Şimdi Ara

Megane II Direksiyon Kutusu Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
14.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Galiba mesaji attigin gibi gormemi bekliyorsun işim gücüm yok burayımı takip edicem ama polemige soktun işi :)

Motor yapmayi bilmedigin dedigin ford 2005 yılında kendı üretimi olan ford GT bugun lamborghini ferrari ile oyun oynuyor.Onuda peugeottan aldı heralde :D Tdci Psa motor ortaklıgıyla üretilen motoru Fordun geliştirmesiyle bugun piyasa en saglam ve sessiz motora sahip ve bu sene kendi geliştirdigi 1.5 tdci motorunu sizin gibilere armagan etti. Renonun kendi ürettiği dci motoru az yakıyor eyvallahda gidemiyor malesef başarılı bir motor :)

Fordun eski ticarilerini gorebilirsin yollarda ama otomobilde sadece taunusu gorebilirsin cunku turkiye gönderilen ürün yelpazesi renoult kadar geniş degil.

Eski bineklerden bir tek taunus var. Zaten onlarda taş gibi halen.

Ayrica suan fordun kendi urettigi 1.0 eceboost findik kadar 47 kg olan motorundan 125 hp ve 11 sn. 0-100 deger aliyor. Renoltun 1.5 dci 105 hpsinden daha az yakan ve daha hizli kaca bir motor. Buna yeni 1.5 de dahil.

Burda fordun motor teknolojisiyle tartismayalim bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 18 Mart 2016; 23:59:18 >

• Midesizz kullanıcısına yanıt
    Hocam önerim orijinal parça üzerinde satıcı ile anlaşmanız, Sanırım araç sahibi bir miktar indirime bu nedenden dolayı yapmayı planlıyor yada siz. Piyasadan orijinalin fiyatını alın parçanın işçilik ve rot balans 150 tl o kadar onlar önemli değil. Hocam bi orta yol bulun sonuçta satıcı yaptırıp çin parça ile ucuz yollu size sorunsuz sata bilirdi, dürüst olmuş ve siz sorunsuz bir direksiyon kutusu kullanacaksınız. bir siz bir o buluşun anlaşın.
  • Midesizz kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarından birşey anlamadım ama öyle olsun bakalım

Orijinalden alıntı: baranel

Hocam önerim orijinal parça üzerinde satıcı ile anlaşmanız, Sanırım araç sahibi bir miktar indirime bu nedenden dolayı yapmayı planlıyor yada siz. Piyasadan orijinalin fiyatını alın parçanın işçilik ve rot balans 150 tl o kadar onlar önemli değil. Hocam bi orta yol bulun sonuçta satıcı yaptırıp çin parça ile ucuz yollu size sorunsuz sata bilirdi, dürüst olmuş ve siz sorunsuz bir direksiyon kutusu kullanacaksınız. bir siz bir o buluşun anlaşın.

Evet bir indirim olacak diye düşünüyoruz inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Atı Yem Koşturur Motoru 16 Valf Coşturur
  • Hocam şöyle yapın arayın servisi, parçanın orijinal kod no sunu ve fiyatını alın. Servis fiyatı yüksek olur, sanayi parçacılara o kod ve model motor üzerinden sorup orijinal mais olanın fiyatını bikaç yerden alın.
  • Yaklaşık 100bin km kullandığım Megane II de direksiyon kutusunu değiştirmiştim . 60-70 bin km sonunda yine ufaktan ses yapmaya başlamıştı . Arkadaşlar bahsetmiş bu risk teşkil edecek bir durum değil ama ses artınca rahatsız ediyor . Parça fiyatı 200-300 lira arasıdır + işçilik olur . Direksiyon kutusu rot kollarıyla beraber satılır genelde . Çok zorlamazsanız tekrar arıza yapmama ihtimalidr olur . Aslında sorun direksiyon kutusunun içindeki burcun kaliteli olmamasından kaynaklanıyor . Sonuçta biraz daha kalın ve dayanıklı bir plastik burçla iş çözülebilirmiş ama yapmamışlar . Megane 3 de burç daha kalın ve direksiyon kutusu sorunu yaşayan duymadım . Bir kaç zayıf yönü ve kronik arızalı parça dışında zamanının en konforlu , en iyi yalıtımlı ve en kullanışlı aracıdır .kaliteli denen otomobillerden kesinlikle daha kaliteli ve komple bir otomobildir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 19 Mart 2016; 1:15:40 >

Orijinalden alıntı: POTENZA06

Satici 350 de dese inanmayin. Kutu degisimi gerekebilir, maliyeti beraber degisenler ve iscilikle beraber disarida da yapilsa 900ü bulabilir. Bu yuzden almadan once problemi ustaya degil, servise gosterin.

Genele olarak yorumlarda da bu fiyat çekmişler aşağı yukarı durum bu biraz oynama olur tabi.

Atı Yem Koşturur Motoru 16 Valf Coşturur
  • direksiyon kutusu tamiri 900 lirayı falan bulmaz, böyle hikayelere inanmayın, tamiri gayet uygun fiyatlı bir iştir, tek sıkıntısı aracın üzerinden sökülüp takılması çok zahmetlidir o

diğer yandan bulunduğunuz il önemli, istanbul ankara gibi şehirlerde yerine götürürseniz fabrikasyon olarak kronik arızası varsa bile onu da engelleyecek şekilde onarırlar
  • İlk yorumlarda yazıldığı gibi bozuk yolda direksiyon kutusundan sesler gelebiliyor, bozuk yolda kullanıldığında masraf çıkartır bence.

Mesela Vectra B'nin göstergesi çalışmıyodu, ABS beynindendir demişti satıcı ancak usta, sorunun göstergede veya elektrik tesisatında olma ihtimalini de söyleyince daha temkinli yaklaşmak gerektiğini anladık. Yine de ustaya götürüp göstermekte fayda var.

Sorunlu araç falan denmiş, bakım kilometrelerindeki aracı alırsanız masraf yapabilirsiniz. Biz 51.000'de almıştık ve 60.000km'de değişmesi gereken herşeyi değiştirdiğimiz için masraf yaptık. Ancak bu arıza değil bakım olduğu için sorun çıkardığı anlamıma gelmesin.

2 tane Megane II'ye tüp taktırdık, ikisi de egzantrik mil kaptörünü bozdu ancak aşırı pahalı bir parça değil.

2 yıldan beri araca bakım harici yaptığımız masraf egzantrik mil kaptörü, yol bilgisayarı etrafı kolay çizildiği için çerveve değişimi, far ampul değişimi, çakmaklık ampul değişimi, hoparlör değişimi ve cam açma kapama tuşunun soketi oksitlendiği için ona bir işlem yapıldı. Ki bunların birçoğu aksesuar amaçlı da yapılabiliyor. Bunların haricinde 51.000-80.000km//2.5 sene de başka arıza yaptığını hatırlamıyorum(aklıma gelirse eklerim). İnşallah böyle devam eder.

Umarım araçta sıkıntı çıkmaz da keyifle binersiniz, hayırlısı olsun demek lazım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanyuce35

Galiba mesaji attigin gibi gormemi bekliyorsun işim gücüm yok burayımı takip edicem ama polemige soktun işi :)

Motor yapmayi bilmedigin dedigin ford 2005 yılında kendı üretimi olan ford GT bugun lamborghini ferrari ile oyun oynuyor.Onuda peugeottan aldı heralde :D Tdci Psa motor ortaklıgıyla üretilen motoru Fordun geliştirmesiyle bugun piyasa en saglam ve sessiz motora sahip ve bu sene kendi geliştirdigi 1.5 tdci motorunu sizin gibilere armagan etti. Renonun kendi ürettiği dci motoru az yakıyor eyvallahda gidemiyor malesef başarılı bir motor :)

Fordun eski ticarilerini gorebilirsin yollarda ama otomobilde sadece taunusu gorebilirsin cunku turkiye gönderilen ürün yelpazesi renoult kadar geniş degil.

Eski bineklerden bir tek taunus var. Zaten onlarda taş gibi halen.

Ayrica suan fordun kendi urettigi 1.0 eceboost findik kadar 47 kg olan motorundan 125 hp ve 11 sn. 0-100 deger aliyor. Renoltun 1.5 dci 105 hpsinden daha az yakan ve daha hizli kaca bir motor. Buna yeni 1.5 de dahil.

Burda fordun motor teknolojisiyle tartismayalim bence

Size anlayacaginiz dilden konusacagim demistim ve oyle de yaptim ve siz suan diyorsunuz ki polemik yapmaya basladin.Evet iste ben de oyle yaptiginizi dusundugum icin sizin anlayaciginiz dilden dedim
    47 kg ve 1.0 lt 125 beygir motor etkileyici degerlere sahip yalniz ulkemiz sartlarinda bu motora sahip arac ne kadar satiliyor talep goruyor ve bu motora sahip araclar 10 15 20 li yillara kadar yollarda hala yuksek talep goren araclar olabilecek mi? Bir diger konu 1.5 yeni motor adi ustunde yeni yani daha ne oldugunu ne kadar dayanikli saglam ozensiz kullanima toleransli gormek icin boraz yillarin gecmesi lazim ve suan dizel megane 2 lerin gordugu ragbeti bu motor da 10 yillik olmasina ragmen gormeye devam ederse iste ozaman bu bahsettiguniz 1.5 yeni motorunuzla ovunebilirsiniz.Bu arada ben bu polemikten hoslandim nedense.Seviyeli oldugu icin acikcasi beni gulumsetiyor.

• ototube kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam dediginiz gibi seviyeli ezici kirici laflar cumleler kurmadan polemik ve boyle tartışmalar güzel oluyor :)

1.0 eceboost 2012 yilindan bu yana piyasada yeterli ve ekonomik bir motor ulkemizde 1.0 motor nereye yetecek cekermi o yokusta bayilir gibi dusunce oldugu icin 1.6tdciler kadar tutulcagini sanmiyorum. Ailelerde kalabalik burda kasa buyuk agir guzel cekiyor ama herkezin dusuncesi ayni degil ilerleyen zamanda gorucez 1.5 tdci powershift ise yeni cıktı. Daha bende kullanmadım nasıl bir motordur şanzuman uyumu , karakteri flan nasildir bilmiyorum uzerinden dedigin gibi 3 5 yil geçsin tutulursa benimsenirse devam

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.