Şimdi Ara

Corolla direksiyon kutusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2006 model dizel Toyota corolla aracımın direksiyon kutusunu tamir ettirdim. Ses ve tıkırtı şu an için düzeldi ama kronik olduğunu söylüyorlar toyotalarda aynı sorun yine tekrarlar mı ? Birde tamirden sonra direksiyon çok sertleşti ve kendi kendine toplamıyor. Usta zamanla düzelip eskiye döneceğini söyledi ama sanki dönmeyecekmiş gibi hissediyorum. Bu konuda bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi ? Ustanın dediği gibi gerçekten düzelir mi ? Ya da kutu tamiri yaptırıpta böyle bi olaya denk gelen bi arkadaşımız var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenatabey -- 12 Nisan 2023; 10:2:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• erenatabey E kullanıcısına yanıt
    eniştemin 2007 dizel corollasi da aynı arızayı yaptı tamir ettirdik şu an sertlik haricinde bir sıkıntı yok kronik bir sorun benim eski aracım da 2007 dizel corolla idi onun direksiyonunda sorun olmamıştı servis kaydı vs yoktu kronik ama biraz da şans işi. eniştemin aracı yapılalı 3-4yil oldu hala sert bir yumuşama yok maalesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Direksiyonun kendi kendine toplamama gibi bir sorun var mıydı yaptırdığında ilk başlarda peki. Sertliği geçtim direksiyon kendini toplamıyor ben çeviriyorum yine tekrar. Usta zamanla düzelir dedi Çelik burç taktık sağlam olsun diye dedi. Zamanla alışacak dedi ne kadar doğru bilmiyorum tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenatabey -- 12 Nisan 2023; 11:8:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    yani hocam ben enistemin aracına 70binden beri binerim ara ara şu an 167binde şimdiye kadar öyle bir sorun yaşamadım şu an kendi kendine topluyor ama bir sorun yok ama sorarım kendisine

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    İlk yaptırdığı zaman onda da böyle toplamama sorunu oldu mu acaba zamanla alıştıkça düzeldi mi yoksa direkt yapıldığı andan itibaren problemsiz bindi mi aracına

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    bizim araçta sadece ses varmış toplama sorunu yokmuş o yüzden tamir yapılmış. göstergede p/s ışığı yanıyor mu ona bir bakın elektriksel bir arıza olabilir şu an aracın içerisinden yazıyorum gayet güzel topluyor direksiyon orta halli sert, benim eski 2007 d4d corollam ile aynı hemen hemen

• Hocam tamir ettirdiğinize %100 emin misiniz? Yani kutu söküldü gözünüzle gördünüz mü veya ustaya güveniyor musunuz?

Neden diye soracak olursanız, direksiyon kutusu üzerinde sıkıştırma ayar vidası var, vida ile boşluk alınıp ses engellenir ama direksiyon sertleşir ve toplamaz. Renault eski aracımda ses ve hafif boşluk nedeniyle ayar vidasıyla kurtarır mı diye deneme yapmıştık hatta ses gitti boşluk gitti sertleşme ve toplamama olunca ayarı eski haline getirip komple kutuyu değiştirmiştim. Kutu elektrik destekliydi üstelik.

6-7 sene önce de bir arkadaşımda yine ayar vidasıyla hafif müdahalede sesi kesmiştik onda revizyon/değişime gerek kalmamıştı sadece çok az ekstra sertlik olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda civic direksiyon ses
    10 yıl önce açıldı
    Ford Fiesta Direksiyon Kutusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    evet söküldü hocam serviste kalmış birkaç gün az önce sordum değişim olmamış tamir yapmışlar ama gidip izlemedigimiz için işlemi tam bilmiyoruz dediğiniz gibi belki de ayar ile düzeldi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.