Şimdi Ara

Mazda 3 LPG Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
19.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 model Mazda 3 HB Comfort 1.6 OV aldım. 61000 km.de... lpg taktırmak istiyorum. Magnezyum alaşımlı subapları olduğu için ilerde arıza çıkartacağını söylüyorlar. Bununla birlikte forumda pek çok mesaj okudum. LPG'li Mazda 3 kullananlar da var. Konya'da LPG dönüşümü yapan bir usta Prins, BRC veya Lovato kitlerini taktırabileceğimi söyledi. Hangi marka kit taktırmam konusunda ve özellikle, İstanbul'da güvenilir bir LPG dönüşüm ustası için tavsiyelerinizi istiyorum.

• Dostum bende aynı sorunun cevabını arıyorum 2010 model mazda 3 var.. Ve lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum.. En son gazitaly kafamı kurcalamaya başladı ama bakalım..
  • Dostum... Ankara'da olabileceğini tahmin ettim. Zira, Ankara'daki Mazda yetkili servisi MEB Başayar Autogas İtalia takıyormuş. Bir de Mocan Otogaz varmış, BRC takıyormuş. Her iki LPG kitini kullanan da var ama BRC daha çoğunlukta... Donanım Haber ve MazdaClub'da okuduklarımdan anladığım kadarıyla, herşeyden önemlisi subapları koruyan bir sistem ile LPG dönüşümünün, tecrübeli ve işini bilen ellerde yapılması gerektiği... Prins'in valve care sistemi var; görüştüğüm pekçok insan bunu tavsiye etti ama diğer kitlere göre pahalı... Benim de kafam karışık :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: druyanik

2006 model Mazda 3 HB Comfort 1.6 OV aldım. 61000 km.de... lpg taktırmak istiyorum. Magnezyum alaşımlı subapları olduğu için ilerde arıza çıkartacağını söylüyorlar. Bununla birlikte forumda pek çok mesaj okudum. LPG'li Mazda 3 kullananlar da var. Konya'da LPG dönüşümü yapan bir usta Prins, BRC veya Lovato kitlerini taktırabileceğimi söyledi. Hangi marka kit taktırmam konusunda ve özellikle, İstanbul'da güvenilir bir LPG dönüşüm ustası için tavsiyelerinizi istiyorum.

Mazda marka araçlarda dünyanın en hızlı enjektörlerini kullanan ve sisteme benzinle aynı çalışma hızında cevap verebilen Prins Silverline sistemini kullanmaktayız. Karışım oranını benzinle birebir aynı ayarlamak amacıyla araca OBD cihazıyla bağlanıp, farklı devirlerde ve farklı yol şartlarında yol ayarı yapmaktayız. LPG’nin yanması sonucu oluşan yüksek ısıyı bertaraf etmek için ise sisteme Valve Care subap koruma sistemini ilave etmekteyiz. Valve Care Subap Koruma sisteminde koruyucu sıvı sayesinde LPG ile yanma sırasında subaplarda koruyucu film tabakası oluşmakta, bu da subapların direncini arttırmakta ve aşınmaları önlemektedir.

Mazda 3 LPG Tavsiyesi

Mazda 3 LPG Tavsiyesi

Mazda 3 LPG Tavsiyesi

• Gecen arabamın lpg bakımını yaptırırken bı mazda 3 e lpg takıyorlardı . Servis sadece zavolı ve atıker takıyor mazdaya hangısını montajladı bılmıyorum ama fıkır verir belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mazda 3 almak üzereyim.

alınca ya vialle lpg ya da prins taktıracağım her ikisi de hollanda malı. şu an için vialleye daha yakınım.

Bir araştır istersen
  • quote:

2006 model Mazda 3 HB Comfort 1.6 OV aldım. 61000 km.de... lpg taktırmak istiyorum. Magnezyum alaşımlı subapları olduğu için ilerde arıza çıkartacağını söylüyorlar. Bununla birlikte forumda pek çok mesaj okudum. LPG'li Mazda 3 kullananlar da var. Konya'da LPG dönüşümü yapan bir usta Prins, BRC veya Lovato kitlerini taktırabileceğimi söyledi. Hangi marka kit taktırmam konusunda ve özellikle, İstanbul'da güvenilir bir LPG dönüşüm ustası için tavsiyelerinizi istiyorum.

Merhaba ;

Mazda araçınız aslında işin ehli yaparsa hangi marka takarsanız takın, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Takılamayan kit olmaz beceriksiz usta olur, yada işine sahip çıkmayan servis. Bunun dışında sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 Akü Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum 2. mesaj benim mesajım . ben gecen hafta arabama landi renzo taktırdım bursa netotogaz da ..www.mazdaclubtr.com da forum mazda alt baslıgında lpg konularını inceleyin bence ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassin -- 11 Haziran 2012; 12:59:48 >
  • quote:

Şafak Otogaz'a katılıyorum öncelikle iyi bir montaj olmalı tabi ki iyi montaj parçaların duruduğu yerlerle ölçülmüyor. Prins-Tekniğinde dediği gibi mutlaka yol ayarı yapılmalı. Enjektör seçimi ve pozisyonu doğru olmalı kalibrasyon gerektiren sistemlerde düzgün kalibre ayarları yapılmalı.
    Bunların dışında kaliteli ve servis ağı yaygın olan markalar tercih edilmeli ki ne kadarda istenmese yaşanabilecek sorunlarda çözüm ve kafanızı kurcalayan sorulara da doğru cevaplar alabilin.
    Saygılar.

• 2006 model Mazda 3 HB Otomatik Vites aracıma, 10 gün önce Ay Otogaz'da Prins VSI-2.0 LPG Sistemi ve Valve Care Yağlama Sistemi takıldı. Yaklaşık 500 km. yol yaptım. Şimdilik herhangi bir problemle karşılaşmadım. Aracın çekiş gücünde farkedilir bir azalma olmadı. 1000 km. bakımına gideceğim. Recep ve Sebahattin ustaların ve Okan beyin ilgisi de ayrıca memnun etti. Yakında Konya'ya taşınacağım. İnşAllah Konya'da da Ay Otogaz gibi yaptıkları işin arkasında duran bir servis bulabilirim.
    Bir kere ölçüm yaptım. Şehir içi İstanbul trafiğinde 26 Kuruş yakıyor. Bu değer normal mi bilmiyorum...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druyanik -- 20 Haziran 2012; 19:42:03 >
  • hemen hemen her kit aracınıza uyum sağlar iyi bir usta bulamanız yeterli

ANKARA KONYA YOLU OPAL PLAZA İÇİNDE OPEL CHEVROLET KİA VE TÜM DİĞER MARKA ARAÇLARA
    2 YIL MOTOR GARANTİLİ LPG DÖNÜŞÜMÜ YAPMAKTADIR.SIFIR ARAÇLARDA GARANTİ BOZULMAMAKTADIR.3FARKLI MARKA SEÇENeĞİYLE SERVİS ORTAMINDA TEMİZ İŞÇİLİĞİMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ ...
    LANDİRENZO, İNKAGAS(BMD), brc 2 YIL SİSTEM VE MOTOR GARANTİLİDİR

AnKARA \ KONYAYolU OPAL PLAZA:0312 583 05 09
  • Merhabalar... Ben de Mazda 3 almayı düşünmekteyim. Geçen gün Eskişehir' de taksiye bindim. 2006 Corolla Sol 250.000 km' de lpg' li idi... Taksici arkadaşa sordum ne zamandan beri kullanıyorsunuz diye... 10.000 km' den beri dedi... Sübaplarla ilgili bir problem yaşadınız mı dedim, hayır hiç bir problem yaşamadım dedi... 2006 Corolla' nın sübapları magnezyum alaşımlı bilemiyorum ama... Bu arada markası tartarini idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cliff_26 -- 30 Ekim 2012; 23:38:15 >
  • konuyu hortlatacagım ama icimde kaldı yazmam lazım

bendeki yani sattıgım mazda 3 de subap sorunu yasadım

lpg arıza yapıp subapları eritmis

arac bi turlu belini dogrultamadı

aracı degistirdim fakat mazda 3 icimde uhde kaldı

keske bu araclarda boyle sorun olmasa bizde gönul rahatlıgıyla binsek
  • ÖNCELİKLE İYİ GÜNLER
    MAZDA 3 MODEL ARACLARIMIZA LANDİRENZO(MADE IN ITALY) MARKA LPG KİT VE SİBOP YAĞLAMA SİSTEMİ İLE DÖNÜŞÜM YAPTIRABİLİRSİNİZ HERHANGI BİR UYUM SORUNU YASAMAZSINIZ

KEYİFLİ SÜRÜŞLER

OPAL PLAZA LPG:

0312 583 05 09
  • Araçlarımızdan birisi 2010 model otomatik mazda 3. BRC ' den çook memnunuz biz. Lpg modunda, benzinliden daha atak.. Gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrvolkan

konuyu hortlatacagım ama icimde kaldı yazmam lazım

bendeki yani sattıgım mazda 3 de subap sorunu yasadım

lpg arıza yapıp subapları eritmis

arac bi turlu belini dogrultamadı

aracı degistirdim fakat mazda 3 icimde uhde kaldı

keske bu araclarda boyle sorun olmasa bizde gönul rahatlıgıyla binsek

o sizin kadersizliğiniz olmuş hocam geçmiş olsun... benim de dizel aracımı 80 binde alıpta daha bir ay binmeden turbo ve ateşleme bobinlerinn bozulması oayına dönmüş...
    nerdeyse 6-7 bin tl masraf ettim ve bir daha asla sıfır olmadığı sürece dizel almamaya yemin ettim...
    en iyisi ve en karlısı lpg motor yağlama sistemi taktırın bence birda ki sefere...
  • arkadaşlar bende 2010 mazda 3 aldım.3 ay araştırdım.civiclere baktım. A3 lere baktım.
    belkide kırk araba gezdim.ve en son ilk ve tek mazda 3 ün yanına vardım ve hemen aldım.
    valla bende anlamadım araba bu dedim bi an. ve tabi YAĞLI SİSTEM LPG taktırdım.
    ilk yolum 300 km oldu.ortala 80-140 km arası değişken kosullarda 26 kuruş yaktı.benzine göre
    çok iyi ama daha ayar yapılmadı.taktırdım ve yola çıktım.bu hafta içi istanbulda tekrar ayarı yapılacak
    ve haftaya aynı yolu tekrar gideceğim.bakalım ne olucak.

Bu arada lpg dönüşümünü öyle fahiş rakamlara yaptırmadım. çok çok uyguna yaptırmdım.

aynı malzemeyi kullanıp niye üzerinde şu yazıyo diye 2 katını veriyimki. sizde vermeyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanbilgic

arkadaşlar bende 2010 mazda 3 aldım.3 ay araştırdım.civiclere baktım. A3 lere baktım.
    belkide kırk araba gezdim.ve en son ilk ve tek mazda 3 ün yanına vardım ve hemen aldım.
    valla bende anlamadım araba bu dedim bi an. ve tabi YAĞLI SİSTEM LPG taktırdım.
    ilk yolum 300 km oldu.ortala 80-140 km arası değişken kosullarda 26 kuruş yaktı.benzine göre
    çok iyi ama daha ayar yapılmadı.taktırdım ve yola çıktım.bu hafta içi istanbulda tekrar ayarı yapılacak
    ve haftaya aynı yolu tekrar gideceğim.bakalım ne olucak.

Bu arada lpg dönüşümünü öyle fahiş rakamlara yaptırmadım. çok çok uyguna yaptırmdım.

aynı malzemeyi kullanıp niye üzerinde şu yazıyo diye 2 katını veriyimki. sizde vermeyin bence.

Hocam siz de hangi marka LPG var?

• zavolinin muadili cangas taktırdım.diğer yağlı sistemlere
    göre yarı yarıya geliyor.malzemeleri tek tek inceledim.
    aynı kalite.programda aynı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.