Şimdi Ara

Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
2
Favori
9.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DX9 ile DX11 arasında ki fark oyun sırasında durup monitöre kafayı sokmak suretiyle 2-3 dakikada anlaşılabilir. Oyunu oynarken gerçekten bir artısı yok. Şayet ekran kartınız yetiyor ise açın, zararı olmaz. Ama 30 FPS'yi geçemiyor iseniz DX11'de oynayacağım diye kasmayın. Zaten çoğu multiplatform oyunda hiçbir fark yok. Aradaki 10 FPS nereye gidiyor anlamak güç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vito_scaletta

quote:

Orijinalden alıntı: Canok

quote:

quote:

dx9 la dx11 arasında hiç fark yok.

oha demekki bakmakla görmek arasında ki fark bu sanırım

50 tane adam fark yok demiş bi sen görüyorsun farkı sanırım.?

ne alakası var anlamadım.

Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

V-Sync açılırsa sınır 30 değil 60 fps olur çünkü monitörler 60 Hz'dir. (3d'leri ayrı tutuyorum)

12.6 sürücüsü çıktı onu deneyin.

Hocam bendede 30 fps sabitliyor v sync acınca normalde 60 monitör hızı need for speed run dada böyle idi sanırım oyun böyle istiyor

NFS'de oyundan kaynaklanıyor. Konsol portu bir oyun o. Diablo 3'te öyle bir sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    quote:

NFS'de oyundan kaynaklanıyor. Konsol portu bir oyun o. Diablo 3'te öyle bir sorun olmaz.

iyide müdür max payne 3 dede öyle 30 fps sabit üzerine çıkmıyor ama V SCYN yi açarsan durduramaam kartı korkuyrum MATRİX 5870 2 gb var bende bu kart ölmeyecek herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 7 Haziran 2012; 18:51:06 >

• Max abimiz "Dört çekirdek olsun da çamurdan olsun" diyor resmen:)

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama son zamanlarda oyunlar CPU'ya eskisi kadar keskin tepkiler vermiyorlar. GPU çok daha fazla ön plana çıkmaya başladı sanki.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Firat982

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Firat982

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

en yüksek ayarlar kesinlikle en yüksek değil

1080P Herşey FULL 16x AA 8X MSAA

'da gtx 680 40-50 fps arasında gidip geliyor , arasıra 30fps ye kadar da düşüyor..

Tek bölümde belli süreye dayalı bir inceleme olduğu için çok da geçerli bir şey sayılmaz. Bu tip testler fikir versin diye yapılır. Çok takılmamak gerekir. Gerçi testlerin neredeyse tamamı böyledir. Yalnızca oyunun genelini yansıtan oyun içi benchmark'lar faydalı olabilir.

ben bütün oyunu bitirdim,

ortalama 40 civarı diyebilirim..

30fps ye kadar düşüyor zaman zaman 50fps ye kadar da çıkabiliyor..

Senin sistemde bi sorun vardır, ortalama 60 FPS'de oynuyorum, v-sync açık tabii ki. Tüm ayarlar en sonda.

Test gerçek değil bu arada. 5870 40fps diyor. Şaka mı?

yoo bana mantıklı geldi.Geçen ay arkadaşla beraber aynı makineden 2 tane topladık.Sadece onun ekranı Nvdia 680 bende geçici olarak bütçeden dolayı 2.el ati 5870 aldım.Diablolarımızı bir güzel kurduk.Dungeonlara akıyorduk.Ben Vysnx açık 30 fps alıyordum.Arkadaşa sordum oda 200 fps alıyormuş(Vysnx kapalo).Ohaa dedim en baba kartla benim emanet kartın arasındaki 6 kattan fazla farka bak dedim.Meğersem akıllım Vysnx kapalıymış ondan alıyormuş o değerleri.Sonradan söyledi..Bende kapattım.Bir anda fps değerlerim 130-140 arasına çıkıverdii..Bu seferde elimdeki kart 300 TL cik arkadaştaki kart 1300 TL kıyaslamasında düşüncelere daldım.

Diablo'da 30 fps almak da sizdeki bir şanssızlık olmuş. Ben v-sync açık 60 fps oynuyorum ki Diablo zaten 5870 ve muadili kartlarda yağ gibi akan bir oyundur, nasıl beceriyorsunuz düşük fps'lerde oynamayı tebrik ediyorum cidden :)

EVt 30 Fps sinir olduğu için Vysnx kapattım.Sizdeki kartta 5870 ve Vysnx açık herşey full high açık 1980 çözünürlükte 60 fps alıyorsanız.Bende bir problem var.Aslında evet problem var.ati 12.4 driveri yüklüyorum.Windows 7 hala 11.8 i görüyor driveri.Konuyu biraz araştırdım.Sonra aman deyip bıraktım uğraşmaya..Belkide budur..Nasıl çözecem bunu

V-Sync açılırsa sınır 30 değil 60 fps olur çünkü monitörler 60 Hz'dir. (3d'leri ayrı tutuyorum)

12.6 sürücüsü çıktı onu deneyin.

Bu sefer 75 Fps almaya başkadım Vysnx açıkken.Şönnn good.Seviyom ben bu 5870 i ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firat982 -- 7 Haziran 2012; 19:21:22 >

• HD6950 ile şuan Torrentte :)
  • quote:

quote:

iyide müdür max payne 3 dede öyle 30 fps sabit üzerine çıkmıyor ama V SCYN yi açarsan durduramaam kartı korkuyrum MATRİX 5870 2 gb var bende bu kart ölmeyecek herhalde

Dostum başka bir problem vardır ben vsync açık şekilde 60 fps ye çıkıyorum 5870 ile. max payne 3 konsol portu değil ve evet 5870 zaten hala şu anki oyunların ötesinde bir kart. Ben 2010 başlarında aldım bu kartı ve o günden beri en ufak performans sorunu yaşamadığım, beni en uzun süre götürmüş tek ekran kartıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Haziran 2012; 21:20:02 >

• quote:

quote:

quote:

Dostum başka bir problem vardır ben vsync açık şekilde 60 fps ye çıkıyorum 5870 ile. max payne 3 konsol portu değil ve evet 5870 zaten hala şu anki oyunların ötesinde bir kart. Ben 2010 başlarında aldım bu kartı ve o günden beri en ufak performans sorunu yaşamadığım, beni en uzun süre götürmüş tek ekran kartıdır.

dostum seni anlamakta güçlük çekiyorum bf3'de de ultrada da 5870 ile 60 fps ye yakın alıyorum demiştin, max payne 3 de ultra ayarlarda 5870'le 60fps alman imkansız.. biliosun 5870 ; gtx680'nin yarı gücünde bile değil..

sistem bileşenleri:

i7 2600k 5.0Ghz & ASUS Maximus IV Extreme &GTX 680 & Kingston HyperX T1 3x2Gb 2000Mhz & Noctua NH D-14 & Creative X-FI Titanium HD PCI-Ex & 60GB OCZ Vertex 2 & Western Digital Caviar Black X2 RAID0 & Corsair TX850 & Cooler Master Cosmos RC1000

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum seni anlamakta güçlük çekiyorum bf3'de de ultrada da 5870 ile 60 fps ye yakın alıyorum demiştin, max payne 3 de ultra ayarlarda 5870'le 60fps alman imkansız.. biliosun 5870 ; gtx680'nin yarı gücünde bile değil..

sistem bileşenleri:

i7 2600k 5.0Ghz & ASUS Maximus IV Extreme &GTX 680 & Kingston HyperX T1 3x2Gb 2000Mhz & Noctua NH D-14 & Creative X-FI Titanium HD PCI-Ex & 60GB OCZ Vertex 2 & Western Digital Caviar Black X2 RAID0 & Corsair TX850 & Cooler Master Cosmos RC1000

Alıntıları Göster
    quote:

sistem bileşenleri:

i7 2600k 5.0Ghz & ASUS Maximus IV Extreme >X 680 & Kingston HyperX T1 3x2Gb 2000Mhz & Noctua NH D-14 & Creative X-FI Titanium HD PCI-Ex & 60GB OCZ Vertex 2 & Western Digital Caviar Black X2 RAID0 & Corsair TX850 & Cooler Master Cosmos RC1000

maxpayne ve bf3 de ultrada zor o degerler ve öyle bir iddada yok nereden çıkardın ? yanlız her 2 oyundada örng maxpayne 3 herşey very high testerede high sadece fxaa 4 x ben 40 fps alıyorum overclocksuz bf 3 de ise high ayarlarda 64 ultrada 41 fps ...birde ultra gereksiz bir secenek 2000 bin tl lik kartlar için yalandan uydurulmuş bir ayar ayrıca 5870 gtx 680 in yarısından fazladır emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 7 Haziran 2012; 22:15:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

dx9 la dx11 arasında ne fark gördün ?

• Tam tahmin ettiğim gibi, limit HD 6850
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

üstelik körsün

• Uzatmayın şu Dx konusunu. Öyle ahım şahım bir fark yok işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten sorunların var. neyse uğraşamicam seninle.
  • nVidia clube yazmıştım. alıntı yapayım.

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Oyun 120 FPS den aşağı inmiyor :/
    Sürekli yırtılma yiyorum. Adaptive v-sync biraz önlüyor ama hızlı sahnelerde caaarrrrt görüntü yırtılıyor...
    Sadece MSAA 2x üzerine izin vermiyor. sende nasıl ani düşmeler oluyor anlamadım..
    Ben kurulum sonrası updati yaptım. 1.0.0.17 sürüm. sonra manuel olarak 1.0.0.22 yükledim. durum bu...

Biri açıklarsa şu görüntüleri sevincem..

Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri
     Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri

AF den 60 limiti koyacam artık yapacak bişey yok.. oyunun kendi vsync işe yaramıyor. anlamadım gitti.

Ayrıca AF üzerinden oyuna 60 FPS limiti getirdim. ağır çekim film gibi oldu. bir kasılma anlatamam..!!
    Oyunun standart FPS değeri sanırım 120 FPS. 120 de sabit tutmak zorunda kaldım. malesef yırtılmalar var.

Oyun çıkmadan önce çok yazılıp çizildi. sadece 2x MSAA üzeri için yalandan fazla vRam istiyor oyun..!
    Yine dümen, yine aldatmaca söz konusu kanmayın.. imzamdaki sistemle SS lerde görülceği üzere ciddi FPS yedim.
    bazı oyun içi sahnelerde 400-556 FPS bile oluyordu.
    Buna ek olarak, oyuna özel nVidia Control Panelden ayarlamalar çektim. ne kadar ayar varsa fulledim. banamısın demiyor.
    görüntüde bariz iyileşme olsada, FPS akıyorda akıyor..
    Sistem gereksinimleri ile ciddi korku salındı insanların içine ama boş çıktı. onuda gördük.
    Bana göre oyun Tırt çıktı ve 10 yıllık bekleyişe değmedi.!!

• oyunun sistem gereksinimleri çok korkutmuştu beni o yüzden denemek için bir indireyim dedim (demo yapsalardı 10gb indirmezdik )e6400 2.66 ghz(oc), 4x2 gb 1333 ddr3 ram ve HD5750 ile 1440x900 da nerdeyse hiç 30 fps nin altına düşmedim tüm oyun boyunca.Oyun çok iyi optimize bence.Bu yüzden Multisi için satın alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gageracer -- 8 Haziran 2012; 3:10:29 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

adam koymuş resimleri üst tarafa bak. gayet de belli farklar var. hem de bayağı fark var.

• Oyunu yaklaşık 1 hafta önce (ilk çıktığı gün) zamunda'dan indirip bitirdim ve konu başlığındaki test sonuçlarını görünce yazmak istedim.
    Bu oyunu oynıycak 4 çekirdekli intel + nvidia kullanıcıları için şunu söyliyebilirim dx11 tess. very high ne varsa max ayarlı sadece 2x AA kullanarak 1080P çözünürlükte yani aşağıdaki kartlar ve ayarlar ile kendi systemlerinde bu oyunu oynamaya başladıklarında ve konu başlığındaki test sonuçlarıyla kıyasladıklarında çok şaşıracaklar çünkü oyun boyunca görücekleri minimum fps bile o test sonuçlarında'ki değerin 2 katı civarında olucak, bu oyun şimdiye kadar rockstar'ın çıkartığı inanılmaz derecede iyi optimize olan ilk ve tek oyunu olmuş.
    Kartınıza göre aşağıda önerilen ayarları mutlaka deneyin.
     Max Payne 3 Grafik ve İşlemci Performans Testleri

Oyun 4 çekirdekli CPU'larda hız farkına neredeyse hiç takılmıyor, oyunda vsync aktif edildiğinde kırık çizgi oluşumu engellemesina karşın fps ye herhangi 1 limit gelmiyor ve yukarıdaki ayarlarla ; örneğin ortalama sayılan GTX 560 gibi 1 VGA ile 200~400 arası fps ler rahatlıkla görmek ve o fps lerle çatışmalara girmek bile mümkündür tahminim, dediğim gibi çok şaşırıcaksınız.

• Optimizasyonu çok iyi yapmış R*. Aynı performansı GTA V' te de bekliyoruz.
  • içim rahatladı yıl olmuş 2012 hala xp kullanıcısıyım ve xpyi seviyorum onun için direcx11 için win 7 ye geçesim vardı yeni kart alıcam bu sebeble şimdi karar verdim geçmeye deymeyecek gibi bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.