< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu -- 19 Mart 2023; 2:15:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Megane3 coupe 1.6 LPG Araç hararet göstergesi anlık yükseliyor.
-
-
Hocam bende cruze var 2010 model opel motorları sıcak çalışıyor 110 derecelere kadar çıkıyor ama hiç hararet yapmıyor.Eğer aracınızın soğutma sistemi düzgün çalışıyorsa aracın hararetinin yükselmemesi lazım, aracı sıkıştırınca bir miktar artması normaldir ancak normal seyir halinde sürekli hararet bir inip bir çıkıyorsa o zaman sıkıntı var demektir.Eğer aracınız hararet yapıyorsa genleşme kabının kapağını kontrol edin ilk olarak, bazen o kapak bozulduğu zaman basıncı tutamıyor kaçırıyor hararete neden olabiliyor ucuz bir parça olduğu için ilk oradan başlamak lazım, sonra termostat vs baktırın bir de lpgciye gidip kontrol ettirin aracın afr ayarına baktırın eğer zenginde çalışıyorsa o da harareti yükseltir.Diyebileceklerim bu kadar umarım renault hakkında bilgili deneyimli arkadaşlar konuyu görüp ilgilenirler.
Bu arada konuyla alakasız bir şey sorabilir miyim ? Gittiğim doktor bir başka meslektaşını tavsiye etti, operatör doktormuş önerdiği arkadaş fakat randevusuz çalışmıyorlarmış.Mhrs üzerinden randevu almaya çalışıyorum ama kesinlikle o doktora randevu felan çıkmıyor.Acaba direkt çalıştığı şehir hastanesine gidip görüşerek randevu alabilir miyim hastaneden randevu alınabiliyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51493FD59 -- 20 Mart 2023; 20:40:33 >_____________________________
-
Tavsiyem obd cihazi alin kucuklerden ucuz bir seydi. Oradan android telefona baglanarak sogutma suyu sicakligi kac oluyor kac gibi fan aciyor daha rahat gozlemleyebilirsiniz cihazdan derece olarak.
Bunun haricinde termostat olabilir. Termostat mi degil mi hususunu ustalar kolayca anliyor iki hortum var biri gidis biri dönüş hortumu galiba ikisini de yokluyor biri sicak biri soguk oluyor oradan anliyorlar. Ayrıntısıni ben de tam bilmiyorum. Ama termostat ucuz bir sey.
Fan musuru belki olabilir ama zannetmem gan acmazsa hic acmaz. Bunu da denemek icin araci sicaga alip klima acin mecbur arac fan acacak manuel tetiklemis olursunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
İlk aracım opel vectra A yı hatırlattı konu bana... Hararet göstergesi 90 110 arasında kafasına göre gezerdi
. O araçtan sonra bindiğim tüm araçlar japon(toyota szuki honda) hararet motor ısındıktan sonra şartlardan bağımsız sabitti. Fakat sizin gösterge elektronikmiş, belki de hararetle ilgili bir sorun yok elektronik bir hata var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler