Şimdi Ara

Mazota büyük zam 26.01.2014 [29 kuruş] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
385
Cevap
4
Favori
9.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: druc

Şaka olan sensin arkadaşım.

Sen kendi elinle yazmışsın ötv.nin 1 tl üzerinde zamlandığını daha neyin oranından bahsediyosun.

Tamam dolar arttı benzin ham fiyatı rafineri çıkış fiyatı arttı.

Peki ne oldu da ötv arttı?

Tamam dolar arttı benzin ham fiyatı rafineri çıkış fiyatı arttı.

Peki ne oldu da ötv arttı?

Bu iki cümle nasıl aynı yazı da geçebiliyor. Hayret ediyorum şu an.

Orijinalden alıntı: zgn61

Hayır,

Söyledikleriniz sizin naçizane görüşünüz olmakla birlikte katılmadığımı belirtmek istiyorum. Din düşünmektir, alçakgönüllülüktür, eşit olmaktır. Hiçbir İslam ülkesi tarih boyunca bir adım ileri gidememiştir derken sanırım dünya tarihinin en önemli imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nu unutmuş olduğunuzu varsayıyorum.

Bunca sahtekarlıkla mücadele etmekte hukukla gerçekleşebilir. Bu aralar ülkemizde herşey "manidar"

Osmanlının yarısından fazlası hristiyandı. Ne zaman ümmetçilik geldi Osmanlı durdu geriledi ve yıkıldı...

• 2001 krızinin aynısı kapıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yolsuzluk yalanlamaları
    Cemaat
    Paralel yapı
    Dış mihraklar bla bla bla...
    Bunlar olduğu sürece herşey zamlanır
    Güzel giden ekonomimizi yükselen ekonomimizi bitirmeye çalışıyolar
    Bu olaylarda türkiyenin borsada kaybettiği rakama 1000000000000000000000000000000 milyar dolar olmuş diyen
    Bıu şekilde hala töbe haşa son peygamber tayyipi ölümüne savunanlar varmı acaba ???

• quote:

Orijinalden alıntı: neemis

quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Eğitimli insanlar iktidara oy vermese ne değişir ki? Ülkenin 3/4 eğitimsiz cahil...

İşin kötüsü oy verecek parti yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ErsinBoz

hepsini okuyamadım da özet olarak hala
    Gezi olayları
    Yolsuzluk yalanlamaları
    Cemaat
    Paralel yapı
    Bu olaylarda türkiyenin borsada kaybettiği rakama 1000000000000000000000000000000 milyar dolar olmuş diyen
    Bıu şekilde hala töbe haşa son peygamber tayyipi ölümüne savunanlar varmı acaba ???

Evet o hırsız çünkü kalbimizi çaldı

En cokta seye gülüyorum biz ona ülkeye lider ol dedik o gitti dünya lideri oldu

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

bu akp yi savunan zaatlar...hangi ülkede yaşıyorlar..ekmekleririni düzgün kazanıyorlar mı ...yoksa onlarda mı ayakkabı işine girdi...

Bu son ortaya çıkan vukaatlardan sonra halen onları savunan adamlar bellidir zaten...
    Yaaa bunlar sayesinde ihale almıştır kendisi ya da akrabası , yaa tarlası bağı bahçesi vardır hatırlı birileri sayesinde imar planı çıkmış köşeyi dönmüştür...
    Ya da bunların yandaşlarının şirketinde ya da fabrikasında hamili kart statüsünden işe felan girmiştir...

Yani bi şekilde nemalanmış bunun karşılığında da biyad peşindedir...

Yoksa normal zekaya sahip , kimseye GEBE kalmamış bir insan bu ortaya çıkan son rezilliklerden sonra bırakın oyu , bir damla su vermemeli...

Yukarda bir arkadaş yazmış aynı düşüncelerdeyim yemişim milliyetçiliğini nefret ettirdiler herşeyden fırsatını bulup insanca yaşanabilen ülkelere göç etme zamanı geldi geçiyor..
  • OO yıllarca bir çivi çakmamış sosyalist abiler toplanmış. Kimse sattığı malın vergisini hakkıyla vermez ondan sonra devlet zorla alınca bir ton laf söyler.Seve seve vermezsen seve seve alırlar.Hükümeti desteklediğim halde en çok eleştirdiğim konulardan biri akaryakıt fiyatlarıydı ama bu ülkede bazı insanları gördükçe 10 lira olsun kudursunlar diyorum.Kusura bakmayın, zaafım.

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Gezi olayları
    Yolsuzluk yalanlamaları
    Cemaat
    Paralel yapı

Seni gidi şakacı
    İroni yaptığını düşünüyorum , dünya lideriymiş

• Otv zaten olmamasi gereken bir vergi. Bu kadar vergi alarak devleti yonetmekte birsey yok.. halkindan kisip devletin kasasini doldurunca ne oluyor..

Orijinalden alıntı: AMETBİXİ06

2002 den önceki ecevit zamanını da iyi biliriz

Kar tatillerini değil mi

Orijinalden alıntı: Stanislav Petrov

quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Gezi olayları
    Yolsuzluk yalanlamaları
    Cemaat
    Paralel yapı

Seni gidi şakacı
    İroni yaptığını düşünüyorum , dünya lideriymiş

Ya ironi ama gülerek yazdım zaten de Mobildeyim resim koyamiyorim resim koyabilsem iyi olurdu o kalp icinde Rte nin fotosu falan var

Yine geldi aklıma gülüyorum ya

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• Zamanlaması manidar :)

Orijinalden alıntı: kirpinti

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

AKP'den hesap soracağın yer yüksek vergi. 12 yıl oldu akaryakıttan alınan vergi. Ne oldu ki ? 2002 de ortalama %75 civarı idi. 2013'de ortalama %65 civarı.

29 kuruş zam olursa eğer hesap soracağın yer AKP değil, TÜPRAŞ. Dolar ve enerji fiyatları arasında ki dengelemeden çıkan sonuç 29 kuruş zamdan 1 kuruş daha aşağıda ise ütüldün demek. Serbest piyasa ekonomisi , çok uyanık var ülkemizde.

Rekabet Kurulunun TÜPRAŞ'a kestiği cezaya , vergi cezalarıyla şirketleri baskı altına almak doğru değil... diyen ana muhalefet partisi. Kime yaranmaya çalışıyorsun kakalak kemal.

Bir ülke de iktidarın alternatifi buysa, kalsın.

Nükleer enerji atağına geçtik de 2020 de doğal gaz arzını biraz olsun kısacağız.Ortan yırtarız biraz bari. Gezici zihniyet buna da karşı idi yanılmıyorsam.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim? Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun. Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Faizleri arttırmayan, Türk lirasının değer kaybına göz yuman kim?

Para politikası kurulu Merkez Bankası himayesin de yapılır. Karar alma organı bağımsızdır. Hee sen bunu da AKP yaptı zan ediyorsundur. Beklerim zaten. Herhalde dolarda ki değerlenmenin FED politikalarını bağlı olarak arta gelen bu süre içerisin de siyasi risklere bağlı olarak , (psikolojik) olarak gerçekleştiğine inanıyor ki bir süre sonra kendini düzelteceğine inanıyor.

Benim görüşüm bu. Daha doğru bilgi edinmek istiyorsan git Başçıya sor niye faizleri artırmadınız diye.

Tüpraş veya herhangi bir petrol ithalatçısı yurtdışından dolarla aldığı malı zararına mı satsın? Sosyal yardım işlevi mi var? Devlet de özel sektörün her bir halkası da maksimum faydayı elde etmeye çalışmakta. Hatta devletin sosyal fonksiyonu var, bizim iyiliğimizi düşünüp vergi yükünü azaltabilir. Ama sen gidip tüm suçu bir tarafa yıkıyorusun.

Burada ne anlatmaya çalıştın bilemeyeceğim. Ben kimseye git zararına mal sat demiyorum. Zaten rafineri çıkış fiyatına kendi kar payını koyuyor. Dağıtım,bayi zart zurt maliyeti ekleniyor. En son KDV+ÖTV eklenip bize satılıyor. Bu ülkede serbest piyasayı kontrol eden bir kurum var. Rekabet kurumu. Bilmem duydun mu ? TÜPRAŞ ve OPET arasın da rekabet kurallarına aykırı bir durum var. Cezası kesildi.

Benim söylediğim buydu. İtirazınız buna mı idi?

Hükümetin daha önce tüketimin düştüğü zamanlar da ÖTV'de indirim yapıp , piyasanın canlanmasını sağladığı zamanlar oldu. Bu çözümün gerekli hesaplar yapılıp ortaya tekrardan sunulması olasıdır.

Bunu bilgisizliğinden yapıyorsan anlarım, eyvallah. Ama siyasi görüşün doğrultusunda bildiğin gerçekleri çarpıtarak yalan söylüyorsan yatacak yerin yok. Allah yardımcın olsun.

Ekonomi bilgim çok şükür yaş ort. 15 olduğu bu forumda ki kişilerden yüksek.

At gözlüğü takanların egoları tatmin olmuyor diye doğruları yazmaktan vazgeçecek değilim.

• hülooooooooooooooooooooooo
  • Kardeş foruma siyaset karıştırmayalım diyoruz da senin gibileri görünce dayanamıyorum. Bu ülke senin gibi tepkisiz sadece biat eden aynı zaman da herşeyi bildiğini sanan tipler yüzünden bu durumda. Sen o hakaret ettiğin insanların tırnağı olamazsın, mazotunu al 5 liradan burada da ağlama.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi_benzin-5-lirayi-gecti_2195495.html
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.