Şimdi Ara

Megane 3 HB hararet göstergesi geç yükseliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar megane 3 HB kullanıyorum ankarada yaşıyorum havalar 15 derece sıcaklığında genelde, yanlız aracı yarım saat kullanmama ragmen harahret göstergesi tek diş yükseliyor esikden çalıştırıp 10 km gittikten sonra 3 basamak oluyordu. Hararet göstergem neden geç yükseliyor acaba daha doğrusu tek dişi geçtiğini görmedim ...

• Diger araclara gore biraz gec yükseliyor ama yarim saat te olmamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Diger araclara gore biraz gec yükseliyor ama yarim saat te olmamalı.

aracın soğutma sisteminde sorun olabilirmi acaba ?
  • up
  • termostatında arıza var gibi görünüyor.muhtemelen açık kaldı bu yüzden motor normal sıcaklığına gelemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

termostatında arıza var gibi görünüyor.muhtemelen açık kaldı bu yüzden motor normal sıcaklığına gelemiyor.

anitifiriz hiç yok arabada sorun o olabilirmi
  • Termostatın açık kalmış olabilir.20-30 TL civarı bir şey.Yada hararet müşüründe problem olabilir.Ayrıca antifiriz kesinlikle ve kesinlikle konulmalı.Su ile olacka bir iş değil bu.Antifiriz kışın donmaz,sıcak havalarda ise motorun aşırı ısınmasını engeller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni nesil özellikle turbodizel araçlarda yaz kış antifriz bulunmalı. Kuş serisi değil bu koy suyu bin git. Bu havada geç ısınması normal değil. Ya termostat açık ya da hararet mişüründe sıkıntı var.

• Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimal termostat'da bir sıkıntı var. Bunun dışında kesinlikle yaz/kış antifriz-su karışımı (Araç kullanım kılavuzunda belirtildiği değerlerde) kullanılmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimal termostat'da bir sıkıntı var. Bunun dışında kesinlikle yaz/kış antifriz-su karışımı (Araç kullanım kılavuzunda belirtildiği değerlerde) kullanılmalıdır.

evet sorun olabilir aracın hararet göstergesi tek dişte kalıyor eskiden çalıştırır biraz giderdim yarım saat mesala 3 dişte sabitlenirdi.
  • arkadaşlar termostat açık kalmış oalbilir diyosunuz, peki ben bunu kapatabilirmiyim yoksa teknik servise mi danışmam gerekiyor.
  • Cok ekstrem bir sorun degil. Oto elektirikci 10-15 dk da halleder

• quote:

Orijinalden alıntı: falco_love

arkadaşlar termostat açık kalmış oalbilir diyosunuz, peki ben bunu kapatabilirmiyim yoksa teknik servise mi danışmam gerekiyor.

Teknik bilginiz yoksa sizin yapabileceğiniz bir işlem değil. Garantisi devam ediyorsa yetkili servise, garantisi bittiyse keyfinize kalmış, ister özel, ister yetkili serviste hallettirirsiniz.
  • tahmini maliyeti ne olur bana peki biyerde yaptırırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

arkadaşlar termostat açık kalmış oalbilir diyosunuz, peki ben bunu kapatabilirmiyim yoksa teknik servise mi danışmam gerekiyor.

Teknik bilginiz yoksa sizin yapabileceğiniz bir işlem değil. Garantisi devam ediyorsa yetkili servise, garantisi bittiyse keyfinize kalmış, ister özel, ister yetkili serviste hallettirirsiniz.

tahmini maliyeti ne olur bana peki biyerde yaptırırsam
  • quote:

yeni termostat alıp değiştirmen lazım.öyle kendin kapağı kapatabilirmiyim diye uğraşma.iyice bozarsın.bu seferde kapalı halde takılı kalır ,sonra motoru hararetten komple kucağına alırsın (bir de bildiğim kadarıyla kapatma gibi bir ihtimalin yok)
  • golf4 kullanırken aynısını bende de olmuştu.Götür termostatı değiştir 20-30tl birşey tabi termostat değişince antifirizi boşalttıkları için onu koyuyorlar 70tl falan maloluyor toplamda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.