Şimdi Ara

Mat ekran ile Parlak ekran arasında fark neler ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim 2011 17" pro'da mat ekran var. Ekran kalitesi oldukca iyi (sanirim 2009 modellerinden itibaren yukselttiler ekran kalitesini). Eski modellerdeki mat ekranlar daha az cazipken, simdikiler ise renkler acisindan glossy ekrani aratmiyor hic (renklerin cansizligindan bahsedenler icin belirtiyorum). Ayrica baska bir arkadasin da belirttigi gibi renkler cok daha dogal, bu da fotograf ve video duzenleme programlari kullananlar icin onemli. Ben satin almadan once kendi gozlerimle gidip gormus ve kiyaslama yapmistim. Ve mat ekrani secmistim kesin olarak o gun. Yurt odamda camdan iceri gunes cok giriyor ve bilgisayari disarida da cok kullaniyorum. Bu yuzden mat ekran benim icin tek tercihti.

Apple'in glossy ekranlarini aslinda ekstra glossy olarak dusunebilirsiniz, cunku ekstradan bir cam tabaka daha var ekranin onunde. Hatta bu yuzden glossy olanlarin agirligi cok az miktarda daha fazla sanirim. Bu katman hem renkleri daha canli yapiyor hem yansimayi artiriyor. Mesela macbook air'da ise normal glossy ekran var, esktra cam katman yok. Bu yuzden onun yansimasi daha az (ama yine de yansima var).

Gerek profesyonel kullanim olsun, gerek dis estetik gorunum olsun, mat ekran oneririm. Gunes isigi, disarida kullanma, foto vb editleme gibi kriterlerim olmasaydi dahi mat ekran alirdim. Cunku bire bir kiyaslama imkanim oldu ve mat ekrani daha kaliteli buluyorum. 1 yildir kullaniyorum, glossy ekranlar gibi gozu de yormuyor.

@34.5
    Macbook pro icin soruyorsan, hayir cikaramazsin. Ama glossy alip mat ekran koruyucu yapistirabilirsin uzerine. Bunu tavsiye etmem cunku kesinlikle apple'in orijinal mat ekranindan daha kalitesiz oluyor. Gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 20 Mart 2012; 17:13:54 >

• bende mat ekran kullaniyorum eger böyle laptobunuzu diasri alip pil süresi boyunca bisiler yapiyosanuz mat alin hem parlamaz hemde mat ekran daha az enerji cekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

bende mat ekran kullaniyorum eger böyle laptobunuzu diasri alip pil süresi boyunca bisiler yapiyosanuz mat alin hem parlamaz hemde mat ekran daha az enerji cekiyor

Onur daha az enerji çektiğine dair bir kaynak var mı dostum?

Bu arada ben arkadaşa çok basit bir çözüm önereyim; glossy ekran alsın, daha sonra rahat edemezse 30-40 liraya ekranına uygun bir yansıma önleyici film sipariş edip kullanabilir. Ben de parlak ekran kullanıyordum ama kapalı alanda bile dayanılacak gibi değildi bu parlama olayı. Şimdi film yapıştırdım, bilgisayarı kullanmak keyifli hale geldi resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: troy

bende mat ekran kullaniyorum eger böyle laptobunuzu diasri alip pil süresi boyunca bisiler yapiyosanuz mat alin hem parlamaz hemde mat ekran daha az enerji cekiyor

Onur daha az enerji çektiğine dair bir kaynak var mı dostum?

Bu arada ben arkadaşa çok basit bir çözüm önereyim; glossy ekran alsın, daha sonra rahat edemezse 30-40 liraya ekranına uygun bir yansıma önleyici film sipariş edip kullanabilir. Ben de parlak ekran kullanıyordum ama kapalı alanda bile dayanılacak gibi değildi bu parlama olayı. Şimdi film yapıştırdım, bilgisayarı kullanmak keyifli hale geldi resmen.

ya bakimdim biraz yazan bi yer bulamadim ama öyle oldugunu biliyorum cok cok az bi fark olsada öyle yani

sacma bi yerden göstericem ama yazmis genede

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-macbook-pro-2-4ghz-2gb-ram-120gb-hdd-nvidia-8600m-gt-1-100tl-52754765/pasif-ilan/#classifiedTitle

• Arkadaslar konuyu hortlaticam ama glossy icin 139 dolar ekstra odemeye deger mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneşli bir mekandayken ekranda kendini değilde yazan yazıları görebilmek istiyorsan, evet önemli
  • mat ekran konusunda bir şey sormak istiyorum. mat ekran uzun süre bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan kişilerin göz sağlığını daha az kötü yönde etkilediği kanısındayım . sizce ?
    elinde bu konu hakkında sağlam kanıtı olan var mı ?
  • quote:

uzun süre bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan kişilerin göz sağlığını daha az kötü yönde etkilediği kanısındayım

ekran karşısında bir insan nekadar etkilenilirse bundada okadar etkilenir, mat olsun parlak olsun farketmiyor. ekran aynı ekran
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

uzun süre bilgisayar başında çalışmak zorunda kalan kişilerin göz sağlığını daha az kötü yönde etkilediği kanısındayım

ekran karşısında bir insan nekadar etkilenilirse bundada okadar etkilenir, mat olsun parlak olsun farketmiyor. ekran aynı ekran

gözlük felan işe yarar mı
  • ekranın parlaklığını kesermi diye soruyorsan hiçbir faydasını olmuyor, retina ekranlı bir makinaysa onlarda zaten yüzde 70lere varan bir iyileştirme sözkonusu. fazla yansımıyor görüntün, mat ekrana çok yakın bir görüntüsü var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.