 23:00:16 >

• quote:

Vallahi gece gece ne güldürdünüz beni boyle ya megandan bahsediyoruz degilmi mondeo flan degil

Kardeşim trollemek için konu dışına alalım seni. Bak ben araba tavsiyesi istemedim senden. Para belli fikir belli araç belli. Burada bir problemi belirttim çözümünü sordum. İlk sayfa bilgi içerikli. Sen geldign konunun içine ettin. Amacın ne anlamıyorum yani kardeş megane dan soğuttun kişi başına prim alsan bu kadar boş yapmazdın hadi eyvallah

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yaş kac çok merak ediyorum ehliyetin flan varmı ?

Emin ol ford'da renoult gibi olsaydı 5kurus vermezdim. Kımseye tavsiye etmezdim ama şunu ögrendim renodaki plastık camurlukların ne kadar önemli oldugunu :)

Çok teşşekkür ederim..

Emin ol ford'da renoult gibi olsaydı 5kurus vermezdim. Kımseye tavsiye etmezdim ama şunu ögrendim renodaki plastık camurlukların ne kadar önemli oldugunu :)

Şimdi sizin anlayacağınız dilden yazmaya başlıyorum ve yine bilgilerimi kullanıcam yani bilmişlik taslıyacağım :)
    Ford motor yapmayı bilmediği için mecburen dışarıdan sipariş alıyor ve diyorki ulen motoru beceremiyoz bu açığı kapatalım millet duyarsa rezil oluruz bari kasayı ve malzemeyi biraz bol bol kullanalaım bi de yol tutuş felan sıkıştıralım da motor olayı çok gün yüzüne çıkmasın diye karar alırlar.Sonra motoru kimden alalım derken derken şöyle bi bakarlar citroenin motorları az yakıyor biz zaten kasayı şişircez bu yüzden yakıt baya yüksek olur biz en az yakan bi motor bulalım da tolere etsin derler.Sonra citroeni uygun bulurlar ve anlaşırlar ama tabi ford ya adı sanı var ya biz trigeri 90 binde değiştirttem motoru citroenden aldığımız belli olmasın derler hem nasıl olsa bizim müşteriler paralı sık sık servise girmeyi yadırgamazlar biz de onları birazcık daha öpmüş oluruz derler

• Hocam o kadar çok direksiyon kutusu yaptırdım ki, öncelikle tornacılar yapar, 250 tl 100 tl işçilik 50 tl rot balans. Asla orijinalin tadını vermez, mutlaka bi yönde boşluk kalır. Yapan ustaya bırakırsın muhtemelen elinde hazır olan ile değiştirir bazı parçalarını. Ya da komple oda başka arabadan bilemezsin yan sanayi çin mi. Son montajdan gelir bi bakarsın bildiğin plastik kelepçe kullanılmış körüklerde. Sonrasında körük açar vsvsvs. Bu arada 16 yıldır megane 1 kullanıyorum. Orijinal kutu bulurmusun bilemem unutma gerçek orijinal kutu montaj ile gelendir, sonrasında tedarikçi değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 18 Mart 2016; 23:58:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ford Tdci yani common rail teknolojili direk enjeksiyonlu motoru Ford ve Psa ortaklıgıyla gelistirdigi motordur. Bu motoru Ford,Volvo,Peugeot,Citroen, ortak kullandıgı PSA motordur.Yani Citroenden flan aldıgını galiba biryerden arastirdin yanlıs bulmussun :D TDCİ yani turbo dizel common rail injection motoru fordun kendi ürün gamıdır. Citroen peugeot volvo ile ayni grubu kullanıyor. Ve malesef motor az yakmıyor sınıfının en fazla yakan motoru cunku kullandıgı sistem farklı fordun kendi urunu :D Kasa Konusunda haklısın Sınıfının en saglam ve d segmentinde bile bir cok araci gomcek sekılde yol tutuyor ve 2. ve 3. viteste dahi focusa pati cektiren motora sahip :)

• quote:

Gercekten 2009dan beri araba piyasasindaym fordu bu kadar net anlatan yorum gormedım ozamn bende seni bilgiye bogayım.

Ford Tdci yani common rail teknolojili direk enjeksiyonlu motoru Ford ve Psa ortaklıgıyla gelistirdigi motordur. Bu motoru Ford,Volvo,Peugeot,Citroen, ortak kullandıgı PSA motordur.Yani Citroenden flan aldıgını galiba biryerden arastirdin yanlıs bulmussun :D TDCİ yani turbo dizel common rail injection motoru fordun kendi ürün gamıdır. Citroen peugeot volvo ile ayni grubu kullanıyor. Ve malesef motor az yakmıyor sınıfının en fazla yakan motoru cunku kullandıgı sistem farklı fordun kendi urunu :D Kasa Konusunda haklısın Sınıfının en saglam ve d segmentinde bile bir cok araci gomcek sekılde yol tutuyor ve 2. ve 3. viteste dahi focusa pati cektiren motora sahip :)

Gözlerimiz yollarda kaldı geciktiniz.Google search engine sekteye uğrattı sanırım.

Ford motor yapmayı beceremediği için ortaklık kurdu işte biz bunu biraz hikayeleştirerek anlattık sadece .
    Aynı motor citroende az yakıyor fordda coşuyor çünkü ford ver malzemeyi ver malzemeyi dayanıyor gitsin.Kardeş arabayı yolda götüren malzeme değil ki motor.Sen motor yapmayı bilmiyosan başkasının geliştirdiği motoru alıp ben ne kadar kaliteli body üretiyorum diye bana hava atma bana öncelikle sağlam motor yapıyormusun onu söyle.Benim önceliğim bu.
    başkasının önceliği kalın kapıdır v.s dir o beni ilgilendirmez.

Biz senin dediğin gibi megane çöp diyorsun ya megane body olarak çöp diyelim ama taş gibi motoru var ve bir arabanın motoru sağlamsa o araba 20 yaşına 30 yaşına kadar yollarda fink atar.Ama bir arabanın motoru çöpse o arabayı 15 yıl sonra yollarda görmemeye başlarsın kaportası malzemesi ne kadar kaliteli olursa olsun o arabanın motoru çabuk ölüyorsa erken emekli olur.Değil mi?Fordun eski arabaları ile renonun eski arabalarını bir karşılaştıralım mı.Örneğin broadway 82 yılında üretilmeye başlanan bir araç.Ve hala bu kasa günümüzde yollarda.Bana 82 yılında fordun ürettiği ve broadway kadar yollarda çok gördüğümüz bir aracını örnek verirsen sevinirim

• quote:

Kardeşim yaş kac çok merak ediyorum ehliyetin flan varmı ?

10 yaşındayım ehliyetim yok en güzel araba ford en kötü araba reno en iyi yorumlar sana ait sen olmasan otomobil bölümü olmaz. Sevinsin biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Hocam o kadar çok dreksiyon kutusu yaptırdımki, öncelikle tornacılar yapar, 250 tl 100 tl işçilik 50 tl rot balans. Asla orijanalin tadını vermez, mutlaka bi yönde boşluk kalır. Yapan ustaya bırakırsın muhtemelen elinde hazır olan ile değiştirir bazı parçalarını. Yada komple oda başka arabadan bilemezsin yan sanayi çinmi. Son montajdan gelir bi bakarsın bildiğin plastik kelepçe kullanılmış körüklerde. Sonrasında körük açar vsvsvs. Bu arada 16 yıldır megane 1 kullanıyorum. Orijinal kutu bulurmusun bilemem unutma gerçek orijinal kutu montaj ile gelendir, sonrasında tedarikci değişir.

Ne öneriyorsun hocam bu konuda ne yapılmalı bu sorun nasıl halledilir?

fordun son dönemlerde cıkan motorlarının tamamı kendinin, 1.0-1.5 ecoboost yada 1.5tdci
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.