Şimdi Ara

Mazda 3 LPG Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
19.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar son denemelerimde gidiş geliş 300 km 100km-170km arası değişken hızlarda 22kuruş yaktı şuan.,
    performansta bi düşüklük hisetmedim.araç sollarken gaza dokunmak yetiyo.ataklığında problem göremedim
  • Merhaba arkadaşlar

    Ben Ankara Opan'dan Mazda 3 alırken landirenzo takdırdım. Takan firma Yeşil Yıldız imiş. Açıkcası 2 senedir kullanıyorum ve memnun değilim. Problemler şöyle:

    • gazdan benzine, benzinden gaza geçerken hissettiriyor
    • gaza basınca sanki geç algılıyor
    • düşük devirlerde bazen araç gaz yemiyor.


    Bu yazdıklarım son sıkıntılarım. Daha önceden farklı sıkıntılar da vardı ama her ayar yaptırmaya gittiğimde bir problem çzölüyorsa başkası çıkıyor. Farklı ustalar da gezdim ama doğru düzgün ayar yapabilen olmadı.
  • ARKADASLAR SONUC OLARAK SON GELISMELERIDE GOZE ALARAK BEN MAZDA 3 E TAKDIRDIM SAGLIKLI UZUN SUREDIR KULLANIYORUM DIYEBILCEK VARMI BENDE MERAK EDIYOR UM .... SAYGILARIMLA
  • konu yukarı
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-satilik-mazda-3-2011-182943584/detay/

    linkte ki 2011 mazda 3 e niyetlendim LPGSİZ binemem ama LPG olayında sıkıntı yaşarmıyım.???
    en kaliteli ve uyumlu sistem hangisiyse taktırmayı göze aldım;
    yeter ki uzun süre sıkıntısız kullanabileyim..
    prins- teleflex-brc en uyumlu hangisidir???şu an fiyatları ne civarda???yardımcı olursanız çok seviniirm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 6 Kasım 2014; 9:03:56 >
  • Konuyu yaklaşık 2,5 yıl önce başlatmıştım. 2006 model Mazda 3 HB Dynamic 1.6 OV aracımda yaklaşık 2,5 yıldır Prins kullanıyorum. Yaklaşık 30000 km oldu. Herhangi bir sorun yaşamadım. Çok şükür hiç arıza vermedi. Rutin bakımlarını yaptırıyorum. Valve Care sisteminin kontrollerini yaptırıyorum. Mazda aracınıza Prins taktırmanızı tavsiye ederim... :)
  • 20 bin km sonra sanayide tamir için motor ustası arasın hocam. alaşım sübapların ömrü 50- 60 bin km
  • tekdogan T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Konuyu hortlatmak gibi olacak ama, tekdogan ın yaşadığı problemlerin aynısını 2. el aldığım 2008 model ne zaman taktırıldığını bilmediğim zavoli markalı 106bindeki mazda 3 sports dynamic modelli aracımda yaşıyorum. Siz bu problemleri aştınız mı, nasıl aşabildiniz? Hangi ustaya götürdünüz, ne tanı koydular. Cevabınız benim ve diğer forumdaşlar için çok değerli olacaktır.
    Özellikle 1500 - 2300 devir arası tam kavramada araç resmen gaz yemiyor, düz zeminde araç içinde yalnız ben varken gazı köklemeye yakın basıyorum, çok ağır birr hızlanma oluyor, ne zamanki 2500 bandını geçiyor motor şahlanıyor. Bu gazında bir ayarsızlık olduğu anlamına gelir mi?
  • lpg uyumu yok diyebilriz ozaman.40 000 km sonrasının garantısı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki paylasimlarda istemeden cok ciddi yanlis yonlendirmeler oldugunu dusunuyorum. Ben 2 ayri mazda 3 aracima da brc lpg kiti taktirdim. Birinciyi 90bin km de sattim, sattigim kisi de yaklasik 4,5 senedir sorunsuzca kullaniyor. 2011 model 2. mazda 3 aracim da 75bin kmde ve arac 3bindeyken yine brc taktirdim. Lpg de en önemli konu enjektorlerden cikan yanmak üzere hazirlanmiş gaz hava karisiminin silindire yakin en ideal noktadan emme manifolduna baglanmasi ve üreticinin o marka icin hazirladigi beyin programinin yuklenmesi. Gerisi palavra. Yani yol ayari,devir ayari, git kullan biray sonra gel ayar yapalim falan bunlar tamamen sehir efsanesi. En azindan brc icin. Brc olayi montajcinin insiyatifinden tamamen cikarmis ve bence olmasi gereken de bu. Subap yanmasi,asinmasi vs de esasen hatali montajlar ve program yapiyoruz diye standardlarin disinda maceralara girilmesinden oluyor.Bu arada yillardir ayni mazda servisine gidiyorum boyle bir soruna hic rastlamamislar. Lpg Montaji yaptirdigim Cevre Otogaz da boyle bir sikayet gelmedigini soyledi. Standart ve dogru montajla Lpg taktiran kisilerin kabul etmesi gereken temel gercekse, lpg ile benzine göre motor veriminin bir miktar az olmasi gerektigi gercegi. Buna tahammul edemeyenler ya da gaz ayari yapiroruz diye sistemin ideal ayarlari ile oynayanlar sorunlara sebep olabilir. Nacizane tavsiyem standartlarin disina cikmayin. Bu arada yaglamali sistemlerin katalitik konvektore zarari olur mu arastirmak lazim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • YAĞLAMANIN KATALITİĞE ZARAR VERECEĞİNİ SANMIYORUM . ÇÜNKÜ SİBOPLARDAN GEÇİP YANMA ODASINDA YAKIT İLE BERABER YANMAKTADIR. KULLANILAN YAĞ YAKIT DEĞERLERİNE EN YAKIN DEĞERLERDEKİ YAĞDIR.
  • lovato taktıran var mı? bu kit nasıldır? lovatolu bir mazda varda..emin olamıyorum..macera aramasak mı acaba?
  • druyanik D kullanıcısına yanıt
    Tebrik ler dogru markayi tam analiz etmissiniz Prins maceraya gerek yok diyirum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...
  • arkadaşlar merhaba, lovato markalı 155 binde mazda 3 buldum,fiyatta da anlaşmak üzereyiz ama bu LPG subab problemleri konusunda biranda düşünüdürdü beni.Her mazda 3 te arıza yapıyor mu.Çelik subabla değiştirince bir daha yapma ihtimali kalıyor mu?
  • iyi günler
    aracınıza oem lpg markası olan landirenzo evo 2,4 ile dönüşüm yaptırabilirsiniz yağlama sistemli olarak lpg dönüşümü yapılmaktadır %50 civarında yakıt tasarrufu sağlayabilir çekiş performans kaybı yaşamazsınız iyi bir işçilik ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz subap sorunları eski yıllardaki gibi kısa vadede yaşanmıyor artık
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.