Şimdi Ara

mavidenizler getz lpg dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracım getz 1,4 ve hafta içi mavidenizlerde brc taktırmak istiyorum.Ancak merak ettiğim daha önceden dönüşüm yaptıranların görüşleri. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***volkan*** -- 21 Nisan 2011; 9:17:15 >

• dün itibari ile mavidenizlerde lpg dönüşümünü yaptırdım. Sabah 9 da aracımı bıraktım akşam 8.30 da teslim aldım( 6 da teslim edilecekti ama iş yoğunluğu nedeni ile biraz geçikti) montaj gayet iyi görünüyor. Pipo yöntemi kullanıldı. Fazla deneme şansın olmadı ostimden çıkıp çevre yolundan orana kadar test edebildim yaklaşık 48 km. Ama çok fazla performans kaybı hissetmedim yolda 190 km ye kadar çıktım gaz kesmedi. test için 20 tl lik gaz almıştım 9lt civarı eve gelince tekrar depoyu fulledim. 27 lt gaz aldı 27+9= 36 lt yolda 5 lt harcamış olsam 31 lt tank 41 lt aklıma takılan tek nokta bu oldu. Sabah işe gitmek için arabayı çalıştırdım, siteden çıkmadan gaza geçti yaklaşık 75 sn filan sabah hava gayet soğuktu , soğuğa rağmen gayet iyi.
    yakıt konusunda bişey deyemem ama bir hafta içinde yakıt konusunda da bilgi vereceğim.
  • hayırlı olsun kıtınız , mavıdenızler gayet guzel bır servısdır mavıdenızlerde ferhat ustada benım renault 25 aracımla ılgılenır gercekten kalıtelı ve memnun edıcı bır servıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***volkan***

dün itibari ile mavidenizlerde lpg dönüşümünü yaptırdım. Sabah 9 da aracımı bıraktım akşam 8.30 da teslim aldım( 6 da teslim edilecekti ama iş yoğunluğu nedeni ile biraz geçikti) montaj gayet iyi görünüyor. Pipo yöntemi kullanıldı. Fazla deneme şansın olmadı ostimden çıkıp çevre yolundan orana kadar test edebildim yaklaşık 48 km. Ama çok fazla performans kaybı hissetmedim yolda 190 km ye kadar çıktım gaz kesmedi. test için 20 tl lik gaz almıştım 9lt civarı eve gelince tekrar depoyu fulledim. 27 lt gaz aldı 27+9= 36 lt yolda 5 lt harcamış olsam 31 lt tank 41 lt aklıma takılan tek nokta bu oldu. Sabah işe gitmek için arabayı çalıştırdım, siteden çıkmadan gaza geçti yaklaşık 75 sn filan sabah hava gayet soğuktu , soğuğa rağmen gayet iyi.
    yakıt konusunda bişey deyemem ama bir hafta içinde yakıt konusunda da bilgi vereceğim.

volkan kardeşim öncelikle gecikme nedeniyle sizden özür dilerim yogunluk için söylenecek bir şey yok ama anlayışınıza da teşekkür ederim aracınızı iyi günlerde kullanın,firma olarak yptıgımız işin ve tüm montajlarımızın daima arkasındayız her türlü soru ve sorunlarınızla anında ilgilenecegimizdende şüpheniz olmasın işlerinizde kolaylıklar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

hayırlı olsun kıtınız , mavıdenızler gayet guzel bır servısdır mavıdenızlerde ferhat ustada benım renault 25 aracımla ılgılenır gercekten kalıtelı ve memnun edıcı bır servıs

Sayın FRED BAKER övgünüz için teşekkür ederim yılların tecrübesi ve müşterilerimizin güveni ile sektörde hak ettigimiz yere geldigimize inanıyorum mavi denizler otogaz olarak aynı anlayışla siz degerli müşterilerimize uzun yıllar yeni teknolojilerle hizmet vermeyi hedefliyoruz iyi günler dilerim

• 2 gündür lpg göstergesi ile ilgili sorun yaşıyordum ve iyiki yaşamışım. Sabah arabayı tekrar mavidenizlere götürdük. araba lifte alındı ve sorun ortaya çıktı. Lpg kabloları ve gaz borusu dingilin altından geçirilmiş ve sonuçta sıkışıp kablo kopmuş. İyiki de kablo kopmuş kablo kopmasa ben aracımı bu şekilde kullanacaktım ve kopan elektirik kablosu değilde gaz borusu olacaktı. böyle gelişi güzel bir montajdan dolayı mavidenizler firmasına güvenim kalmadı. Sonuçta bu araç ile yola çıkıyoruz hayat taşıyor sorunum şimdilik halledildi ama inşallah bir daha mavidenizlere yolum düşmez.
  • sanırım birilerinin ahı tutmus
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lpg dönüşümü
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2 gündür lpg göstergesi ile ilgili sorun yaşıyordum ve iyiki yaşamışım. Sabah arabayı tekrar mavidenizlere götürdük. araba lifte alındı ve sorun ortaya çıktı. Lpg kabloları ve gaz borusu dingilin altından geçirilmiş ve sonuçta sıkışıp kablo kopmuş. İyiki de kablo kopmuş kablo kopmasa ben aracımı bu şekilde kullanacaktım ve kopan elektirik kablosu değilde gaz borusu olacaktı. böyle gelişi güzel bir montajdan dolayı mavidenizler firmasına güvenim kalmadı. Sonuçta bu araç ile yola çıkıyoruz hayat taşıyor sorunum şimdilik halledildi ama inşallah bir daha mavidenizlere yolum düşmez.

Volkan bey merhaba 2010 yılında üç bin adet araç montajı yaptık bu rakam degil Türkiye Avrupada montaj yapan atölyelerde bile ulaşılması zor bir sayı sizin aracınızda bir talihsizlik yaşanmış özür dileriz,ama bu bizim için kıstas olmamalı size hizmet vermekten her zaman mutluluk duyarım saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2A MAVİDENİZLER

quote:

2 gündür lpg göstergesi ile ilgili sorun yaşıyordum ve iyiki yaşamışım. Sabah arabayı tekrar mavidenizlere götürdük. araba lifte alındı ve sorun ortaya çıktı. Lpg kabloları ve gaz borusu dingilin altından geçirilmiş ve sonuçta sıkışıp kablo kopmuş. İyiki de kablo kopmuş kablo kopmasa ben aracımı bu şekilde kullanacaktım ve kopan elektirik kablosu değilde gaz borusu olacaktı. böyle gelişi güzel bir montajdan dolayı mavidenizler firmasına güvenim kalmadı. Sonuçta bu araç ile yola çıkıyoruz hayat taşıyor sorunum şimdilik halledildi ama inşallah bir daha mavidenizlere yolum düşmez.

Volkan bey merhaba 2010 yılında üç bin adet araç montajı yaptık bu rakam degil Türkiye Avrupada montaj yapan atölyelerde bile ulaşılması zor bir sayı sizin aracınızda bir talihsizlik yaşanmış özür dileriz,ama bu bizim için kıstas olmamalı size hizmet vermekten her zaman mutluluk duyarım saygılarımla.

bu elektomekanik bir iş sonuçta arıza yapması gayet doğal ama montajdan kaynaklanan böyle bir sıkıntı beni çok üzdü yinede ilginiz için sağolun en azından yaptığınız montajın sonuna kadar arkasında durdunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 2A MAVİDENİZLER

quote:

bu elektomekanik bir iş sonuçta arıza yapması gayet doğal ama montajdan kaynaklanan böyle bir sıkıntı beni çok üzdü yinede ilginiz için sağolun en azından yaptığınız montajın sonuna kadar arkasında durdunuz.

aracınıza uzun yıllar sorunsuz binmenizi temenni eder anlayışınıza teşekkür ederim saygılarımla

• Mavidenizler'de ben de aracıma lpg taktırdım. Gayet memnunum. Hem mavidenizler'den hem brc'den memnunum. Yarın (30.04.2011) 10.000km bakımı için orada olacağım. İlgileri alakaları gayet iyi fakat mavidenizler'e girdiğinizde çalışanları müşterilerden ayırt etmek çok zor. Çünkü servis çalışanlarının üzerinde önlük vesaire bir şey yok. Benim önerim çalışanların önlük giymeleri konusunda olacak. Nacizane bir öneri........
  • quote:

Orijinalden alıntı: reelnumber

Mavidenizler'de ben de aracıma lpg taktırdım. Gayet memnunum. Hem mavidenizler'den hem brc'den memnunum. Yarın (30.04.2011) 10.000km bakımı için orada olacağım. İlgileri alakaları gayet iyi fakat mavidenizler'e girdiğinizde çalışanları müşterilerden ayırt etmek çok zor. Çünkü servis çalışanlarının üzerinde önlük vesaire bir şey yok. Benim önerim çalışanların önlük giymeleri konusunda olacak. Nacizane bir öneri........

iyi geceler reelnumber yarın geldiginizde iş kıyafetleriyle çalışan personelle karşıanmanızı saglayacagım ,önerinize teşekkür ederim görüşmek dilegiyle
  • Kiti taktıktan sonra 750 km oldu bi bakalım dedim yakıt konusunda nasıl. Depoyu fulledim ve 259 km yol yaptım. Ege mah - Gölbaşı yolu genellikle kullanılan yol. Çevre yolunu kullanıyorum dur kalk yok kırmızı ışık yok klima kapalı araçta sadece bir kişi. Shellden 2,16 dan gaz aldım 31,80 tl gaz aldı araç yaklaşık 13 kuruş oluyor bu hesapla şimdi size sorum olacak:
    1- ilk gaz aldığım pompa ile son gaz aldığım pompa farklı bundan kaynaklanan bi fark mutlak olacaktır ama bu değeri ne kadar değiştirir.
    2- Yada aracım fakir karışımla çalışıyor olabilir mi ? ama çekişte ciddi bir kaybım yok arabada benzinden gaza geçişte veya başka bir şekilde titreme yok
    3- Daha önce benzin ile 141 tl ile 585 km yol yapmıştım( benzin 4,13 tl/lt) Ordu ya giderken o zaman da 24 kuruş gibi bi tüketim elde etmiştim araçta beş kişi ve eşyalarıda vardı. yani ortalama 5,8 lt / 100 km
  • yakıt tuketımınız harıka dızellere tas cıkartmıs resmen allah bozmasın , ınanın brc farkını yasamaya baslamıssınız

1 ıstasyonların basınc konusunda uymaları gereken bır standart var genelde sızın hızzedebıleceğınız buyuklukte bır fark olması zor

2 aracınız fakır karısımda calısıyor olsa cekısde barız dusukluğu hıssedersınız cekıste fark yok ıse normal karısımda calısıyordur

3 lpg ıle yaklasık yuzde 50 cıvarında tasarruf yapmıssınız , olması gereken bır durum herhangı bır normallık yok
  • quote:

yakıt tuketımınız harıka dızellere tas cıkartmıs resmen allah bozmasın , ınanın brc farkını yasamaya baslamıssınız

1 ıstasyonların basınc konusunda uymaları gereken bır standart var genelde sızın hızzedebıleceğınız buyuklukte bır fark olması zor

2 aracınız fakır karısımda calısıyor olsa cekısde barız dusukluğu hıssedersınız cekıste fark yok ıse normal karısımda calısıyordur

3 lpg ıle yaklasık yuzde 50 cıvarında tasarruf yapmıssınız , olması gereken bır durum herhangı bır normallık yok

çok sağolun temennileriniz için sakin kullanım ve tek kontakla 20 km ortalama yol gidiyorum. ani hızlanma yada yavaşlama yok gaza sonuna kadar basıp kırmızı ışıkta beklemek yok rampa inişleri genelde 4. vites gaza basmadan kullanırım rampa çıkışlarında hızımı ayarlar 3000 devir üstüne çıkmamaya özen gösteririm hava filtresi ve lastik basınçlarımı sürekli kontrol ederim. biraz olumsuz bir başlangıçtan sonra brc farkını hissetmeye başladım hafta sonu konya ya gideceğim uzun yol gerçek tüketim değerleri için daha iyi değenlendirme imkanı olacak benim için.

• quote:

quote:

yakıt tuketımınız harıka dızellere tas cıkartmıs resmen allah bozmasın , ınanın brc farkını yasamaya baslamıssınız

çok sağolun temennileriniz için sakin kullanım ve tek kontakla 20 km ortalama yol gidiyorum. ani hızlanma yada yavaşlama yok gaza sonuna kadar basıp kırmızı ışıkta beklemek yok rampa inişleri genelde 4. vites gaza basmadan kullanırım rampa çıkışlarında hızımı ayarlar 3000 devir üstüne çıkmamaya özen gösteririm hava filtresi ve lastik basınçlarımı sürekli kontrol ederim. biraz olumsuz bir başlangıçtan sonra brc farkını hissetmeye başladım hafta sonu konya ya gideceğim uzun yol gerçek tüketim değerleri için daha iyi değenlendirme imkanı olacak benim için.

EN BÜYÜK, BRC ve BEŞİKTAŞ

• quote:

sanırım her şey yolunda

• Merhaba mavidenizler .. Golf 4 aracim var 2000 model 1.6 8 valf.. Aracima lpg taktirmak istiyorum ama aklimda sorular var.. Manifold delinerek mi lpg enjektorleri takiyorsunuz..pipolu yontem benim araca olurmu.. Saygilar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makovad

Merhaba mavidenizler .. Golf 4 aracim var 2000 model 1.6 8 valf.. Aracima lpg taktirmak istiyorum ama aklimda sorular var.. Manifold delinerek mi lpg enjektorleri takiyorsunuz..pipolu yontem benim araca olurmu.. Saygilar..

Merhaba makovad aracınızın manifolt yapısı itibariyle pipolu sistem uygulaması başarısız olur bu nedenle eski yöntemi yani manifolt delme işlemi uygulanacaktır,ancak bu yöntem aracınızda performans kaybına neden olmaz güvenle dönüşüm yaptırabilirsiniz saygılarımla.
  • bende aracıma lpg taktırmak istiyorum. ankarada oturuyorum. 2008 model getz aracım var. ağustosta muayeneye gitmeden önce taktırsam mı diye düşünmekteyim. benim kafama takılan soru lpg takıldıktan sonra araç içinde ses oluyor mu? bir de manifold delincek mi benim aracımda da? bir başka sorum da :D aracın içine yerleştirilen lpg seviye göstergesi takılırken aracın göğüsü sökülerek mi takılıyor ? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.