Şimdi Ara

Mazot filtresi değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün 2004 model 1.9 tdi caddy aracıma bakım yaptırdım.
    Bu araçta mazot filtresi kutu halinde değilde sökülüp filtresi değişiyor sadece
    Usta mazot filtre kutusunu açtı içi çamur gibiydi koyu yeşil çamura benziyodu.
    Ustaya bunu boşaltmak gerekiyormu dedim yok dedi. Soktu elini içine çıkarttı.
    Sonra ustaya mazot açık yeşil olmuyormu dedim buraya gelince akfjakkd bişeler dedi ustaya sorsam kendiside anlamamıştır normalmiş ama aklımda takılı kaldı baktım youtube de boşaltılıyor.

Filtre değişimi doğrumu yapıldı sizce ?
    Eğe ir yanlışsa würth enjektör temizleyici işe temizletip sonrada mazot filtresini değiştirmeyi düşünüyorum.
    Süzülmüş pis mazot enjektöre gitmişmidir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapilan islem yanlis. Enjektor temizleyici kullanma fikri daha da yanlis. Orada gördüğünüz tortular enjektorlere gitmemistir buyuk bir ihtimalle cunku filtre bu yuzden var. Onlar gitmis olsaydi guc kaybindan ya da damlatnadan oturu zengin karisimdan(egzozdan siyah duman atması) anlardiniz.

Mazot filtre kabinindeki mazotun o halde olmasinin birkaç sebebi olabilir.

1- yakir filtresi haddinden fazla kullanildi ve degisim araligi atlandi. Bu nedenle filtrenin suzme ozelligi kaybolarak kendini saldi.

2- kotu yakit kullanimindan biriken tortulari gordunuz.

3- su karismis mazot aldiniz ve filtreden suzulen su ile karismis mazotu gordunuz.( diesel bir miktar suyu tolere edebilmekte fakat filtreden suzulup filtre odasinda kalan suyla depodan gelen mazot karisinca gordunuz tarzda bir sonuc ortaya çıkabilir.)

çözüm ise basit bir tork ile yakit filtere kabinini acin takilan filtreyi suzup cikarin. Kabindeki sivi bir siringa yardimi ile cekin. Daha once istasyondan aldiginiz bir sisedeki dieseli daha once cekip aldiginiz sivi mikatari olacak kadar kabine bosaltin. Yeni yakit filtresini yavas yavas yakiti emdirerek takin, buna ozellikle dikkat edinki hava yapmasin. Filtere kabinindeki yakitin ilk actiginiz seviyede olduguna emin olduktan sonra kapatin.

Edit: video linki

https://youtu.be/0kbIAwF2uvA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC01DF2E2 -- 11 Mayıs 2018; 1:32:13 >

• Yardımınız için çok teşekkür ederim hocam

Würth enjektör temizleyiciyi niye önermiyorsunuz ?

Usta değiştirirken yakıt biraz döküldü ilk açtığında full dü sonra içindeki mazot yarıya indi ama çalışmada birşey yok bi zararı varmıdır ?

Bide en pahalı filtre mahvoldu.

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Hocam bu katkilarin hepsinin yarardan cok zarari var. Aracin motoru bir duzen olusturuyor kendi icinde. Kurumuyla, asinmasiyla vb. fakat bu sozde temizliyicilerin asindirma ozelligi var bu özellik ya enjektor yollarindaki bir parcayi koparip enjektoru tikar, ya motoru temizliyorum derken pistonlarin dogal asinmasini ve motorun aliskanligini bozar yarardan cok zarar verir ozellikle eski motorlarda.

Diger taraftan filtre degisiminde filtrenin mazotu emdiginden emin olun kabindeki yakit farkını bir noktaya kadar arac ilk calistirmada tolere eder. Ama tavsiyem havaya pek yer birakmamak. Eger kendiniz yapacaksaniz en son kapatirken jontalarada hafif bir mazot surmeyi unutmayin.

• Havanın zararı nedir hocam ?

İçini temizlesem ve içindeki filtre kalsa olurmu ?

• iCrush kullanıcısına yanıt
    Hocam dizellerde motorun hava yapmasi denilen bir durum var bu yakit azkende olusabilecek bir durum. Motorun teklemesine stabil calismasini engelliyor. Bu nedenle bosluk birakmamak lazim. Filtreyi atin dememin sebebi az cok kotu yakit karisimini emmis olmasi. Yani filtre degistirmeden yapicaginiz isin bir anlami yok bu haliyle kalsada olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 Yağ Değişimi Hakkında..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.