Şimdi Ara

Mass Effect: ANDROMEDA Günlükleri (Andromeda hakkında şimdiye kadar bilinenler)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
11
Favori
9.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mass Effect: ANDROMEDA Günlükleri (Andromeda hakkında şimdiye kadar bilinenler)


    ANDROMEDA GÜNLÜKLERİ

    Bioware'in efsane serisi Mass Effect'in yeni oyunu Andromeda 23 Mart günü biz oyuncular ile buluşmuş olacak. Sıkı bir Mass Effect takipçisi olarak oldukça heyecanlı olduğumu rahatlıkla söyleyebilrim. Eminim sizlerde benim kadar büyük beklentiler içerisinde olup bu yeni yapımın neler getireceğini merak ediyorsunuzdur. Merakları gidermek amacıyla Andromeda hakkında şimdiye kadar neler öğrendik, neler biliyoruz sizin için derlemeye çalıştım.

    Bilindiği üzere Mass Effect üçlemesi Kumandan Shepard'ın hikayesini konu almaktaydı. İyisiyle kötüsüyle Shepard'ın bir kahraman olarak başladığı serüveni tüm galaksinin saygı duyduğu bir efsaneye dönüşmesiyle son buldu. Andromeda’nın bizim için tamamen yeni bir macera olacağını söyleyebilirim. Yeni karakterler, yeni mekanlar, yeni ekip, yeni düşmanlar, yeni teknolojiler ve en önemlisi yeni bir galaksi. Henüz hakkında hiçbirşey bilmediğimiz bir galaksiyi keşfe çıkmak şüphesiz hepimiz için akıl almaz bir deneyim olacaktır. Peki Kumandan Shepard’ın hikayesi Andromeda’nın hikayesi ile nasıl kesişecek? Bu sorunun cevabı basit ama bir o kadar da ilginç.

    Andromeda'nın hikayesi Mass Effect 2'nin sonu ile Mass Effect 3'ün başı arasında başlıyor. Citadel Konseyi ve Sistemler Birliği her ne kadar inkâr etselerde Reaper tehditinin tamamen farkındalar. Bu yüzden bir grup bilim insanı her ihtimale karşı yaşamı devam ettirebilmek adına alternatif çözümler aramaya başlıyor. Bu vesileyle 2176 yılında Jien Garson isimli bir bayan Andromeda Girişimi'ni (Andromeda Initiative) kuruyor. "Arrival" indirilebilir içeriği finalinde Batarianlara ait Bahak sisteminin yok edilişi sonrası Kumandan Shepard'ın Sistemler Birliği tarafından gözaltına alınması sırasında Girişim hazırlıklarını tamamlayıp yola çıkıyor. Andromeda Girişimi'nin yegane amacı tamamen yabancı bir galaksi olan Andromeda'ya seyahat edip başta insan, Asari, Turian, Salarian olmak üzere tüm türlerin devamını sağlayabilmek. Kısacası Andromeda Girişimi hayatın devam edebilmesi için tasarlanmış bir B planı.

    Reaperların varışına yakın galakside yaşanan kaos artarken Girişim harakete geçiyor ve Jien Garson liderliğinde bir adet Nexus ve dört adet Ark gemisi ile Samanyolu galaksisini terkederek 600 yıl sürecek Andromeda seyahatine başlamış oluyor. Akıllarda soru işareti bırakan o sorunun cevabı burada yatıyor. Eminim Mass Effect serisine hakim olan oyuncular yeni oyunda hangi finalin kabul edileceğini merak ediyorlardır. İşte size cevap; Girişim’in yola çıktığı zamanı ve Andromeda galaksisine 600 yıl sonra varacağını düşünürsek Mass Effect 3'ün finalinde yaşananlar bizi hiçbir şekilde etkilemiyor olacak. Lafı uzatmadan Andromeda hakkında şu ana kadar öğrendiklerimi sizinle paylaşayım.

    Mass Effect: Andromeda'ya dair şimdiye kadar bilinenler;

    - Ana karakterlerimizin ismi Scott Ryder ve Sara Ryder olarak belirlenmiş. Önceki üçlemenin aksine Andromeda'da erkek/dişi karakterler aynı anda iki kardeş olarak oyunda bulunacaklar. Seçmediğimiz karakter ekibimize katılamayacak ama bir şekilde bizimle iletişimde olup bulunduğumuz evrenin bir parçası olacak.
    - Ana karakterimiz Ryder Kumandan Shepard'ın aksine bir kahraman olarak tasarlanmamış. Ryder daha yolculuğunun başında bir karakter. Bu yönüyle de Andromeda deneyimimiz ilginç olacak.
    - Ryderlar bir aile olarak bu göreve katılmışlar. Ana karakterimizin babası Alec Ryder, tıpkı Kumandan Shepard gibi bir N7 subayı ve Jien Garson'a bu görevde eşlik etmekte. Detaya girdiğimizde Alec Ryder ana karakterimizin babası ve mezun olan ilk N7 subaylarından biri olması dışında Pluton'un bir uydusu olan Charon'da keşfedilen ilk kitle ışınlayıcıya ulaşan Jon Grissom'ın da silah arkadaşı. Bu nedenle kendisi oldukça önemli bir kişi.
    - Scott/Sara Ryder karakteri hikayede Yol Gösterici “Pathfinder” olarak yer alacak. Aslında bu rol babamız Alec Ryder'a ait. Fakat hikayede bir noktada onun görevini biz devralacağız. Görevimiz ise vardığımız bu yepyeni galaksiyi keşfe çıkıp insanoğlunun yaşayabileceği verimli ve güvenli gezegenler bulmak olacak.
    - Ryder'ın görevlere çıkacağı yeni geminin ismi Tempest olarak seçilmiş. SSV Normandy'den bir hayli farklı görünümde olan Tempest Andomeda galaksisinde keşfedilmemiş ve bilinmeyen bölgelerde seyahat edebilecek şekilde tasarlanmış. Gemide ayrıca SAM adında bir yapay zekâ bulunacağı biliniyor. Fakat SAM'in işleyişi ve görevi SSV Normandy'de bize yardım eden E.D.I.'den çok daha farklı olacak. Hatta SAM Ryder ailesi için önemli bir yere sahip olacak. Şahsi görüşüm yaşamını yitiren bir kardeş, akraba veya bir aile dostu anısına onun sesinde ve görünümünde yapılmış bir yapay zekâ olabileceği yönünde.
    - Tempest'ın pilotu bir Salarian olacak. (SSV Normandy’deki pilotumuz Joker’in geveze olduğunu mu düşünüyordunuz? Bir de Salarian pilotu düşünün)
    - Andromeda'nın ana senaryo modunda Ryder için herhangi bir sınıf kısıtlaması bulunmayacak. Ryder tüm sınıflara ait özellikleri istediği şekilde kullanabilecek. Hatta bazı görevlere çıkmadan önce yeteneklerini tekrardan düzenleyerek görevin gerektireceği koşulları sağlayabilecek. Ancak bu durum sadece Ryder için geçerli olacak. Ekibimiz eskiden olduğu gibi tek sınıf sistemini kullanacak.
    - Amacı için Ryder'a görevlerinde yardım edecek toplam 6 adet takım arkadaşı bulunacak. Ryder'ın ekibinde Liam(eski bir polis memuru), Cora(Biyotik), Drack(Krogan savaşçısı), Takma adıyla Peebee(Asari) ve Vetra(Dişi Turian) olacağı biliniyor. Geriye kalan son ekip üyesi henüz açıklanmadı fakat Andromeda'da karşımıza çıkacak yeni türlerden biri olabileceği sanılıyor. Ek bir bilgi olarak potansiyel bir takım arkadaşının oyunun geliştirilme aşamasında yapımcılar tarafından oyundan çıkartıldığı biliniyor. Kim bilir belki bu karakter ilerde bir DLC ile bizlere sunulabilir.
    - Mass Effect üçlemesinde bulunan Soldier, Adept, Engineer, Sentinel, Infltrator ve Vanguard olmak üzere toplam 6 sınıf üzerine Andromeda'da bir yeni sınıf daha bulunacak. Yeni sınıf hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.
    - Mass Effect 1'de oldukça keyifli olan araçla keşif sistemi Mass Effect: Andromeda'da da bulunacak. MAKO 35'in yerini onun üst modeli olarak tasarlanmış Nomad ND1 isimli arazi aracı alacak. Nomad MAKO'nun aksine tamamiyle özelleştirilebilir olacak. Ancak MAKO gibi bir ateş gücüne sahip olmayacak.
    - Keşfetmek için indiğimiz gezegenler hem sayıca fazla hem de birbirlerinden oldukça farklı olacaklar. Kimi gezegenler özel hava koşullarını veya radyasyon gibi beklenmedik tehlikeleri barındıracak. Nomad aracımızı bu koşullara uygun hale getirebilmek mümkün olacak. Ancak bunun için özel materyallere ihtiyaç duyacağız.
    - İndiğimiz gezegenlerde yaşama uygun bölgelere rastlarsak bölgeye bir kamp kurulmasını sağlayabileceğiz. Bu kamp sayesinde zırh veya silah değişikliklerini gemiye dönmeden yapabilmek mümkün olacak.
    - Çoğu gezegende en az 1 adet büyük düşman üssü ve beraberinde ufak düşman kampları bulunacak. Her ne kadar bu kampların hepsine baskın düzenlemek senaryo açısından gerekli olmasada kazanılacak birçok silah, şematik ve teknoloji bu baskınları makul kılıyor olacak.
    - İndiğimiz çoğu gezegende epik mücadeleler bizi bekliyor olacak. Kimi zaman iki taraf arasındaki savaşa müdahil olabileceğiz. Kimi zaman ise nadir bulunan dev yaratık türlerine karşı hayatta kalmaya çalışacağız.
    - Frostbite 3 motorunun getirdiği yenilikler sayesinde konuşlandığımız siperler parçalanabilir olacak.
    - Gemimiz Tempest içerisinde gezinirken herhangi bir yükleme ekranı olmayacak. Galaksi haritamız eskisine nazaran daha modern görünecek ve seyahatlerimiz yükleme olmadan tamamlanacak.
    - Oyunun hikayesi boyunca vereceğimiz kararlar ne iyi ne de kötü olarak sınıflandırılacak. Kimi zaman barışı sağlamak adına zor kullanmak durumunda kalabileceğiz. Yaptığımız her seçimin farklı sonuçları olacak.
    - Mass Effect üçlemesinde mevcut olan "Romance" özelliği Andromeda'da daha serbest olacak. Sadece ciddi ilişkiler değil kısa süreli ve flört tarzı etkileşimlerde bulunacak. Ayrıca hikaye boyunca birden fazla kişi ile beraber olmak mümkün olacak. Elbette bunun pek iyi sonuçlanmayacağını şimdiden söyleyebiliriz(bkz. Witcher 3, Geralt/Triss/Yennefer aşk üçgeni)
    - Paragon ve Renegade etkileşimleri Andromeda'da bulunmayacak. Bu seçimleri çok fazla siyah/beyaz yani iyi/kötü olduğunu belirten oyunun yönetmeni Mac Walters bir röportajında bunun yerine daha çok grinin tonları tarzı bir seçim sistemi kullanılacağından bahsetmiş.
    - Karşılıklı konuşmaya gireceğimiz karakterlerde "yürekten", "akılcı", "profesyönel" veya "gelişigüzel" seçeneklerini kullanarak konuşmalarımıza yön verebileceğiz.
    - Jien Garson'ın bulunduğu devasa gemi olan Nexus Andromeda Girişimi için bir merkez olarak kullanılmak amacıyla dizayn edilmiş. Citadel'e benzer yapısı ile iki parça halinde yolculuğa başlayan Nexus Andromeda galaksisine vardığında diğer kanadı ile birleşecek ve gerçek halini alacak. Citadel'den çok daha küçük olan Nexus tıpkı Citadel gibi çeşitli bölümlere ayrılmış. Bu bölümler Konutlar, Kültür merkezi, Bar, Dekoratif bahçeler, Operasyonlar olarak sınıflandırılmış. Nexus'un idarecisi Jien Garson, Kloni ilişkileri yöneticisi Foster Addison, Nexus Müfettişi Nakmor Kesh ve Nexus Güvenliği sorumlusu Sloane Kelly gemideki başlıca önemli kişiliklerden.
    - Ark adı verilen devasa gemiler içinde barındırdığı türleri Andromeda Galaksisine taşımak için tasarlanmış. İnsan, Asari, Turian ve Salarian türlerinin her biri bir Ark'ı kontrol etmekte. Her Ark'ın kendi Yol Göstericisi(Pathfinder) bulunuyor. İnsanları barındıran ana gemi Hyperion olarak anılmakta. Arklar amaçları doğrultusunda 600 yıllık bir yolculuk için tasarlanmışlar. Işıktan hızlı seyahat edecek gemiler bu süre zarfında yakıt ikmali yapamayacakları için ODSY isimli özel bir sürücü sistemi ile donatılmışlar. Sistem normalde gemiyi infilak ettirecek kuvvetteki statik enerjiyi emerek bu enerjiyi Ark'ın ana sistemlerine vermek amacıyla dizayn edilmiş. Ayrıca özel bir sistem ile geminin dışındaki hidrojen toplanarak geminin yakıt ihtiyacının karşılanması planlanmış.
    - Mass Effect 2'de varolan ve ekibimizdeki kişiler ile aramızı sağlamlaştıran veya bozan sadakat görevleri Andomeda'da da bulunacak. Ancak Mass Effect 2'nin aksine bu görevlerin ana senaryoya bir etkisi bulunmayacak. Yani yapmazsak herhangi bir cezası olmayacak. Hatta arzu edersek ekibimiz ile ilgili sadakat görevlerini ana senaryo bittikten sonra bile yapabileceğiz.
    - Mass Effect'in vazgeçilmezlerinden biri olan Omni-Tools yani çok amaçlı holografik bilekliklerimiz Andromeda'da da bulunacak. Bölgeler, objeler, teknolojiler ve karşılaştığımız kişileri taramamıza yarayacak yeni özelliği sayesinde etrafımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceğiz. Taramalarımız sayesinde edindiğimiz bilgiler yeni zırh ve silah şematikleri keşfetmemizi sağlayabilecek. Hatta kimi zaman bizi yeni görevlere veya gezegenlere yönlendirebilecek. Bunların yanı sıra Omni-Tool cihazımız ile gireceğimiz mücadelelerde bizi koruyabilecek bir kalkan oluşturabilmek mümkün olacak.
    - Keşfettiğimiz şematikleri yapabilmek için materyallere ihtiyaç duyacağız. Bunları bizzat toplamak veya başka şekillerde elde etmek mümkün olacak.
    - Samanyolu galaksisinde varolan tüm türler Andromeda'da bulunmayacaklar. Ancak ilerki DLC'ler veya devam oyunlarında karşımıza çıkma ihtimalleri bulunacak.
    - Mac Walters ile yapılan bir röportaja göre Andromeda kayıt dosyalarını saklamamız iyi bir fikir olabilirmiş. Aslında bu yorumdan yola çıkarak Andromeda'nın tıpkı önceki Mass Effect oyunları gibi bir seri olacağı sonucuna varabiliriz. Fakat durum biraz farklı. Mac Walters'ın yaptığı bir açıklamaya göre Mass Effect: Andromeda hikayesi tek oyunda tamamlanacakmış. Mass Effect evrenin çok geniş olduğunu vurgulayan Walters bir sonraki hikayenin Ryder ailesi ile ilgili olabileceğini veya tamamen farklı karakterler üzerine kurulabileceğini dile getirmiş.
    - Oyun çıkışını Nexus Uprising isimli kitabı ile birlikte yapacak. Walters'ın açıklamalarına göre Uprising'den başka 2 yada 3 adet daha devam kitabı yazılacak. Şimdilik devam kitaplarının isimleri Mass Effect: Annihilation, Mass Effect: Initiation olarak belirlenmiş.
    - Zırh ve silah özelleştirme sisteminin çok daha detaylı bir şekilde tasarlandığı biliniyor. Ayrıca set olarak gelen zırhların bile başlık, gövde, omuzluk, kol ve bacak kısımlarını tamamen özelleştirebilmek mümkün olacak. Hatta farklı set parçalarını birleştirerek değişik kombinasyonlar yapabileceğiz.
    - New Game+ modu ile yeni başladığımız oyunda karakterimizin cinsiyetini değiştirebileceğiz.
    - Karşılaştığımız düşmanlar aynı sınıftan olsalar bile yetenekleri birbirlerinden farklılık gösterebilecek.
    - Oyunun ana hikayesi tamamlandıktan sonra bile galaksinin keşfedilmemiş bölgelerini araştırabileceğiz. Hatta sadakat görevleri dahil olmak üzere kalan yan görevlerimizi hikaye bittikten sonra bile tamamlamamız mümkün olacak.
    - Amazon.com'da şu an önsiparişte bulunan Nexus Uprising kitabının açıklaması altında oyunun kitap ile aynı anda çıkacağı geçmekte. Kitabın 21 Mart 2017'de çıkacağı düşünülürse bu tarihin oyunun çıkış tarihi de olabileceği sanılıyor. Güncelleme; tarih kesinleşti ve Amerika'da 21 Mart, Avrupa'da 23 Mart olarak duyuruldu.

    Multiplayer;

    - Andromeda'nın multiplayer versiyonu Mass Effect 3'e nazaran daha haraketli olacak. Kontrol edeceğimiz karakter daha özgür haraket edebilecek. Sahip olacağımız Jetpack kısa mesafeli sıçramalar ve kaçışlar yapabilmemizi mümkün kılacak.
    - Multiplayer oyunda "Apex Force" adı altında Nexus'a ait askeri bir birimde yer alacağız.
    - Mass Effect 3'teki yetenek yeniden kullanım süreleri(cooldowns) evrensel tasarlanmıştı. Yani bir yeteneği aktif ettiğimizde diğer bir yeteneği kullanabilmek için belli bir süre geçmesi gerekiyordu. Andromeda da ise yetenek yeniden kullanım süreleri birbirinden bağımsız olarak çalışacak. Bu sayede birbirleri ile kombo oluşturabilecek yetenekleri ardarda kullanabileceğiz.
    - Siper alma sistemi Andromeda'da da bulunacak. Ancak düşman birliklerinin haritaya giriş noktaları rastgele tasarlandığından bir yere konuşlanarak o bölgede sabit kalmak oldukça riskli ve bir o kadar da tehlikeli olacak.
    - Mass Effect 3'te kazandığımız puanlar ile satın aldığımız silah, mühimmat ve karakter kutuları Andromeda'da da mevcut olacak. Ayrıca alışveriş edeceğimiz markette limitli zaman aralığında satışa sunulmuş özel silahlar da yeralacak. Yani eğer şanslıysanız kutulardan şansa çıkacak silahlar yerine o an satılmaktaysa çok istediğiniz özel bir silahı satın da alabileceksiniz. Fakat bunun için "mission points" adında özel bir para birimine ihtiyaç duyulacak. Bu para birimini ise modifiye edilmiş ve ayarlarına müdahale edemeyeceğimiz özel haritalardan elde edebileceğiz.
    - Seviye atladığımızda normal yetenek puanı dışında oynadığımız sınıfa özel bir de prestij puanı kazanacağız. Kazanılan bu prestij puanı kendi seviyesini atladığında ise diğer tüm karakterlerimize etki edecek ekstralar kazanabileceğiz. (Örneğin tüm biyotik sınıflar için extra biyotik hasar verebilme gibi)
    - Multiplayer oyun yaratırken üçlemede olduğu gibi istediğimiz düşmanı ve haritayı ayarlayabileceğiz. Bunun yanı sıra ekstra modifiye edilebilir özelliklere de sahip olacağız. Mesela daha fazla yetenek puanı için kendi karakterimize "düşük can seviyesi" özelliğini verebileceğiz. Veya tam tersi; karakterimizi daha fazla hasar verebilecek şekilde ayarladığımızda daha az yetenek puanı kazanacağız.
    - Andromeda multiplayerı oynamak tek oyunculu senaryoya katkı sağlayacak. Fakat hiçbir şekilde oyunun finaline etki etmeyecek.

    Spoiler içeren bilgiler;

    - İnsanların Ark gemisi Hyperion Andromeda galaksisine vardığında yanlış bir lokasyona gelmiş bulunacak. Bu durum Nexus ve diğer Ark'lar ile aralarındaki iletişimin kopmasına yol açacak.
    - Ana düşmanımız Kett isimli bir tür olacak. Mass Effect evreninde bizler için tamamen yeni bir tür olan Kettler hakkında çok fazla bilgi verilmese de vücutları iskeletten bir kabukla kaplı organik bir tür oldukları biliniyor. Görünüş açısından Collectorları andıran Kettlerin dikkat çeken bir özelliği ise boyunlarıda bulunan zırhla kaplanmış kemik tasmalar olarak geçiyor.
    - Takım arkadaşımız olacak karakterlerden biri olan Peebee bir Asari olmasına karşın eski üçlemeden tanıdığımız Liara'dan çok daha farklı olacak. Peebee kendi başına haraket etmeyi seven, akıllı ve oldukça meraklı bir karakter olarak karşımıza çıkacak. Onun için takımın ihtiyaçlarından çok etraftan edinebileceği bilgiler ön planda olacak. Ayrıca çekingen ve yardımsever Liara'nın aksine davranışları cesur ve patavatsız olacak.
    - Takım ardaşlarımızdan bir diğeri Liam'ın İngiliz aksanlı Afro/Amerikan bir karakter olacağı biliniyor. Görevini oldukça ciddiye alan kimi zaman çabuk sinirlenen ve Ryder'a terslenen ama içten içe Ryder'ın arkasını her zaman kollayacak bir karakter olarak hazırlanmış.
    - Nexus'un güvenliğinden sorumlu kişi olan Sloane Kelly karakteri Andromeda'ya gelindiğinde bir nedenden ötürü Nexus'tan sürülmüş olacak. Ryder ile Kelly'nin yolları bir süre sonra yasadışı grupların toplandığı ve kaynaklar için savaştığı bir gezegen olan Kadara'da kesişecek. Ryder Sloane Kelly ile karşılaştığında onun bölgede nam salmış bir zorba olduğunu öğrenecek. Sloane Kelly'nin bir güvenlik subayından nasıl bir zorbaya dönüştüğünü oyun içinde görürmüyüz bilemiyorum ama çıkarılacak ilk kitap olacak Nexus Uprising'de bu konuya yer verileceğine adım gibi eminim.
    - Andromeda'nın finali birçok kapıyı açık bırakacak. Fakat bu hikayenin kapanışı ile ilgili olmayacak. Aksine yeni hikayelere olanak sağlayacak türden bir açık kapı olacak.

    GÜNCELLEME 05.01.2017

    - Andromeda'da Mass Effect üçlemesinde bulunan sınıfların haricinde bir adet yeni sınıf olacağından bahsetmiştik. EXPLORER adı verilen bu sınıf hakkında henüz detaylı bir bilgi bulunmuyor ancak muhtemelen keşif bonuslarına odaklı bir sınıf olabileceğini söyleyebiliriz.
    - "Angara" Andromeda'da karşımıza çıkacak yeni türlerden biri. Görevi sırasında Krogan'a ait bir cesedin bulunduğu suç mahalini analiz eden Ryder iki farklı türe ait DNA örnekleri ile karşılaşıyor. DNA örneklerine bakıldığında bunlardan biri Krogan'a ve diğeri ise Angara'ya ait. Doğuştan savaşçı olan Kroganın ölü olduğunu ve Angara'ya ait bir ceset bulunamamasını varsayarsak Angara'nın Krogan ile başa çıkabilecek güçte ve çeviklikte olduğunu varsayabiliriz.
    - Ekibimizde bulunacak bir Asari olan PeeBee'nin rolü "Rogue Academic" olarak belirlenmiş. PeeBee'nin dış görünüşü ve ekibimizde bulunma amacını varsayarsak oldukça isabetli bir isim olmuş diyebiliriz.
    - Envanterimizde taşıyabileceğimiz nesnelerin bir sınırı olacak. Bu sınır büyük ihtimalle toplanabilir nesneler için olacak.
    - Karakter menümüzde bulunan "LOADOUT" kısmı sayesinde Ryder ve takım arkadaşları 3 farklı savaş kombinasyonunu kaydedip gerektiği yerde bunları kullanabilecekler.
    - Karakterlere ait yetenek ağacı üçleme ile aynı tasarımda olacak. Toplam 6 seviye bulunan yetenek geliştirme bölümünde ilk 3 seviye tek sonraki 3 seviye 2 dala ayrılacak.
    - Andromeda galaksisinde bulunan veya bulunmuş yeni türlerden bir diğerinin ismi "Remnant". Sözlük anlamını göz önünde bulundurursak bu isim türün gerçek ismi olmayabilir. Çünkü Remnant kalıntı anlamına geliyor. Bilinene göre Remnant Andromeda galaksisinde bir zamanlar varlığını sürdürmüş oldukça ileri teknolojiye sahip bir tür. Öyle ki unutulmuş teknolojileri galakside kontrolü sağlayabilecek en önemli güç. Ryder ve takım arkadaşları görevleri boyunca Remnant'a ait sırları çözerek onların gerçekte kim ve ne olduklarını dahası onlara ne olduğunu bulmaya çalışacaklar. Remnant'ın oyundaki varlığı her ne kadar Protheanları andırsa da onlardan çok daha farklı bir hikayeye sahip olacağı biliniyor. Şahsi görüşüm Remnant'ın milyonlarca yıl önce Leviathan veya Reaperların varlığını tehdit olarak öngörmüş ve Samanyolu galaksisini terketmiş kadim bir tür olabileceği. Ya da en azından Andromeda'da böyle bir tür ile karşılaşabileceğimizi umuyorum.

    GÜNCELLEME 26.01.2017

    - Sadece araştırma ve keşif amacıyla tasarlanmış Tempest'ın herhangi bir ateş gücü bulunmayacak.
    - Tempest'ın pilotu Kallo Jath adında bir Salarian olacak.
    - Karakterimiz envanterinde daimi olarak bir yakın dövüş silahı bulunduracak. Bilindiği üzere eski oyunlarda yakın dövüş Omni-Blade ile yapılıyordu. Andromeda'da karakterimiz Omni-Blade dışında fiziksel yakın dövüş silahları kullanabilecek.
    - Ürettiğimiz silahlara isim verebilmek mümkün olacak.

    GÜNCELLEME: 09.02.2017

    - Ana düşmanımız Archon adında bir Kett olacak.
    - Asari ekip üyemiz PeeBee'in gerçek adı Pelessaria B'Sayle imiş.
    - Andromedalı ekip üyemiz Angaran türünden Jaal olacak.
    - Daha önce Mass Effect üçlemesindeki orjinal diyalog çemberinin değişeceğinden ve Paragon/Renegade seçimlerinin kaldırılacağından bahsetmiştim. Mac Walters'a göre bir oyuncu eğer Paragon bir Shepard oynuyorsa çok yüksek bir ihtimalle ve sonucunu bilerek hiç düşünmeden Paragon diyaloğu seçecektir. Ancak yeni sistemde seçtiğimiz diyaloğun bize ne kazandırıp kaybedeceğini önceden kestiremeyeceğiz. Bu şekilde diyaloglarda ezbere seçim yapmak yerine hepsini teker teker gözden geçirip bizim için en ideal olanı bulmak durumunda kalacağız.
    - Tempest'ın pilotluğunu yapacak olan Kallo Jath ayrıca Tempest'ın yapımında da görev aldığından pilot olarak en uygun aday olarak seçilmiş.
    - Bilindiği üzere ilk Mass Effect oyununda silahlarımız ısınıyordu ve tekrar ateş edebilmek için soğumasını bekliyorduk. Mass Effect'in ikinci ve üçüncü oyununda bu sistem değişerek yerini ısıyı emen şarjör yani Thermal Clip'e bırakmıştı. Andromeda'da ise bu iki sistemi birden kullanabilecek silahlar bulunacak.
    - Andromeda'da Kett, Remnant ve kesin ismi belli olmasa da Outcasts(paralı askerler, yağmacılar gibi gruplar) gibi gruplar ile uğraşacağız. Ancak bir tehlike daha bizi bekliyor. Bu tehlikenin adı Scourge. Scourge bir kişi yada grup değil. Uzayda ve gezegenlerde bulunan siyah dumanımsı bir oluşum. Andromeda galaksininin kendine ait sorunları olacağını zaten biliyorduk. Scourge ise Andromeda'nın kanayan yarası olacak.

    Şubat 2017 PC Gamer(UK), Play(UK), Gamemaster dergilerinde Mac Walters ile yapılan röportajlardan derlediğim bilgiler;

    - Nomad D1'in mekanikleri oluşturulurken Need For Speed yapımcılarından yardım alınmış.
    - Frostbite FPS oyunlar için geliştirildiğinden Andromeda'daki mücadeleler eski üçlemeden daha akıcı ve etkileyici olacakmış.
    - Bioware karakter animasyonları için FIFA yapımcılarından yardım almış. Heavy Rain, Beyond ve Until Dawn kadar olmasa bile Andromeda'da performans yakalama teknolojisi kullanılmış.
    - Frostbite sayesinde karakter tasarımlarındaki gerçekçilik bir üst kademeye fırlamış.
    - Mass Effect: Andromeda için şu anlık herhangi bir VR projesi düşünülmüyormuş.
    - Mass Effect severler yayınlanan oyun içi videolardaki karakterlerin yüz ve dudak animasyonlarından şikayetçiydiler. Walters oyun çıkana dek bununla ilgili iyileştirmeler yapıldığını vurgulamış.
    - Mac Walters Dragon Age: Inquisition'ın açık dünya tasarımından gelen eleştirilerden ders aldıklarını ve Andromeda'nın aynı hatalardan noksan bir oyun olacağını söylemiş.
    - Mac Walters amaçsız, manasız yan görevlerden çok ana senaryoya uygun yan görevlerin olacağını söylemiş. Açıklamasına göre inip keşif yapabildiğimiz her gezegende vermemiz gereken bir karar bulunacakmış.
    - Görevler The Witcher 3'teki yoğunlukta ve senaryoya etkili olacakmış.
    - Andromeda'da ki hikayemiz eski üçlemenin hikayesinden çok daha rahat olacakmış. Ana senaryoda gelişen yoğun olaylar dışında herhangi bir zaman kısıtlaması ve baskı olmadan galaksiyi keşif edebilmemiz mümkün olacakmış.
    - Andromeda'da karşımıza çıkacak tüm türlerin hem erkek hemde dişi versiyonlarını görmek mümkün olacakmış.
    - Andromeda Girişimi'nin neden bölündüğünü sorusuna cevap veren Walters bu hikayenin yayınlanacak olan ilk kitap Nexus Uprising'de detaylı bir şekilde anlatılacağından bahsetmiş.
    - Mac Walters eğer bir Mass Effect filmi çevrilecekse büyük oranda bu projenin içinde olacakmış. Ancak filmde eski üçlemeye mi yoksa Andromeda ya mı yer verileceği henüz kesinleşmemiş.
    - Andromeda'da yaşama elverişli uygun bir gezegen bulduğumuzda burada yerleşim alanları oluşturmak mümkün olacakmış.
    - Oynanabilir bölgeler Mass Effect 3'ten 4 kat daha büyük olacakmış. (Ancak oyunun açık dünya olduğunu düşünürsek aslında bu o kadar da büyük bir oran değil gibime geliyor)
    - Keşif edebileceğimiz gezegenler otomatik bir düzene bağlı oluşturulmamış. Tüm gezegenler en ince detayına kadar yapımcılar tarafından hazırlanmış.
    - Tempest içinde bulunacak odamızı dekore etmemiz mümkün olacakmış.
    - Andromeda'da Reaper benzeri büyük bir tehdit bulunmayacakmış.
    - Andromeda'da anlatılacak hikaye eski üçlemeye göre çok daha iyimser ve doğal olacakmış.
    - Senaryonun ilk bölümlerinde babamız Alec Ryder henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü görevini bize devredecekmiş.
    - Remnant Vault adı verilen gizli kasalara girebilmek için kimi zaman karşımıza çıkacak bilmeceleri çözmemiş gerekecekmiş.
    - Tüm Arklar Andromeda'ya aynı zamanda varmayacakmış. (ki biz Hyperion'ın diğer Arklardan daha geç geldiğini biliyoruz) Bunun nedeni olarak Andromeda'da kontrolümüzde olmayan olaylar gösterilmiş.
    - Ana senaryo görevleri açık dünya yerine arena tarzı haritalarda geçecekmiş.
    - Galaksi haritamız eski oyunlara nazaran daha bir 3D hissi verecekmiş.
    - Andromeda'da görevler arasında uğrayabileceğimiz Nexus ve Kadara'ya benzer büyük merkez bölgeler bulunacakmış.

    XBOX The Official Magazine(UK) dergisin Şubay ayı sayısından derlediğim bilgiler;

    - Andromeda'da birkaç tane ileri düzeyde gelişmiş tür ile karşılaşacağız.
    - Biyotik bariyerimiz artık düşmanlar tarafından atılan projektilleri saptırabilecek.
    - Kettler ile birkaç kez karşılaştıktan sonra onlara ait teknolojiyi kullanabileceğiz.
    - Silah ve zırh craft etmek tamamiyle opsiyonel olacak.
    - Konuşmalarımızda yapacağımız seçimler ekibimiz içinde tansiyonun yükselmesine belki bir takım kavgalara ve düşmanlıklara neden olabilecek.
    - Tempest'ın kokpitinde dışarıyı görebildiğimiz geniş bir pencere bulunacak. Bu pencere ve gemideki diğer pencereler ardında göreceğiz herşey tamamiyle galaksi haritasında olduğumuz yeri yansıtacak. Haraket etiğimizde tamamiyle galaksi haritasının içinde yol alacağız.
    - Kettler ile gireceğimiz mücadelenin dışında tamamiyle farklı ikinci bir hikaye çizgisine de sahip olacağız.
    - Sadakat görevlerinde ekibimizdeki üyelerin neden Samanyolu Galaksisini terkedip Andromeda Girişimine katıldıklarını öğrenmiş olacağız.
    - Galaksi haritasında seyahat ederken Tempest'ın herhangi bir yakıta ihtiyacı olmayacak.
    - Overload ve benzeri aktif yeteneklerin alternatif kullanımları bulunacak. Örneğin Overload tek tuş basışta elektrik şoku verirken tuşa basılı tuttuğumuzda şarj edip yüksek patlama etkisi yaratabilecek.
    - Oyunda seviye sınırı bulunmayacak. Dilersek tüm yeteneklerimizi maksimum seviyeye kadar geliştirebileceğiz.
    - 5 farklı zorluk seviyesi bulunacak. Bunlardan biri ise çok kolay ve sadece hikayeyi oynayabileceğiz bir seviye olacak.

    PlayStation Blogcast 237'den derlediğim bilgiler;

    - Andromeda hikayesi yaşanacak bir yer için savaşmaktan çok iyimserlik ve umut üzerine kurulu olacak.
    - Karakterimiz Ryder'ın oyun içerisinde sınıf değiştirebilmesi hikaye ile ilgili bir durum olacak. Bu özellik oyunun ilk kısımlarında bize yardımcı olan babamız Alec Ryder tarafından öğretilecek.
    - Andromeda'da daha çok fizik üzerine kurulu bir savaş bizi bekliyor olacak. Örneğin bir düşmanı havaya kaldırıp diğer bir düşmana fırlatmak veya düşmanı dondurup onu parçalamak mümkün olacak.
    - Ryder yaşanabilir gezegenlere kuracağı kolonilerin işlevini seçebilecek. Örneğin kimi gezegende bilimsel amaçlı koloni kurarken kimi gezegende askeri amaçlı koloniler kurabileceğiz Kurduğumuz bu koloniler iyi yada kötü biçimde Andromeda Girişimi ile olan ilişkimizi etkileyecek.


    GÜNCELLEME 23.02.2017

    - Andromeda'da silahlar kendi içlerinde çeşitlilik gösterecek. Örneğin Balistik mermi atan silahlar projektil mermi kullanacak ve şarjör gerektirecek. Şarjör gerektirmeyen Remnant teknolojisi ışın silahları kullanıldıklarında ısınacak ve soğutulmaları gerekecek. Helios plazma silahları ise ağır projektil hızına sahip ısı güdümlü plazma atabiliecekler. Hatta şarj edilip yüksek güçte ateşlenebilecekler.
    - Tempest içinde bir mesaj panosu bulunacak. Mürettebat ve ekibimiz bu panoya şikayet ve benzeri çeşitli notlar bırakabilecekler.
    - Eski üçlemede bir gelenek haline gelen minyatür gemi modellerini toplamak Andromeda'da da mümkün olacak.
    - Herhangi bir silah donanımına sahip olmayan Nomad ile karşımıza çıkan düşmanları ezmek mümkün olacak.
    - Samanyolu Galaksisinden Andromeda Galaksisine varış 600 yıl sonra gerçekleşecek. Ancak Ryder karakterinin hikayeye dahil oluşu bu süreden 34 yıl sonra olacak.
    - Karakter yaratma ekranında üçlemede oynadığımız Shepard karakterinin cinsiyeti sorulacak. Tahminimce oyunun bir yerinde Shepard'ın bulunduğu bir görüntü kaydına veya Nexus'un içindeki kültür merkezinde ona ait bir holograma rastlayacağız.
    - Mass Effect Archive adında kayıt dosyalarımızı saklayacağımız özel bir yer bulunacak. İlerde Andromeda'nın hikayesi devam ederse kayıt dosyalarımıza buradan erişip maceramıza devam edebilmemiz mümkün olacak.
    - Galaksi haritamızda eski üçlemeyi andıran yeni bir müzik bulunacak.
    - Erkek ve dişi Ryder karakterleri birbirlerinden farklı kişiliklere sahip olacaklar.
    - Karakter ekranında bulunacak "Favori" özelliği sayesinde seçeceğiz 3 adet yeteneği tek bir profil altında toplayabileceğiz. Toplam 4 adet favori yani 4 farklı profili kaydetme hakkımız bulunacak. Bu şekilde herhangi bir değişiklik yapmadan profiller üzerinden 12 adet yeteneğe ulaşabilmemiz mümkün olacak.
    - Ekibimizdeki karakterlerin yeteneklerinde kimi zaman kombo yapabileceğimiz özellikler bulunacak. Bu özellikleri seçtiğimizde ekip üyemiz ile çeşitli kombolar yapabileceğiz.

    GÜNCELLEME 24.02.2017

    - Tempest'ın kemik mürettebatı 4 kişiden oluşacak. Bu kişiler pilotumuz Kallo Jath, sağlık görevlisi Dr. Lexi T'Perro, İskoç asıllı bilim adamı Suvi ve baş mühendis Gil Brodie olacak.
    - Kumandan Shepard bir askerdi ve bu yüzden karakter özelleştirme ekranında seçeneklerimiz buna bağlı olarak kısıtlıydı. Ancak Ryder karakteri bu denli bir geçmişe sahip olmadığından özelleştirme bölümünde daha fazla seçenek bulunacak.
    - Oyuna ilk başladığımız sıralarda tüm yeteneklere erişim sağlayamayacağız. Ryder tüm yeteneklere ancak Pathfinder olduktan sonra erişebilecek.
    - Karakter yaratırken sınıf seçimi yerine geçmiş eğiitimimiz sorulacak. Bunlar ise Security, Biotic, Technician, Leader, Scrapper ve Operative olarak belirlenmiş.
    - Seçeceğimiz cinsiyetteki Ryder karakterini yaratırken diğer cinsiyetteki kardeşimizi de yaratabilmemiz mümkün olacak. Hatta yaratacağımız karakter babamız Alec Ryder'ın görüntüsünü bile değiştirecek.
    - Ekibimizdeki karakterler mücadele esnasında yetenek kullanımı ve siper alma gibi aktivitelerde eski üçlemeye göre daha aktif olacaklar.
    - Cryo ve Incinerate Ammo gibi özel mermi çeşitleri eski üçlemedeki gibi yetenek kategorisinde kullanılamayacak. Bunun yerine harcanabilir mermi olarak kullanılabilecekler. Harcanabilir mermi özelliği her kullanımda 3 şarjör özel mermi atabilmemize olanak sağlayacak.
    - İlk kez Mass Effect 3'te karşılaştığımız Sync Kill yani anında ölüm özelliği Andromeda'da da en büyük baş ağrılarımızdan biri olacak. Fiend ve Hydra benzeri düşmanlar Ryder'ı tek bir haraketle öldürebilecekler.
    - Zırhımız ve silahlarımız sadece Tempest içinde bulunan özel bir masa üzerinde geliştirilebilecek.
    - Bulduğumuz kutu ve sandıklar için bulunan objeleri Mass Effect 1 benzeri bir loot sistemi ile alabilmek mümkün olacak.
    - Otomatik kayıt sistemi oldukça etkili olacak. 1-2 dakikalık sürelerde otomatik kayıt alınacak. Bu sayede herhangi bir terslik olduğunda son bulunduğumuz noktaya ulaşmak çok daha kolay olacak.
    - Nomad aracımız keşif görevi bitiminde tıpkı MAKO'da olduğu gibi tek bir tuş ile Tempest'a geri dönebilecek. "Evacuation" olarak tanımlanacak bu tuşa birkaç saniye basılı tutmamız yeterli olacak.
    - Tempest'ta ekip üyelerimizin kendilerine özel odaları bulunacak. Geri kalan 4 kişilik mürettebat ise onlara ayrılan özel bir bölümde birlikte konaklıyor olacaklar.
    - Achon'un esas amacı hakkında kesin bir bilgimiz olmasa da Kettlerin genel amacı gezegenleri kendi kaynakları olarak kullanıp, zengin madenleri kontrol altında tutmak olacak.
    - Kişiselleştirilmiş bir karakter üzerinde oyun boyunca saç/sakal stili ve bunların rengi gibi özellikleri değiştirmek mümkün olmayacak.

    GÜNCELLEME 01.03.2017

    - Ryder'ın yaşayacağı ilişkiler eski üçlemeye göre daha fazla çeşitlilik gösterecek. Bu ilişkileri oyun içinde bir menü yardımı ile takip edebilmek mümkün olacak.
    - Andromeda'da tıpkı Mass Effect 2'de olduğu gibi gezegenlere sonda fırlatma özelliği bulunacak.
    - Multiplayer için tıpkı Mass Effect 3'te olduğu gibi haftalık etkinlikler oluşturulacak. Etkinlik ödülüne sahip olabilmek için kimi zaman kişisel başarı kimi zaman topluluk başarısı sağlamak gerekecek.
    - Andromeda'da taktiksel ekran durdurma özelliği bulunmayacak. Bu nedenle ekibimizi eski üçlemede olduğu gibi tamemen kontrol edemeyeceğiz. Ancak hangi düşmanlara saldıracaklarını seçebileceğiz. Bunu yaptığımızda seçtiğimiz düşmanın üzerinde ekip üyelerimizin simgeleri belirecek. Bu sayede kimin hangi düşman üzerinde olduğunu rahatlıkla görebileceğiz.
    - Quarianlar başta olmak üzere diğer türlere ne olduğunu veya nerede olduklarını öğrenebilme şansımız olabilir. Sosyal medyada özellikle Quarian türü için sorulan sorulara verilen yanıtlar oldukça ilginç ve umut verici.
    - Zırhımız dışında Tempest içinde giyeceğimiz günlük uniformamızın rengini de özelleştirebileceğiz.
    - Kum fırtınası ve kar gibi çevresel etkenler zırhımız üzerinde çeşitli kirlenmelere yol açacak. Çevresel etkenlerin içinde ne kadar çok kalırsak zırh üzerindeki lekeler de doğru orantılı olarak artacak.
    - Gezeceğimiz gezegenler ve mekanlarda çoğunlukla Samanyolu Galaksisine ait silahlar için mermi bulunmayacak. Ancak çevrede bulduğumuz ham materyalleri Omni-Tool yardımı ile termal şarjörlere çevirebilmek mümkün olacak.
    - Andromeda multiplayer oyunda senaryo modunun aksine tüm yeteneklere erişimimiz bulunmayacak. Mass Effect 3 multiplayerda olduğu gibi belirli sınıfları seçip oynayacağız.
    - Angara ekip üyemiz olacak Jaal'ın oyun içindeki rölü "Direniş Savaşçısı" olacak. Bundan yola çıkarak Angaraların Kettlere karşı bir direniş başlattıklarını söyleyebiliriz.
    - Kettler birinden farklı görünümde ve şekilde olabilecekler. Bunlardan biri Mass Effect üçlemesindeki Varren türü vahşi köpekleri andırıyor olacak.
    - Tamamladığımız görevler hakkında "Görev Kayıtları" kısmında ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek ve yaptığımız seçimleri görebileceğiz.
    - İnsanlara ait Ark'ın Hyperion olacağını biliyorduk. Diğer Arkların isimleri(eğer yanlış telaffuz edilmediyse) şu şekilde olacak; Salarian Arkı Parcero, Asari Arkı Lunezia, Turian Arkı ise Norentus.
    - Görevlerimiz sırasında uğrayacağımız bir merkez olan Kadara(kod adıyla Habitat 4) gezegeninde bir güç savaşına tanıklık edeceğiz. Korsanlardan oluşan "Outcasts" grubu ile casus ve kaçakçılardan oluşan "Collectives" grubu Kadara'da hüküm sürebilmek için savaşıyor olacak.
    - Kadara içinde "Kralla’s Song" adında bir gece kulübü bulunacak.
    - Oyun içinde zamana bağlı yada süreli bir görev bulunmayacak. Ancak ana senaryo bitirilirse bazı yan görevleri tamamlamak mümkün olmayacak.
    - Pathfinder ekibinden kimseyi kaybetmeyeceğiz. Mass Effect 2'nin aksine sadakat görevlerini yapmasak bile ekibimiz mevcudiyetini koruyacak.
    - Ryder ve ekibinin yetenek puanları tıpkı eski üçlemede olduğu gibi gemimizin revirinde tekrar düzenlenebilecek.
    - Angara anavatanının ismi "Aya" olacak.

    GÜNCELLEME 03.03.2017

    - Mass Effect 3 multiplayerda "Soldier" sınıfından bir karakter ile seviye atlandığında sadece seçmiş olduğumuz karakter değil tüm Soldier sınıfları seviye atlardı. Andromeda'da ise karakterler birbirinden tamamen bağımsız seviye atlayacaklar.
    - Mass Effect 3 multiplayerda seçilebilecek karakterlerin birçoğunun seslendirmeleri aynı idi. Örnek vermek gerekirse bir Asari seçtiğimizde Biotic, Vanguard, Sentinel ve Infiltrator sınıflarına ait karakterlerin sesleri ve diyalogları tamamen aynıydı. Ancak Andromeda'da bulunacak karakterler farklı kişiler tarafından seslendirilmiş olacak.
    - Heleus kümesinde keşfedilecek 100'den fazla gezegen bulunacak. Ancak sadece yaşanabilir olan ya da özel görev bulunan gezegenlere iniş yapabilmek mümkün olacak. İniş yapıp keşfe çıkabileceğimiz her gezegenin kendi hikayesi, sorunları, karakterleri ve zorlu mücadeleleri bulunacak.
    - Her keşfedilebilir gezegene indiğimizde yapay zekâ implantımız SAM bizi bölge hakkında bilgilendirecek. Bu şekilde bölgedeki önemli noktları öğrenip keşif sırasında izleyeceğimiz yol hakkında plan yapabilmemiz mümkün olacak.
    - Birçok gezegende koloni kurabilmek mümkün olacak. Ancak bunun için gezegene ait "Yaşanabilirlik" seviyesini en az %40'a kadar arttırmamız gerekecek. Yaşanabilirlik seviyesini yükseltmek için gezegendeki vahşi yaşam formlarını temizlemek, bölgede yaşayan halk ile tanışmak, ekosisteme ait sorunları gidermek ve o gezegene ait özel görevleri yapmak gerekecek.
    - Gezegenlerin yaşanabilirlik seviyesi arttığında "Andromeda Yaşanabilirlik Puanı" kazanacağız. Bu kazandığımız puanlar belli bir sınıra ulaştığında Andromeda Girişimi'nin merkezi Nexus'u geliştirebilmek mümkün olacak. Nexus'u her geliştirdiğimizde ise Cryo uykudan daha fazla insan uyandırabileceğiz. Kuracağımız koloni için Bilim, Asker gücü ve Ticaret gibi konularda etkili kolonist grupları seçebileceğiz.


    Şimdilik Mass Effect: Andromeda ile ilgili verebileceğim bilgiler bu kadar. Ama emin olun ki yeni bilgiler ortaya çıktıkça Andromeda Günlükleri'ni güncellemeye devam edeceğim.

    Bu arada sizi sorma zahmetinden kurtarayım. Yazıyı kaynak göstermek şartıyla kendi siteniz veya blogunuzda yayınlayabilirsiniz.

    Harun ŞİMŞEK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 3 Mart 2017; 21:4:41 >







  • Bende bir Mass Effect hayranı olarak,büyük bir zevkle ve soluksuz okudum.Konuyu favorilere ekledim arkadaşım.Çok derin bir oyun geliyor yine belli ki,sabırsızlıkla bekliyoruz bakalım.
  • Harika bir yazı,emeğine sağlık.Pek çok yeni şey öğrendim.En önemli değişiklik artık keskin durumlar,siyah/beyazlar değil grilerin olacak olması.Serideki sıkıntılardan biriydi bana kalırsa paragon/renegade olayı.Hele Witcher serisini oynadıktan sonra iyice sırıtıyordu her şeyin iyi veya kötü olması.Değişecek olmasına sevindim.Gelsin artık şu oyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 14 Aralık 2016; 23:32:52 >
  • Soluksuz Okudum Eline saglik..
    Bu yazindaki sabrina bakilirsa Senden Harika Mass effect Andromedia Cevirmeni Cıkar Haksizmiyim ? :P
  • @aeeb12, @psycho90
    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Yeni gelişmeleri ve en önemlisi oyunun kendisini bende sabırsızlıkla bekliyorum.

    @emuredyassin
    Teşekkür ederim. Mass Effect Andromeda ile ilgili elbet bir çalışmam olacak ancak bu çalışma oyunun Türkçe çevirisi olmayacak. Şu an Mass Effect evreni ve üçlemesi hakkında büyük bir projem zaten mevcut. Zaman bulabildikçe bu projeye ufak ufak devam etmekteyim. Ne yazık ki gerçek hayat herşeyin önüne geçtiğinden projem 3 senedir devam ediyor. Herhangi bir tarih veremem fakat hazırladığım web sitesinde Mass Effect evreni ile ilgili önemli olayları, kişileri, üçlemenin hikayesini ve daha nice bilgiyi detaylı şekilde Türkçe olarak okuyabilmeniz mümkün olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DavionVargas

    @aeeb12, @psycho90
    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Yeni gelişmeleri ve en önemlisi oyunun kendisini bende sabırsızlıkla bekliyorum.

    @emuredyassin
    Teşekkür ederim. Mass Effect Andromeda ile ilgili elbet bir çalışmam olacak ancak bu çalışma oyunun Türkçe çevirisi olmayacak. Şu an Mass Effect evreni ve üçlemesi hakkında büyük bir projem zaten mevcut. Zaman bulabildikçe bu projeye ufak ufak devam etmekteyim. Ne yazık ki gerçek hayat herşeyin önüne geçtiğinden projem 3 senedir devam ediyor. Herhangi bir tarih veremem fakat hazırladığım web sitesinde Mass Effect evreni ile ilgili önemli olayları, kişileri, üçlemenin hikayesini ve daha nice bilgiyi detaylı şekilde Türkçe olarak okuyabilmeniz mümkün olacak.

    bunu witcher serisi için yapsaydınız keşke




  • TheBearGrylls kullanıcısına yanıt
    The Witcher serisini severim fakat Mass Effect benim gönlümde taht kuran tek oyundur. Bu yüzden başka bir seri için bu denli geniş bir çalışma yapmayı düşünmüyorum. Zaten istesem de buna zamanım ve gücüm yetmez.
  • 05.01.2017 tarihinde güncellendi. Yenilikleri ilk mesajda bulabilirsiniz.
  • Hocam bir şey soracağım peki Angara'nın bağları da olacak mıymış oyunda ?





    Bunu yapmam lazımdı özür dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 5 Ocak 2017; 21:1:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psycho90

    Hocam bir şey soracağım peki Angara'nın bağları da olacak mıymış oyunda ?





    Bunu yapmam lazımdı özür dilerim





    Bu arada yazı çok güzel olmuş elinize sağlık




  • Teşekkür ederim Merc With a Mouth. Kısa bir süre içinde güncel bilgileri toparlayıp paylaşacağım.
  • Oyun tr altyazılı çıkmaz mı?
  • Bilim Kurgu B kullanıcısına yanıt
    Malesef çıkmayacak. Bioware hiçbir oyununda Türkçe altyazı seçeneği sunmadı. Ülkemizde oyunları orjinal edinme oranını göz önüne alırsak Türkçe içerik sunması için de pek bir gerekçeleri yok aslında. Zaten malum fiyatlar yüzünden Andromeda'yı oynayacak büyük bir kitlenin oyunu orjinal olarak edinmeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca farklı bir dilde altyazı hazırlamak oldukça güç ve bir o kadar da maliyetli bir iş. Hele ki bu oyun onbinlerce satır diyaloğu içinde barından bir Bioware oyunu ise. Ama eminim ki en geç 1 sene içinde Türkça yama çalışmaları ile ilgili haberler gelmeye başlar.
  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam saglık olsun. İngilizce ogrenmeye niyetim var ama ögrensen bile bu oyunu anlıyamam gibi.
  • 26.01.2017 tarihinde güncellendi. Yenilikleri ilk mesajda bulabilirsiniz.
  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    Hocam eline sağlık 10 numara 5 yıldız konu olmuş. PreOrder da yaptım dayanamıyorum artık Çıksa da gömülmek şu harika oyuna
  • Beklenen sinematik tanıtım videosu geldi.



    Ufak bir not düşmek istedim. İlk mesajımda Ryder'ın daha yolculuğunun başında bir karakter olduğundan bahsetmiştim. Yeni sinematik tanıtım videosunda ise Ryder dışında Liam ve Cora'yı da ilk defa görebilmiş olduk. Açıkçası Liam'ı çok daha olgun bir karakter bekliyordum. Fakat kendisi bana Arrow dizisinde oynayan Curtis'i canlandıran Echo Kellum'u hatırlattı. Cora'nın ise müthiş göründüğünü söyleyebilirim.

    Yeni videoda ayrıca ana düşmanımız Archon ile de tanışmış olduk. Görünüşe göre yakın zamanda Kettler ve Archon hakkında yeni bilgiler edinmiş olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 26 Ocak 2017; 22:8:51 >




  • Oyunun çıkmasına 2 aydan az bir süre kaldı. Biraz beyin fırtınası yapalım, ne dersiniz?

    Takip edenler bilir; bugüne kadar Mass Effect oyunları hakkında severleri tarafından onlarca belki yüzlerce teori ortaya atıldı. Bu teorilerden biri ise "SAM" hakkında. Bilindiği üzere SAM'in görevlerimizde bize yardımcı olacak bir yapay zekâ olduğundan bahsetmiştim. Ayrıca SAM'in Normandy SR2'deki E.D.I.'den daha farklı bir rolde olacağını ve Ryder ailesi ile özel bir bağı olacağını da belirtmiştim. Gel gelelim teorimiz şöyle; SAM aslında bir implant. Daha doğrusu implanta yüklenmiş bir yapay zekâ. Hatırlarsanız Ryder'ın savaş esnasında sınıf değişikliği yapabileceğinden bahsetmiştim. İşte Ryder bunu implantı sayesinde yapabilecek. Implant belki de Kaidan Alenko'nun biyotik L2 implantına benzer bir sistem kullanıyor olabilir. Peki bu teorinin çıkış noktası ne?

    Yayınlanan mevcut Andromeda videolarından birinde Ryder SAM'e Tempest ile bağlantı kurup bulundukları durumu rapor etmesini istiyor. Bundan anlaşılacağı üzere SAM E.D.I. gibi gemiye entegre edilmiş bir yapay zekâ değil. Ryder'ın implantına yerleştirilmiş ve hatta Ryder'ın bir parçası. Bu olası teori kulağa oldukça mantıklı geliyor.

    Peki SAM bir yapay zekâ mı yoksa Citadel'de ve hatta Nexus'ta bulunan AVINA gibi görsel bir asistan mı? Bilindiği üzere Mass Effect üçlemesinde Citadel Konsey'i yapay zekâların geliştirilmesine yasak getirmişti. Andromeda Girişimi'nin konsey türleri tarafından ortak oluşturulduğu düşünülürse SAM'den habersiz olduklarını varsayabilir miyiz?




  • ArtificialIntelligence kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ArtificalIntelligence. Yeni bilgiler, güncellemeler çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.
  • Hiçbir oyunu beklemedim şu oyunu beklediğim kadar,videolardan anlaşılacağı gibi, yine harika bir oyun bizi bekliyor.Sabırsızlıkla bekliyorum,Adromeda'nın derinlerine inmeye :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 27 Ocak 2017; 9:23:4 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.