|
|
Arkadaşlar Merhaba, aracım 2015 model 09.TCE clio 4. Benzin zamlarından dolayı depoyu fulledim, tam içeri girip kredi kartı ile ödeme yapacakken pompadaki arkadaş depoyu daha da doldurmuş :) Hal böyle olunca depom full olmasına rağmen birkaç gün sonra çeyrek depo aşağıya indi ve orada takıldı. Depo ağzına kadar dolu olmasına rağmen 28 km de çeyrek deponun yarısı kadar benzin harcamış gibi gözüküyordum. ![]() Bu durumda olan başka arkadaşlara umarım yardımcı olabilirim. İnternette arattırdım ama doğru düzgün resim olmadığı için anlaması zordu. Aşağıda kendi çektiğim fotolardan yararlanıp sizde işleminizi yapabilirsiniz. Direksiyonun sol alt yanında araç içi sigorta kutusu var, kendinize doğru çekip açın ![]() Gördüğünüz üzere kutu içinde sigortaları sökmek için mandal var, bunu kullanacağız. ![]() Mandalı yerinden sökün ve alın, daha sonra aşağıdaki adımları izleyin ![]() Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar. |
Dün akşam ayıptır söylemesi varlık kuyruğuna girdim. Eskiden düp yağ kuyruğuna girerdi dedelerimiz. Şindi herkeşin arabası var gardaşım. Ben de gireyim depoyu doldurayım didim zamdan evvel. 70 milyonluk mazot aldı depom. Depoyu doldurdum ama ibre kıpırdamadı. 1.5 dci Clio ile derdime derman oldunuz. Teşekkür ederim. |
Clio 4 Yakıt Göstergesi Takılı Kaldı: Sorun Giderme ve Resetleme
Renault Clio 4 sahipleri, yakıt göstergesinin takılı kalması sorunuyla karşılaşabilirler. Bu sorun, çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve araç sahiplerinin sorunu gidermek için aşağıdaki adımları atmaları önerilir:
Yaygın Nedenler:
Sorun Giderme Adımları:
Resetleme Yöntemleri:
Sorunu kendiniz gideremiyorsanız, profesyonel bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Renault Clio yakıt göstergesi arızaları, yakıt tüketimi hakkında yanlış bilgiler sağlayarak sürüş güvenliğini tehlikeye atabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
![]() Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650X AORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB
|
|
|
|
![]() Fractal Design Define C | Ryzen 5 5600X | Dark Freezer X120 | G.Skill Flare X 3200Mhz CL14 @ 3800Mhz CL16 | MSI B550M Mortar Max Wifi | SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe | Corsair RM650X AORUS RTX 3060Ti ELITE 8GB
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Arkadaşlar Merhaba, aracım 2015 model 09.TCE clio 4. Benzin zamlarından dolayı depoyu fulledim, tam içeri girip kredi kartı ile ödeme yapacakken pompadaki arkadaş depoyu daha da doldurmuş :) Hal böyle olunca depom full olmasına rağmen birkaç gün sonra çeyrek depo aşağıya indi ve orada takıldı. Depo ağzına kadar dolu olmasına rağmen 28 km de çeyrek deponun yarısı kadar benzin harcamış gibi gözüküyordum. ![]() Bu durumda olan başka arkadaşlara umarım yardımcı olabilirim. İnternette arattırdım ama doğru düzgün resim olmadığı için anlaması zordu. Aşağıda kendi çektiğim fotolardan yararlanıp sizde işleminizi yapabilirsiniz. Direksiyonun sol alt yanında araç içi sigorta kutusu var, kendinize doğru çekip açın ![]() Gördüğünüz üzere kutu içinde sigortaları sökmek için mandal var, bunu kullanacağız. ![]() Mandalı yerinden sökün ve alın, daha sonra aşağıdaki adımları izleyin ![]() Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar. |
|
ben yakıt alırken sürekli kart takılı ama böyle bir sorunla karşılaşmadım |
benim sorunum kesinlikle bununla alakalıydı. çünkü motor kapalı durumdaydı, içeri ödeme yapmaya gittim ama doldurmaya devam etti pompacı arkadaş. normalde 60TL ödeme yapacakken 120TL ödeme yaptım. Daha sonrada 28 km gittikten sonra depo full olmasına rağmen eksik gösterdi. Tavsiyem depo dolduktan sonra üstüne daha yakıt aldırmaya çalışmayın. |
|
çok faydalı bir anlatım olmuş teşekkürler emeğinize sağlık. yakıt ibresi takılırsa uygulayacağım bu yöntemi. |