Şimdi Ara

Mazota büyük zam 26.01.2014 [29 kuruş] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü, 2 Mobil
5 sn
385
Cevap
4
Favori
9.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Bizim milletimize müstehak abi :) ben olsam mazotu 7 lira benzini 6 lira lpg yi 5 lira yaparım. Yollar arabadan geçilmiyor hala

Sanane kardesim. O senin sorunun mu ? İsteyen herkes araba alabilir. Ona uygun yolları yapmak da devletin görevidir. Ama devlet metrobus gibi mevcut yolu daha da daraltacagına ya da cezalar yagdiracagina daha guncel yollar , köprüler yapacak. Amerika ya bak adamların 3 kat lı köprüleri var genis yolları var. Ve de amerika da ki araba sayısı Türkiye nin bilmem kac katı. Biraz acın okuyun bos bos sallamayın

Kardeş Amerikanın ekonomisiyle Türkiyenin ekonomisi bir mide kıyaslama yapıyorsun ? Bana ne Amerikadan. ? Açın okuyun diyorsunda kendin alakasız alakasız örnekler veriyosun. Benim demek istedigim arz talep meselesi ! Benzinin ikamesi yoktur , tekel bir üründür ! Devlet 10 lirada yapsa satılacak 3 lirada yapsa satılacak . Bende diyorumki 7 tl yapsınlar binen binemeyen belli olsun yollar biraz nefes alsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

Cevap vermediğine göre iktisat tahsiliniz yok. Ama konulardan da tamamen bihabersiniz. Cevap yazayım dedim ama neresine nasıl yazayım. Hemen hepsi yanlış. Çok kafa yoracak şeyler bunlar aksine. Çok kafa yormazsanız kaliteli ve rasyonel iktisadi tercih yapamazsınız. Tavsiyem Açıköğretimden İktisat okumanız. Kitapları gerçekten ilk öğrenenlerden için kalitelidir. AÖF diye küçümsemeyin sakın.

Ama bir tane bilgiyi düzelteyim madem hem de öğrenmiş olun; dünyada 1971 yıllarından beri yani Bretton Woods sistemi çöktüğünden, ABD doların altın karşılığını kaldırdığından beri karşılıklı para basılmıyor. O tarihten sonra resmen tüm paralar karşılıksızdır. Hiç bir karşılığı yoktur. Şuandaki paranın değeri devletin o paranın değerinin öyle olduğunu söylemesinden gelmekte. Zaten "fiat" kelimesi latincede "öyle olma gereken" anlamına gelir.

Sizlere tavsiyem bilgi sahibi olmadığınız şeyler hakkında fikir sahibi olmayın. Okuyup öğrenmek ayıp değil. İnternet gibi bir büyük bir bilgi kaynağı var. Temelden okuyup öğrenebilirsiniz. Zor şeyler de değil.

Ne biliyorsaniz soyleyin ogrenelim. Ama 1971 den falan degil. Gunumuz turkiye ekonomisinden bahsedelim. Yoksa 1845 te yasanan patates kitligina kadar gideceginizi saniyorum. Doktorami bitirmis biri olarak gerekirse acik ogretim kitaplarinida okurum.

Sadece goruslerinizi yazin. dolar daki yukselisi ve caresizligimizi aciklasin. insanlarin kafasini karistirmak amacli dezenformasyon yapmayin. Konuyuda saptirmayin.

• digiogi kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki eğer tüketmezlerse aslında hükumetin istediği şeyi yapmış olacaklar. Tüketmemeleri ülke ekonomine faydalı. Ben iktisat tahsili yaptım. Bana bir şeyi anlayıp anlamadığımı sormadan önce kendinin o bilgiyi nereden ve nasıl edindiğini düşünmen gerekir. Döviz kurunun artışı ithal mallarının fiyatını arttırdığı için maliyet enflasyonu denen şey ortaya çıkar. Fakat bu artışın yüzde kaçlık kısmının maliyet enflasyonu olduğunu bilmiyorsunuz. Ben de bilmiyorum çünkü henüz ne zam mı gördük ne de buna dayalı olarak oluşturan verileri.

Yaza kadar zam yok desinler millet rahatlasın bu ne kardeşim sünnetçi korkusu gibi

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biriyiz çılgın projelere imza atıyoruz.

Birileri bunun bedelini ödeyecek yok öyle

Üretmeden tüketen ve de tüketikleri ile övünen bir ülke olduğumuz sürece bu zamcıklar bitmez.

Satan memnun kar arttı devlet memnun veri geliri arttı vatandaşın canı cehenneme olay bu hala bu yöneticilere alkış tutanlar var o çok tuhaf bir durum.

Takım tutar gibi parti tutmaya devam edin siz.....

quote:

quote:

Bizim milletimize müstehak abi :) ben olsam mazotu 7 lira benzini 6 lira lpg yi 5 lira yaparım. Yollar arabadan geçilmiyor hala

Sanane kardesim. O senin sorunun mu ? İsteyen herkes araba alabilir. Ona uygun yolları yapmak da devletin görevidir. Ama devlet metrobus gibi mevcut yolu daha da daraltacagına ya da cezalar yagdiracagina daha guncel yollar , köprüler yapacak. Amerika ya bak adamların 3 kat lı köprüleri var genis yolları var. Ve de amerika da ki araba sayısı Türkiye nin bilmem kac katı. Biraz acın okuyun bos bos sallamayın

Kardeş Amerikanın ekonomisiyle Türkiyenin ekonomisi bir mide kıyaslama yapıyorsun ? Bana ne Amerikadan. ? Açın okuyun diyorsunda kendin alakasız alakasız örnekler veriyosun. Benim demek istedigim arz talep meselesi ! Benzinin ikamesi yoktur , tekel bir üründür ! Devlet 10 lirada yapsa satılacak 3 lirada yapsa satılacak . Bende diyorumki 7 tl yapsınlar binen binemeyen belli olsun yollar biraz nefes alsın

Banane amerikadan , fransadan vs diye bir olay yok. Eger senden iyiyse örnek alıp kendini gelistireceksin.Eger banane dersen iste sonuc bu ülkenin geldigi haldir.

Binen binmeyen belli olacaksa devlet araba satıslarını yasaklasın. Araba ihtiyacı olmayanlara araba satmasın. Kesin cözüm. Kendi insanına da araba kullanmasın diyen vatandastan da ne beklenir ? Onu da okuyuculara birakiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

benim merak ettiğim dolar düşünce 29 kuruş mu inecek yoksa 9 kuruş mu????

1 kurus :D

• ulan dunyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz zaten, yaptıkları soygunları dolar kuru ayağına yine halka yüklüyorlar... cefasını yine halk çekiyor.. burda akpyi savunanlarda beyin sorunu var. Ben bu halkın parasını çalanlara soyanlara hakkımı helal etmiyorum.

quote:

quote:

quote:

Banane amerikadan , fransadan vs diye bir olay yok. Eger senden iyiyse örnek alıp kendini gelistireceksin.Eger banane dersen iste sonuc bu ülkenin geldigi haldir.

Binen binmeyen belli olacaksa devlet araba satıslarını yasaklasın. Araba ihtiyacı olmayanlara araba satmasın. Kesin cözüm. Kendi insanına da araba kullanmasın diyen vatandastan da ne beklenir ? Onu da okuyuculara birakiyorum.

Devlet araba satşlarını niye yasaklasın ? ÖTV ye bindiriyor zaten MTV yede bindiriyor sende diyorsun ki altın yumurtlayan tavugu kessin devlet. Devlet zaten dolaylı yoldan diyorki alan alamayan belli olsun :D ama hala zibil gibi araba satılıyor. Demek ki neymiş bu millete müstehakmış. Amerikayı örnek alın diyosunda hala bişey ürettigimiz yok tarım üretiyoruz . Onlar atomu parçalıyo biz patlıcan ekiyoruz. Sence bu kafadaki millet Amerikaya yetişir mi bu saatten sonra ? Örnek dahi alamayız biz Amerikayı çünkü onların ekonomisi dünyada 1 numara bizimki ise 27 numarada

• hayatinda hic bir iktisadi bilgisi olmayan ekonomik politikalar hakkinda zerre bir bilgisi olmayan bu.memlekette partizanca.hareket eden yaklasik 10 milyon insan sadece baskanin anlattiklarina.inanip.oy veriyor cogu ne.oldugunun farkinda bile diil zaten hukumetin istedigi de bu oylar gerisi umrumda diil istedigi.kadar yirtsin kendini diger sozde azinlik dis ticaret fazlasi veren ulkelerin suan en buyuk hedefi kendi parasini dolara karsi guclu tutmak ki bunun.icin var gucu ile calisiyor uretiyor ve en onemlisi dusunuyor evet dusunuyor hicbir cikar.gozetmeksizin dusunuyor ve bu dusunceleri uyguluyor

simdi zaten ekonomisi tamamiyle yabanci sermayenin kolesi olmusdis ticareti ucuz mal satip ki bununda ikame ulkesi bol malesef adam fiyati kendisi belirliyor olmazsa senden almam diyor ithalattin yarisina yakini sadece enerji urunleri olup resmen bizi kanser eden ve her nasilsa bu.konuda her girisimi sonucsuz kalan bi ulkeeyiz sadece laftayiz sadece lafta imkani olan arkadaslarin yurtdisina cikmalarini siddetle tavsiye ederim o batti.oldu denilen.yunanistan ispanya italya gibi ulkeri gezin yada gorun bakinbatti denilen.ulkeler ne.durumda

• Mesajınızdan bilgi fışkrıyor. Bravo.

Orijinalden alıntı: fasttornado

Cevap vermediğine göre iktisat tahsiliniz yok. Ama konulardan da tamamen bihabersiniz. Cevap yazayım dedim ama neresine nasıl yazayım. Hemen hepsi yanlış. Çok kafa yoracak şeyler bunlar aksine. Çok kafa yormazsanız kaliteli ve rasyonel iktisadi tercih yapamazsınız. Tavsiyem Açıköğretimden İktisat okumanız. Kitapları gerçekten ilk öğrenenlerden için kalitelidir. AÖF diye küçümsemeyin sakın.

Ama bir tane bilgiyi düzelteyim madem hem de öğrenmiş olun; dünyada 1971 yıllarından beri yani Bretton Woods sistemi çöktüğünden, ABD doların altın karşılığını kaldırdığından beri karşılıklı para basılmıyor. O tarihten sonra resmen tüm paralar karşılıksızdır. Hiç bir karşılığı yoktur. Şuandaki paranın değeri devletin o paranın değerinin öyle olduğunu söylemesinden gelmekte. Zaten "fiat" kelimesi latincede "öyle olma gereken" anlamına gelir.

Sizlere tavsiyem bilgi sahibi olmadığınız şeyler hakkında fikir sahibi olmayın. Okuyup öğrenmek ayıp değil. İnternet gibi bir büyük bir bilgi kaynağı var. Temelden okuyup öğrenebilirsiniz. Zor şeyler de değil.

Bu yazdiklarinizin bu konuyla ve benim yazdiklarimla bir ilgisi olmadiginin farkindasiniz sanirim. İktisat tahsili yapmissiniz ama sadece iktisat yeterli degil. Paranin silah olarak kullanildigi bir donemdeyiz. Kamu dis borcu ozel sektor dis borcu ayiriminin aldatmaca oldugunu bir iktisatci bilmeli. Bilmiyorsaniz ege cansenin kosesinde bunla ilgili guzel bir yazisi var onu okuyabilirsiniz. Acik ogretim kitabina gerek yok. Yok eger biliyorsaniz konuyu baska yerlere cekmeyelim fikirlerimizi soyleyelim bilgilerimizi karsilastirmayalim. Bu ulke dezenformasyonlar nedeniyle bugunleri yasiyor. Bu mazlum millet bunlari haketmiyor.

• Abarttiginiz seye bakin ya 30 kurusla fakir mi olacaksiniz fakirler sizi. Ne tantana yapiyorsunuz. Hep 100 luk alin kurtulun

Orijinalden alıntı: zgn61

Hayır,

Söyledikleriniz sizin naçizane görüşünüz olmakla birlikte katılmadığımı belirtmek istiyorum. Din düşünmektir, alçakgönüllülüktür, eşit olmaktır. Hiçbir İslam ülkesi tarih boyunca bir adım ileri gidememiştir derken sanırım dünya tarihinin en önemli imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nu unutmuş olduğunuzu varsayıyorum.

Bunca sahtekarlıkla mücadele etmekte hukukla gerçekleşebilir. Bu aralar ülkemizde herşey "manidar"

Osmanlı yağma kültürü ile elde etti edeceğini. Sadece yağmalayarak ayakta kalınmayacağını da tarih yazdı. Diğer ülkeler aydınlanma çağına girerken, biz karanlığa gömüldük.

Yani savaş gücü dışında bir adım ileri gidememiştir. Matbaa bile 200 sene sonra geliştir.

Osmanli imparatorlugu tarafindan yonetilmis bolgelerdeki halklarin (ozellikle balkanlar ve anadolu) bugunkü gelismemisliklerinin belki de en buyuk sebebidir. cunku osmanli matbaa'yi 1485'te yasaklamakla kalmamis, daha sonra fethettigi yerlere de bu yasagi tasimis, eger fethedilen yerlerde kitap basimi varsa oralarda da kitap basimini sona erdirmistir (macaristan)

Bugün bu topraklarda yobaz diye bir insan grubu varsa, Avrupa'nin kalanindan feci sekilde geri kalmissa iste bunun sebebi yuzlerce yil boyunca matbaa yasagindan dolayi bir tane kitap okuyamadan ve dolayisiyla dogru durust hicbir sey ogrenemeden hayatlarini gecirmek zorunda kalan koylulerin ve o koylulerin cocuklarinin gunumuze kadar ulasmasindadir. osmanli'nin balkanlar ve anadolu halklari uzerindeki etkisi iste bu olmustur.

Dinciliğin olduğu yerde hukuk olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 25 Ocak 2014; 20:11:31 >

• Haberin kaynağı kesin mi beyler.

MOBO: ASRock B550M Steel Legend + WiFi 6E AX210 | CPU: AMD Ryzen 7 5700x3D | GPU: Zotac RTX 4070 TI Trinity 12GB | RAM: Corsair V. RGB RT 3.8 GHz CL16 2x16 | SSD: Kingston SNV2S1000G 1TB | PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold
  • eger isteseler bize bu kur farkini yansitmazlar biliyorsunuz degil mi..

hatta dolar'in 5TL olmasi karsiliginda dahi, vergiden feragat ederek fiyati sabit tutabilirler..

ama isin temelinden kendi gunahlarini bize odetmek var.. basiretsizliklerinin sonucu senin cebine yansiyor.. ustelik sadece arabana benzin/mazot koyarken degil, pazardan domates marul alirken bile bu bedeli odeyeceksin arkadasim..

AKP'den hesap soracağın yer yüksek vergi. 12 yıl oldu akaryakıttan alınan vergi. Ne oldu ki ? 2002 de ortalama %75 civarı idi. 2013'de ortalama %65 civarı.

quote:

Sen uyumaya uyutulmaya devam et. 2002 de % 75 mis de simsi % 65 mis. Nerenizden uyduruyorsunuz onu da bilmiyorum. Ufak atın.

quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter
    2001 yılında ortalama 1 lira, 2002 yılında 1,48 lira, 2003 yılında 1,80 lira, 2004 yılında 1,98 lira, 2005 yılında 2,55 lira, 2006 yılında 2,79 lira, 2007 yılında 2,89 lira , 2008 yılında 3,21........... 2014 5,0+

çal keke çal diyelim ne diyelim, verginin %75 den %65 e düştüğünü söyleyen arkadaş kaynak sunabilir mi ?

Sizin yaşlarınız kaç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 25 Ocak 2014; 20:41:23 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.