Şimdi Ara

Mat ekran ile Parlak ekran arasında fark neler ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Web & grafık tasarım ıle ugrasıyorum fotoğrafcılık ılede hobı olarak takılıyorum hangısı uygun kacar? Farklar neler bilmiyorum

• En ıyısı apple satan bı yere gıdıp orda bakmak
  • peki hangisi tercih edilmeli sizce
  • Glossy ekranlarin tek eksisi isikli ortamlarda yansima yapmasi.Bunun disinda renkler mat ekranlara nazaran daha parlak ve daha canli.Glossy kullaniyorum kotu bir yani yok bana gore.
  • Eğer çok ışıklı yerlerde kullanıyorsanız kesinlikle mat kullanmalısınız.Ama diğer durumlarda parlak ekran çok daha canlı renk veriyor.
    Tek kötülüğü mat ekrandan daha fazla kiri belli ediyor ve temizlemek zorunda kalıyorsunuz.
  • Valla bende parlak ekran almayı dusunuyorum evde kullanıcam arada bı dısarı cıkarım cafe falan
  • Parlak ekran gordum begendım 17'' 2.8 pro alıcam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şekilden başka bi artısı eksisi yok. canlı falan diye birşey de yok. ekranın kalitesi iyiyse mat da iyidir.
    Gün ışığında çalışacaksan dışarda kafede vb. mat almanı tavsiye ederim.
  • Gun ısıgı degılde evde olucak genelde dısarı arada bır haftada bı dısarı cıkarım cafe falan bıde yenı serılerde mat ekran yok dıye bılıyorum :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogundmr -- 26 Ağustos 2009; 12:53:46 >
  • Yeni modellerde de (15 ve 17 inç MBP) mat ekran seçeneği var, ama üzerine para ödemek gerekiyor.

Bu arada AppendiX arkadaşım bilip bilmeden konuşma glossy ekranlar uygun ışıkta renkleri çok daha canlı gösteriyorlar.

Genelde evde kullanıcaksan düşünmeden glossy al derim, fakat dışarıda bir aynaya dönüşebiliyor gerçekten.
  • glossy al , mat ekran kalmadı bile artık
  • glossy alıcam zaten mat tuaf geldı bana
  • bencede parlak ekran daha iyi dış ortamda yada çok ışıklı ortamda kullanmıyorsanız sorun olmaz. hem fiyat olarak daha uygun
  • Tek sorun bılkomdan alıcam acı acı :(
  • Ooo iyi para bayılacan demektir :) Şimdiden hayırlı olsun.
  • 5000 gıbı bı para :D
  • amerikada da pek gitmiyomuş bu mat ekranlar. neden mi, daha kırılgan ve narin oluyorlarmış doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abbaskywalker

amerikada da pek gitmiyomuş bu mat ekranlar. neden mi, daha kırılgan ve narin oluyorlarmış doğru mu?

yanlış..daha kırılgan ve narin olmaları mantıkdışı olur çünkü mat ekranlarda parlak kısmın üstüne ayrıca bir katman daha geliyor parlama önleyici, parmak izi önleyici gibi..yani ekstradan bir kalınlık artısı var. tutulmamalarının nedeni heryerde aynı, görüntü kalitesi..mat ekran ve parlak ekran aynı rengi, aynı kaliteyi sunuyor diyen yalan söyler bunu gayet net belirteyim. istediği kadar kaliteli olsun, mat bir ekran renkleri daha soluk, görüntüyü de üstünde parlamayı önleyici bir katman olması dolayısıyla daha bulanık gösterir. En kaliteli mat ekranınıza yakından bir bakın, onda bile açık renk / beyaz arka planların üstünde sanki çok küçük koyu renk noktalar varmış gibi göründüğünün farkına varacaksınız. Ufak bir sürü noktacık, çünkü matlığı sağlayan bu noktacıklar zaten..olmasalar ekran parlak olur, bunlar görüntüyü de etkiliyor. tabi ekranın boyutu burada can alıcı nokta, 17 inç ve üstü bir ekranda bu durum bakış mesafesi dolayısıyla çok da problem olmazken 15 ve daha küçük ekranlarda o noktacıklar ister istemez göze görünmeye başlıyorlar. artı dediğim gibi ''washed out colors'' denilen renklerin soluk görünmesi durumu da cabası..ekranını ya da cihazını diyeyim genellikle dışarıda kullanacaklar için mat ekran daha yararlı olabilir, ki ekran parlak ama aydınlatma açısından yüksek parlaklık değeri sunuyorsa gene önemli değil parlak bile olsa görünür.

• Mat ekran kullaniyorum, webmasterlikla ve fotografcilikla ugrastigini soylemissin ki o zaman bence mat ekran almalisin cunki:

Mat ekranin renkleri gercek ton ve parlaklikta, glosyinin cok parlak ve yapay ve normalinden cok canli, bu da fotografcilikta kullanimda pek saglikli degil glosy ekranda ps ile fotograf duzenlersin baski almaya kalktiginda bir bakmissin kagittaki renkler bambaska bu tarz sorunlarla karsilasildigini duymustum, ama matda o sorunu yasamazsin, profesyonellerde mat kullaniyor genelde.

Mat ekran yansima yapmaz gunes isiginda yazilari felan net gorebilirsin ama parlak ekranda goremezsin ayna gibidr kendini gorursun.
  • Peki arkadaşlar mat ekran daha sonra parlak ekrana çevrilebilir mi? yani matlığı sağlayan ekran üzerindeki bant çıkartılabilir mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.