Şimdi Ara

Landirenzo enjektor ve usta karmaşasi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
8.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.
    Astra h aracimda landirenzo omegas kit var.
    Aracimda benzinden gaza gecerken hafif bir sallanti oluyordu ve lpg de iken dusuk devirde ayagimi gazdan cekince ileri geri bikac defa silkeleme oluyordu. Bu sebeplerle gaz ayarina baktirayim dedim.
    Kars ta 1 tane lpg ustasi var. Ayni zamanda landirenzo bayisi.
    Sorunlarimi anlatmadan gaz ayari istiyorum dedim. Adam direk elinde enjektor kontrol aletiyle geldi. Bakti enjektorlerin dordude bozuk dedi. Saka yapiyor zannettim. Ciddiydi:D
    Neyse 4 enjektore 650 tl fiyat verdi. Ayrica muadil olarak rail enjektor var dedi oda 300 dedi. Sonra istersen kaputun icini atiker ile yenilerim oda 700 tl dedi.
    Neyse oradan ayrildim. Ama sanki beni opecekmis hissi vardi. Cunku insan bi bilgisayara baglar bakar. Ennihayetinde oradada gorunecek varsa ariza.
    Aracimda rolantide titreme, stop etme, cok yakma vs gibi enjektoru isaret eden sorunlar yok. Ayrica enjektorlerden silindirlere giden borulari pense ile siktim. Her boruyu sikmamda araba kasildi stop edecekmis gibi. Arizali olsa tepki vermez diye okumustum. Acaba dogrumu yorumluyorum?
    Aksi gibi en yakin alternatif usta 200 km otede.
    Usta enjektör kontrol aletiyle bakarken son ayara getirince vurma azalıyor sorun burda diyor.

    Şimdi bu sisteme aşağıdaki linkteki ürünü taktırmayı düşünüyorum ama bir sorun yada performans kaybı yaşarmıyım bilmiyorum.
    http://www.otogazburada.com/landi-renzo-uyumlu-rail-enjektor-pmu104

    Asıl konu ise dymco enjektörler landirenzonun enjektörlerine yakın performansları var.Daha sessiz, daha ucuz.HAtta prinsin khein enjektörlerine muadil olarak kullanılmış ve verim alınmış.
    ancak benim sistemdeki map sensörü enjektör kütüğüne sabitleniyor.
     Landirenzo enjektor ve usta karmaşasi!!!

    Resimde sol başta.
    Şimdi dymco enjektör taktırmak istesek,enjektör kütüğüne map sensörü bağlayabilmek için bir aparat varmıdır.
    Zannedersem atikerin multifast modelinde de aynı map sensör kulanılıyor.Ama atikerin enjektör kütükleri de aşağıdaki gibi.
     Landirenzo enjektor ve usta karmaşasi!!!

    Map sensörde bu
     Landirenzo enjektor ve usta karmaşasi!!!

    Bu map sensör olayını bir aparatla çözebilirsem zannedersem bu iş olur.Olursa da sırf enjektör arıza problemi yaşayıp orjinaline 600 tl vermemek yada sırf bu yüzden sistemi başka marka ile değiştirmek zorunda kalmayız.

    Ama bu konuda ustalarımızdan yardımlarını bekliyorum.Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz Alper -- 24 Temmuz 2015; 23:28:19 >







  • Arastirirken asagidaki aparati buldum. Rail enjektorde bu aparat ile map sensor kullanilabiliyormus.
     Landirenzo enjektor ve usta karmaşasi!!!



    Bu aparat ile muhtemelen sorunsuz dymco enjektörleri montaj yapılabilir.Ancak landirenzonun yazılımında sıkıntı çıkarmı onu bilmiyorum. Med enjektörler bildiğim kadarıyla 1.5ohm, dymco enjektörler ise 1.7ohm.
    Lütfen bir ustamız yorum yapsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz Alper -- 1 Temmuz 2015; 23:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracimi samsun da sahin otogaz a goturdum. Cok sukur bir insan evladiyla karsilasmis oldum. Usta filtremi degisti, tesisati kontrol etti, ince bir ayar yapti. Cok sukur suan arac benzinden daha stabil. Enjektorlerim de 1 i %95, diger 3 u %70 civarlarinda calisiyormus. Adam degistirelim kelimesini agzina almadi. İste usta var ustacik var.
    Bu arada Kars ilinde tek olan ve landirenzo bayiligi alip, gelene enjektor bozuk diyerek atiker takan cok degerli USTA yada cok selamlar. Olgun lpg ye de sikayetlerimi iletecem. Bakalim nasil olacak. İkiside yetkili bayi. Biri ayarla olayi cozuyor, biri ayar tutmaz deyip eline bile almiyor.
    O kada para verip landirenzo taktiriyoruz ama usta diyerek kasaplara bayilik veriliyor. İnsani aracindan sogutuyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı bir konu ama gözden kaçmış olsa gerek. LPG montajında usta faktörünü bir kez daha görüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Benim araç 1.4 lanfirenzo siyah renk enjektör takılı internette mavi renkle aynı ve bunlar 1.7 ve 2 içinmiş bunun ne gibi avantajı veya dezavantajı var. Mavi(siyah) renk enjektör yerine tuncu renk enjektör taktırsam avantaj olutmu yakıt konusunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar. Üzerinden epey yıllar geçmiş fakat şuan bende aydı durumdan muzdaribim. Med enjektörler 9 bin TL siz uydurabildinizmi acaba araca enjektorleri şuan bende bu şekilde birşey dusunuyorum

  • türkiyede atikerden gerisi yalan dolan . landi mandi hikaye . 10 yıllık lpg kullanıcısı olarak söylüyorum. atikerden herkes anlar,parçası bakkalda bile var ve ucuzdur. bir şehirde 3-4 bayisi vardır . lpg nin amacı zaten tasarruf yapmak,antin kuntin kitlere bir ton ara dökmek değil. yeni sistem taktıracaklar buna dikkat etsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.