Şimdi Ara

Mazota büyük zam 26.01.2014 [29 kuruş] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
4
Favori
9.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eee şu saat oldu ben mi kaçırdım haberler falan filan zam haberi yok yanlışmıyım...

Orijinalden alıntı: tolga509

quote:

Orijinalden alıntı: kirpinti

quote:

AKP'den hesap soracağın yer yüksek vergi. 12 yıl oldu akaryakıttan alınan vergi. Ne oldu ki ? 2002 de ortalama %75 civarı idi. 2013'de ortalama %65 civarı.

29 kuruş zam olursa eğer hesap soracağın yer AKP değil, TÜPRAŞ. Dolar ve enerji fiyatları arasında ki dengelemeden çıkan sonuç 29 kuruş zamdan 1 kuruş daha aşağıda ise ütüldün demek. Serbest piyasa ekonomisi , çok uyanık var ülkemizde.

Rekabet Kurulunun TÜPRAŞ'a kestiği cezaya , vergi cezalarıyla şirketleri baskı altına almak doğru değil... diyen ana muhalefet partisi. Kime yaranmaya çalışıyorsun kakalak kemal.

Bir ülke de iktidarın alternatifi buysa, kalsın.

Nükleer enerji atağına geçtik de 2020 de doğal gaz arzını biraz olsun kısacağız.Ortan yırtarız biraz bari. Gezici zihniyet buna da karşı idi yanılmıyorsam.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim? Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun. Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim?

Para politikası kurulu Merkez Bankası himayesin de yapılır. Karar alma organı bağımsızdır. Hee sen bunu da AKP yaptı zan ediyorsundur. Beklerim zaten. Herhalde dolarda ki değerlenmenin FED politikalarını bağlı olarak arta gelen bu süre içerisin de siyasi risklere bağlı olarak , (psikolojik) olarak gerçekleştiğine inanıyor ki bir süre sonra kendini düzelteceğine inanıyor.

Benim görüşüm bu. Daha doğru bilgi edinmek istiyorsan git Başçıya sor niye faizleri artırmadınız diye.

Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun.

Burada ne anlatmaya çalıştın bilemeyeceğim. Ben kimseye git zararına mal sat demiyorum. Zaten rafineri çıkış fiyatına kendi kar payını koyuyor. Dağıtım,bayi zart zurt maliyeti ekleniyor. En son KDV+ÖTV eklenip bize satılıyor. Bu ülkede serbest piyasayı kontrol eden bir kurum var. Rekabet kurumu. Bilmem duydun mu ? TÜPRAŞ ve OPET arasın da rekabet kurallarına aykırı bir durum var. Cezası kesildi.

Benim söylediğim buydu. İtirazınız buna mı idi?

Hükümetin daha önce tüketimin düştüğü zamanlar da ÖTV'de indirim yapıp , piyasanın canlanmasını sağladığı zamanlar oldu. Bu çözümün gerekli hesaplar yapılıp ortaya tekrardan sunulması olasıdır.

Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Ekonomi bilgim çok şükür yaş ort. 15 olduğu bu forumda ki kişilerden yüksek.

At gözlüğü takanların egoları tatmin olmuyor diye doğruları yazmaktan vazgeçecek değilim.

Merkez Bankasi konusunda yaniliyorsunuz, maalesef tam bagimsiz olmasi gerekirken korkudan hicbir sey yapmadan bekliyorlar, Turkiye'nin de diger gelismekte olan ulkeler gibi acilen faizleri artirmasi gerekirdi, yapilmiyor cunku bu sefer insaat sektoru cok ciddi zarar gorecek, bu sektorun en cok icinde olanlarda yine kendileri, yazik 72 milyonun parasini bu denli devalue etmelerine izin verilmemelidir.

mazot zammina gelince epdk bunu kur farkindan dolayi uygulayacaktir. Hukumetin kabahati yanlis merkez bankasi politikarindan oturudur, hos kendileri de farkinda ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kirpinti

quote:

AKP'den hesap soracağın yer yüksek vergi. 12 yıl oldu akaryakıttan alınan vergi. Ne oldu ki ? 2002 de ortalama %75 civarı idi. 2013'de ortalama %65 civarı.

29 kuruş zam olursa eğer hesap soracağın yer AKP değil, TÜPRAŞ. Dolar ve enerji fiyatları arasında ki dengelemeden çıkan sonuç 29 kuruş zamdan 1 kuruş daha aşağıda ise ütüldün demek. Serbest piyasa ekonomisi , çok uyanık var ülkemizde.

Rekabet Kurulunun TÜPRAŞ'a kestiği cezaya , vergi cezalarıyla şirketleri baskı altına almak doğru değil... diyen ana muhalefet partisi. Kime yaranmaya çalışıyorsun kakalak kemal.

Bir ülke de iktidarın alternatifi buysa, kalsın.

Nükleer enerji atağına geçtik de 2020 de doğal gaz arzını biraz olsun kısacağız.Ortan yırtarız biraz bari. Gezici zihniyet buna da karşı idi yanılmıyorsam.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim? Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun. Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim?

Para politikası kurulu Merkez Bankası himayesin de yapılır. Karar alma organı bağımsızdır. Hee sen bunu da AKP yaptı zan ediyorsundur. Beklerim zaten. Herhalde dolarda ki değerlenmenin FED politikalarını bağlı olarak arta gelen bu süre içerisin de siyasi risklere bağlı olarak , (psikolojik) olarak gerçekleştiğine inanıyor ki bir süre sonra kendini düzelteceğine inanıyor.

Benim görüşüm bu. Daha doğru bilgi edinmek istiyorsan git Başçıya sor niye faizleri artırmadınız diye.

Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun.

Burada ne anlatmaya çalıştın bilemeyeceğim. Ben kimseye git zararına mal sat demiyorum. Zaten rafineri çıkış fiyatına kendi kar payını koyuyor. Dağıtım,bayi zart zurt maliyeti ekleniyor. En son KDV+ÖTV eklenip bize satılıyor. Bu ülkede serbest piyasayı kontrol eden bir kurum var. Rekabet kurumu. Bilmem duydun mu ? TÜPRAŞ ve OPET arasın da rekabet kurallarına aykırı bir durum var. Cezası kesildi.

Benim söylediğim buydu. İtirazınız buna mı idi?

Hükümetin daha önce tüketimin düştüğü zamanlar da ÖTV'de indirim yapıp , piyasanın canlanmasını sağladığı zamanlar oldu. Bu çözümün gerekli hesaplar yapılıp ortaya tekrardan sunulması olasıdır.

Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Ekonomi bilgim çok şükür yaş ort. 15 olduğu bu forumda ki kişilerden yüksek.

At gözlüğü takanların egoları tatmin olmuyor diye doğruları yazmaktan vazgeçecek değilim.

Merkez bankasının bağımsız olduğunu iddia ediyorsun ama 8 aydan beri faiz lobisi söyleminden, devlet büyüklerinin haftada 3-4 postalık görüş bildirmelerinden etkilenmemeleri mümkün mü? Bu kadar saf mısın? Gelişmiş dünya ülkeleri 4-5-6 yıl sürecek bir toparlanma, yükseliş dönemine girdiler ve gecen 6 yıl boyunca bastıkları karşılıksız paraları piyasadan emebilmek için mali sıkılaştırmaya gidecekler yoksa kendileri enflasyon dayağı yerler. Yani bu 3-4 aylık bi olay değil. Bunu ben görüyorum, Türkiye'de onbinlerce insan görüyordur. Merkez bankası, ekonomi kurmayları görmüyor mu zannediyorsun? Dünyanın somut gerçekleri bu kadar ortadayken gerekeni yapmayanları ifşa etmek en büyük vatandaşlık hakkı. Sen de girmişsin bi kafa yapısına. Elden ne gelir. Allah yardımcın olsun diyorum tekrardan.

Edit: Tüpraş'a değinmemişim. 'Güncelleme' esprisi yersiz bi espri. Çünkü gerçekten yakıttaki fiyat değişiklikleri güncelleme. Dövizin durumu ortada. Devlet de özel sektör de durumun farkında. Güncellemeye gidiliyor. Durum bundan ibaret. Eleştirilmesi gereken nokta şu: döviz niye yükseldi? Türk insanının alım gücü nedene bu kadar düşük? Neden gelişmiş ülke vatandaşlarının hayat kalitesinde yaşaması çok pahalıya geliyor? Bunun hesabını Tüpraş'tan değil, özel sektörden değil, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerden sormak lazım. 11 yıldır iktidarda olan partiyi eleştirmekten doğal bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirpinti -- 25 Ocak 2014; 23:21:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• tek hesap vergiymiş

6 ayda %40 değer kaybeden TL'den hesap soramayız yani?1,70 lerden 2,30 ları zorlayan doların petrol fiyatlarına hiç etkisi yok değil mi?

Rüzgar ve Güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji sorularınızı sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi öldürmedikçe savaş yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Elhamdülillah, eskiden kuran okuyamıyorduk, artık onu okuyoruz ya! o da yeter, zındıklar!

Ne yani cehape gelsin de camiiler ahır mı olsun?

cık cık cık

akp den memnun değilim boş oy atıyorumda, yalanmı kardeşim ? ozaman çözüm söyle. kim gelecek bunların yerine

Orijinalden alıntı: kaan27m

quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

quote:

Orijinalden alıntı: kaan27m

Turkiye ekonomisi

3 bin TL gelirli memurum. Bankadan 1 milyon lira kredi aldim. Parayida kari- kizla yedim simdi odeme zamani geldi ama param yok.

Memur = ekonomiyi yonetenler
    Gelir = ulke uretimi
    Kredi= cari acik/ dis borc
    Kari- kiz = uretimi arttirmayan yatirim ( orn. Duble yol, insaat)

Hayır alakası yok. Bugün Türkiye Devletinin dış borç sorunu yoktur. Özel sektörün borç sorunu vardır. O da ilk kertede devleti ilgilendirmez. Sonrasında o sektördekiler borcunu ödeyemezse sıkıntılar ortaya çıkar, o aşamada devleti ilgilendirir.

Diğer bir durum ise, yol v.s. üretimi direk arttırmayan fakat sosyal üretim sağlayan yatırımlardır. Yolları daha efektif ve etkin yaparak, piyasaları bir birine bağlarsınız. Daha kısa ve iyi yol, daha az maliyet demektir. Daha az maliyet daha çok üretim ve kar demektir. Buda istihdam demek olur.

Senin yazdiklarin bebekere masal. Her sey cok acik tabii gormek isteyene. Devlet borcu ozel sektor borcu diye borc ayrimi masaldir. Kandirmak icin. Cunku hersey ic icedir. Ozel borc alir. Dolari ic piyasaya surer. Bu nu kamu kullanir. Gorunuste devlet borc almamistir. Gerci borcu kimin aldiginin bir onemi yoktur. Cunku cari acik veriyoruz. Sizin dediginiz cari fazla verseydik gecerli olabilirdi.

Şaka falan değil dimi bu özel sektörün borcu devleti ilgilendirmez falan filan ya bişeyi yazarken biraz araştırın arkadaşlar adamlar devlet güvencesi olmadan şirkete borç paramı verir bütün özel sektör borçları devlet güvencesindedir ödemezse devlet tıkır tıkır ödeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: sersai

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Elhamdülillah, eskiden kuran okuyamıyorduk, artık onu okuyoruz ya! o da yeter, zındıklar!

Ne yani cehape gelsin de camiiler ahır mı olsun?

cık cık cık

akp den memnun değilim boş oy atıyorumda, yalanmı kardeşim ? ozaman çözüm söyle. kim gelecek bunların yerine

Boş oyun anlamı bu iktidardan memnunum demektir türkiyede her zaman koalisyon hükümetlerinde vatandaşın refahı artmıştır istikrar lafları hikayedir bizde güçlü tek basına hükümet olanlar kendini padişah sanıyor maalesef.
  • Her zam haberinde oldugu gibi siyasi konuya dönmüş. Kimisi bir kaç universite saymış, gerisini cahil yapmış. Genc nesilin derdi zaten özgürlük, haliyle hükümeti sevmemesi normal. Ama bu kendini akıllı sanıp diğer insanları cahil yerine koyacaksa, o okulu boşuna okumuşsunuzdur.

Ülkedeki belirsizlik malum, her secim öncesi olan şeyler. $ ve € nun durumu malum, normalde 10 kuruş geliyorsa bu sefer 30 olabilecegi süpriz olmasa gerek....
    çoğu şeyi dışardan ithal eder duruma geldik. T.C. ekonomisi tamamen sıcak paraya bağımlı hale geldi. Üretim çok az anca para bekliyoruz. Yaptığımız ihracat anca hammade , işleyip satsak belki daha iyi olur ama nerdeeee
    Akaryakıt alkol vb şeylere gelen çok yüksek vergiler bütçedeki açığı kapamak için. Bu şekilde devam eder diye düşünüyorum. ABD iktidar partisinin arkasındaki desteği yavaş yavaş çekiyor. Diktatör yaratmak istemiyolar ama yarattılar malesef

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

tek hesap vergiymiş

6 ayda %40 değer kaybeden TL'den hesap soramayız yani?1,70 lerden 2,30 ları zorlayan doların petrol fiyatlarına hiç etkisi yok değil mi?

Caktirmamillet uyanmasin..eee eee eee e.

• BUYRUN tek başına hükümet var %50 oy almış döviz 1 ayda %25 prim yaptı durdurabildilermi hayır neden? üretmiyoruzki 3 kazanıyoruz 4 yiyoruz herkes dolabını açsın baksın kaç tkm elbisesi kaç gömleği var avrupalı bizden 2 kat fazla kazanıyor yarımız kadar tüketiyor 3 katımız kadar üretiyor olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat61 -- 25 Ocak 2014; 23:39:04 >
  • ne zammı ??
    gece 23:30 olmus E5 fulll
    sirinevler omur arası tıklım tıklım
    sumu yakıyor bunlar?
    zam bir tek züğürdün cenesini yoruyor yollar tıka basa dolu

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Mazot 6 tl. olsun benzin 8 tl.

Yaza kadar zam yok desinler millet rahatlasın bu ne kardeşim sünnetçi korkusu gibi

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biriyiz çılgın projelere imza atıyoruz.

Birileri bunun bedelini ödeyecek yok öyle

Üretmeden tüketen ve de tüketikleri ile övünen bir ülke olduğumuz sürece bu zamcıklar bitmez.

Satan memnun kar arttı devlet memnun veri geliri arttı vatandaşın canı cehenneme olay bu hala bu yöneticilere alkış tutanlar var o çok tuhaf bir durum.

Takım tutar gibi parti tutmaya devam edin siz.....

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birimiyiz ruyamı bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat61 -- 25 Ocak 2014; 23:46:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chcts1

2002 2013 arası dış borç durumuna bakın anlarsınız olayı
    çoğu şeyi dışardan ithal eder duruma geldik. T.C. ekonomisi tamamen sıcak paraya bağımlı hale geldi. Üretim çok az anca para bekliyoruz. Yaptığımız ihracat anca hammade , işleyip satsak belki daha iyi olur ama nerdeeee
    Akaryakıt alkol vb şeylere gelen çok yüksek vergiler bütçedeki açığı kapamak için. Bu şekilde devam eder diye düşünüyorum. ABD iktidar partisinin arkasındaki desteği yavaş yavaş çekiyor. Diktatör yaratmak istemiyolar ama yarattılar malesef

Cumhuriyet tarihinde ilk defa SAMAN ithal etmişiz hocam... Daha ötesi var mı...
    Koskoca ülke saman ihtiyacını bile karşılayamaz hale gelmiş... Pirinç kilo fiyatı ile bakliyat fiyatları altınla platinle yarışıyor...
    Gariban yemeği denilen patates yemeğini şimdi rüyada göremiyor kimse kilosu 5 TL...

Sonra ortaya çıkmışlar.. Sağlam irade,sağlam irade... Hadi lannnn....

• Az once eve geldim, her yer tiklim tiklimdi, ulkeyi yonetenler camdan disariyi izlerse bu zamlarin millete hic koymadiklarini hatta mazosist olup keyif aldiklarini bile soylerler

• Keşke bir imkan yaratsa devlet büyüklerimiz; bu zamları zamdan bir sıkıntısı olmayan kardeşlerimize yansıtacak bir yol bulsalar... Memnun olan daha çok kazandırsın elbette ağanın eli tutulmaz da; fakir fukara garip gurebanın ekmeğine suyuna gitmese şunlar. Bugün mazota gelen zam yarın o fukaraların otobüs biletine, ev kirasına, kilosu 6 lirayı geçen sebzesine yansıyacak. Yoksa memnun olanların daha fazla ödememesi için bir neden yok elbette.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.