Şimdi Ara

Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
3
Favori
3.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mass Effect üçlemesinin tüm oyunlarını ve tüm içeriklerini barındıran bir remaster sürümü olan Legendary Edition 14 Mayıs'ta çıkış yapacak.




    Detaylar eklenecektir


    - 3 oyunu ve 40'tan fazla DLCyi barındırıyor

    - 4K HDR, yenilenmiş grafikler ve daha iyi performans

    - Yeni modellemeler, shader, efektler, ışıklandırmalar ve alan derinliği

    - Geliştirilmiş kişiselleştirmeler

    - ME3 Femshep önceki oyunlarda da mevcut

    - Silah dengelemeleri ve daha iyi nişan alma

    - Daha iyi mako kontrolü

    - Daha kısa yükleme süreleri

    - Yenilenmiş arayüz





    Karşılaştırmalı görseller

    Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021


    Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021



    Origin linki https://www.origin.com/tur/en-us/store/mass-effect/mass-effect-legendary-edition

    Steam linki https://store.steampowered.com/agecheck/app/1328670//

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Benim Mass Effect serisiyle tanışmam çok sancılı oldu. İlk oyunu çıktığı yıl indirip sildim, ikinci oyuna zamanında çok övüldüğü için bi şans vereyim diye yükledim ilk oyunu oynamadığım için ben bunu anlamam diyip sildim, üçüncü oyunla da hiç ilgilenmedim. Legendary versiyonu çıkınca da hazır yenilenmiş versiyon gelmiş bu sefer oynayayım dedim ama Türkçe yama olmadığı için erteledim de erteledim…

    Forumdaki bir arkadaş ilk oyuna yama çıkarıp diğer oyunlar için de hazırlanıyor diyince ilk oyuna tekrar başladım amacım ikinci oyunun yaması çıkana kadar ilk oyunu oynayıp, sonra ara vermeden iki ve üçüncü oyuna başlamaktı ama sanıyorum ki özel sebeplerden dolayı ilk oyunun yamasını yapıp bıraktı ben de ilk oyunu bitirip iki ve üç için yama beklemeye başladım. İki ve üçüncü oyunu Anonymous’un yamasıyla bitirdim ama üçüncü oyunun yamasını hiç beğenmedim “Lieutenants” kelimesi teğmen anlamına gelmiyor mu? Binbaşı nereden çıktı? Hiç mi kontrol etmezsiniz arkadaş siz yaptığınız çeviriyi ya? İlk oyunun çevirisi bu kadar kaliteli olunca tabi diğer yamalar ister istemez göze batıyor…

    İlk ve ikinci oyunları 30, üçüncü oyunu 35 saatte bitirdim iyi ki bu seriyle tanışmışım diyorum. Zor ihtimal ama hala oynamayan varsa kesinlikle şans vermeli bana göre gelmiş geçmiş en kaliteli bilim kurgu RPG’si Mass Effect. Amazon bedava verdikten sonra oyuna olan saygımdan Steam’den tekrar satın aldım (Steam dolara geçmeden önce 60-70 TL gibi bir fiyata görüp dayanamadım)

    İlk oyun her ne kadar remaster yapılmış olursa olsun yaşını kesinlikle belli ediyor ama RPG öğeleri iki ve üçe göre daha fazla. İlk oyunda vuruş hissi yok bi kere oyunu eğlenerek oynamak imkansız sadece hikayeye kendinizi kaptırırsanız eğlenebiliyorsunuz ki hikayeye kaptırmamak mümkün değil zaten. İkinci oyunda ise vuruş hissi, grafikler, animasyonlar vs.. günümüzde hala gideri var ve hikaye anlamında en beğendiğim oyun bu oldu. Özellikle Suicide Mission kısmına ve verdiğimiz kararların, gemiyi geliştirmenin bile oyuna nasıl etki ettiğini görünce ağzım açık kalmıştı. Üçüncü oyun ise oynanış anlamında en beğendiğim, hikaye anlamında da eh işte dediğim oyun oldu ama nedendir bilmiyorum siper mekaniği deli etti beni siper alayım derken sağa sola zıpladım, zıplamak isterken de yanlışlıkla siper aldım.

    Bir çok RPG oyununu yalayıp yutmuş biri olarak söylüyorum ben hayatımda seri olarak birbirine bu kadar bağlantılı RPG oyunu oynamadım. İlk oyunda verdiğim bir kararın sonucunu üçüncü oyunda görmek çok başka bir deneyimdi karakterlerin hiçbiri adeta NPC değil benim yoldaşlarım oldu. Vereceğim bir karar neticesinde birinin ölebileceğini düşünüp dakikalarca diyalog ekranlarında bekleyip alt+tab yapıp Reddit’teki tartışmaları okudum. Oyun dünyasına böyle bir sanat eseri bıraktığı için Bioware ekibine teşekkür ediyorum umarım Shepard’ı ilerde yine bir Mass Effect oyununda görebiliriz.
  • Süper haber! Şu oyunu bir türlü oynamamıştım hep yarım kaldı falan kaç sene önce... Yeni grafiklerle tadından yenmez doğru düzgün olursa tabi.

  • Seriyi bir türlü oynamak fırsat olmadı. İlk oyuna Xbox 360'da başlamış, bir boss savaşında takılmıştım. Sonra da devam etmedim. Sci-fi seven birisi olarak Legendary Edition'u bekliyordum ki fiyatı görünce uzaklaştım. İyi para.Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 

  • İnşallah "daha iyi performans" kısmını verebilirler. Genelde bildiğim remasterların çoğu ironik olarak aham şaham optimizasyon ile çıkmıyorlar. Ayrıca en kısa zamanda da EA Play'e bekliyoruz, Jedi Fallen Order gibi bekletmesin Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 

  • Her birini 4-5er kez bitirdim. Şu an bile hala deli gibi başlayasım var ama bunu beklemek istiyorum.

    Açıkcası LE'den biraz daha iyi grafik beklerdim. Sadece daha iyi ışıklandırma ve yola bir kaç pütür eklemişler o kadar.

    Modlarla zaten buna yakın görüntü kalitesi yakalanabiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Seriyi bir türlü oynamak fırsat olmadı. İlk oyuna Xbox 360'da başlamış, bir boss savaşında takılmıştım. Sonra da devam etmedim. Sci-fi seven birisi olarak Legendary Edition'u bekliyordum ki fiyatı görünce uzaklaştım. İyi para. 

    Ekleneceği anı fiyat hatası olsa da alsak diye bekledim ama olmadı. Çok kötü bir bölgesel fiyat var EA bir süredir fakir ülkeleri sallamıyor bakalım nereye kadar böyle gidecekler.



    @Hudson51 Kaynak aldığım yer direkt "geliştirilmiş performans" demiş ama orijinalinden daha yüksek FPS vermesi zor gibi geliyor, FPS kilidi varsa onu kaldırırlar anca. Bence sorunlarını çözme ve FPS olarak yüksek olmasa da başka yönlerden performans artmış olabilir.





  • zamanında rpg oyun türüne bağlanmamı sağlayan hikayesinin muhteşem olduğu bir seri, bu versiyonda ilk oyun baya elden geçirilecektir onun dışında 2 ve 3'de devasa farklar olacağını pek zannetmiyorum


    tr dil desteği olsa alabilirdim bu ön sipariş fiyatına rağmen ama yok

  • Pinnacle Station DLC dahil olmayacakmış, çok önemli mi sizce ilk defa oynayacağım bu seriyi

  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt

    Eskiden EA oyunlarını sağdan soldan key şeklinde bir şekilde temin edebiliyordum, fiyatlar uçtuğu için artık imkansız gibi. Steam'e geri dönüş yaptıkları için sevinmek yerine saçma fiyatlandırmalar yüzünden kızar bile oldum. Mevcut oyunların fiyatlarını arttırdılar falan. Sürekli kötü andığımız Ubisoft bile daha yakın davranıyor ülkemize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 4 Şubat 2021; 20:14:10 >
  • 10 yıldan eski olduğu için abandonware olmuş oyun 3A fiyatına yeniden piyasada.4k res texture ve makoyu yeniden modelletmiş EA den 420tllik vurgun.

  • agalar korsana ne zaman düser bu surum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mass Effect üçlemesini oynamadığım için aslında Legendary Edition benim gibi oynamayanlar adına iyi bir fırsat fakat bugün yayınlanan gerek karşılaştırmalı videolar gereksede oynanış videolarında orjinallerine göre nedense çok bir fark gözlemleyemedim.Elbette ilk oyun hem mekanik hemde görsel olarak epey eskidi diğerleri ise modlarla oynanabilir durumda ve özellikle ilk oyunun videolarına baktığımda görsel yönden daha iyi doku kalitesi,ışıklandırma dışında AAA oyun fiyatına göre dikkat çeken ve öne çıkan pek bir fark yok.Üçlemeyi oynayanlar oyun tarihinin en iyi oyunlarından birisi olduğunu belirtiyorlar bu nedenle alıp almama konusunda kararsız kaldım.Oyun yarın çıkıyor ama gerek PC gereksede konsol konuları epey sessiz,elbette bunda etken fiyat,fiyatı iki türlü değerlendiriyorum ilki üç oyun+DLC ler olarak bakıldığında orjinal oyunların fiyatları ve EA faktörünüde göz önüne alırsak aslında üç oyun için çok fazla sayılmaz ama sadece grafik iyileştirmesi(oda yeterli değil,yer yer düşük çözünürlüklü dokular mevcut ve özellikle ışıklandırma orjinaline göre iyi durmuyor) içinde bu fiyata alınabilirliği pek yok gibi duruyor.120 GB lık boyuta en çok yeniden düzenlenmiş ara sahnelerin ve 4K dokuların etkisi var.EA Play üzerinden oynamak en iyi tercih ama onada ne zaman ekleneceği belli değil.Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 13 Mayıs 2021; 19:20:17 >




  • Mass Effect Legendary Edition Livestream

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Pinnacle Station DLC dahil olmayacakmış, çok önemli mi sizce ilk defa oynayacağım bu seriyi

    Hikaye ile yakından uzaktan alakasi yok , sadece 1 tane cavuş var onunla zaman yarişi yapiyorsun , kim daha cok saldiriya dayanir, kim daha cok adam öldürür vs.

  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    mass effect serisi rol yapma oyunları arasında ilk 3'e girebilecek kalitede hikaye ve kurgusu gerçekten çok iyi netflix dizisini yapsa olay olur şimdiye kadar niye filmi yada dizisi yapılmadı onu da anlamış değilim, rpg bilim kurgu, uzay temalı oyunlar ilginizi çekiyorsa mutlak deneyin ama bu fiyata değil, oyuna gelecek olursak legendary edition ilk oyuna aslında baya bir yenilik getiriyor ilk oyunun grafik ve mekanikleri gerçekten kötü demeyeyim ama eskiydi ya 2 veya 3'ü oynayan 1'i oynamak istediğinde atmosfer biraz sönük kalıyordu. sonraki 2 ve 3 dediğiniz gibi çeşitli modlarla günümüze uyarlanabiliyordu ama bu fiyata şahsen almam bu serinin hayranı olan biri olarak söylüyorum.


    rpg oyun türüne mass effect ile adım atmıştım, kaç defa bitirdiğimi saatleri bile hatırlamam o kadar çok oynadım ki ilk duyurulduğunda mutlu olmuştum ama bu fiyatı da veremem 100 tl bandında olsaydı alınabilirdi ben indirim bekleyip bu şahaseri mutlaka kütüphaneme ekleyeceğim inş. tr yamada uyarlanırsa seriye tekrar dönmek güzel olacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 13 Mayıs 2021; 21:28:54 >




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

    Üçlemeyi daha önce oynamadım ve bu nedenle Legendary Edition benim için yeni bir oyun sayılır.Yinede ilk oyundaki geliştirmeler dışında kayda değer bir farklılık yok gibi,elbette orjinal oyunları oynamadığım için sadece karşılaştırma videolarından yorumlayabiliyorum.Remastered bir oyunda elbette ilk öne çıkan görsel geliştirmeler oluyor fakat öyle kötü bir ışıklandırma kullanmışlar ki orjinal oyunlar çoğu sahnede daha iyi görünüyordu.Bunun dışında karakter animasyonları çok donuk duruyor muhtemelen oyun motoru eski olduğu için bu kadar düzeltme yapabildiler.Rol yapma oyunlarını genelde oynarım ama dediğiniz gibi fiyat yüksek en iyisi daha sonra tekrar değerlendirmek olacak.Teşekkürler.Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece 2.oyunu oynamış ve çok sevmiştim fakat hemn adından 3 e başlayınca yorulduğumu hissettiğim için ara vermiş bir daha hiç başlamamıştım bu bahsettiğim olayın üstünden 10 sene geçti tabi legendary e gelecek olursak indirimde denemeyi düşünüyorum bu kez 1. Oyundan başlayarak tabi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çıkmış sanırım oyun. Hadi inş güzel bir remaster olur. Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 

  • uygun bir fiyata çıkış yapsa bu sefer de tr yama için bekleyecektik. neyse yakın zamanda iyi indirim alır bu fiyata çok fazla satış yapamazlar

  • Oyunun Steam'deki ilk incelemeleri karışık düzeyde,genel yorumlara baktığımda klavye-fare kullanımındaki sorunlar,görüş alanının ayarlanamaması,grafik seçeneklerinin sınırlı olması gibi teknik nedenlerden dolayı ilk incelemeler karışık seyrediyor.Bu tür hataların topluluk modlarıyla önceki oyunlarda düzeltildiği ve Remastered sürümede orjinal oyunlarda olduğu gibi aktarıldığından bahsedilmiş.Mass Effect Legendary Edition [Ana Konu] - 14 Mayıs 2021 

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.