Şimdi Ara

Mass Effect: ANDROMEDA Günlükleri (Andromeda hakkında şimdiye kadar bilinenler) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
11
Favori
9.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yayınlanan bu ikinci videoda ise Cora'nın ağzından Pathfinder takımı tanıtılıyor. Ufak bir teori daha; Cora'nın soyadı Harper. Acaba Jack Harper (The Illusive Man) ile bir bağlantısı olabilir mi? :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DavionVargas -- 27 Ocak 2017; 13:25:53 >
  • Yayınlanan son videoda daha önce bahsettiğim teori de kanıtlanmış oldu. SAM Alec Ryder tarafından yaratılmış ve implanta entegre edilmiş bir yapay zekâ.
  • muhteşem bir konu konu sahibine teşekkürler sıkı bir mass effect hayranı olarak yeni oyunu sabırsızlıkla bekliyorum ama keşke tr dil desteği ile çıksa anında ön sipariş veririm bu tür oyunların mümkün olduğunca tüm dillerde çıkması lazım yoksa oynadığınızdan bir şey anlamıyorsunuz. me3 ilk çıktığında oyuna daldım tr dil desteği olmadğı için üstün kötü bir oynanış oldu. oyun çeviri ekibinin yapmış olduğu yamadan sonra tekrar oynadım baya bir görev ayrıntı kaçırmışım




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Aerosol 34. Hazırlamakta olduğum web sitesi projesini başlatmam bahsettiğin bu olaydan ötürü idi. İstedim ki herkes Mass Effect'i öğrensin. Ancak web sitesinde çok fazla aksama yaşadım. İşlerim dolayısıyla şu an ilgilenemiyorum. İsterdim ki Andromeda çıkmadan yetiştireyim. Bittiğinde site tam anlamıyla bir kütüphane olacak.

    Üçleme ve hatta Mass Effect evreni hakkında sorularınız olursa bana buradan sorabilirsiniz.
  • Acaba oyunda Liara'yı görebilecez mi ? 3 oyunda da aldatmadım o hatunu. Bir kere daha görüvereyim. Mass Effect serisinde liara 120 küsür yaşında. Ömrünün çeyreğinde bile değil. Tüm tayfanın ölümüne tanıklık etmiş biri yapıyor buda onu.
  • Lady Maria kullanıcısına yanıt
    Teorik olarak Liara'yı görebilmemiz mümkün. Ancak Bioware'in izleyeceği politikaya bakarsak bu pek de mümkün görünmüyor. Bioware oyuncuları olabildiğinde Mass Effect 3'ün sonunda yaşananlardan uzaklaştırmayı hedefliyor. Çünkü kendisi bile Samanyolu galaksisinde hikayeye nasıl devam edilebilir sorusuna bir yanıt bulabilmiş değil kanımca. Bu yüzden eski karakterlerden hiçbiri Andromeda'da bulunmayacak. Belki birkaç yerde bahisleri geçebilir diye düşünüyorum.

    Ortaya atılan teorilerden biri ise Cerberus'un Andromeda'da olabileceği. Andromeda Girişimi gibi dev bir projeyi hangi kaynakla nasıl yaptılar acaba? Çoğu kişi bu işte Illusive Man'in bir parmağı olabileceğini düşünüyor. Gel gelelim Alec Ryder'ın yardımcısı Cora'nın soyadı da Illusive Man'in Cerberus'u kurmadan önceki soyadı ile aynı. Harper... Belki projeyi üstü kapalı ve gizli bir şekilde finanse etmiş ve kızının güvenliğini sağlamak için onu Alec Ryder'ın yanına göndermiş olabilir. Ancak Twitter'da sorulan sorulara göre Bioware'in verdiği cevaplar yine aynı. Cerberus ve Reaperlar Andromeda'da bulunmayacak.

    Kim bilir, işin doğrusunu zaman gösterecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lady Maria

    Acaba oyunda Liara'yı görebilecez mi ? 3 oyunda da aldatmadım o hatunu. Bir kere daha görüvereyim. Mass Effect serisinde liara 120 küsür yaşında. Ömrünün çeyreğinde bile değil. Tüm tayfanın ölümüne tanıklık etmiş biri yapıyor buda onu.

    Gemi 600 yıl yolculuk yapacak ki bu süre sadece gidiş. Geri gelme dönseler bile 1500 seneden önce dönmezler ve bu süre Asari ömrü için bile çok fazla o yüzden ME3 sonuyla ilgili bir bağlantı beklemiyorum. Tek beklentim oyunun başında Shepard ve/veya sevdiğimiz karakterler çıkıp görev için biraz gaz verebilir (N7 Day videosu gibi)
  • 09.02.2017 tarihinde güncellendi. Yenilikleri ilk mesajda bulabilirsiniz.
  • Yine yeni bir teori ile karşınızdayım.

    Scourge... Nasıl Samanyolu galaksisinde her 50.000 yılda bir kökümüzü kurutan Reaper tehditi varsa Andromeda'nın da kendine has bir problemi var. Bu problemin adı Scourge. Son yayınlanan sinematikte Kallo Jath Tempest'ın Archon ve Scourge arasında sıkıştığından bahsediyor. Scourge siyah renkte kıvrımlı dumana benzeyen bir oluşum ve hiç kuşkusuz temas edildiğinde kötü sonuçlar doğuruyor. Peki teori bunun neresinde hemen oraya geleyim. Bilindiği üzere Mass Effect 2'de Tali'yi kurtardığımız görevde Haestrom'un güneşinin erken öldüğünü ve buna neden olan şeyin Dark Energy isminde bir olay olduğunu öğreniyorduk. Ancak ne görev sonrasında ne de devam oyununda bu konu tekrar gündeme getirilmemişti. Dark Energy aslında Mass Effect 1 ve 2'nin senaryosu ve romanının yazarı Drew Karpyshyn'in orjinal fikriydi. Ancak Karpyshyn'in Mass Effect 2 sonrasında ekipten ayrılmasıyla bu fikir rafa kaldırılmış oldu. Scourge acaba Drew Karpyshyn'in orjinal fikri olabilir mi? Görüldüğü kadarıyla yapı olarak, haraketli, karanlık ve gezegenleri yavaşça tüketen bir oluşumu andırıyor. Tıpkı bir kanser gibi. Hazır olun; bu teoriyi destekleyebilecek bomba kısım geliyor. Yayınlanan ilk sinematik videoda Kettlerin lideri Archon Ryder'a doğru yürüyor ve ona aynen şu sözleri söylüyor. "Seni özel yapan şeyin ne olduğunu artık biliyorum." Drew Karpyshyn'in orjinal fikrine göre Dark Energy sadece organik canlılar tarafından kullanılabiliyor. Belki senaryo sırasında Ryder'ı özel kılacak bir durum meydana geliyor. Mesela Remnant teknolojisi ile etkileşime girmek gibi ki hatırlarsanız Kumandan Shepard da benzer bir şekilde Eden Prime'da Prothean teknolojisinden etkilenerek özel bir konuma gelmişti. Belki Ryder Remnant teknolojisi sayesinde Dark Energy ile temas kurup onu manipüle edebilecek bir özellik kazanacak. Bu şekilde Andromeda galaksisini kurtarabilecek önemli bir kişi haline gelecek. Elbette bu tamamen kişisel teorim. Doğru olup olmadığını zaman gösterecek.




  • Angaran ekip üyemiz Jaal'dan ilk resmî görüntü geldi.

    Mass Effect: ANDROMEDA Günlükleri (Andromeda hakkında şimdiye kadar bilinenler)
  • bi sürü teredüdüm var onun için de oyunu satın alsam mı bilemiyorum.
    reaper'lardan sonra dandik kett'ler (reaper'lara göre) hikayeye bizi bağlayabilicek mi? bütün galaksiyi ilgilendiren reaper gibi bi konudan, sadece insanları ilgilendiren bi konuya geçmek oyuncuyu ne kadar memnun edicek?
    eski save'lerimizin hiç bi etkisi olmuycaksa ne anladım o işten...
    şu sakalı bile doğru düzgün çıkmamış, her tarafından holywood'luk fışkıran ergene deli oldum :D lafları, davranışları, tipi çok sıradan ve aşırı holywood akıyo. nerde shepard nerde bu... gerçi kız kardeşi de seçilebilicekmiş, benim için durumu kurtaran bu olabilir.
    multi'nin oyun sonuna etkisi olmuycaksa oynamanın çok da önemi olmuycak demektir. laf olsun diye konulmuş gibi.
    bu oyunun uzay haritasının mass effect 3'ün 4 katı olucağı söylenmişti. ama her gezegene inip araştırmak umarım no man's sky gibi apaynı şeylerin yapıldığı bi olay olmaz...

    ek olarak oyunun dünyasıyla ilgili kafamdaki sorulardan; mass relay'lar andromedada yok, o zaman gemiler FTL motoru ile bile yıllarca sürücek mesafeleri nasıl gidiyolar?
    kett'ler ingilizceyi öyle hemen nasıl öğrenivermiş? :D




  • kangax kullanıcısına yanıt
    Mass Effect üçlemesinin konusu gerçekten bir harikaydı. Reaperlar, Protheanlar, Leviathanlar ve ardarda öğrendiğimiz sırlar düşünüldüğünde daha iyi bir senaryo üretmek gerçekten zor bir durum. Ancak Andromeda'da sadece Kettler ile uğraşmayacağız. Henüz hakkında hiçbirşey bilmediğimiz Remnant var. Kimdir, nedir, ne yapar hiçbir bilgimiz yok. Tahminimce Leviathanlar ya da Protheanlar gibi bir zamanlar Andromeda'ya hükmetmiş bir tür olarak karşımıza çıkacaklarını düşünüyorum. Bunun yanı sıra daha dün bahsettim; Scourge denen oluşumun ne olduğu tam olarak belli değil. Ama teorim doğruysa bu da hikayeye oldukça ilginç bir renk katacak.

    Eski oyun kayıtlarımız işe yaramayacak çünkü Andromeda Girişimi yola çıktığında Kumandan Shepard ve ekibi Collectorlara son darbeyi vurmak için hazırlanmaktaydı. Yani ne Mass Effect 2 ne de Mass Effect 3'ün hikayemize bir etkisi bulunmuyor. Ayrıca 600 yıl sürecek bir seyahat söz konusu. Samanyolu Galaksisi ile irtibat kurabilmek bile kim bilir ne kadar zaman alacaktır.

    Scott Ryder için yaptığın açıklamalar biraz kendinle çelişiyor gibi. Bir yandan Hollywood'luk akıyor derken bir yandan da tipi çok sıradan demişsin :) Andromeda Günlükleri yazımın daha başında Scott ve Sara'nın henüz yolunun başında genç birer maceracı olduğundan bahsetmiştim. Andromeda başından beri yeni bir hikaye ve yeni yüzler sloganını kullandı. Elbette Kumandan Shepard'ın benzeri bir karakter beklemek hata olurdu. Emin ol, eğer Kumandan Shepard'ın benzeri bir karakter yaratsalardı büyük bir çoğunluk bundan şikayet edecekti.

    Multiplayer için söylediklerin haksızlık gibi geliyor. Ben Mass Effect evreninden kopamadığım için bile girip halen Mass Effect 3 multiplayer oynuyorum. Rahat 1000 saati aşkın multiplayer oynamışımdır. Multiplayer başlı başına bir oyun benim için. Ayrıca 2 sene boyunca bir bedava DLC'ler ile onlarca karakter, harita, silah ve ekiman eklendi. Mass Effect 3'ün multiplayerından bu kadar zevk aldıysam Andromeda'nın multiplayerını düşünemiyorum bile.

    Harita konusunda çok büyük bir beklentim yok ama gezecek yüzlerce boş gezegenden ziyade dolu dolu 10 gezegen gezmeyi tercih ederim.

    Mass relay sisteminin Andromeda'da olmadığını ve gemilerin FTS motoru sayesinde nasıl yıllarca gittiğini sormuşsun. Bak şimdi :) Yazımı tam okumadığın buradan belli. İlk mesajımda ODSY adı verilen sürücü sistemini açıklamıştım. O kısmı okumanı öneririm.

    Kettlerin ingilizce olayına gelince; çoğu film ve dizide bu tarz durumları görebilirsin. Bu aslında bir sunum şeklidir. Örnek vermek gerekirse Vikings dizisinde Vikingler de aslında kendi dillerini konuşuyor ama seyirciye ingilizce olarak lanse ediliyor. Açıkçası bu konuda daha farklı bir beklendi içine girmek zaten tuhaf olurdu. Sonuçta işaret dili kullanacak halimiz yok ama değil mi?




  • sistem gereksinimleri hala belli olmadı galiba ?

    yeni mass effect serisinin başka bir galakside geçiyor olması açıkcası çok heyecanlandırıyor. yeni yerler keşfetmek falan muhteşem olacak umarım önceki seriden de bir kaç isim görmek falan çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 10 Şubat 2017; 16:29:15 >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Aaryn Flynn'den resmî açıklama geldi aslında. Sistem gereksinimleri kesin tarih verilmemekle birlikte bu ay içinde açıklanacak Dahası multiplayer ile ilgili yeni detaylar da açığa çıkacak. Hadi bakalım, az daha sıkacağız dişimizi.

    Bu arada unutmadan bir hatırlatma yapayım. Eğer EA Access(Konsollar için) veya Origin Access(PC için) üyesiyseniz 16 Mart günü 10 saat boyunca Mass Effect: Andromeda keyfi sürebilirsiniz. Üstelik dilerseniz tek kişilik senaryo modunu dilerseniz multiplayer modunu oynayabileceksiniz. İşin güzel yanı ise eğer oyunu satın alırsanız oynadığınız 10 saatlik maceraya kaldığınız yerden devam edebilecek olmanız. Access üyeliği aylık 3.99€(yaklaşık 15TL) ve istediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz. Access ile oyunları %10 indirimli satın alıyorsunuz. Ayrıca birçok oyunu da bedava oynayabilir duruma geliyorsunuz.




  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    her taraftan vurmuşsun :D

    hollywood akıyo, tipi çok sıradan derken yani klişe hollywood filmlerinde başroldeki aktörler hep birbirine benzer o açıdan demiştim. biraz daha çirkin, kötü huylu vs karakter olup gerçek hayata benzetselerdi çok daha severdim. shepard a benzemesi benzememesi önemli değil, klişelerden kaçmaları yeter.
    mass effect 3'de multiyi oynamak anlamlıydı bi işe yarıyodu hikayeye etkisi vardı; ama andromedada hiç bi etkisi olmadığı için "tamam multi oynuyum da ne işime yarıycak" hissi var içimde.

    andromeda'da diğer ırklar falan nasıl seyahat ediyor yani mass relay olmadan onu sormuştum. samanyolu'da galaksinin bi ucundan öbür ucuna gitmek heralde bi kaç saat alırken (oyun evrenine göre düşünürsek), andromeda'da mass relay benzeri FTL'den kat kat hızlı olan bi düzenek olmadıkça aynı seyahat yıllar alabilir. ama heralde bu yöntem oyun çıkınca açıklanır diye düşünüyorum, oyunu almamam için sebep değil tabiki, sadece meraktı.
    ingilizce içinde; ama mesela collector'ların kendi dili vardı veya diğer ırkları asimile ederek ortak dili öğrenmişlerdi. reaper zaten aşırı gelişmiş yapay zeka olduğu için öğrenmesi sorun olmaz. kett'ler için süreç nasıl acaba, bu da bi merak, eleştiri değil =)

    pre order yapsam mı yoksa beklesem mi karar veremedim. zaten origin'den almaya kalkarsak oyun 240tl. g2a, kinguin gibi yerlere bakmak gerekiyo.




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    sistem gereksinimlerinde şöyle bi şey buldum, resmi mi bilmiyorum. ama resmi değilse bile yakındır.

    http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=5581&game=Mass%20Effect%20Andromeda
  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    10 saat olayını bilmiyodum. yani 10 saati kaç günde bitirirsek bitirelim şeklinde mi yoksa sadece 16 martta mı oynayabilicez?
    access'de humble bundle monthly gibiymiş, apaynı mantık. euro kazanıyo olsam düşünmeden alırdım da 1 euro 4 tl olunca......... =)
  • kangax kullanıcısına yanıt
    Önceki konu ile ilgili elbette kendince haklı tarafların var kangax. Niyetim seni eleştirmek değildi, dediklerini kendi bakış açımdan anlatmamdı
    Oyun gerçekten çok pahalı, bu bir gerçek. Şimdiki kurlar ile 240-250 TL arası bir fiyata denk geliyor. Eğer benim gibi Deluxe Edition almayacaksan kesinlikle KEY almanı öneririm.

    16 Mart'ta açılacak erken erişim 10 saatlik oyunun süresi bildiğim kadarıyla tek bir gün için değil. Aksi bir durum resmî kaynaklardan yayınlanırsa buradan haberdar ederim.
  • Arkadaşlar droyun.com'da standart sürüm oyunun fiyatı 134 TL güvenilir bir sitedir. kendilerinden zamanında 2 oyun aldım fifa 17 ve BF1 sorunsuzca teslim edildi.

    Key teslim tarihi: Mart 21

    https://www.droyun.com/droyun-kis-indirimleri






  • DavionVargas kullanıcısına yanıt
    Teoride birşeyi anlamadım.Kett'lerde zaten organik varlıklar değiller mi?Ryder neden özel olsun ki?Milyarlarca Kett yada farklı organik canlılar varken galakside Ryder gibi sıradan bir insanın özel olup herhangi bir cihazla etkileşime girmesi senaryoda çok zorlama olur.Shepard'ın da bir özelliği yoktu zaten.Saren'da aynı Shepard gibi Beaconlarla etkileşime girmişti.Beacon ile etkileşime girmenin tek şartı organik olmaktı.



    Bir de galakside Mass Relay yok diyenler için oyun tüm galakside geçmeyecek.Sadece bir clusterda geçecek.İlerde ne yaparlar bilemem.Ama şuanlık galaksi genelinde büyük bir olayın işlenmesi zor görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.